• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ניהול קרן השתלמות

• פותח הנושא פותח הנושא roei217
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כמה דמי ניהול אני משלם (כולל "דמי ניהול השקעות")?

• סך הכל מצביעים
    133
לא אמרתי שהם מנצלים את כל הפטור
זה מה שהשתמע מדבריך.
לא שלבעלי הכנסות גבוהות לרוב תהיה הכנסה ממוסה גבוהה גם בגיל פרישה
ואני טוען שלא.
אין הרבה אנשים עם קצבה *מזכה* של מעל 21 אש"ח.
וגם אלו שיכולים למשוך קצבה מזכה גבוהה יותר לרוב יעדיפו שלא לעשות את זה אלא ימשכו חלקים גדולים יותר מהקצבה המוכרת (זאת שאין עליה מס).

ובכללי - לאנשים עם הכנסות גבוהות יש יכולת ורצון לנצל הטבות מס למיניהן, גם בגיל פרישה. מי שרוצה יכול בהחלט להגיע למצב שהוא משלם פחות מ25% מס על משיכה מהתיק.

לא יודע איך הגעת למסקנה שרוב חברי הפורום מושכים פיצויים ומנצלים את כל הפטור שלהם.
אם הם לא משכו כספי פיצויים, אז הם מצטרפים לקצבה, ואז זו לא רק קצבה מזכה אלא מזכה + פיצויים.

אז כל מה שכתבתי נכון בהנחת מיסוי של 25% (כפי שציינתי).
גם לא מדוייק.
יש המון השפעות אחרות.
ההנחות של מתי אפשר להימנע ממיסוי זה כפי שפירטת בהודעות הבאות, נשמעות די אינדיוידואליות, ואני לא רואה כיצד הן יכולות להיות נתונות בקונצזוס כלשהו.
מסכים.
זה היה סתם דוגמא פשוטה להסבר.
אני לקחתי מקרה קצה קל שממחיש נקודה
ואני טוען שזאת בדיוק הנקודה - לקחת מקרה קצה קל לא באמת רלונטי פה.
תעשה חישוב מלא ותראה תוצאות אחרות.
אגב, בחישוב גם תיקח תשואות "אמיתיות" ואל תניח סתם עליה של 7% בשנה. גם זה יכול מאוד להשפיע על התוצאה אם מושכים בשלבים.
כאמור, בהנחת מיסוי של 25%
שזאת גם לא הנחה נכונה בהכרח..
לא רק שיש מקרים אינדיבידואליים שבהם המיסוי נמוך יותר אלא גם כי יש כל מיני דרכים אחרות לחשב רווח.

אם הם לא משכו כספי פיצויים, אז הם מצטרפים לקצבה, ואז זו לא רק קצבה מזכה אלא מזכה + פיצויים.
אז?
זה שיש לך סכום צבור X לקצבה מזכה לא אומר שאתה צריך להפוך את כולו לקצבה באמת.
במיוחד אם יש לך גם Y שאתה יכול לקחת כקצבה מוכרת ועוד Z שאתה יכול למשוך מתיק ההשקעות.

וגם, כל זה מניח שבכלל יש לך X מספיק גדול כדי להגיע לקצבה מזכה של מעל 21 אש"ח, מה שלא פשוט בכלל.
מי שמרוויח הרבה, רוב החיסכון שלו הוא בכלל בקצבה מוכרת ולא בקצבה מזכה.

ואני טוען שזאת בדיוק הנקודה - לקחת מקרה קצה קל לא באמת רלונטי פה.
תעשה חישוב מלא ותראה תוצאות אחרות.
אגב, בחישוב גם תיקח תשואות "אמיתיות" ואל תניח סתם עליה של 7% בשנה. גם זה יכול מאוד להשפיע על התוצאה אם מושכים בשלבים.
נשמע שעבור הנחות מסוימות (שלא ברור מהן) אפשר להגיע לכל תוצאה שתרצה.
שזאת גם לא הנחה נכונה בהכרח..
לא רק שיש מקרים אינדיבידואליים שבהם המיסוי נמוך יותר אלא גם כי יש כל מיני דרכים אחרות לחשב רווח.
לא אמרתי שאין מקרים. הטענה היא שעלות של קרה"ש של 0.3% כשקולה לתיק ממוסה, זה מספר שלא נשמע נכון ככלל אצבע.

