• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

קרן השתלמות - דמי ניהול או מחקה מדד

• פותח הנושא פותח הנושא Taln03
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Taln03

משתמש סולידי
דירוג
6
שלום לכולם,
כיום אני מצוי במסלול מניות בקרן השתלמות אצל אחת מחברות הביטוח בדמי ניהול של 0.29%.
לאור המידע בפורום ורצון אישי שלי להסתמך על מחקי מדד, ראיתי אפשרות לנייד את קרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד S&P500 (האפשרות היחידה למחקי מדד) בחברה אחרת אך תמורת דמי ניהול מעט גבוהים יותר 0.39%.

האם במקרה כזה עליי להעדיף את דמי הניהול הנמוכים יותר? על פניו אני נוטה לומר שלא וכדאי לבחור במחקה מדד, גם אם הוא מעט יקר יותר, משום שאינו נסמך על החלטות ההשקעה של מנהל כלשהו (אם כי עשוי להיות בעל פיזור נמוך יותר, בסוף מסתמך ככה"נ בחיקוי סינטתי רק על השוק האמריקאי).

אשמח לדעתכם ותודה!

קרא את הפוסט של בעלת הבית בנושא

היי תודה.
קראתי, אבל עקרונית שני האפיקים עתירי סיכון, בהתאם להמלצה - כך שאני מרגיש שעדיין אני לא יודע להגיד מה עדיף.
נוטה להגיד שאפיק מעט יקר יותר, אך מחקה SP500 עדיף לפי העקרונות שמופיעים בפירמידה. לא?

וידאת שבחברה הנוכחית אין מסלול מחקה?

אני לא זוכר בשלוף את כל החברות שיש להן אופציה של מחקה S&P500 בקרן השתלמות אבל לכל הפחות: מיטב דש, מנורה מבטחים, סלייס, אינפיניטי, מור, אקסלנס, אנליסט, הראל... כנראה שיש עוד.

יש גם קרנות השתלמות מחקות מדדים עולמי. לא זוכר כרגע איפה, תצטרך לחפש בפורום או בגוגל.

אם החלטת שאתה מעוניין בקרן מחקה S&P500 אז תתחיל לבקש הצעות, תתמקח, תשווה ותקח את הקרן שתציע לך את דמי הניהול הטובים ביותר.
כמובן תלוי בצבירה הנוכחית ובהפקדות שלך, אולי לחלק מהן יש הסדר טוב עם מקום העבודה, לפעמים אפשר לקבל הצעה טובה אם מעבירים גם את הפנסיה לדוגמה.

סלייס נותנים 0.3% ישר ובלי משחקים, פתוח לכולם ולמיטב ידעתי אין אופציה להוריד אותם. זה כבר זהה לדמי הניהול שאתה משלם כיום.
בחברות האחרות דמי הניהול ההתחלתיים יהיו גבוהים יותר אבל אפשר להוריד אותם גם לפחות מ-0.3%.

וידאת שבחברה הנוכחית אין מסלול מחקה?

אני לא זוכר בשלוף את כל החברות שיש להן אופציה של מחקה S&P500 בקרן השתלמות אבל לכל הפחות: מיטב דש, מנורה מבטחים, סלייס, אינפיניטי, מור, אקסלנס, אנליסט, הראל... כנראה שיש עוד.

יש גם קרנות השתלמות מחקות מדדים עולמי. לא זוכר כרגע איפה, תצטרך לחפש בפורום או בגוגל.

אם החלטת שאתה מעוניין בקרן מחקה S&P500 אז תתחיל לבקש הצעות, תתמקח, תשווה ותקח את הקרן שתציע לך את דמי הניהול הטובים ביותר.
כמובן תלוי בצבירה הנוכחית ובהפקדות שלך, אולי לחלק מהן יש הסדר טוב עם מקום העבודה, לפעמים אפשר לקבל הצעה טובה אם מעבירים גם את הפנסיה לדוגמה.

סלייס נותנים 0.3% ישר ובלי משחקים, פתוח לכולם ולמיטב ידעתי אין אופציה להוריד אותם. זה כבר זהה לדמי הניהול שאתה משלם כיום.
בחברות האחרות דמי הניהול ההתחלתיים יהיו גבוהים יותר אבל אפשר להוריד אותם גם לפחות מ-0.3%.
תודה רבה!
לא ראיתי שיש יותר קרנות מחקות מדדים עולמיים, נראה שכל מי שהיה לו והוזכר בפורום כבר לא מחזיק בקרנות כאלה.

לגבי סלייס - לא מכיר אותם. הם אמינים? מעט חושש לשים כספים בבית השקעות קטן (סיכון תפעולי יותר גבוה לטעמי)

לא ראיתי שיש יותר קרנות מחקות מדדים עולמיים, נראה שכל מי שהיה לו והוזכר בפורום כבר לא מחזיק בקרנות כאלה.
מחיפוש זריז נראה שיש לאינפיניטי ולמנורה קרנות כאלו. אם תחפש עוד בטח תמצא, לחלופין תוכל לפתוח פוסט יעודי לכך בפורום אם לא תמצא.
לגבי סלייס - לא מכיר אותם. הם אמינים? מעט חושש לשים כספים בבית השקעות קטן
אני באופן אישי לא חושש. הם לא גרועים יותר משאר הקרנות. מנסיון אישי רחב יחסית והמון קריאה בפורום נראה שכולן גרועות באותה מידה פחות או יותר.
כל החוויות השליליות איתם שיצא לי לקרוא עליהן היו בהקשר ל-IRA - קופה בניהול אישי ולא לקופות המנוהלות. אם תחפש תראה ש-IRA זה הרבה פעמים בלאגן בכל הקרנות וזה לא משהו יחודי לסלייס.

(סיכון תפעולי יותר גבוה לטעמי)
מה הכוונה?
אני לא חשב שיש סיכון נוסף מעבר לסיכונים שיש בכל חברה אחרת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
X דמי הניהול בקופת גמל, קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R דמי ניהול קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 182
S דמי ניהול - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Aslan קרן השתלמות מחקה s&p פטורה vs קרן סל מחקה s&p אירית צוברת - מתי דמי הניהול בעוכרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ דמי ניהול באינפיניטי קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C דמי ניהול קרן השתלמות שוק ההון 3
C קרן השתלמות: השוואת דמי ניהול, והאם כדאי לי להשקיע את כל המניות דרך הקרן? צרכנות פיננסית 1
hommie קרן השתלמות - דמי ניהול מחשידים אוף טופיק 2
M קרן השתלמות על חשבון העובד - השפעה על דמי לידה צרכנות פיננסית 3
א קרן השתלמות-דמי ניהול שוק ההון 2
י קרן השתלמות- תשואה לעומת דמי ניהול צרכנות פיננסית 2
I דמי ניהול שונים עבור קרן השתלמות דרך סוכן הסדר מהמעסיק צרכנות פיננסית 20
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A קרן השתלמות מפסידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
T החלת ותק קרן השתלמות בין גופי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
ב דו"ח מס שנתי - קרן השתלמות ובטוח לאומי מיסים 0
ל האם למשוך קרן השתלמות לטובת סילוק הלוואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
עידו ג קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ש קרן השתלמות לעצמאי/ת כדאית אל מול הפרשה לחשבון פרטי ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9

נושאים דומים

Back
למעלה