• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?)

• פותח הנושא פותח הנושא Gun
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Gun

משתמש רשום
דירוג
6
עקב בעיות משפחתיות שהובילו לכך שההורים לא בתמונה, אני גר לבד בגיל 18. אני עובד ומרוויח 5 אלף בחודש. שכר דירה 1500₪.
אשמח טיפים לאיך לחסוך, למנוע בזבוז יתר של משאבים וכדו'. הבנתי שהסולידית נוהגת לנתק את המקרר מהחשמל בלילה (ד"א: איך האוכל לא מתקלקל?), אשמח לטיפים מהסוג הזה ולדעת אם זה אפשרי בכלל לחסוך במצב שלי.

לא הבנתי, מתי אתה מתגייס?

תכתוב רשימת הוצאות שלך אז נוכל לעזור יותר.
לחסוך עם סכום כזה זה קשה, אבל בהחלט אפשר לא להיכנס למינוס.

לא הבנתי, מתי אתה מתגייס?

תכתוב רשימת הוצאות שלך אז נוכל לעזור יותר.
לחסוך עם סכום כזה זה קשה, אבל בהחלט אפשר לא להיכנס למינוס.
כרגע אני רק יכול לשער. עברתי לדירה היום. אין לי עוד ידע ברור כמה הכל יעלה.

מאיפה הבנת את זה?
אולי רק בזמן שהיא במקלחת הקרה, או מכינה סיר של אורז ועדשים :)

וברצינות, צריך לחסוך בדברים שיש להם אפקט מצטבר משמעותי.
אבל בתור התחלה צריך פילוח של ההוצאות.

הייתי במצב הזה בדיוק.
בזמנו שילמתי 900 שח שכירות אבל גם השכר היה אולי קצת יותר נמוך.. לא ממש זוכר.

תמצא עבודה קרוב לבית ותתנייד באופניים.
תבשל בעצמך. תלמד את עצמך להכין אוכל טעים בריא ומזין מחומרי גלם פשוטים. זה יהיה אחד הדברים הכי חסכוניים שאתה יכול לעשות.

תוותר על חסכונות שוליים כמו לנתק את החשמל מהמקרר. זה לא עוזר.
מצד שני אם תבשל על after heat תחסוך כמה שקלים.

אל תקנה דברים מיותרים.
ציוד לבית תמיד אפשר לארגן יד שניה, בחינם ואפילו לבנות לבד.

כחייל יהיה לך זכאות להנחה בארנונה, חשמל וכו'. אפשר לקבל תוספת בצבא אם אתה גר לבד וכל זה, אבל הצבא יכול להיות טריקי אם אתה רוצה להמשיך לעבוד. מעל הכנסה חודשית מסוימת חלק מההטבות בצבא נחסמות. דברים שצריך לברר מול הת''ש.

תראה את זה בתור הזדמנות לפתח את עצמך. זמן נהדר לשכלל כישורי חיים. בהצלחה

מטסיפה:
- אל תחשוש לבקש עזרה, טובה, הנחה איפה וממי שניתן. מה שמציעים תיקח, יום יבוא ותעזור לאחרים
- תשתמש באתר אגורה וכדומה לריהוט בסיסי
- תשתמש במזגן במתינות, מאוורר חסכוני בהרבה
- תשתדל להימנע מפריסה לתשלומים

הייתי במצב הזה בדיוק.
בזמנו שילמתי 900 שח שכירות אבל גם השכר היה אולי קצת יותר נמוך.. לא ממש זוכר.

תמצא עבודה קרוב לבית ותתנייד באופניים.
תבשל בעצמך. תלמד את עצמך להכין אוכל טעים בריא ומזין מחומרי גלם פשוטים. זה יהיה אחד הדברים הכי חסכוניים שאתה יכול לעשות.

תוותר על חסכונות שוליים כמו לנתק את החשמל מהמקרר. זה לא עוזר.
מצד שני אם תבשל על after heat תחסוך כמה שקלים.

אל תקנה דברים מיותרים.
ציוד לבית תמיד אפשר לארגן יד שניה, בחינם ואפילו לבנות לבד.

כחייל יהיה לך זכאות להנחה בארנונה, חשמל וכו'. אפשר לקבל תוספת בצבא אם אתה גר לבד וכל זה, אבל הצבא יכול להיות טריקי אם אתה רוצה להמשיך לעבוד. מעל הכנסה חודשית מסוימת חלק מההטבות בצבא נחסמות. דברים שצריך לברר מול הת''ש.

