• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בתור משקיע חדש (מאוד),מילות נחמה על הימים האחרונים?

• פותח הנושא פותח הנושא Whistle
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נראה לי שכל הפרסומות (הלוואות, מוצרי צריכה) לא קונסיסטנטיים עם מסר הבלוג. למה לא לתת להם לפרסם פה? דווקא חברי הפורום יחסית מחוסנים למזימות

אני מקבלת אחת לתקופה הצעות מכל מיני סוחרי אופציות שמציעים לי חוזי אפיליאציה שמנים בתמורה לפרסום באתר. זה תחום שמריץ המון כסף. מטבע הדברים אני לא נעתרת לבקשותיהם (המפתות, יש לומר) כי זה לא קונסיסטנטי עם המסרים שאני מנסה לקדם.

אני קצת מאוכזב :)
ציפיתי ליותר מ"חזירה קפיטליסטית קטנה שלי" (מצטער עם הציטוט לא מדויק זה מה שאני זוכר)
סתם, אבל לדעתי אם מציעים לך כסף.. אין לך שום מחויבות לאורחים באתר ולהקלקותיהם, ובביזנס צריך להיות קר. (כמו שרשמת פעם באחד הפוסטים שלך שלא הגיוני להשקיע בצורה ירוקה\חיובית (הקרנות שמשקיעות רק בחברות שידידותיות לסביבה) וכו').

@mudale222 אני לא דוגמה מושלמת לערכים שאני מקדמת.

השאיפה שלי היא להגדיל את האחזקות. אני לא מגדירה ירידות בסכומים האבסולוטים בתור הפסד, אלא בתור מבצע בו אני קונה עוד מניות. זהו המדד היחידי שאני מסתכלת עליו.

בתוחלת, אם היית קונה את הSPY היית יוצא באותו רווח + חוסך עמלות.
  1. CBOE הראו שהטענה לא נכונה (תשואה גבוהה יותר למדד PUT מאשר לסנופי TR). אתה מוזמן לבדוק בעצמך.
  2. אני טוען שמכירת אופציות היום עשויה להשיא יותר מאשר החזקה ישירה במשך השנה הקרובה, והבאתי דוגמא מספרית.
לא ממליץ.

זה לא קונסיסטנטי עם המסרים שאני מנסה לקדם
האם את חושבת שלא כדאי למשקיעים פסיביים ללמוד על אופציות ולהשתמש בהן במשורה, ככלי לקידום עצמאות כלכלית?
אני לא מדבר על ספקולציות, אלא בעיקר על גידור (נגיד שיש משקיע שמפחד ממניות, אבל ישן בשקט עם השקעה מגודרת).

על מכירת אופציות צריך להשאיר בטוחות. הברוקר ידרוש משמעותית פחות בטוחות מאשר אם היית קונה את הניירות עצמם.
לכן, מכירת אופציות זה מסוכן, כי הבטוחות הן פחות ממחיר המניות. זה המינוף.
זו החלטה שלך בלבד אם אתה משאיר רק את הבטוחות שהברוקר דורש או שאתה משאיר לעצמך בטוחות מלאות על כל הסכום.
אם אתה בוחר להשאיר רק את הבטוחות של הברוקר אז זה בהחלט ממונף.

מה שהוא הציע (ואני מסכים איתו) זה להשאיר בטחונות מלאים ולא רק את המינימום ההכרחי ובצורה הזו אתה לא ממונף בכלל!

אם אתה לוקח בחשבון, שאותו כסף לקניית המניות הם הבטוחות שלך למכירת האופציה, ואתה יוצר לעצמך ״בטוחות״ בחשבון הפרטי שלך, אני מסכים שאין פה מינוף.
בדיוק :)

חוץ מלשלם עמלות יקרות
גם במקרה הגרוע מדובר על 1.9 דולר לאופציה - זה פחות משליש ממה שאתה משלם בארץ על רכישת המניות...