אז?
זה שיש לך סכום צבור X לקצבה מזכה לא אומר שאתה צריך להפוך את כולו לקצבה באמת.
במיוחד אם יש לך גם Y שאתה יכול לקחת כקצבה מוכרת ועוד Z שאתה יכול למשוך מתיק ההשקעות.

וגם, כל זה מניח שבכלל יש לך X מספיק גדול כדי להגיע לקצבה מזכה של מעל 21 אש"ח, מה שלא פשוט בכלל.
מי שמרוויח הרבה, רוב החיסכון שלו הוא בכלל בקצבה מוכרת ולא בקצבה מזכה.
בסדר. עבור רמת חיים שתבחר, תכנון מס וירושה מדוקדקים, אתה יכול להגיע כמעט לכל תוצאה שתרצה.

נשמע שעבור הנחות מסוימות (שלא ברור מהן) אפשר להגיע לכל תוצאה שתרצה.
זה תמיד נכון.
אבל לא הבנתי איך זה קשור לדיון.
לא אמרתי שאין מקרים. הטענה היא שעלות של קרה"ש של 0.3% כשקולה לתיק ממוסה, זה מספר שלא נשמע נכון ככלל אצבע.
אולי המשפט שלי לא היה ברור.
אמרתי שיש מקרים אינדבידואליים, אבל הם לא אלו שמשפיעים על כלל האצבע.
מה שכן יכול להשפיע זה מה שנאמר בהמשך המשפט.
בסדר. עבור רמת חיים שתבחר, תכנון מס וירושה מדוקדקים, אתה יכול להגיע כמעט לכל תוצאה שתרצה.
זה נכון, אבל שוב לא רלונטי.
עבור אותה רמת חיים אתה יכול לבחור כמה למשוך מהמזכה וכמה מהמוכרת.
עבור אנשים עם חיסכון גדול יש יתרון למשוך מהמזכה עד תקרת הפטור ומעבר לזה למשוך מהמוכרת.

אבל בלי קשר לכל אלו, אני לא מכיר מקרים של אנשים שמגיעים למעל 21 אש"ח קצבה מזכה.
בשביל להגיע לסכום כזה אתה צריך להגיע לצבירה של מעל 4 מליון ש"ח בקצבה המזכה (לא בכל הפנסיה אלא רק בחלק של המזכה).

אני מזכיר שוב - מדובר רק על קצבה מזכה. התקרה של זה יחסית נמוכה, מה שאומר שאתה מאוד מוגבל בכמה כסף אתה יכול להפקיד לזה כל שנה.

לא מבין בכלל בתחום. להבנתי ההבדל היחיד בין IRA לקרן השתלמות "רגילה" היא שבIRA אתה עושה הכל בעצמך וברגילה מישהו דואג לקרן? (הפקדות בירוקרטיה וכו').
לפני חצי שנה עזרתי לאבא שלי (אוקי אני מומחה בתחום לעומתו).
במשך כמה עשורים שילם דמי ניהול מאקסימלים על פי חוק (כן כן...).
גם בקרנות ההשתלמות וגם עמלות מקסימאליות בפנסיה.

בכל אופן, לפני חצי שנה קישרתי אותו לסוכן ביטוח (סוכן ביטוח פנסיוני).
כיום יש לו כמה קרנות השתלמות, סה"כ 200 אלף שקלים. כל הקרנות בדמי ניהול של 0.6%. על פניו על פי הסקר מצבו לא אידיאלי. או שאני מפספס משהו ומצבו טוב כיום?

בפנסיה הוא משלם 1% מהפקדה ו 0.15% מצבירה. מצבו טוב כיום?
גילו מתקרב ל60 ומשכורתו 15-20 נטו (משתנה לפי עמידה ביעדים).