תראה את זה בתור הזדמנות לפתח את עצמך. זמן נהדר לשכלל כישורי חיים. בהצלחה
תודה אלוף על התשובה המפורטת ועל האופציה לא להרגיש לבד : )

הייתי מתרכז יותר בלהעלות את ההכנסה כי היא מאוד נמוכה.
שליחים שעובדים קשה מרוויחים מעל 10 ולא צריך השכלה בשביל זה.

הבנתי שהסולידית נוהגת לנתק את המקרר מהחשמל בלילה (ד"א: איך האוכל לא מתקלקל?).
זה רעיון לא מוצלח לטעמי. ניתוק תכוף של המקרר עלול לפגוע במדחס (במיוחד אם מנתקים ומחברים מהר אחר כך). האוכל מתקלקל מהר (מוצרי חלב תוך 8 שעות כבר אסור אפילו אם המקרר נשאר סגור). כל פתיחה של הדלת מורידה ישר איזה שעה+ מהמוצרים. על הקפאה עוד איכשהוא אפשר, אבל גלידות יאבדו את הטעם ורב המוצרים יפגמו (גם אם יהיו אכילים). החיסכון המדובר פה הוא די כלום של הכלום.

יותר מומלץ לא להדליק דוד חשמלי ולהתקלח עם טיימר (גם שטיפת כלים) ולא להפעיל מזגן כחיסכון.

בטווח הארוך אבל זה לא מה שיעשה איזה הבדל דרמטי.

לנושא:
אי אפשר באמת לחסוך יותר מדי כשהמשכורת 5K ומשלמים 1.5K שכירות. עשיתי דיונים פה בעבר והוצאות נורמליות יהיו באזור 3K וזה אם אתה באמת ממש חוסך. וכשאני מתכוון לממש חוסך זה אומר בלי רכב ובלי לקנות מותרות (כולל בגדים)/אוכל זול/חיסכון בחשמל (המים זה פחות סיפור). מה שאתה צריך זה להגדיל הכנסות.

לא ממליץ אבל שליח בגיל הזה זה הפתרון האולטימטיבי לאוכל חינם, נסיעות חינם(קטנוע צמוד) וכסף טוב

יש קבוצות לחיילים בודדים, מוסרים מלא דברים, תחפש קצת בפייסבוק.

@Gun , ברוך הבא לפורום.

• אהבתי
Reactions: Gun
האם אתה גר לבד או עם שותפים? לחלוק בעלויות הדיור זו דרך טובה לקצץ בהוצאות. אבל אני מצטרף לקודמי תתמקד בהגדלת הכנסות.

מתי אתה מתגייס? האם בדקת את האפשרות להיות מוכר כחייל בודד בצבא? זה מגיע עם הטבות כספיות משמעותיות

הכי חשוב להשקיע עכשיו
באנגלית מתמטיקה
שתוכל להתקבל ליחידות הסייבר ו8200
וכשתשתחרר מהצבא תוכל להרוויח עשרות אלפים לחודש

הכי חשוב להשקיע עכשיו
באנגלית מתמטיקה
שתוכל להתקבל ליחידות הסייבר ו8200
וכשתשתחרר מהצבא תוכל להרוויח עשרות אלפים לחודש

הבחור כבר בן 18 שניה לפני גיוס, מה שלא עשה ב12 שנות לימוד לא יספיק לעשות בקורס מזורז עכשיו. מה גם שהקורסים המזורזים האלה של שיפור בגרויות עולים אלפי שקלים, מה שלא נראה שהוא יכול לעמוד בו כרגע.

ברוטו. וזה אם אתה ממש קורע את עצמך מעל 8 שעות כל יום על הכביש. כולל שישי שבת. ובקיץ הזה על דוג גלגלי זה טירוף. שלא נדבר על הסכנות שבחורף. ולא משנהה כמה אתה זהיר, נהג שחותך אותך בפראות מבלי לכבד את הספייס של הנתיב שלך, כתם שמן או אבן בגודל כדור טניס שלא ראית בזמן ואתה מרוח על האספלט .

אז כן, זה פשוט לא שווה את הסיכון.. מכיר מספיק שעבדו איתי עם נכות או מתחת לאדמה עכשיו. כן, עבדתי בזה בעבר. וגם אני יצאתי כמה פעמים בשן ועין.
בחור בן 18 שכל החיים לפניו לא צריך לקחת על עצמו את הסיכון הזה. יש מספיק חלופות עם הכנסה טובה.