לא הבנתי מה עשינו פה: בתוחלת, אם היית קונה את הSPY היית יוצא באותו רווח + חוסך עמלות.
הפוך:
מי שרוכש את ה-SPY משלם עמלה רגילה (1.5 דולר באינטראקטיב על 100 מניות).
מי שמוכר את האופציה משלם עמלה של 1.9 דולר (מקסימום באינטראקטיב) במקום אבל קיבל 1717 דולר כפרמיה שהוא לא היה מקבל אם הוא היה רוכש את המניות עצמן.

בתמורה לפרמיה הזו הוא מוותר על הזכות ליהנות מהצמיחה העתידית במחיר המניה (עד שהוא יחליט לרכוש את האופציה מחדש במחיר נמוך יותר ואז הוא יוכל לרכוש את המניות במחיר השוק).

נחנו יכולים איכשהו להרוויח כסף מזה שאנשים אחרים משחקים באופציות? כלומר אנחנו יכולים להיות בצד של הבנק?
בטווח הרחוק אתה לרוב תהיה זה שמפסיד מאופציות ולא משנה באיזה צד תבחר.
באופציות אין "הצד של הבנק" אלא מוכרים וקונים ואתה יכול להיות שניהם.

@mudale222 אני לא דוגמה מושלמת לערכים שאני מקדמת.
גם אני :)
אני מאוד נגד אופציות אבל לא מצליח לעמוד בפיתוי בעצמי :( - בינתיים זה הרבה הפסדים...

• CBOE הראו שהטענה לא נכונה (תשואה גבוהה יותר למדד PUT מאשר לסנופי TR). אתה מוזמן לבדוק בעצמך.
גם אני ראיתי את המחקר הזה.

1. אני טוען שמכירת אופציות היום עשויה להשיא יותר מאשר החזקה ישירה במשך השנה הקרובה, והבאתי דוגמא מספרית.
לא ממליץ.
+1 על שני הסעיפים.

האם את חושבת שלא כדאי למשקיעים פסיביים ללמוד על אופציות ולהשתמש בהן במשורה, ככלי לקידום עצמאות כלכלית?
אני חושב (מניסיוני האישי) שהפיתוי באופציות הוא חזק מדי ולפעמים עדיף לא לדעת איך להשיג עוד כמה עשיריות אחוז של תשואה אם זה חושף אותנו לסיכון של הפסד של כמה עשרות אחוזים מההשקעה (יש אנשים פזיזים בעולם - לפעמים גם אני!).

אני לא מדבר על ספקולציות, אלא בעיקר על גידור (נגיד שיש משקיע שמפחד ממניות, אבל ישן בשקט עם השקעה מגודרת).
לדעתי ברוב המקרים זה יובל את המשקיע הממוצע להפסדים מול השקעה רגילה כי המשקיע הממוצע לא יתמיד בכך כמו ש-CBOE התמידו.

טוב בואו נעשה קצת סדר: כמו שאמרתי, אם אתם כתובים אופציית PUT, אתם ממנפים את עצמיכם, אלא אם אתם מקפידים לשים בחשבון הפרטי שלכם בטחונות. על זה כבר הסכמנו.
עכשיו, בואו נבין על מה בעצם אתם מהמרים כשאתם עושים את המהלך הזה: כמו שאתם כתבתם, אם ה-SPY ירד מתחת ל-180$ לא הרווחתם ולא הפסדתם, פרט לדיבידנד. זה שקול לקניית המדד עצמו.
אבל אם הוא עולה מעל: הרווח שלכם יהיה התשלום שקיבלתם. אם קיבלתם 10%, אז זה אומר שאם המחיר עלה עד הפקיעה ב-4% תקבלו 10%, ואם המחיר עלה ב-20% עד הפקיעה, עדיין תקבלו רק 10%. פה בעצם ההפסד שלכם בהימור.
נשמע טוב? בואו נחשוב על זה קצת יותר לעומק: מתי השוק יתן לכם פרמיה גדולה (למשל, 20%)? השוק בעצם מחשב את תוחלת הרווח של משקיע בSPY, שהעליה שלו קטומה. כאשר סטיית התקן של השוק גדולה מאד, השוק יתן לכם פרמיה גדולה כי יש סיכוי יותר גדול שתהיה קפיצה גדולה בSPY. מתי זה יקרה? כאשר מה שקוראים בתקשורת מדד הפחד VIX שלמעשה מחושב מהאופציות הוא גבוה.
בגדול (בפועל זה יותר מסובך, אני מאד מפשט את הדברים): אתם למעשה מהמרים שהתנודתיות בשווקים תרד יותר ממה שהשוק מאמין. אם זה נכון, הצלחתם: קיבלתם פרמיה גדולה 10%: הסיכוי שה-SPY יעלה מעל 10% יהיה מאד נמוך. אבל, אני בכלל לא בטוח שאתם מבינים שעל זה בעצם את מהמרים, ואם אתם כן מבינים, מאיפה הידע על התפלגות SPY והשונות שלו בחודשים הקרובים? עם הטענה ש"לי יש עודף ידע על התפלגות השוק" קשה להתמודד.