אבל בלי קשר לכל אלו, אני לא מכיר מקרים של אנשים שמגיעים למעל 21 אש"ח קצבה מזכה.
בשביל להגיע לסכום כזה אתה צריך להגיע לצבירה של מעל 4 מליון ש"ח בקצבה המזכה (לא בכל הפנסיה אלא רק בחלק של המזכה).

אני מזכיר שוב - מדובר רק על קצבה מזכה. התקרה של זה יחסית נמוכה, מה שאומר שאתה מאוד מוגבל בכמה כסף אתה יכול להפקיד לזה כל שנה.
מה עם הפיצויים אבל? אותם אתה לא מושך לעולם?
בכל מקרה, אני לא מספיק בקיא בתקרות למשיכה, אבל אני בטוח שאיך שלא תסובב את הדברים החל משלב מסוים תשלם 25% על משיכה, ואני לא חושב שהתקרה היא כזו גבוהה.

בכל מקרה, טענת פה שיש חישוב בקוצנזוס לפיו עלות כוללת מעל 0.3% הופכת את קרן ההשתלמות ללא משתלמת. ההנחות שנדרשות לתרחיש זה כפי שאתה מציג פה, אינן יכולות להיות בקונצנזוס.

מה עם הפיצויים אבל? אותם אתה לא מושך לעולם?
תכלול את הפיצויים (אלו שאתה יכול למשוך מהם קצבה מזכה), ועדיין לא הגעת ל21.
בכל מקרה, אני לא מספיק בקיא בתקרות למשיכה, אבל אני בטוח שאיך שלא תסובב את הדברים החל משלב מסוים תשלם 25% על משיכה, ואני לא חושב שהתקרה היא כזו גבוהה.
להגיד "אני לא מספיק בקיא בתחום X, אבל אני בטוח שY" זה לא משפט מאוד חכם להגיד :-)
לגבי התקרות למשיכה, רשמתי בדיוק מה הן. נכון להיום כ21 אש"ח בחודש לפני שאתה מגיע למדרגה של מעל 25%.
ולגבי הלסובב, אני די בטוח שההיפך - לא משנה איך תסובב את הדברים, יהיה לך מאוד מאוד קשה להגיע לקצבה מזכה של מעל 21 אש"ח שתגרום לך לשלם 25% מס על משיכה.

לא מבין בכלל בתחום. להבנתי ההבדל היחיד בין IRA לקרן השתלמות "רגילה" היא שבIRA אתה עושה הכל בעצמך וברגילה מישהו דואג לקרן?
פחות או יותר.
(הפקדות בירוקרטיה וכו').
לא. הפקדות ובירוקרטיה מתבצעות אותו דבר.
ההבדל הוא בהשקעה עצמה. בחשבון מנוהל אתה בוחר מסלול והכסף המופקד אוטומטית מושקע במסלול הזה.
בIRA אתה מקבל חשבון השקעות שאתה מנהל בעצמך - קונה ומוכר איזה ניירות שאתה רוצה.
כיום יש לו כמה קרנות השתלמות, סה"כ 200 אלף שקלים. כל הקרנות בדמי ניהול של 0.6%. על פניו על פי הסקר מצבו לא אידיאלי. או שאני מפספס משהו ומצבו טוב כיום?
הכל שאלה יחסית למה.
מניח ש0.6% זה יותר טוב ממה שהרבה אנשים "רגילים" משלמים. זה פחות טוב מהממוצע בפורום, אבל הפורום לא דוגמא לכלום.
בפנסיה הוא משלם 1% מהפקדה ו 0.15% מצבירה. מצבו טוב כיום?
שוב, תלוי יחסית למה.
מכיר אנשים שמשלמים פחות מזה, מכיר אנשים שמשלמים יותר.
האם אפשר לשפר? כנראה שכן. אפשר בהחלט להוריד את החלק מהצבירה ל 0.1% ואפילו פחות.

