אם שכיר מרוויח 52 אלף לחודש, ומפרישים לו על כל השכר.
יוצא מצב שהשכיר משלם מס על הפרשות מעל התקרה :
גמל : 1,094.50
פיצויים : 956.56
ובלי קשר משלם גם את ה6 אחוז שהם עוד 3120.
נשאלת השאלה מה החוק אומר? האם אני יכול להגיד למעסיק שאת מה שאני משלם עליו מס שאקבל למשכורת?
הטענות הן כאלו :
1.אני משלם מס עכשיו, ומעדיף לקבל את הכסף עכשיו.
2.כסף שמופרש לפנסיה מעל התקרות שציינתי, אני משלם עליו גם מס בהפקדה, גם דמי ניהול שוטפים וגם נתון לרגולציה.
האם יש חסרונות במהלך כזה?
האם ניתן למשוך את כל מה שמוסתי עליו מבלי שיקחו לי מס כי כבר שילמתי עליו? האם יש עליו את הקנס של ה30+ שנים והפטור ?
מה אתם ממליצים במצב כזה? פשוט יוצא שבתור שכיר אתה במדרגה של 50% בערך, מפריש עוד 6 אחוז לפנסיה, ומשלם עוד מס ולכן על כל שקל נוסף אתה רואה בתלוש 0.4 שקל.
בנוסף האם ניתן להקטין מ6 אחוז את מה שאני מפריש לפנסיה ?
רוצה לציין שאני לא נגד הפנסיה, אך לאור ההפרשות הגבוהות אני מעדיף שעל החלק שאני משלם מס שתיהיה לי יותר שליטה עליו. תודה לכם ושבוע טוב.
יוצא מצב שהשכיר משלם מס על הפרשות מעל התקרה :
גמל : 1,094.50
פיצויים : 956.56
ובלי קשר משלם גם את ה6 אחוז שהם עוד 3120.
נשאלת השאלה מה החוק אומר? האם אני יכול להגיד למעסיק שאת מה שאני משלם עליו מס שאקבל למשכורת?
הטענות הן כאלו :
1.אני משלם מס עכשיו, ומעדיף לקבל את הכסף עכשיו.
2.כסף שמופרש לפנסיה מעל התקרות שציינתי, אני משלם עליו גם מס בהפקדה, גם דמי ניהול שוטפים וגם נתון לרגולציה.
האם יש חסרונות במהלך כזה?
האם ניתן למשוך את כל מה שמוסתי עליו מבלי שיקחו לי מס כי כבר שילמתי עליו? האם יש עליו את הקנס של ה30+ שנים והפטור ?
מה אתם ממליצים במצב כזה? פשוט יוצא שבתור שכיר אתה במדרגה של 50% בערך, מפריש עוד 6 אחוז לפנסיה, ומשלם עוד מס ולכן על כל שקל נוסף אתה רואה בתלוש 0.4 שקל.
בנוסף האם ניתן להקטין מ6 אחוז את מה שאני מפריש לפנסיה ?
רוצה לציין שאני לא נגד הפנסיה, אך לאור ההפרשות הגבוהות אני מעדיף שעל החלק שאני משלם מס שתיהיה לי יותר שליטה עליו. תודה לכם ושבוע טוב.