לגבי המחקר של CBOE, לא קראתי וגם לא אקרא: CBOE הוא בורסה שמתפרנסת ממסחר באופציות. זה כמו שקוקה קולה תכתוב מחקר שמראה שמים שמוסיפים להם הרבה סוכר וצבעי מאכל הם בריאים.

טוב בואו נעשה קצת סדר: כמו שאמרתי, אם אתם כתובים אופציית PUT, אתם ממנפים את עצמיכם, אלא אם אתם מקפידים לשים בחשבון הפרטי שלכם בטחונות. על זה כבר הסכמנו.
1+
אבל אם הוא עולה מעל: הרווח שלכם יהיה התשלום שקיבלתם. אם קיבלתם 10%, אז זה אומר שאם המחיר עלה עד הפקיעה ב-4% תקבלו 10%, ואם המחיר עלה ב-20% עד הפקיעה, עדיין תקבלו רק 10%. פה בעצם ההפסד שלכם בהימור.
הטענה איננה מדוייקת, משום שברגע שהשוק יעלה ב10% תוכל לסגור את הפוזיציה ולקנות את הPUT בחזרה במחיר אפסי (שנובע מעליית המחיר ומירידה בפאניקה), וכך אם השוק יעלה ב20%, לא תהיה ב10% הפסד, בכל מקרה.
השוק יתן לכם פרמיה גדולה כי יש סיכוי יותר גדול שתהיה קפיצה גדולה בSPY.
כל מחיר אופציה משקף תנודתיות (דו כיוונית). תנודתיות זו משפיע על סוחרי אופציות, אבל לא על משקיעים בטווח ארוך בהרבה מאשר הזמן לפקיעה של האופציה.
מתי זה יקרה? כאשר מה שקוראים בתקשורת מדד הפחד VIX שלמעשה מחושב מהאופציות הוא גבוה.
1+
בגדול: אתם למעשה מהמרים שהתנודתיות בשווקים תרד יותר ממה שהשוק מאמין.
מאיפה הידע על התפלגות SPY והשונות שלו בחודשים הקרובים?
אני בכלל לא צריך לדעת שום דבר על ההתפלגות העתידית. ההנחה שלי היא שאני לא יודע, ושגם סוחרי האופציות לא יודעים. אם אתה לא מקבל את ההנחה הזו, אתה גם צריך לומר למשקיעים הפסיביים לתזמן את השוק. כפי שמראים בערך וויקפדיה על הVIX, אין במדד הזה שום מידע אמיתי על העתיד. המסקנה פשוטה: כאשר הפחד גבוה, הוא גבוה באופן לא מוצדק, ולכן ניתן להמר כנגד הפחד. עם זאת, אני מתנגד לשימוש גורף בהימורי אנטי-VIX, משום שאני חושב שעל אף שזו תהיה אסטרטגיה רווחית יותר מאשר השקעה בשוק בטווח הארוך, היא תהיה תנודתית בהתאם, ואני לא מחפש תוחלת תשואה גבוהה בכל מחיר.
ההצעה שלי בדבר מכירת PUTים, הינה חד-פעמית ונובעת ממציאות יוצאת דופן בשוק. מכירה כזו יכולה להשיא (החל מ1%-) עד כ15% מעבר להחזקה ישירה, והיא יכולה להיות משמעותית לטווח הארוך.
הבהרה: אני לא מנסה לשכנע אותך או אף קורא אחר. אני מחפש חורים בטענות שלי ורוצה לשתף את הידע הזעום שאגרתי. אשמח אם שועלי ההשקעות יאירו מבינתם.
עם הטענה ש"לי יש עודף ידע על התפלגות השוק" קשה להתמודד.
לפני ארבעה חודשים, PUT על SPY לשנה בכסף, נמכר ב7% מהמדד. היום הוא נמכר ב10% מהמדד. מה השוק יודע היום שהוא לא ידע אז? שהיו נפילות. האם הוא יודע משהו על העתיד? לא. הוא רק מפחד מנפילות נוספות. מה זה אומר למשקיע לטווח ארוך? כאן יש שתי אפשרויות: אם אתה חושב שהשוק יודע שצפויות נפילות נוספות ולכן הPUTים יקרים, עדיף למשקיע להחזיק את הכסף ביד. אם אתה חושב (כפי שרבים הביעו את דעתם כאן בשרשור זה) שזוהי הזדמנות לקנות בזול, אזָי אני אומר שזוהי הזדמנות למכור PUTים ביוקר. אין אפשרות ביניים.
CBOE הוא בורסה שמתפרנסת ממסחר באופציות
הNASDAQ מתפרנס ממסחר במניות הNASDAQ והמדד שלו נחשב לאמין. הסיבה לכך היא שהמדד מפורסם לפני חלק מהמאורעות אותם חוקרים, ולכן נותנים בו אמון גם בדיעבד. באותה המידה, מדד PUT קיים מלפני הנפילות של 2008, ולכן אפשר לדון לפחות על טווח זה (ולדעתי גם על האקסטרפולציה, כפי שעושים עם הסנופי, אבל אתה לא חייב להסכים). באופן בלתי תלוי, לפני שראיתי את תוצאות המחקר של CBOE, הגעתי למסקנות (חלקיות) דומות, בעקבות בחינה של מחירי האופציות בעבר, דרך Paper Money.

