• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מה המשמעויות של התחלת דיווח מיסים לארה"ב בתור עצמאי?

• פותח הנושא פותח הנושא כלבלבון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כלבלבון

משתמש רשום
דירוג
1
אני אזרח אמריקאי, כרגע שכיר ובעל עסק קטן שכרגע יש לי בו יותר הוצאות מהכנסות אך מתכנן בהמשך לעסוק בו במשרה מלאה.

עד עכשיו לא דיווחתי לרשויות המס בארה"ב כי לא היה לי ראש להתעסק בזה אך החלטתי שהגיע הזמן לפחות לבדוק מה ההשלכות של להתחיל (וגם של לא להתחיל) לדווח, ליצור בהירות לגבי המצב שלי ולהחליט מה הדבר הנכון לעשות.

אם אני מבין נכון, על כל הרווחים שלי בעסק כשיהיו, אצטרף לשלם 15.3%. בנוסף, אצטרף לשלם לרו"ח סכום של 500-1000 שקלים בשנה.

בתמורה, אקבל קצבת ביטוח לאומי החל מגיל 67 ש"תשתלם" ותחזיר את עצמה (בהנחה שלא השקעתי את הכסף) אחרי 10~ שנים + כל מיני הטבות (כמו קצבאות ילדים)

יש עוד דברים שכדאי לי לקחת בחשבון?

בנוסף, מה זה אומר לגבי השקעות? בסוף שנת 2025 קיבלתי בירושה סכום של ~150,000 שקלים שאני תוהה איך להשקיע אותם בינתיים חשבתי לשים אותם בקרן כספית, אך לא ברור לי אם זה משתלם בהיותי אזרח אמרקאי אם אחליט להתחיל לדווח לרשויות המס בארה"ב. באופן כללי, איך היותי אזרח אמריקאי שבנוסף גם עצמאי, משפיע עם יכולת ההשקעה שלי?

מה אתם הייתם עושים במצבי? תודה :)

עד עכשיו לא דיווחתי לרשויות המס בארה"ב
לא דיווחת על העסק או שלא דיווחת בכלל?
בינתיים חשבתי לשים אותם בקרן כספית
מאד לא מומלץ.
איך היותי אזרח אמריקאי שבנוסף גם עצמאי, משפיע עם יכולת ההשקעה שלי?
בגדול? תקנה רק ני"ע אמריקאיים או ני"ע באחזקה ישירה (שלא דרך קרן כלשהי) לא אמריקאיים, למעט קרנות ריט לא אמריקאיות, גם זה אסור.

הייתי מתחיל מהצהרה מרצון, מסדר את כל המיסים של השנים קודמות שזה לא ינשוך אותך מאוחר יותר, אחרי זה בודק מה זה PFIC ואז ואז כמו שאורי המליץ.

לא דיווחת על העסק או שלא דיווחת בכלל?

מאד לא מומלץ.

בגדול? תקנה רק ני"ע אמריקאיים או ני"ע באחזקה ישירה (שלא דרך קרן כלשהי) לא אמריקאיים, למעט קרנות ריט לא אמריקאיות, גם זה אסור.
לא דיווחתי בכלל. אין לי בכלל SSN.

אני כנראה באמת אשקיע את הכסף אבל לא החלטתי סופית.

הייתי מתחיל מהצהרה מרצון, מסדר את כל המיסים של השנים קודמות שזה לא ינשוך אותך מאוחר יותר, אחרי זה בודק מה זה PFIC ואז ואז כמו שאורי המליץ.
תודה. מה העלות הכרוכה של תהליך הצהרה מרצון? (בהנחה שלא אצטרף לשלם מיסים)

לא דיווחתי בכלל. אין לי בכלל SSN.
סתם שאלה למה ציינת שאין לך SSN? רק רוצה לוודא שאתה לא חושב במקרה שזה פוטר אזרח אמריקאי מתשלום מיסים או חובת דיווח :) אם אתה מציין את זה כעוד מכשול לדיווח אז אני לא חושב שזה משהו שאי אפשר לפתור כשאתה מתחיל גילוי מרצון בכל מקרה.
אני כנראה באמת אשקיע את הכסף אבל לא החלטתי סופית.
לפני שאתה משקיע בכל דבר תבדוק היטב שזה לא PFIC כמו שאמרו לך פה, אחרת מדובר בחבות מס מאוד מאוד גבוהה.

