בתור חייל קרבי(לחיילים תומכי לחימה ועורפיים אני מניח שזה קצת שונה) שיש לו כמה וכמה חברים שהם חיילים בודדים(כדאי מאוד שתחתור לזה, כי אחרת יהיה לך מאוד קשה) הנה כמה מהדברים שאתה יכול לקבל:
- יש לי חברים שמתגוררים בבית החייל באופן קבוע לאורך השירות, ככה שהוצאות הדיור שלהם הם 0, ויש גם אוכל שמוגש בבית החייל. המשמעות של זה היא בגדול שכמעט ואין להם הוצאות(אלא אם הם מעשנים וקונים בשק"ם בלי סוף)
- אלה שלא גרים בבית החייל מקבלים עזרה בשכר דירה (בשבילם זה תוספת של 1,300₪ בחודש למשכורת)
- הם מקבלים שוברים לקנייה בשופרסל, וכסף בחוגר לשקם
זה העזרות הכלכליות המשמעותיות שהם מקבלים בתור לוחמים(שוב, מי שלא לוחם יכול להיות שיש לו תנאחם אחרים), אבל יש עוד כל מיני תמיכות של הצבא, ככה שאין לך מה לדאוג.
בכל מקרה, אלא אם אתה עושה יומיות/שבוע שבוע, אתה בקושי תהיה בבית(אולי אם תצא קבוע כל חמישי, אבל זה לא יותר מידי) מה שאומר שכמעט ולא תצטרך להוציא כסף על כלום(אני לאורך השירות שלי מוציא פחות מ 50₪ בחודש, ולא מתוך התקמצנות, פשוט כי אני לא צריך להוציא).
את מה שאתה חוסך תלמד לנתב למקומות הנכונים. כרית ביטחון, השקעה מדודה ושקולה אחרי שלמדת את התחום, ואתה תוכל לצאת מהצבא עם תיק השקעות מכובד מאוד וגב כלכלי יציב.
לגבי מה לעשות עד הצבא - אתה עדיין יכול לחסוך.
1,500₪ שכירות
600₪ ארנונה מים חשמל (בערך זה אני לא יודע באמת כמה זה עולה, אבל אתה לבד... )
800₪ אוכל
600₪ כל הדברים האחרים (חשבון לטלפון, בגדים, דברים לבית)
סה"כ: 3,500₪
חיסכון חודשי: 1,500₪
הגיוני שאני נאיבי בעלויות של דברים, אבל אני בטוח לא רחוק בצורה הזויה, אתה בוודאות יכול לחסוך באיזור ה 1,000₪ בחודש עד הגיוס נטו אם לא תוציא על דברים מיותרים
בהצלחה ממש!