עכשיו, בואו נבין על מה בעצם אתם מהמרים כשאתם עושים את המהלך הזה: כמו שאתם כתבתם, אם ה-SPY ירד מתחת ל-180$ לא הרווחתם ולא הפסדתם, פרט לדיבידנד. זה שקול לקניית המדד עצמו.
שוב - אתה שוכח 1717 דולר פרמיה שאתה מקבל אם אתה מוכר את האופציה אבל לא מקבל אם אתה רוכש את המניות.
1717 דולר זה לא סכום זניח על 100 מניות של ה-SPY במחיר 185 דולר ומהווה 9.28% תשואה ב-10 חודשים!

המצב יהיה שקול אם ה-SPY יחלק דיבידנד של 17.17 דולר למניה והוא אפילו לא קרוב לדיבידנד כזה על 10 חודשים!

לא בהכרח.
אם המחיר יעלה ב-20% עד הפקיעה אז באיזו שהיא נקודה בעתיד תהיה אפשרות לרכוש בחזרה את אופציית ה-PUT שמכרנו במחיר הרבה יותר נמוך בשל שינוי ב:
1. ה-vega תרד ותוריד את מחיר המניה
2. ה-delta תוריד את מחיר האופציה באופן יחסי לעליה במחיר המניה (לפי שינויים של ה-gamma).
3. ה-theta תוריד את מחיר האופציה בכל יום שיעבור עד אז.

במילים אחרות אם מחיר ה-SPY יעלה ב-5% בלבד במהלך כמה חודשים אז נוכל לרכוש בחזרה את האופציה בסכום שהוא יותר קטן מ-5%, לרכוש את ה-SPY עצמו בסכום ששמרנו כערבון ואת הפער להשאיר בכיס כרווח.

