• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 12189
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
או שהתפקיד של שרים שלא קשורים לנושא, לא כולל התייחסות כלשהי לנושא הגרעין.
הוא לא התייחס ולא כלום. תקרא את הקטע המלא. הוא הסתייג מיד ובכלל דיבר על משהו אחר. וחוץ מזה הוא דיבר רק על סיטואציה שבה כולם אינם ״בלתי מעורבים״ כי אנחנו רואים את השמחה שלהם בטבח
זה לא הגיוני. ערביי ישראל ממילא לא יעברו למדינה פלשתינית אם תקום
אבל לא דיברנו על ערביי ישראל, להם יש כבר אזרחות והכל. דיברנו על עזה ויו״ש, הם הבעיה העיקרית
ההסבר הפשוט שטוב להם במדינת היהודים, הוא ההסבר הנכון. ואם כך לגבי תושבי חיפה ולוד, ודאי יהיה כך לגבי תושבי ג'נין ושכם.
ברור שטוב להם. עם אותם ערביי ישראל שלא באמת חלק מאיתנו (בניגוד לקבוצת מיעוט שכן) אין כרגע מה לעשות, אנחנו תקועים איתם. ערביי עזה ויו״ש כמו שנאמר פה - אנחנו לא חייבים להם כלום

תבין את המורכבות של התהליך והמצב הגרוע בהווה, וגם העולם יבין אותו.
ברמה הפרקטית אני חושש שזה לא יעבוד. תראה את התלות בארצות הברית. אני בספק אם היו לנו מספיק מיירטים לכיפת ברזל בלעדיהם אחרי חודש.

אני מודה שאין לי פתרון טוב לצערי לבעיה הזו. כמו שאני רואה את זה, שורש כל הבעיות הוא העובדה שהם מעוניינים לחסל אותנו. כלומר אם עכשיו אתה אומר לי בוא ניתן להם מדינה והם משקיעים את כל הכסף והמרץ בהייטק ולא בטרור, אני סבבה עם זה ואני חושב שגם רוב העם שלנו.

הבעיה שאי אפשר לשלוט ברצונות שלהם. לכן קווים המנחים לפיתרון צריכים להיות לדעתי:
1. מוטיבציה שלילית עבורם לפנות לאלימות. זה כולל לספח להם שטחים בכל פעם שנוקטים בטרור.
2. שימור יתרון צבאי אדיר לטובתנו כולל איסור על צבא עבורם.
3. פתרון שיכול להיות באיזושהי צורה "סופי" כדי שנפסיק להיגרר עם זה.

2 מדינות על בסיס קווי 67 עם חילופי שטחים זה לא נורא כל עוד יש דרכים אמינות לוודא שהם לא פונים לדרך הטרור. אבל כיוון שלא נראה שזה הכיוון שלהם, יכול להיות שהתכנית של בנט הכי קרובה לפיתרון סביר + לעודד הגירה שלהם.

הוא לא התייחס ולא כלום. תקרא את הקטע המלא. הוא הסתייג מיד ובכלל דיבר על משהו אחר. וחוץ מזה הוא דיבר רק על סיטואציה שבה כולם אינם ״בלתי מעורבים״ כי אנחנו רואים את השמחה שלהם בטבח
ממש לא. אין לו סמכות ואין לו ידע בנושא. למה אנשים לא יכולים להגיד שהם לא מתייחסים לנושא מסויים?
ברור שטוב להם. עם אותם ערביי ישראל שלא באמת חלק מאיתנו (בניגוד לקבוצת מיעוט שכן) אין כרגע מה לעשות, אנחנו תקועים איתם. ערביי עזה ויו״ש כמו שנאמר פה - אנחנו לא חייבים להם כלום
קל וחומר. כפי שכתבתי, אם ערבי מחיפה מעדיף את ישראל, ודאי גם ערבי מג'נין יעדיף אותה.

כי הוא פוליטיקאי שקורא ציטוטים שקריים כמו לפיד. אין הבדל. פוליטיקה ותקשורת זה שתי התחומים הדוחים ביותר עלי אדמות. שום בדל של אמת ורצון לאמת
בתקופה שבה ישראל זקוקה ללגיטימציה בינלאומית כמו אוויר לנשימה כדי שצה"ל יוכל לעבוד, שר בממשלת ישראל מתבטא בראיון כאילו הוא בשיחת סלון בין שני כהניסטים ואתה עוד מצדיק אותו.
אתה באמת לא מסוגל להבין שכשמציעים לשר בממשלת ישראל להטיל פצצת אטום על עזה הוא לא אמור לענות "זה פתרון אחד"?