תכלול את הפיצויים (אלו שאתה יכול למשוך מהם קצבה מזכה), ועדיין לא הגעת ל21.
600 ש"ח הפקדת עובד (מתוך 10K), 1625 ש"ח תגמולי מעביד (מתוך 25K), 2900K פיצויים (מתוך 35K), סך של כ-5100 ש"ח הפקדה חודשית לקצבה מזכה. למה שלא תגיע ל-21K קצבה מזכה?
תוכל לשלוח לינק למחשבון מיסוי בפרישה בבקשה?
להגיד "אני לא מספיק בקיא בתחום X, אבל אני בטוח שY" זה לא משפט מאוד חכם להגיד :)
ומה לא נכון בו? בלי קשר לגובה התקרה, בשלב מסוים תשלם 25% מס...
לגבי התקרות למשיכה, רשמתי בדיוק מה הן. נכון להיום כ21 אש"ח בחודש לפני שאתה מגיע למדרגה של מעל 25%.
ולגבי הלסובב, אני די בטוח שההיפך - לא משנה איך תסובב את הדברים, יהיה לך מאוד מאוד קשה להגיע לקצבה מזכה של מעל 21 אש"ח שתגרום לך לשלם 25% מס על משיכה.
אבל זה לא עקרוני אם תגיע לקצבה או לא. ההנחה היא שתרצה למשוך יותר מ-21K בחודש (מהתיק הפרטי) ותשלם את המיסים...

600 ש"ח הפקדת עובד (מתוך 10K), 1625 ש"ח תגמולי מעביד (מתוך 25K), 2900K פיצויים (מתוך 35K), סך של כ-5100 ש"ח הפקדה חודשית לקצבה מזכה. למה שלא תגיע ל-21K קצבה מזכה?
צודק, אפשר להגיע אם משקיעים נכון, עובדים 30 שנה ומעלה ולא מושכים פיצויים.
עדיין לדעתי רוב האנשים לא יגיעו ל21K קצבה מזכה.
תוכל לשלוח לינק למחשבון מיסוי בפרישה בבקשה?
אין לי. קראתי את התקנות והשתמשתי במחשבון פשוט.
ומה לא נכון בו? בלי קשר לגובה התקרה, בשלב מסוים תשלם 25% מס...
אולי לא הבנתי את כוונתך.
אם אתה מדבר על קצבה, אז זה מאוד תלוי מה הקצבה. על פנסיה מוכרת המס הוא 0 עגול, לא משנה כמה אתה מושך.
אם אתה מדבר על משיכה מהתיק, גם פה המס הוא לא 25% מהמשיכה אלא לכל היותר 25% מהרווחים הממומשים.
אם אתה מדבר על קצבה מזכה, אז שוב לדעתי רוב האנשים לא יגיעו לרמה של 25% מס פשוט כי הקצבה המזכה מוגבלת יחסית
אבל זה לא עקרוני אם תגיע לקצבה או לא. ההנחה היא שתרצה למשוך יותר מ-21K בחודש (מהתיק הפרטי) ותשלם את המיסים...
אתה מתבלבל בין סכום המשיכה לבין הרווח. את המס משלמים רק על הרווחים.

אולי לא הבנתי את כוונתך.
אם אתה מדבר על קצבה, אז זה מאוד תלוי מה הקצבה. על פנסיה מוכרת המס הוא 0 עגול, לא משנה כמה אתה מושך.
אם אתה מדבר על משיכה מהתיק, גם פה המס הוא לא 25% מהמשיכה אלא לכל היותר 25% מהרווחים הממומשים.
אם אתה מדבר על קצבה מזכה, אז שוב לדעתי רוב האנשים לא יגיעו לרמה של 25% מס פשוט כי הקצבה המזכה מוגבלת יחסית

אתה מתבלבל בין סכום המשיכה לבין הרווח. את המס משלמים רק על הרווחים.
כוונתי פשוטה - אם חסכת כסף והצלחת להרוויח, אתה תשלם 25% מס, אלא אם תוריש אותו.
ההנחה שלי כאן היא שתיק ההשקעות הפרטי גדול בהרבה מגובה קרן ההשתלמות, כך שקשה לראות היתכנות בה מצליחים להישאר מתחת למס של 25%.