מה אתם הייתם עושים במצבי? תודה :)
רק מחדד - כאזרח אמריקאי אין באמת ‘אם’, אלא מתי ואיך מסדירים את זה
מסדירים את המצב עם הIRS בהקדם, לא משנה מה העלות של התהליך כי זה משהו שנדרש על פי חוק.
נעזרים באיש מקצוע כי העמלה החד פעמית שווה את הpiece of mind.
לומדים על PFIC והשלכות מס אחרות של הכנסות והשקעות עתידיות.
ההבנה שלי זה שהחוקים של הIRS גורמים לחוסר compliance להרע את המצב ככל שעובר יותר זמן. לכן גם אם אתה מרגיש שהמחיר עכשיו גדול - זו לא סיבה טובה לחכות עם זה (נהפוך הוא).
מקווה שדברים יסתדרו במהרה ותגלה שהשד לא נורא כל כך :)

נערך לאחרונה ב:
לחתום על טפסים בבנק שהם לא לגמרי נכונים
השאלה אם זה יתגלה בעתיד אם תהיה לו בעיה רק מול הבנק בישראל או גם מול הרשויות בארה״ב? כי הבנקים בארץ אולי יסגרו לך את החשבון ויעשו לך נונונו על זה ששיקרת אבל להתעסק עם האמריקאים זה כבר סיפור אחר

גם עם העדויות מהחודש האחרון שדיווחי FATCA התחילו לחלחל ואנשים התחילו לקבל מכתבים שייתכן והם חייבים בדיווח?

אם יש לך לינק בעניין, אשמח (סתם מסקרנות, אני לא אזרח אמריקאי) ותודה מראש

אם יש לך לינק בעניין, אשמח (סתם מסקרנות, אני לא אזרח אמריקאי) ותודה מראש
יש לי תמונה
VsWBp7s.png

אני כפול אזרחות ומדווח ב-2 הרשויות (IRS ו-רשות המיסים) לבד כבר שנים רבות עם קצת התייעצות מרו"ח חיצוני, ושימוש כבד באתר של FIyaacov@. ניתן לעשות זאת לבד עם מינימום הוצאות. (ההוצאות שלי היו לרכישת התוכנה TurboTax תמורת כ- 50 $). לגבי מס עצמאים בארה"ב - אין הרבה אופציות להימלט מזה אלא לפתוח חברה בע"מ ולהיות שכיר של עצמך. לדעתי אין ממש סיכון בקבלת SSN (מהיחידה המתאימה בשגרירות בירושלים) ותחילת דיווח (נשמע שחבות המס שלך לארה"ב בשנים האחרונות היא 0 או קרובה ל-0).

אין הרבה אופציות להימלט מזה אלא לפתוח חברה בע"מ ולהיות שכיר של עצמך.
זה דווקא ממש לא אפשרות מומלצת בדרך כלל, זה גורר הוצאות דיווח יקרות גם בארץ וגם בחו"ל, הוצאות אחזקה גבוהות וגם סיכוי גבוה לכפל מס.
יש דווקא כל כל מיני אפשרויות אחרות.

זה דווקא ממש לא אפשרות מומלצת בדרך כלל, זה גורר הוצאות דיווח יקרות גם בארץ וגם בחו"ל, הוצאות אחזקה גבוהות וגם סיכוי גבוה לכפל מס.
יש דווקא כל כל מיני אפשרויות אחרות.
מאוד תלוי.
נהוג להגיד שאם הגעת לרווח חודשי של 15-20 בצורה קונסיסטנטית, אז זה משתלם לעשות.

דווקא אופציות של חשבונית לשכיר לא בטוח שמשתלמות, צריך להשוות אם 5%+מע"מ מהברוטו + פגיעה במיסוי הישראלי (אין הוצאות), גדול או קטן מ-15% מהנטו.
בנוסף, יוצר בעיות פוטנציאליות מול ביטוח לאומי הישראלי.

והאופציה שכולם אוהבים לצטט של Statuatory Employee לא רלוונטית בכלל למי שגר מחוץ לארה"ב, וגם שם רק בתחומים מאוד ספציפיים.

נהוג להגיד שאם הגעת לרווח חודשי של 15-20 בצורה קונסיסטנטית, אז זה משתלם לעשות.
בספק רב.
דווקא אופציות של חשבונית לשכיר לא בטוח שמשתלמות, צריך להשוות אם 5%+מע"מ מהברוטו + פגיעה במיסוי הישראלי (אין הוצאות), גדול או קטן מ-15% מהנטו.
בנוסף, יוצר בעיות פוטנציאליות מול ביטוח לאומי הישראלי.
יש אפשרויות נוספות, צריך לחשוב מחוץ לקופסא.