באמת שאני חושב שהעובדה שנתניהו לא פיטר אותו היא סימן מאוד רע לעתיד.

ברמה הפרקטית אני חושש שזה לא יעבוד. תראה את התלות בארצות הברית. אני בספק אם היו לנו מספיק מיירטים לכיפת ברזל בלעדיהם אחרי חודש.
כל פעולה שתגרור איזושהיא מחלוקת אמיתית מול ארצות הברית אני מסתייג ממנה. שום אדם (גם לא סמוטריץ) מזלזל ביחסי החוץ וחושב להתנהג בצורה חסרת אחריות. מבקש טיפה הערכה לפוליטיקאים שלנו.
הכוונה של סמוטריץ היא שצריך לגדל עמוד שדרה לפעולה מלוכדת אצלנו פנימה (כמו במלחמה עכשיו). כשזה כך, הרבה יותר קל לעבוד מול העולם. מקווה שזה ברור
אני מודה שאין לי פתרון טוב לצערי לבעיה הזו. כמו שאני רואה את זה, שורש כל הבעיות הוא העובדה שהם מעוניינים לחסל אותנו. כלומר אם עכשיו אתה אומר לי בוא ניתן להם מדינה והם משקיעים את כל הכסף והמרץ בהייטק ולא בטרור, אני סבבה עם זה ואני חושב שגם רוב העם שלנו.

הבעיה שאי אפשר לשלוט ברצונות שלהם. לכן קווים המנחים לפיתרון צריכים להיות לדעתי:
1. מוטיבציה שלילית עבורם לפנות לאלימות. זה כולל לספח להם שטחים בכל פעם שנוקטים בטרור.
2. שימור יתרון צבאי אדיר לטובתנו כולל איסור על צבא עבורם.
3. פתרון שיכול להיות באיזושהי צורה "סופי" כדי שנפסיק להיגרר עם זה.

2 מדינות על בסיס קווי 67 עם חילופי שטחים זה לא נורא כל עוד יש דרכים אמינות לוודא שהם לא פונים לדרך הטרור. אבל כיוון שלא נראה שזה הכיוון שלהם, יכול להיות שהתכנית של בנט הכי קרובה לפיתרון סביר + לעודד הגירה שלהם.
מקבל אחי לגמרי, חלוק איתך בנקודות ספציפיות.
סבבה, אתה חושב שהתוכנית של סמוטריץ לא ריאלית וכו׳. דעתך האישית (ושל רוב העם כנראה) ומכבד. אבל שוב, טוב לשמוע דעה חולקת שלא צועקת ״אפרטהייד אפרטהייד״ בלי נימוק אמיתי.
תודה רבה.

ראית את הציוץ שהבאתי של רם בן ברק?

ממש לא. אין לו סמכות ואין לו ידע בנושא. למה אנשים לא יכולים להגיד שהם לא מתייחסים לנושא מסויים?
מה קשור סמכות וידע. המראיין שאל שאלה, והוא ענה והסתייג. מה אתה רוצה?
קל וחומר. כפי שכתבתי, אם ערבי מחיפה מעדיף את ישראל, ודאי גם ערבי מג'נין יעדיף אותה
אבל לערבי מעזה אנחנו לא חייבים כלום
בתקופה שבה ישראל זקוקה ללגיטימציה בינלאומית כמו אוויר לנשימה כדי שצה"ל יוכל לעבוד, שר בממשלת ישראל מתבטא בראיון כאילו הוא בשיחת סלון בין שני כהניסטים ואתה עוד מצדיק אותו.
אתה באמת לא מסוגל להבין שכשמציעים לשר בממשלת ישראל להטיל פצצת אטום על עזה הוא לא אמור לענות "זה פתרון אחד"?
הוא אמר את זה על התרחיש שכולם שם ההיפך מבלתי מעורבים, והסתייג מזה.
אם אתה חושב שהמצב הוא שאין לזה שום מקום וכו׳ ואנחנו צריכים ללכת על קצות האצבעות, סבבה זכותך, ויש בזה גם הגיון. אבל הוא לא קרא להשמדת עם ולא שום דבר. ניסיון ציני להסית שוב ושוב. מילא היו מביאים את הציטוט הנכון במלואו, אבל נסיון עצוב.