כפי ש @TunaGolem ציין ה-vega מאוד גבוהה בימים אלו ומספיק שה-vega תרד בשביל להפוך את העסקה למאוד רווחית למוכר האופציה.

מתי השוק יתן לכם פרמיה גדולה
כשה-vega גבוהה בצורה חסרת פרופורציה כמו בימים אלו.

מתי זה יקרה? כאשר מה שקוראים בתקשורת מדד הפחד VIX שלמעשה מחושב מהאופציות הוא גבוה.
-1
ביצה ותרנגולת - מה היה קודם?
ה-VIX מחושב לפי מחירי האופציות - הוא לא מכתיב אותם.
כמו כן ה-VIX מתחשב רק באופציות שפוקעות בחודש הקרוב ולא באופציות של עוד שנה כמו ש @TunaGolem הציג כך שה-VIX לא משקף את המציאות.

אתם למעשה מהמרים שהתנודתיות בשווקים תרד יותר ממה שהשוק מאמין
לא בהכרח.
התנודתיות יכולה לרדת פחות ממה שהשוק מאמין ועדיין מוכר האופציה יכול לסיים עם רווח נאה כי ה-theta משחקת לטובתו בכל יום וה-delta יכולה לשחק לטובתו עם הזמן.

אני בכלל לא בטוח שאתם מבינים שעל זה בעצם את מהמרים,
אני לא מהמר על זה אבל גם מי שמוכר את אופצייה ה-PUT ש @TunaGolem הציג לא מהמר על זה.
מכיוון שרוב האנשים מהמרים שאנחנו בתחילת שוק דובי אבל עדיין רוצים לרכוש מניות אז מכירת האופציה וקבלת פרמיה מופקעת במקום הדיבידנד של ה-SPY יכולה להיות עסקה מעולה (בתנאי שהיא לא ממונפת!).

לגבי המחקר של CBOE, לא קראתי וגם לא אקרא: CBOE הוא בורסה שמתפרנסת ממסחר באופציות. זה כמו שקוקה קולה תכתוב מחקר שמראה שמים שמוסיפים להם הרבה סוכר וצבעי מאכל הם בריאים.
חבל מאוד - יש להם המון מחקרים שעוסקים באופציות ורובם המוחלט לא מצליח להביס את תשואת המדד.
האסטרטגיה הזו ספציפית כן אבל לא בגלל שהם משוחדים אלא בגלל שאלו העובדות בפועל (הם נותנים לך מידע גולמי שאתה יכול לאמת בעצמך).

אני מחפש חורים בטענות שלי ורוצה לשתף את הידע הזעום שאגרתי. אשמח אם שועלי ההשקעות יאירו מבינתם.
תשים לב לנקודה חשובה - אם אתה תמיד מוכר אופציות אז אתה לא מקבל דיבידנדים ודיבידנדים סיפקו כמעט חצי מתשואה המדד בהיסטוריה.
רוב הזמן הפרמיה לא כל כך גבוהה ולא מכסה את הדיבידנדים עצמם! (מהבחינה הזו אנחנו נמצאים במצב יוצא דופן - מצד אחד המדד כבר ירד 20% ומצד שני האופציות מתמחרות תזוזות של 10% נוספות לכל כיוון).

חשוב גם להבין שאם המדד יזנק כלפי מעלה בחודש הקרוב אז אתה ככל הנראה לא תצליח לרכוש את האופציה בחזרה במחיר סביר (ה-vega תהיה עדיין מאוד גבוהה וה-theta לא ישחק מספיק מערך האופציה) ובמקרה הזה אתה יכול להגיע למצב יותר גרוע מהחזקה ישירה.
בתיאוריה אתה צודק שמחיר האופציה צפוי להתכווץ ולכפר על כך אבל במציאות הוא לא חייב להתכווץ כל כך הרבה בתקופה מאוד קצרה ואם נראה צורת V בגרף של המדד (כמו שהיה באוגוסט/ספטמבר 2014) אז אתה תתקע עם אופציה שה-theta שלה יעלה לך הרבה יותר ממה שאתה מצפה.