נערך לאחרונה ב:
מתי אתה מתגייס? האם בדקת את האפשרות להיות מוכר כחייל בודד בצבא? זה מגיע עם הטבות כספיות משמעותיות
+1
אם החלטת להתגייס אז תעשה מאמץ לקבל כל מה שמגיע לך מהמערכת, יש גם פתרונות דיור לחיילים בודדים, חלקם גם ברמה טובה.

וצעיר בריא שעובד קשה במשרה מלאה יכול להגיע ל10 אלף לפחות בחודש, צריך לדעת לחפש את העבודות הנכונות, יש לא מעט עבודות שלא דורשות ניסיון שאפשר להגיע בהן לשכר שעתי של 40-60 שקלים.

תנהל מעקב הוצאות ותבין מה ההוצאות הכי גדולות (אחרי דיור כמובן). הסולידית לא ממליצה בהכרח על תכנון מראש של תקציב חודשי אבל כן על מדידה ובקרה בדיעבד לצורך חילוץ תובנות.
מה הסיכוי שתוכל לקבל מגורים בבסיס שלך? זה יחסוך לך את ה-הוצאה הכי משמעותית בחיים שלך בשנים הקרובות. בתור מי שגר כל החובה והקבע בתוך הבסיס, זה משתלם מאוד ותמיד יש הווי אחרי שעות הפעילות.

בתור חייל קרבי(לחיילים תומכי לחימה ועורפיים אני מניח שזה קצת שונה) שיש לו כמה וכמה חברים שהם חיילים בודדים(כדאי מאוד שתחתור לזה, כי אחרת יהיה לך מאוד קשה) הנה כמה מהדברים שאתה יכול לקבל:

- יש לי חברים שמתגוררים בבית החייל באופן קבוע לאורך השירות, ככה שהוצאות הדיור שלהם הם 0, ויש גם אוכל שמוגש בבית החייל. המשמעות של זה היא בגדול שכמעט ואין להם הוצאות(אלא אם הם מעשנים וקונים בשק"ם בלי סוף)
- אלה שלא גרים בבית החייל מקבלים עזרה בשכר דירה (בשבילם זה תוספת של 1,300₪ בחודש למשכורת)
- הם מקבלים שוברים לקנייה בשופרסל, וכסף בחוגר לשקם

זה העזרות הכלכליות המשמעותיות שהם מקבלים בתור לוחמים(שוב, מי שלא לוחם יכול להיות שיש לו תנאחם אחרים), אבל יש עוד כל מיני תמיכות של הצבא, ככה שאין לך מה לדאוג.

בכל מקרה, אלא אם אתה עושה יומיות/שבוע שבוע, אתה בקושי תהיה בבית(אולי אם תצא קבוע כל חמישי, אבל זה לא יותר מידי) מה שאומר שכמעט ולא תצטרך להוציא כסף על כלום(אני לאורך השירות שלי מוציא פחות מ 50₪ בחודש, ולא מתוך התקמצנות, פשוט כי אני לא צריך להוציא).

את מה שאתה חוסך תלמד לנתב למקומות הנכונים. כרית ביטחון, השקעה מדודה ושקולה אחרי שלמדת את התחום, ואתה תוכל לצאת מהצבא עם תיק השקעות מכובד מאוד וגב כלכלי יציב.

לגבי מה לעשות עד הצבא - אתה עדיין יכול לחסוך.
1,500₪ שכירות
600₪ ארנונה מים חשמל (בערך זה אני לא יודע באמת כמה זה עולה, אבל אתה לבד... )
800₪ אוכל
600₪ כל הדברים האחרים (חשבון לטלפון, בגדים, דברים לבית)
סה"כ: 3,500₪
חיסכון חודשי: 1,500₪

הגיוני שאני נאיבי בעלויות של דברים, אבל אני בטוח לא רחוק בצורה הזויה, אתה בוודאות יכול לחסוך באיזור ה 1,000₪ בחודש עד הגיוס נטו אם לא תוציא על דברים מיותרים

בהצלחה ממש!