בדומה, שאוהד חמו דיווח שישראל הפציצה בית חולים ואחרי כמה דקות תיקן את עצמו כמו שצריך, ושמעתי כאלו שמסיתים שאוהד חמו נגד ישראל וכו וכו זה היה הזוי מבחינתי איך מכפישים את שמו למרות שהוא דאג בהקדם לתקן את עצמו ומאז מקפיד על כל דיווח עזתי להדגיש שהוא עזתי.
אל תתנו יד לפייק והשמצות

הנה הקטע המדובר מהראיון, למי שאכפת מהאמת ולא להסית.

השר אליהו: "כשאתה מתחיל במלחמה ומדבר על בלתי מעורבים ומכניס סיוע הומניטרי, אתה כושל. לנאצים לא היינו מכניסים סיוע הומניטרי. גם לא למה שנקרא במרכאות כפולות ומכופלות בלתי מעורבים ... צה"ל היום מכה בהם מכה קשה. אתה שואל אותי האם זה מאה אחוז כמו שאני רוצה? לא".

מראיין: "זאת אומרת, השר אליהו, אם לשיטתך בעזה אין בלתי מעורבים ולא היו צריכים להכניס סיוע הומניטרי, מבחינתך מחר בבוקר הציפיה שלך שהיינו מטילים מה שנקרא איזושהי פצצת אטום על כל עזה, משטחים אותה, מחסלים את כל מי שנמצא בה, ובא לציון גואל?"

השר אליהו: "זה דרך אחת [בטון ברור של הסתייגות], דרך שניה היא גם לבדוק מה חשוב להם, מה מפחיד אותם, מה יצור להם את ההרתעה הבאה. זה שאתה הורג אותם, הם לא מפחדים מהמוות, צריך לזכור את זה. הם שלחו את הילדים שלהם למות, זה לא עושה להם שום דבר, אנחנו צריכים להבין מה מרתיע אותם. מה שובר אותם. אנחנו צריכים שהם, כמו שהיה אחרי מלחמת ששת הימים, שהם לא מעיזים להסתכל בעיניים של חייל, שהם מורידים את הראש".

ראית את הציוץ שהבאתי של רם בן ברק?
עכשיו ראיתי, נשמע מצוין, אבל צריך לתת להם מוטיבציה רצינית לעזוב. מיליון ש"ח למשפחה או משהו, אחרת זה לא יקרה. וגם איך מוודאים שלא חוזרים...

עכשיו ראיתי, נשמע מצוין, אבל צריך לתת להם מוטיבציה רצינית לעזוב. מיליון ש"ח למשפחה או משהו, אחרת זה לא יקרה. וגם איך מוודאים שלא חוזרים...
כמו שכתבתי, אם זה משהו שמצביעי יש עתיד מסוגלים להזדהות איתו, אז הסכמה כזו מיש עתיד ועד הציונות הדתית תביא לפתרונות יצירתיים ויפים.
פשוט צריך להגדיל ראש ולגלות נכונות ולא לפחד, להאמין בצדקת דרכנו. זה משהו ששכחנו ב30 שנה האחרונות

יש כבר המון קהילות פלסטיניות ברחבי העולם, ואחרי 20 שנה תחת שלטון אכזרי של חמאס, האזרחים הפשוטים ירצו אויר וחיים רגילים. בשיח עם מדינות העולם זה יכול לעבוד. וגם מי שחושב שלא חייב להתגייס לזה, ניסינו דרכים אחרות, הגיע הזמן לנסות גם את זה

זה לא מה שאני רוצה. יש עמדה רשמית שישראל לא מתייחסת לנושא הנשק הגרעיני. לא בקריצה, ולא ברמיזה ולא ב"דרך אחרת".
אבל לערבי מעזה אנחנו לא חייבים כלום
גם לדעתי. לא אני זה שמציע תהליך שבסופו תושבי עזה יוכלו לבחור באזרחות ישראלית.

זה לא מה שאני רוצה. יש עמדה רשמית שישראל לא מתייחסת לנושא הנשק הגרעיני. לא בקריצה, ולא ברמיזה ולא ב"דרך אחרת".
אז זה בעצם הבעיה עכשיו? לא כל דבר צריך לשנוא ולבקר
גם לדעתי. לא אני זה שמציע תהליך שבסופו תושבי עזה יוכלו לבחור באזרחות ישראלית.
לא עקבת אחרי הדיון אחי

השר אליהו: "זה דרך אחת [בטון ברור של הסתייגות],
הקשבתי לראיון, אין שם שום טון של הסתייגות. הוא פשוט ענה "זו דרך אחת" והמשיך להסביר על דרכים אחרות שכנראה יותר מעניינות בעיניו.
עכשיו זה כבר לא "טון של הסתייגות" אלא ממש הסתייגות - צר לי אבל מה שאתה מתאר לא קרה במציאות, לענות "זו אפשרות אחת" זו לא הסתייגות.