אם אתה חושב (כפי שרבים הביעו את דעתם כאן בשרשור זה) שזוהי הזדמנות לקנות בזול, אזָי אני אומר שזוהי הזדמנות למכור PUTים ביוקר. אין אפשרות ביניים.
לא בהכרח!
אם היית מוכר PUT באוגוסט 2014 בשפל של המדד אז היית נשאר עם PUT מאוד יקר ובלי מניות שזינקו ביותר מ-10% בחודש אחד.

מהבחינה הזו אנחנו נמצאים במצב יוצא דופן
אני מדבר על מהלך שרלוונטי היום, ולא באופן כללי.
חשוב גם להבין שאם המדד יזנק כלפי מעלה בחודש הקרוב אז אתה ככל הנראה לא תצליח לרכוש את האופציה בחזרה במחיר סביר (ה-vega תהיה עדיין מאוד גבוהה וה-theta לא ישחק מספיק מערך האופציה) ובמקרה הזה אתה יכול להגיע למצב יותר גרוע מהחזקה ישירה.
אתה צודק. הסיכון של השיטה הוא אם עלייה מהירה של המניות בחודשים שהראשונים להשקעה, תבוא יחד עם פאניקה גבוהה יותר. צריך לדעת להעריך את הסיכון, אבל לדעתי הוא נמוך.
אמשיך את המחקר ואחזור עם הערכה מספרית.
אם היית מוכר PUT באוגוסט 2014 בשפל של המדד אז היית נשאר עם PUT מאוד יקר ובלי מניות שזינקו ביותר מ-10% בחודש אחד.
אני צריך לבדוק את הדוגמא שלך. תודה.

אם אתה חושב (כפי שרבים הביעו את דעתם כאן בשרשור זה) שזוהי הזדמנות לקנות בזול, אזָי אני אומר שזוהי הזדמנות למכור PUTים ביוקר. אין אפשרות ביניים.
אני חושב שפה קבור הכלב: אני ממש לא מאמין שעכשיו זוהי הזדמנות לקנות בזול, ואני חושב שמי שחושב את זה טועה. זה שהמחיר היה גבוה בעבר ועכשיו הוא נמוך, לא אומר שהמחיר "זול". המחיר הוא המחיר היום והוא המחיר הנכון ביותר. אין שום ראייה אמפירית שמראה ששווה לקנות יותר אחרי ירידות. אני כן מקבל את זה שאם אתה רוצה לשמור על רמת סיכון זהה, הגיוני לשמור את חלק המניות שלך בתיק זהה. זה מה שיגרום לך לקנות עוד מניות כשהן יורדות. אבל זה לא נובע מכך שאני מאמין שהמחיר זול או יקר, אלא מתוך מדיניות ניהול סיכונים.
אני כן מסכים שהימור על זה שהשוק "זול" עכשיו טוב באותה מידה כמו להמר ש"ה-vega גבוהה בצורה חסרת פרופורציה כמו בימים אלו." כולם שקולים לאמרה: "לי יש ידע עודף על השוק".

לא הבנתי למה במקרה שהשוק עולה אתם מדברים על רכישת אופציית הפוט חזרה (כדי להיפטר ממנה), ולא על רכישת אופציית קול או רכישת המדד עצמו כדי "שהשוק לא יברח". הרי אם השוק עלה אז אופציית הפוט הפכה רחוקה יותר מהכסף, אז למה זה בוער להיפטר ממנה? אשמח להסבר.

אני חושב שפה קבור הכלב: אני ממש לא מאמין שעכשיו זוהי הזדמנות לקנות בזול, ואני חושב שמי שחושב את זה טועה.
בסדר גמור.
שים לב שאני דברתי רק עם אלו שטוענים שהם רוצים ל"לזרוק על הדוב" את האג"ח או להרחיב את המשרה כדי שיוכלו להאכיל אותו יותר.
דובר באריכות על העקצוץ לקנות מניות במחיר רצפה. אם אתם כל כך משוכנעים שהשוק יחזור ויעלה, אולי כדאי שתשקלו כתיבת אופציות מכר על אותו הסכום.