אפשר כמובן לחשוב על אדם שאין לו פנסיה (כי משך אותה/לא הפקיד כעצמאי וכו') ואין תיק השקעות פרטי, ובמקרה זה אכן קרן ההשתלמות תהיה פחות משתלמת כי אותו אדם לא ישלם מס רווחי הון. אני לא חושב אבל שזה המקרה הנפוץ.

כוונתי פשוטה - אם חסכת כסף והצלחת להרוויח, אתה תשלם 25% מס, אלא אם תוריש אותו.
לא הבנתי.
אתה טוען שבכל מקרה אני אשלם בדיוק 25% על כל הרווח שלי?
זה פשוט לא נכון!
יש המון דרכים לשלם פחות מ25%
יש גם הרבה מקרים שתשלם בהם יותר מ25%.
הכל שאלה של תכנון מס וכאלה.
ההנחה שלי כאן היא שתיק ההשקעות הפרטי גדול בהרבה מגובה קרן ההשתלמות, כך שקשה לראות היתכנות בה מצליחים להישאר מתחת למס של 25%.
גודל התיק לא חשוב במיוחד.
מה שמעניין זה כמה כסף אתה מושך כל חודש. גם אם על חלק מהכסף תשלם 25% מס על הרווחים, זה עדיין לא אומר שאתה משלם 25% על הכל.
בנוסף - זה שאתה מושך 100K ש"ח בשנה (סתם זורק מספר), לא אומר שממישת רווחים של 100K ש"ח. יש פה המון מקום למשחק ולחסכון במס.
אפשר כמובן לחשוב על אדם שאין לו פנסיה (כי משך אותה/לא הפקיד כעצמאי וכו') ואין תיק השקעות פרטי, ובמקרה זה אכן קרן ההשתלמות תהיה פחות משתלמת כי אותו אדם לא ישלם מס רווחי הון. אני לא חושב אבל שזה המקרה הנפוץ.
זה אכן לא המקרה הנפוץ ולא עליו אני מדבר.

לא הבנתי.
אתה טוען שבכל מקרה אני אשלם בדיוק 25% על כל הרווח שלי?
זה פשוט לא נכון!
יש המון דרכים לשלם פחות מ25%
יש גם הרבה מקרים שתשלם בהם יותר מ25%.
הכל שאלה של תכנון מס וכאלה.

גודל התיק לא חשוב במיוחד.
מה שמעניין זה כמה כסף אתה מושך כל חודש. גם אם על חלק מהכסף תשלם 25% מס על הרווחים, זה עדיין לא אומר שאתה משלם 25% על הכל.
בנוסף - זה שאתה מושך 100K ש"ח בשנה (סתם זורק מספר), לא אומר שממישת רווחים של 100K ש"ח. יש פה המון מקום למשחק ולחסכון במס.

זה אכן לא המקרה הנפוץ ולא עליו אני מדבר.
אתה מסכים שעל חלק מהרווחים תשלם 25% מס?
אם כן, אפשר להעמיד פנים שחסכת גם מס וגם דמי ניהול בכך שמשכת את קרן ההשתלמות. מה שקורה בפועל אבל, הוא שהתיק הממוסה שלך מספיק גדול שע"י משיכות ממנו אתה מגיע למס השולי של 25%, ואתה נשאר עם קרן השתלמות שנותנת לך עוד סכום פטור ממס (אם לא תמשוך אותה).
תקן אותי אם אני מפספס משהו.

