מה שלא היה צריך לעשות - סיכון חיי אדם. הצבא היה צריך לגרש את תושבי חווארה (ב2005 הצבא הוכיח שהוא יודע לעשות את זה נהדר ל10K בני אדם. מה זה בשבילו כפר אחד?)
עד מתי ידחפו את השטות הזו של ההתנתקות? עכשיו בונים מטרו, יש המון בתים של אנשים על קו המטרו ו"מגרשים" אותם מבתיהם והפיצוי שהם מקבלים לא קרוב לזה שקיבלו המתנחלים. למה אתה לא מתלונן?
קודם כל, הכלבים כבודם במקומם מונח - אבל פשוט מקומם לשים אותם באותה שורה עם חיי אדם.
דבר שני, אם אתה לא מסוגל להבדיל בין אוייב לאוהב - יש לך בעיה מוסרית קשה מאוד.
רק הנחתי שיגידו לי ש"אי אפשר לפנות כל כך הרבה אנשים מהבתים".
גירוש גוש קטיף לא דוגמא טובה בעיניך?
בסדר, אז גם גירוש ימית ב1982 קביל כדוגמא.
או גירוש ישובי צפון השומרון.
הוא פוגע בי ומסייע לאויב. לא רק שהוא פאשיסט, אלא שהוא גם מסייע לאויב בשעת מלחמה, שזו בגידה.
כן, כן, כל המנוולים שפוגעים בחפים מפשע, פוגעים בהסברה הישראלית, דורשים עוד כוחות צבא ומגדילים את הסיכוי לפתיחת זירה נוספת. כל זאת מסייע לאויב.
הוא פוגע בי ומסייע לאויב. לא רק שהוא פאשיסט, אלא שהוא גם מסייע לאויב בשעת מלחמה, שזו בגידה.
כן, כן, כל המנוולים שפוגעים בחפים מפשע, פוגעים בהסברה הישראלית, דורשים עוד כוחות צבא ומגדילים את הסיכוי לפתיחת זירה נוספת. כל זאת מסייע לאויב.
א. דיברנו על חווארה. זה לא היה בזמן מלחמה.
ב. הטרור ביו"ש משתולל. החזית כבר נפתחה ממזמן. עוד לפני שמחת תורה. איפה מערכת הביטחון? אה, יש שלום, יש רשות פלסטינית. אותה קונספציה.
ג. פתאום מדברים על נזק הסברתי לישראל. מה היה בחודשים האחרונים?
אין ספק שזה היה בדחיפה וגיבוי של השמאל.
ולגבי ההתנתקות הרי מתפקדי הליכוד הצביעו נגד ואריאל שרון אכן עזב את הליכוד.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
אבל איך אומרים אצלנו בכאב?
לממשלת ימין יותר קל לעקור ישובים.
לממשלת שמאל יותר קל לצאת למלחמה.
כי במהלכים כאלו - הממשלה תקבל גם את תמיכת האופוזיציה.
המתפקדים אכן הצביעו נגד, אבל המצביעים תמכו מאד ולראיה לשרון היו 40+ מנדטים בסקרים טרם נפל למשכב ואפילו מחליף דהוי כמו אולמרט הצליח לנצח בבחירות.
אגב, גם ראש הממשלה הנוכחי, "מר ביטחון" כפי שהוא קורא לעצמו, הצביע בעד.
זה שאלה מעניינת - מאיזה אגפים הצביעו לו. האם אותם אנשים שהצביעו לו גם כשהבטיח "דין נצרים כדין ת"א"? אם כן, אני לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי ההצבעות האלו.
זה שאלה מעניינת - מאיזה אגפים הצביעו לו. האם אותם אנשים שהצביעו לו גם כשהבטיח "דין נצרים כדין ת"א"? אם כן, אני לא מבין את ההיגיון שעומד מאחורי ההצבעות האלו.
רוב האנשים הם לא אידיאולוגים גדולים ותושבי נצרים לא עניינו אותם. הם כנראה הניחו שאם שרון איש הימין הלוחמני מציע תוכנית, היא נכונה ביטחונית וכדאית מדינית.
רוב האנשים הם לא אידיאולוגים גדולים ותושבי נצרים לא עניינו אותם. הם כנראה הניחו שאם שרון איש הימין הלוחמני מציע תוכנית, היא נכונה ביטחונית וכדאית מדינית.
למדינה לא מתאים יותר שאנשים ישבו בשטח מסוים (בין אם מסיבות מדיניות, בטחוניות,תחבורתיות וכו'). למדינה יש זכות להפקיע את השטח תוך פיצוי הדיירים.
מה המדינה עושה עם השטח אח"כ זה כבר לא עניינו של מי שהחזיק בו (כי הוא קיבל פיצוי). משום מה לפסיכופתים מסויימים יש קשר מאוד עמוק לאדמה מאוד ספציפית (מה שכמובן אין לזקנה בת 80 שצריכה לעבור דירה כי בונים רכבת קלה דרך הבית שלה), אז אותם "גירשו" והזקנה לא מעניינת אותם.
א. תודה שאתה מכנה מישהו עם עולם ערכים אחר משלך "פסיכופת". ליברליזם למופת.
ב. יש קשר דתי לכל ארץ ישראל. אתה לא חייב להסכים איתו, אבל הזלזול והציניות שלך לערכים של אחרים הוא ממש ליברליזם למופת.
עצם הזלזול במי שיש לו דעות אחרות משלך - זה לא ליברליזם. ומעבר לזה, זה ממש לא משרת את הדיון.
באותו מידה אני יכול לטעון - ואני לא טוען, שאף אחד לא יוציא לי אחר כך מילים מהפה בבקשה, שמי שחילוני הוא דביל גמור.