אז למה זה בוער להיפטר ממנה?
המטרה היא להגיע לינואר 2017 עם SPY ביד (בדוגמא, כמובן). אם השוק עולה בחדות ולא תסגור את הפוזיציה, לא תוכל לקנות את הנייר עם הבטחונות.
מבחינה מסויימת, לקנות אופציית רכש במצב כזה יכולה להיות אלטרנטיבה, אבל אז אתה תלוי גם בספקולציה על מחיר אופציה נוספת ואתה מוותר על הדיבידנדים באופן סופי.

אני כן מסכים שהימור על זה שהשוק "זול" עכשיו טוב באותה מידה כמו להמר ש"ה-vega גבוהה בצורה חסרת פרופורציה כמו בימים אלו." כולם שקולים לאמרה: "לי יש ידע עודף על השוק".
כל מי שעוקב אחרי היווניות של האופציות יודע שה-Vega גבוהה בצורה חסרת פרופוציה עבור אופציות PUT - זה לא עניין של ידע עודף מעבר לשוק :)
הבעיה היא איך לוקחים את הידע הזה ועושים איתו משהו בלי לספוג מכות רציניות...

לא הבנתי למה במקרה של עליה אתם מדברים על רכישת אופציית הפוט חזרה (כדי להיפטר ממנה), ולא על רכישת אופציית קול או רכישת המדד עצמו כדי "שהשוק לא יברח". הרי אם השוק עלה אז אופציית הפוט הפכה רחוקה יותר מהכסף, אז למה זה בוער להיפטר ממנה? אשמח להסבר.
אופציית PUT מבטחת כלפי ירידות.
אם אתה רוצה לרכוש CALL כשהשוק עולה אז אתה תסבול מ-Vega גבוהה ואז כשהשוק יתמתן אתה תחטוף את ההתרסקות של ה-Vega.
בגדול רכישת אופציות זה משחק של מהמרים כפייתיים שלרוב מפסידים 100% מההשקעה שלהם בטווח הארוך.

מכירת אופציות לעומת זאת (ספציפית PUT כשיש כיסוי מלא וללא מינוף בכלל) יכולה להניב תשואת יתר נחמדה למשקיע שמעוניין לרכוש מניות לטווח הארוך בתמורה להימור שהמחיר לא יזנק בצורה חסרת פרופורציות בטווח הקצר.

בנוסף, איך אני נגמל מלהסתכל בתיק כל יום?? :)
אתה מסתכל פעם בשבוע ביום שבת ולעולם לא כשמתנהל מסחר. עניין של הרגל שצריך לעבוד עליו קצת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה יכול לכתוב אופציית מכר, לקבל $1603, להוסיף בטחונות של $16,397, וביתרה ($4,603) לקנות משהו אחר (5 יחידות של VTI, לדוגמא).
לפני כחודש כתבתי כאן על האפשרות למכור אופציות מכר על SPY במקום לקנות את היחידות. כפי שהסברתי אז, אם הסנופי היה יורד או עומד, אסטרטגיה זו היתה מוצלחת מאשר קניית הETF. התרחיש המסוכן -- עליה מהירה של ערך נכס הבסיס -- התממש, וכעת אני רוצה לבחון את התוצאות בפועל של משקיע א' שמכר אופציות כפי שהצעתי מול משקיע ב' ש"זרק את הכסף על הדוב" והרוויח מהתיקון החיובי של השוק.
בזמן שכתבתי את ההודעה המקורית, הSPY נסחר ב$183 והיום הוא נסחר ב$205. אופציית המכר לינואר ב$180 נמכרה ב$16 והיום היא שווה $6.
משקיע א' קנה 100 יחידות ב$18,300 וכעת הוא יכול למכור אותן ב$20,500, כלומר רווח של $2,200 (12%).
משקיע ב' הפקיד $16,397 לבטחונות, וקיבל $1,603 עבור האופציה. כעת כדי לסגור את הפוזיציה הוא קונה את האופציה בחזרה ב$599, כלומר רווח של $1,004 (6%).