אם כן, אפשר להעמיד פנים שחסכת גם מס וגם דמי ניהול בכך שמשכת את קרן ההשתלמות. מה שקורה בפועל אבל, הוא שהתיק הממוסה שלך מספיק גדול שע"י משיכות ממנו אתה מגיע למס השולי של 25%, ואתה נשאר עם קרן השתלמות שנותנת לך עוד סכום פטור ממס (אם לא תמשוך אותה).
אני חושב שהנקודה שלו היא שאם יש לך תיק של נניח 10 מליון וממנו נניח 8 מליון זה רווחים

המס עליו זה למעשה 2 מליון שקלים אבל אם תמשוך רק 20k אפילו אם נניח שזה נטו רווח זה יוצא 5k מס שזה 0.25% מס שזה כמעט כלום

ובתיק צומח או לפחות יציב אחוז המס יהיה דומה ובחיים לא יגיע ל 25% שזה מימוש מלא של התיק

בנתיים התיק צומח מהר יותר מקרן השתלמות שאוכלת לך יותר בעמלות נניח אני כרגע משלם 0.8% אז רק העמלה הזאת בתיק כזה אוכל יותר מהמס על המשיכה שלי

יכול להיות. אז מה?
מה שקורה בפועל אבל, הוא שהתיק הממוסה שלך מספיק גדול שע"י משיכות ממנו אתה מגיע למס השולי של 25%,
זה לא נכון.
אתה אכן מפספס.
גודל התיק הוא לא בהכרח פקטור. למשל בשנים הראשונות יש לך הרבה יותר מרווח למשוך כסף ולשלם עליו פחות מס ממה שיש לך בשנים האחרונות.
אז כמה שהתיק לא גדול, עדיין בשנים הראשונות יש לך מספיק "אוויר" לנצל גם כספים מהקה"ש.
בהמשך אולי המיסוי הכללי שלך עולה, אבל הוא עדיין מוגבל למקסימום 25% מהרווחים.

יכול להיות. אז מה?

זה לא נכון.

אתה אכן מפספס.
גודל התיק הוא לא בהכרח פקטור
הוא כן פקטור, כי הרבה אנשים חוסכים כסף במטרה להשתמש בו, וגובה המשיכה לא בלתי תלוי בגודל התיק.
. למשל בשנים הראשונות יש לך הרבה יותר מרווח למשוך כסף ולשלם עליו פחות מס ממה שיש לך בשנים האחרונות.
אז כמה שהתיק לא גדול, עדיין בשנים הראשונות יש לך מספיק "אוויר" לנצל גם כספים מהקה"ש.
מקבל. כלומר באופן "מפתיע" דווקא במקרה של רווחים נמוכים התיק הממוסה עדיף, כי אפשר למכור בתוך תקרת הפטור ממס.
איך מכאן מגיעים אבל לעלות כוללת של 0.3%? יש כאן איסוף הנחות שונות שאפשר לעשות.
בהמשך אולי המיסוי הכללי שלך עולה, אבל הוא עדיין מוגבל למקסימום 25% מהרווחים.
מישהו חלק על כך? כל שאמרתי הוא שברגע שמגיעים למס השולי של 25 אחוז, איני רואה איך קרן השתלמות בעלות כוללת של 0.3 יכולה להיות שקולה לתיק ממוסה.

הוא כן פקטור, כי הרבה אנשים חוסכים כסף במטרה להשתמש בו, וגובה המשיכה לא בלתי תלוי בגודל התיק.
הוא פקטור בשביל השימוש והמשיכה, הוא לא פקטור בחישוב שאנחנו מדברים עליו.
כלומר באופן "מפתיע" דווקא במקרה של רווחים נמוכים התיק הממוסה עדיף, כי אפשר למכור בתוך תקרת הפטור ממס.
לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת.
גם אם יש לך המון רווחים, עדיין יש מספיק אוויר לניצול בשנים הראשונות.
מישהו חלק על כך? כל שאמרתי הוא שברגע שמגיעים למס השולי של 25 אחוז, איני רואה איך קרן השתלמות בעלות כוללת של 0.3 יכולה להיות שקולה לתיק ממוסה.
כלומר החל מגיל 90 אין יתרון?
סבבה, אני מוכן לקבל את זה.
אבל היו לך לפני זה 30 שנה שבהם היה יתרון לתיק הממוסה. והייתרון הזה כנראה שווה יותר מתשלום שנתי של 0.4% במשך 60 שנה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עשיתי אקסל שמשווה בין שלושה מסלולים - קה"ש מחקה מדד, קה"ש IRA ותיק ממוסה.
ניסיתי לקחת בחשבון באקסל את כל הפרמטרים שהצלחתי להכניס לחישוב.
את המאפיינים (יתרונות, חסרונות ותרחישים) שהם יותר איכותיים ופחות כמותיים סידרתי בטבלה בטאב "טבלת השוואת מאפיינים".