גם עם העדויות מהחודש האחרון שדיווחי FATCA התחילו לחלחל ואנשים התחילו לקבל מכתבים שייתכן והם חייבים בדיווח?
א. לכן הוספתי את ההנחה הבאה-
(בהנחה שנולדת בישראל ואין לך בעייה לחתום על טפסים בבנק שהם לא לגמרי נכונים...)
אם מישהו נולד בישראל ולא מספר לבנק שהוא אמריקאי, אפילו לא יהיו דיווחי FATCA לארהב.

ב. ידוע לך על תופעה נרחבת של מכתבים? מה הסיטואציה הספציפית של מי שקיבל את המכתב שהעלית? (הגיש דוחות ללא 8938? לא הגיש בכלל? על איזה סכומים מדובר?) ראיתי כבר מכתב דומה לפני כמה שנים. שם היה מדובר על חשבון ספציפי עליו הם שאלו (8938 דווח אבל החשבון הספציפי עליו הם שאלו לא דווח). במקרה ההוא, החשבון באמת לא היה חייב אפילו בדיווח על ידי היחיד (החיוב של הבנק בדיווח לא תמיד מקביל לחיוב של היחיד בדיווח. לדוגמא, במקרה של חשבון של חברה זרה בבעלות אמריקאית חלקית).

הגיש דוחות ללא 8938? לא הגיש בכלל? על איזה סכומים מדובר?
לא הגיש בכלל אבל כן מילא W9 בפתיחת החשבון.
משכורות, תיק השקעות שהולך ותופח (מעל 500,000 ש"ח).

יכול לספר אנקדוטה עליי, שב-2009 הבנק שלי (לאומי) פנה אליי ואמר שיש לו חשד סביר להניח שאני אמריקאי, ואם כן אני חייב למלא W9.
עד אז לא הצהרתי לו כלום על זה (גם לא ידעתי שצריך).
ייתכן מאוד שהוריי גם לקוחות בלאומי והם כן דיווחו, וככה עשו את הקישור, אבל לדעתי בעידן החדש, יהיה יותר ויותר קשה להישאר מתחת לרדאר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
לא חשוב שמות מקור לבירור המשמעויות של הסכם פשרה בתאונות דרכים? אוף טופיק 4
צ רכישת דירה בשותפות - מה המשמעויות? נדל"ן 2
E מה המשמעויות שיש לקחת בחשבון בהתלבטיות בהשקעות "דומות" שוק ההון 4
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 5
Count Olaf איך להתמודד עם התנהלות לא תקינה של אחראי ועד הבית? נדל"ן 9
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
ב אתר מסחר של הפניקס (לדוגמה) מתורגם מאנגלית ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
ש בתרחיש של נפילת המשטר האיראני השקל יגיע ל2 ש"ח? שוק ההון 19
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
A פרומפט ליצירת דוח FIFO מתוך דוח קניה ומכירה של מניות מברוקר אמריקני מיסים 4
trast_noe_wan צריך קצת עצות להשקעה של 100k שוק ההון 14
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 18
ש 50000 ש"ח לשימוש של 1500 בחודש עצתכם שוק ההון 25
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
M משהו לא מסתדר לי בנתונים של קרן ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מערכת IB של מיטב טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 7
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ש קורס מסחר יומי של אינסיידרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 49
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z חישוב עלות הקניה של שכבה בנייר לא ישראלי בבנק. שוק ההון 56
P יתרונות וחסרונות של דרכי חסכון לילדים שוק ההון 5
R משיכה מקרן השתלמות של הסכום שמעבר לתקרת המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
ח איך יכול להיות שירד לי יותר מ-25% מס על פדיון של קופת גמל? מיסים 11
N מס על דיבידנד ועל פקדונות של עוסק מורשה מיסים 2
N מכרתי קרן כספית ברווח של 20 שח והבנק הוריד לי 5 שקלים מס שוק ההון 44
ה המחשבון של הסולידית אישר!! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
algo.il רכישה של בשר\דגים טריים בסיבוס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
הסולידית המעבדה של הסולידית שער הקהילה 35
N איך מערכות המסחר של IBI ופסגות + שאלות ספציפיות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א אסטרטגיה של מתחיל שוק ההון 47
ה תוכנה להשוואה היסטורית של תשואות וסטיות תקן שוק ההון 1
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
R עיכוב בהעברת פנסיה למיטב מגלובלנט וחיובים של IBI פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
D השוואה של אסטרטגיות שוק ההון 4
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R מישהו כאן בברוקר של צ'ארלס שוואב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14

נושאים דומים

Back
למעלה