עכשיו, בואו נבין על מה בעצם אתם מהמרים כשאתם עושים את המהלך הזה: כמו שאתם כתבתם, אם ה-SPY ירד מתחת ל-180$ לא הרווחתם ולא הפסדתם, פרט לדיבידנד. זה שקול לקניית המדד עצמו.
שוב -
אתה שוכח 1717 דולר פרמיה שאתה מקבל אם אתה מוכר את האופציה אבל לא מקבל אם אתה רוכש את המניות.
1717 דולר זה לא סכום זניח על 100 מניות של ה-SPY במחיר 185 דולר ומהווה 9.28% תשואה ב-10 חודשים!
המצב יהיה שקול אם ה-SPY יחלק דיבידנד של 17.17 דולר למניה והוא אפילו לא קרוב לדיבידנד כזה על 10 חודשים!
אבל אם הוא עולה מעל: הרווח שלכם יהיה התשלום שקיבלתם. אם קיבלתם 10%, אז זה אומר שאם המחיר עלה עד הפקיעה ב-4% תקבלו 10%, ואם המחיר עלה ב-20% עד הפקיעה, עדיין תקבלו רק 10%. פה בעצם ההפסד שלכם בהימור.
לא בהכרח.
אם המחיר יעלה ב-20% עד הפקיעה אז באיזו שהיא נקודה בעתיד תהיה אפשרות לרכוש בחזרה את אופציית ה-PUT שמכרנו במחיר הרבה יותר נמוך בשל שינוי ב:
1. ה-vega תרד ותוריד את מחיר המניה
2. ה-delta תוריד את מחיר האופציה באופן יחסי לעליה במחיר המניה (לפי שינויים של ה-gamma).
3. ה-theta תוריד את מחיר האופציה בכל יום שיעבור עד אז.
במילים אחרות אם מחיר ה-SPY יעלה ב-5% בלבד במהלך כמה חודשים אז נוכל לרכוש בחזרה את האופציה בסכום שהוא יותר קטן מ-5%, לרכוש את ה-SPY עצמו בסכום ששמרנו כערבון ואת הפער להשאיר בכיס כרווח.
כפי ש
@TunaGolem ציין ה-vega מאוד גבוהה בימים אלו ומספיק שה-vega תרד בשביל להפוך את העסקה למאוד רווחית למוכר האופציה.
מתי השוק יתן לכם פרמיה גדולה
כשה-vega גבוהה בצורה חסרת פרופורציה כמו בימים אלו.
מתי זה יקרה? כאשר מה שקוראים בתקשורת מדד הפחד VIX שלמעשה מחושב מהאופציות הוא גבוה.
-1
ביצה ותרנגולת - מה היה קודם?
ה-VIX מחושב לפי מחירי האופציות - הוא לא מכתיב אותם.
כמו כן ה-VIX מתחשב רק באופציות שפוקעות בחודש הקרוב ולא באופציות של עוד שנה כמו ש
@TunaGolem הציג כך שה-VIX לא משקף את המציאות.
אתם למעשה מהמרים שהתנודתיות בשווקים תרד יותר ממה שהשוק מאמין
לא בהכרח.
התנודתיות יכולה לרדת פחות ממה שהשוק מאמין ועדיין מוכר האופציה יכול לסיים עם רווח נאה כי ה-theta משחקת לטובתו בכל יום וה-delta יכולה לשחק לטובתו עם הזמן.
אני בכלל לא בטוח שאתם מבינים שעל זה בעצם את מהמרים,
אני לא מהמר על זה אבל גם מי שמוכר את אופצייה ה-PUT ש
@TunaGolem הציג לא מהמר על זה.
מכיוון שרוב האנשים מהמרים שאנחנו בתחילת שוק דובי אבל עדיין רוצים לרכוש מניות אז מכירת האופציה וקבלת פרמיה מופקעת במקום הדיבידנד של ה-SPY יכולה להיות עסקה מעולה (בתנאי שהיא לא ממונפת!).
לגבי המחקר של CBOE, לא קראתי וגם לא אקרא: CBOE הוא בורסה שמתפרנסת ממסחר באופציות. זה כמו שקוקה קולה תכתוב מחקר שמראה שמים שמוסיפים להם הרבה סוכר וצבעי מאכל הם בריאים.
חבל מאוד - יש להם המון מחקרים שעוסקים באופציות ורובם המוחלט לא מצליח להביס את תשואת המדד.
האסטרטגיה הזו ספציפית כן אבל לא בגלל שהם משוחדים אלא בגלל שאלו העובדות בפועל (הם נותנים לך מידע גולמי שאתה יכול לאמת בעצמך).
אני מחפש חורים בטענות שלי ורוצה לשתף את הידע הזעום שאגרתי. אשמח אם שועלי ההשקעות יאירו מבינתם.
תשים לב לנקודה חשובה - אם אתה תמיד מוכר אופציות אז אתה לא מקבל דיבידנדים ודיבידנדים סיפקו כמעט חצי מתשואה המדד בהיסטוריה.
רוב הזמן הפרמיה לא כל כך גבוהה ולא מכסה את הדיבידנדים עצמם! (מהבחינה הזו אנחנו נמצאים במצב יוצא דופן - מצד אחד המדד כבר ירד 20% ומצד שני האופציות מתמחרות תזוזות של 10% נוספות לכל כיוון).
חשוב גם להבין שאם המדד יזנק כלפי מעלה בחודש הקרוב אז אתה ככל הנראה לא תצליח לרכוש את האופציה בחזרה במחיר סביר (ה-vega תהיה עדיין מאוד גבוהה וה-theta לא ישחק מספיק מערך האופציה) ובמקרה הזה אתה יכול להגיע למצב יותר גרוע מהחזקה ישירה.
בתיאוריה אתה צודק שמחיר האופציה צפוי להתכווץ ולכפר על כך אבל במציאות הוא לא חייב להתכווץ כל כך הרבה בתקופה מאוד קצרה ואם נראה צורת V בגרף של המדד (כמו שהיה באוגוסט/ספטמבר 2014) אז אתה תתקע עם אופציה שה-theta שלה יעלה לך הרבה יותר ממה שאתה מצפה.
אם אתה חושב (כפי שרבים הביעו את דעתם כאן בשרשור זה) שזוהי הזדמנות לקנות בזול, אזָי אני אומר שזוהי הזדמנות למכור PUTים ביוקר. אין אפשרות ביניים.
לא בהכרח!
אם היית מוכר PUT באוגוסט 2014 בשפל של המדד אז היית נשאר עם PUT מאוד יקר ובלי מניות שזינקו ביותר מ-10% בחודש אחד.