מסקנה: התרחיש המסוכן שהתממש הדגים את הסיכון בשיטה של מכירת אופציות מכר. משקיע שמכר אופציות כפי שהצעתי, הפסיד חצי מהעלייה המהירה של השוק לאחרונה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C בתור משקיע חדש וטרי, כיצד נכון להתנהג שוק ההון 5
כלבלבון מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי? שוק ההון 42
B עובד בתור פרילנסר עם לקוחות מחול והעמלות מטח שוחטות אותי יזמות והגדלת הכנסות 16
O הפרשה לפנסיה בתור עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
C שילוב מסלול פיתוי בתור הלוואת בלון במשכנתא צרכנות פיננסית 8
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
י מה קורה אם פינו אותי מהדירה בתור שוכר נדל"ן 35
vaccinium השקעה בארה״ב בתור לא-אזרח שוק ההון 7
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
G קופת גמל רגילה IRA פטורה ממס ושימוש בדיבדנדים בתור "הפקדה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
B האם יש מדריך לפתיחת חשבון בIB העולמי בתור אזרח ישראלי (לא אמריקאי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A השקעות בתור אזרח אמריקאי שוק ההון 3
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M לקיחת הלוואה בתור חברה בע״מ על-מנת להשקיע שוק ההון 1
R הפרשה לפנסיה מעל התקרה בתור שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S השקעת כספים בתור אזרח אמריקאי צעיר מיסים 2
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 35
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
G איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
W פרוייקטים שאפשר לעשות בתור סטודנט למדמח התפתחות אישית 23
N כמה להפריש לקרן הפנסיה בתור עצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
C האם אפשר להפקיד בקרן השתלמות בתור מובטל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה הלוואה בתור מינוף לעומת קרן ממונפת שוק ההון 35
tomchoook הגשת דו״ח למס יסף בתור שכיר מיסים 18
T שאלה כללית בנוגע לרכש ETF-ים בתור סוחר עצמאי שוק ההון 3
ת אייפון SE בתור מתנה לאמא, הוא לא חלש מדי? מתאים למבוגרים? ואיפה כדאי לרכוש? אוף טופיק 8
א פיצויים שנצבעו בתור תגמולים - כדאי לתקן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T בתור ישראלי, שעובד דרך האינטרנט ומטייל בחו"ל, מה עדיף, PayPal, Payoneer או Skrill? צרכנות פיננסית 1
A האם יש הגבלה על סכום כסף שאפשר להעביר לתיק IRA בתור עצמאי? שוק ההון 28
M איך לנצל הזדמנות נדל"ן בתור מתווך נדל"ן 12
א הגשת טופס 1325 למס הכנסה בתור סוחר יומי מיסים 17
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
1337justme ~1200 ש"ח לחודש על קניות בסופר בתור רווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 96
B השקעה בשעונים בתור חלק מייצב בתיק ההשקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
S יש כאן מישהו שמנהל חשבון השקעות בחו"ל בתור חברה בע"מ? שוק ההון 4
Y ניתוק תושבות והשקעה בארץ בתור תושב זר שוק ההון 90
R חיסכון בתשלום לביטוח לאומי בתור מובטל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
S מס רווחי הון בתור שכיר צרכנות פיננסית 2
ה השקעה בvix בתור תחליף לאגח בתיק שוק ההון 20
M לקיחת משכנתא בתור איש קבע נדל"ן 12
H האם אפשר להתייחס ל- IB בתור בנק זר למקרה חירום? שוק ההון 40
O מחיר למשתכן בנרקיסים - האם שווה לקנות בתור השקעה עתידית? נדל"ן 26
מ התלבטות לסגור פוזיציה או לשמור בתור "ביטוח" שוק ההון 7
M השקעה במשרדים בתור חברה נדל"ן 3
Saver דירה רשומה בתור אכסניה נדל"ן 15