לא יודע מה כותבים פה
לאדם יחיד צריך להוצאות מינימליות 3,500 ש"ח?
לא יודע מה זה הוצאות מינימליות שלכם
אני חי ברווח בחיים שלי עם הרבה פחות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שיטות לחסוך כסף בצורה יומ-יומית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 103
A פרעון מוקדם למשכנתא - כל הטריקים לחסוך כסף צרכנות פיננסית 62
M איך לחסוך כסף על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
הנודדת איך לחסוך כסף בהזמנת לינה ובהזמנת טיסות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 19
M 27 דרכים לחסוך כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
G איך הכי כדי לחסוך כסף? צרכנות פיננסית 1
Roi אם לא קראתם אז בבקשה: 6 סיבות להפסיק לחסוך ולהתחיל לבזבז כסף ! מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
ש הגעתי למסקנה לחסוך לטווח ארוך בקרן סל S&P500 שוק ההון 37
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Sp0 קניית יאכטה למגורים כדי לחסוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
ס בן 27 שמתחיל לחסוך לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M האם הייתם מרגישים בנוח לחסוך את חסכונות חייכם בקרן מחקה עולמית\סנופי *סינטתית*? פוסטים מאיכות נמוכה 13
מ כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה לדירה - שאלה עם וריאציה אחרת נדל"ן 5
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
M כיצד לחסוך מזומן שבידיי ובנוסף הפקדות חודשיות לטובת פרישה לגמלאות בעוד 10-12 שנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S מה המקסימום צבירה שניתן לחסוך בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
F מתכנן לחסוך ל 20 שנה בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 11
A האם אני יכול לחסוך עבור משפחתי, מבלי אישור שלהם? שוק ההון 36
aminadav מה דעתכם על מנת לחסוך בדמי ניהול לקנות ישירות את המניות ולא דרך קרנות מחקות? שוק ההון 3
I הגבול בין לחסוך ולהשקיע לבין להנות יומני מסע אישיים 21
I הגבול שבין לחסוך ולהשקיע לעתיד לבין לחיות כאן ועכשיו יומני מסע אישיים 2
בייניש רק עוד מילניאל שמחפש לחסוך יומני מסע אישיים 4
E חוות דעת והצעות לשיפור ההשקעות לחסוך מתחיל וצעיר שוק ההון 9
R לחסוך מתוך ההכנסה הפסיבית שחיים ממנה. איך זה משפיע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
K דרך הכי נוחה לחסוך לילדים שוק ההון 8
ר איך אפשר לחסוך בגידול הכלב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 41
S איפה לחסוך/להשקיע לשנה אחת מהיום. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
B היכן לחסוך לדירה ובאיזה אופן? שוק ההון 108
מ האם לצאת מבית ההורים או לחסוך? יומני מסע אישיים 107
נולי מה עושים כשכבר לא משתלם לחסוך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 146
klayhamn איך לחסוך בהוצאות מזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
מ הדרך הטובה ביותר לחסוך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
D חייל משוחרר - מתלבט כיצד לחסוך לדירה ולפנסיה שוק ההון 3
M שלום איך לחסוך בהוצאות של אכול בריא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 20
Dor95 התמודדות עם המשפחה לגבי ההחלטה לחסוך במקום ללמוד אוף טופיק 20
ר איך אפשר לחסוך על אוכל לכלב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
I ומה אם אי אפשר לחסוך יותר? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
Z איך מקדימים לשלם מס יסף לפני הדו"ח השנתי (כדי לחסוך את הריביות) שוק ההון 13
S איפה לדעתכם אפשר לחסוך ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 134
C הדרך הטובה ביותר לחסוך לפנסיה לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
Y למה לחסוך אם אפשר לשדוד? (ועוד לנסוע לזנזיבר) אוף טופיק 22
Waler ״האם אתם או חברים שלכם מצליחים לחסוך בחודש 4000 ש״ח ומעלה?״ אוף טופיק 37
C רוצה להתחיל לחסוך וקצת מבולבל שוק ההון 3
c881 סרטון הדרכה של SNL - איך לחסוך ולצאת מחובות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ל דרכים לחסוך בהוצאות בלי לסבול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 211
שרון האוצר משיק קופת גמל חדשה: האם כדאי לחסוך בה? שוק ההון 1
Danielovich איך לחסוך 90% מההכנסה בארה"ב אוף טופיק 3
ד תיקון 190 לחוק הפנסיה או איך להשתמש באמא ואבא כדי לחסוך במיסים צרכנות פיננסית 15

נושאים דומים

Back
למעלה