כמו שאתה מסכים לגבי פדופיליה שנקודת המבחן היא לא האם זו סטיה מבחינה מדעית או לא, אלא עצם מה שזה פוגעני, דהיינו ערך שלא לפגוע באחר.מפדופיליה נפגעים ילדים. ברור שזה לא בסדר .
כנ"ל לגבי נישואי אב ובת.
ולגבי להטב: אם היינו חיים לפני חמישים שנה, כנראה שהיינו חושבים שזה סטייה. עצם זה שהעולם קיבל את זה , גם גורם לנו לשנות את עמדתנו , לטובה.
וכמו שאתה יכול אולי להסכים שנישואי אב ובת הם לא ערכיים, ולא משום שיש בהם סטיה כזו או אחרת, וכמו''כ לא משום שהם פוגעים באי מי (נניח הם לא יביאו ילדים).
כך יש גם מקום לבחון את הנושא של להט''ב לא במשקפיים מדעיות של סטיה כן או לא, אלא במשקפיים ערכיות של האם מעשה זה ערכי או לא.
מה שהעולם חשב שזו סטיה עד לפני כמה עשרות שנים זה מחמת תפיסה ערכית שמעשה כזה הוא פסול, ולא להיפך, וזה בדיוק מה שהשתנה היום. התפיסה וההשקפה הערכית, לא המדעית.
בלי קשר לכך, גם אם אני חושב שמעשה כזה או תנועה כזו היא פסולה ומקדמת ערכים שגויים, אני עדיין יכול לכבד את האדם שעושה את המעשים הללו. עצם זה שאני חושב שהוא טועה לא הופך אותי למוסת ושונא חלילה, בדיוק כמו שאני לא שונא ומסית כנגד סוציאליסטים גם אם אני מקדם ודוגל תפיסת עולם קפיטליסטית, ובדיוק כמו שמי שחושב שרה''מ מסויים דוגל במדיניות פסולה ושגויה, לא נהפך למסית ומפלג. וכן הלאה על זו הדרך.