איך התוכנית של סמוטריץ׳ גודעת את השאיפות הלאומיות של הפלסטינים?
בעובדה שאנחנו מכריעים את זה חד צדדית מהצד שלנו. אלו מהם שיקבלו, יוכלו להיות תושבים אזרחים פה. אלו מאלו שלא, יעברו למדינות ערב או נילחם בהם
באותה הדרך שבה גורמים לירדנים לקחת פליטים פלסטינים?
לא בהינף יד, אלא בשותפות עם מדינות ערב
יש איזה מתכון קסמים לשתול מחשבות בראש של אנשים?
כשנפסיק לעודד את השאיפות הלאומיות שלהם ולתת להם מדינה, גם הם יפסיקו. בנתיים לצערי מדברים על לתת לאש״פ לחזור לנהל את עזה.
תן לי דוגמא אחת מהעולם שזה עבד בה.
אנחנו מוזמנים לפרוץ את הדרך לראשונה
אומרים לך שהרוב המוחלט לא רוצה מדינה משלו אלא להיות תושב קבע בישראל
לא נכון, הרוב רוצה מדינה פלסטינית, לא בכדי הרש״פ וחמאס הם הארגונים המרכזיים.
העובדה שביידן הזכיר שתי מדינות בנאום שלו היא הנותנת, שלשם שואפים
הייתה לך אינתיפאדה גם ב48 וגם ב27 וגם בעצם לפני 2000. בעולם שונאים יהודים בלי שום קשר למה הם עושים. בוקר טוב. הרצל הבין זאת ודאג שנהיה פה, וכך גם בן גוריון בתש״ח, עשו מה שצריך בלי להתחשב יותר מידי בערבים
מה הקשר בכלל לשמאל או לביבי? יש לך בכלל מוד של לא להאשים את השמאל?
אני לא מאשים את השמאל. האשמים היחידים לאורך הדורות הם הרש״פ וחמאס. בלבד. רק כדאי שהשמאל יכיר בטעות להקים להם מדינה. כדי שנוכל להתקדם הלאה, במקום לדבר שוב להחזיר את הרש״פ לרצועה.
התכנית של סמוטריץ סה״כ מתכתבת עם רעיון שתי המדינות. והכישלון הטוטאלי שלה. ואנשים כמו יאיר גולן (מרצ) שקידמו ללא לאות את הרעיון הזה.
כמובן שגם התוכנית של סמוטריץ׳ נידונה לכישלון כי יש כמה אנשי שמאל בישראל, אז אני מניח שאפשר לסגור את השירשור הזה?
אל תהיה ציני. אני ממש לא מזלזל בשמאל. רובם המוחלט אנשים נפלאים. רק חבל שחלקם תקועים עדיין בחלומות שווא לגבי הערבים והעולם.
אנקדוטה. אתמול ראיינו את נטע ברזילי והיא כולה מדברת בהפתעה איך ״ביורק״ זמרת איסלנדית אוהבת אדם מדברת נגד ישראל ואיך כל ארגוני הנשים שותקים וכו׳ וזה פשוט כ״כ עצוב כמה תקוות תולים בעולם, וכמה מתאכזבים שוב ושוב. כל הפרוגרס הליברלי בעולם לא ליברלי בכלל אנשים חשוכים ששונאים יהודים בצורה שמסעות הצלב יראו בדיחה לידם. צריך להבין את המקום שלנו פה ולגלות טיפה עצמאות ועמוד שדרה