בכל מקרה, אני רואה שאפילו על תפישת המציאות אין בינינו הסכמה אז אני פורש מהדיון.

אז זה בעצם הבעיה עכשיו? לא כל דבר צריך לשנוא ולבקר
ולא על כל שטות צריך להגן.
הוא דיבר על נושא שלא קשור אליו ושהוא לא מבין מה ההשלכות של התייחסות אליו. ביבי רתח עליו והעניש אותו ולכן אני לא מבין למה אתה ממשיך להתעקש שהוא לא גרם נזק, כשברור כשמש שכן נגרם.

דרך צלחה ידידי המפולפל

הנזק נגרם כי תקשורת ופוליטיקאים בלי בדל של ישרות ציטטו מעוות, במכוון.
לא. הנזק נגרם כי ישראל דבקה במדיניות העמימות כבר הרבה מאד שנים, ובפרט עכשיו כשיש מלחמה וממילא מאשימים אותנו במעשים נוראים וכרוצים תמיכה בין לאומית במניעה מאירן מה שכנראה יש לנו, וכשמתברר שאנחנו ראש חץ במאבק בין גושי, אסור לאף נציג רשמי לדבר או לרמוז בדרך כלשהי על הנושא הזה, כולל להסכים שזו "דרך אחת", עם או בלי אי נוחות. אף אחד לא מצפה מאליהו להבין משהו ביחסי חוץ. מצפים רק שיסתום.

לא. הנזק נגרם כי ישראל דבקה במדיניות העמימות כבר הרבה מאד שנים, ובפרט עכשיו כשיש מלחמה וממילא מאשימים אותנו במעשים נוראים וכרוצים תמיכה בין לאומית במניעה מאירן מה שכנראה יש לנו, וכשמתברר שאנחנו ראש חץ במאבק בין גושי, אסור לאף נציג רשמי לדבר או לרמוז בדרך כלשהי על הנושא הזה, כולל להסכים שזו "דרך אחת", עם או בלי אי נוחות. אף אחד לא מצפה מאליהו להבין משהו ביחסי חוץ. מצפים רק שיסתום.
פה במפתיע אני מסכים עם @Oshi, די ברור שב"דרך אחת" השר התכוון למכה הרסנית על הרצועה ולא לנשק גרעיני.

בכל מקרה הממשלה עושה כל כך הרבה נזקים שחבל שנושא השיחה הוא דווקא ההתבטאות הזו.

פה במפתיע אני מסכים עם @Oshi, די ברור שב"דרך אחת" השר התכוון למכה הרסנית על הרצועה ולא לנשק גרעיני.

אנחנו כבר מסכימים על שני דברים. מתקדמים יפה לאט ובטוח

אולי. באמת קטונתי מלפרש את האיש.
ביבי הבין אחרת, וסעודיה הבינה אחרת ועוד הרבה גורמים בארץ ובחו"ל הבינו אחרת. חלקם כאלו שמאד שמחים להעלות על סדר היום את שאלת הפיקוח על הגרעין בישראל.
בכל מקרה, גם קריאה מטפורית להרוס את כל עזה פוגעת מאד בהסברה הישראלית שאנחנו נלחמים בטרור ולא נוקמים באזרחים, ומוסיפה לעינוי של משפחות החטופים. כבר הבנו שהציונות הדתית בעד הקרבתם, לא חייבים לאחל להם טיגון בקרינה רדיואקטיבית (מטפורית).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הנזק נגרם כי תקשורת ופוליטיקאים בלי בדל של ישרות ציטטו מעוות, במכוון.
+1
כתחביבם הקבוע; לדפוק את הממשלה לא משנה מה המחיר.
ביבי רתח עליו והעניש אותו ולכן אני לא מבין למה אתה ממשיך להתעקש שהוא לא גרם נזק,
כי אני חושב שביבי טעה.
הנזק נגרם כי ישראל דבקה במדיניות העמימות כבר הרבה מאד שנים,
עד שאהוד ברח חשף את זה.
+1.
אגב; אני עדיין חושב שההתבטאות שלו לא היתה הדבר הכי חכם שאפשר לעשות.
אבל מכאן ועד המטעמים שעשו ממנה? נו, באמת...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad דיון: האם הכסף שלנו בטוח בעידן הAI שוק ההון 24
B דיון במס הכנסה מיסים 9
מ דירות חריכה - דיון בעד ונעד נדל"ן 4
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18