האקסל כאן.

אשמח לקבל פידבק - בעיקר על האם החישובים נכונים, והאם פיספסתי משהו או טעיתי בחישובים ובטבלת היתרונות והחסרונות.

לפי הנתונים שהכנסתי, נראה שכלכלית IRA תמיד עדיף (אם לא לוקחים בחשבון את חוסר האפשרות להתמנף).
ובקרב בין קה"ש מחקה מדד לבין תיק ממוסה - היתרון לתיק ממוסה מתחיל אחרי 40 שנה.

האקסל יוצא מנקודת הנחה שהתיק נמכר ביום אחד, ולא במנות. יהיה מאד קשה להכניס חישוב של מכירה במנות לאקסל.
אבל בחישוב "פשטני" של שינוי אחוז מס רווח הון מ-25% ל-20% - היתרון לתיק ממוסה יתחיל אחרי 29 שנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O דמי ניהול נמוכים מול קרן מחקה S&P פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י קרן מחכה עם דמי ניהול נמוכים שמתמחה בטכנולוגיה כלל עולמית צרכנות פיננסית 1
M קרן כספית איילון - דמי ניהול נמוכים, מה הקאץ'? שוק ההון 12
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E דמי ניהול בפתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Z כיצד מחושבים דמי ניהול של קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M ניוד קרן פנסיה - דמי ניהול ומסלולים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה דמי ניהול - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N הוזלת דמי ניהול קרן פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
חובב_פנסיה2022 קרן פנסיה עם דמי ניהול 0% על הצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
Y בחירת קרן פנסיה בעניין דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
S דמי ניהול - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דמי ניהול באינפיניטי קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O דמי ניהול בקרן הפנסיה + שאלה על ניהול קרן פנסיה באופן עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א דמי ניהול/משתנים/נאמנות בקרן סל בבורסה - מול קרן מנוהלת שוק ההון 20
א דמי ניהול נמוכים V.S קרן מחקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד דמי ניהול קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
Yos קרן אג"ח שהעלתה דמי ניהול - למכור/להחזיק? שוק ההון 7
ש דמי ניהול - קרן אקטיבית שוק ההון 6
ס דמי ניהול של קרן iShares MSCI ACWI UCITS ETF שוק ההון 5
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
T האם שכר מנהל קרן ונאמן הם דמי ניהול לכל דבר? שוק ההון 9
י אקסלנס שלחה לי מכתב לגבי העלת דמי ניהול, אבל הניסוח לא ברור, יש עמלה על קרן מחקה ועמלה על קרן נאמנות צרכנות פיננסית 1
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
C דמי ניהול קרן השתלמות שוק ההון 3
ש איך אפשר למצוא קרן מחקה שלא הולכת להעלות דמי ניהול? שוק ההון 13
O החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול שוק ההון 8
L עליה של דמי ניהול קרן שוק ההון 27
D מעבר קרן עקב דמי ניהול - שאלות פרקטיות שוק ההון 11
M סימולציה תיק ישראלי אל מול קרן זרה - דמי ניהול שנתיים שוק ההון 6
C קרן השתלמות: השוואת דמי ניהול, והאם כדאי לי להשקיע את כל המניות דרך הקרן? צרכנות פיננסית 1
M דמי ניהול גבוהים של קרן הפנסיה שוק ההון 26
ע שוב שאלה על בחירת קרן אג"ח עם דמי ניהול נמוכים שוק ההון 8

נושאים דומים

Back
למעלה