• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בית פרטי, יש דבר כזה במרכז?

• פותח הנושא פותח הנושא The Stoic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
גרתי בשכירות וגם בבעלות. כשגרתי בשכירות, השקעתי בכל מה שעושה לנו טוב (למשל, גינה מושקעת) וגם צביעה וריהוט ושיפורים. נכון, לא החלפתי מטבח לבעל הבית אבל ראיתי אותו כ׳שלי׳ וטיפחתי אותו. יש לציין שלא גרתי שם זמן קצר.
אז זה בדיוק ההבדל... אני כן רוצה לעשות החלפת מטבח אם זה מה שאני רוצה

אני כן רוצה לעשות החלפת מטבח אם זה מה שאני רוצה
כן, זה ברור. השאלה היא מחירים ורווחים (לא רק כלכליים אבל גם).
האם בשם הרצון לעשות מה שבא לי, כדאי להשכיב את כל ההון העצמי ולהוסיף הלוואה לשנים ארוכות?
אולי תרגיש שהעלת לעצמך את איכות החיים בחלק הזה, אבל מה עם סטרס? מה עם אפשרות שתכבול את עצמך לעבודה שאתה כבר לא אוהב רק בגלל שחייבים להזין את מחיר הבית ( כולל את המשכנתא ואת החלפת המטבח ואת שידרוג חדר הרחצה ואת התחזוקה של התשתיות וצביעה פעם בשנה/שלוש/חמש שנים)?
אנחנו בנינו בית בזול, שילמנו משכנתא מגוחכת (גם יחסית לאז) ועדיין בעלי אמר שהוא לא מרגיש בעל בית אלא עבד של הבית. אנחנו לא חובבי דירות, ותמיד גרים בבית, אבל מאד שמחים לגור בשכירות ולחיות בלי הלוואות ועם תיק עצמאי שצומח יפה.

כן, זה ברור. השאלה היא מחירים ורווחים (לא רק כלכליים אבל גם).
האם בשם הרצון לעשות מה שבא לי, כדאי להשכיב את כל ההון העצמי ולהוסיף הלוואה לשנים ארוכות?
אולי תרגיש שהעלת לעצמך את איכות החיים בחלק הזה, אבל מה עם סטרס? מה עם אפשרות שתכבול את עצמך לעבודה שאתה כבר לא אוהב רק בגלל שחייבים להזין את מחיר הבית ( כולל את המשכנתא ואת החלפת המטבח ואת שידרוג חדר הרחצה ואת התחזוקה של התשתיות וצביעה פעם בשנה/שלוש/חמש שנים)?
אנחנו בנינו בית בזול, שילמנו משכנתא מגוחכת (גם יחסית לאז) ועדיין בעלי אמר שהוא לא מרגיש בעל בית אלא עבד של הבית. אנחנו לא חובבי דירות, ותמיד גרים בבית, אבל מאד שמחים לגור בשכירות ולחיות בלי הלוואות ועם תיק עצמאי שצומח יפה.

אפשר לשאול בהערכה כמה אחוז עלה השכר דירה שלך ב-12 שנים? מאוד מסקרן על בית פרטי (הבנתי מפורטים קודמים שאתם בפריפריה אם אני לא טועה)

אפשר לשאול בהערכה כמה אחוז עלה השכר דירה שלך ב-12 שנים? מאוד מסקרן על בית פרטי (הבנתי מפורטים קודמים שאתם בפריפריה אם אני לא טועה)
אני די נבוכה לומר שבקושי עלה.
אנחנו משלמים מחיר פיקס כולל ארנונה לבעלי הבית.
אחרי 8 שנים הוא ביקש תוספת בגלל עליית הארנונה ואנחנו החלטנו לתת סכום יותר גבוה, כך שהמחיר עלה ב-12% ונשאר עד היום (בלי ארנונה אחוז קטן יותר).
הגענו למצב שאנחנו מתלבטים אם להעלות בעצמנו את הסכום כי נוצר פער גדול מאד בין מה שאנחנו משלמים לבין מה שנהוג במושב כיום לבתים דומים.
מצד שני, הבית לא עלה להם אגורה - קיבלו אותו יחד עם הנחלה בירושה מהסבא - ואנחנו שוכרים מאד טובים שגם משלמים בזמן תמיד, גם שקטים ומנומסים וגם נותנים להם להשתמש חופשי בציוד הרב במחסן שלנו. כל מי שהשכיר בית מתישהו, יודע להעריך שוכרים ששומרים על הבית והחצר וירצה שישארו כמה שיותר.

כמי שגר בבית פרטי מעל ל30 שנה אני בהחלט יכול להתחבר לרצון
אגב אם שכר יותר נמוך משלכם בעבר
הולכים ליישוב חדש וקונים בזול יותר עם חזון ומאמץ
גם היום ניתן לרכוש בית פרטי במרכז בתלות על מה מתפשרים
אין לי מושג בן כמה אתה ויכול להיות שתצטרך להחליף את הבית עוד 10 שנים
כי הילדים גדלים או שתרצה לשפר את הבית עם השיפור במצב הכלכלי
המלצה שלי:
כנס לאוטו ותעשה סיבוב בכל האזור הרלוונטי
תראה מקום ש"מרגיש" לך טוב
תעצור תלך ברגל תדבר עם התושבים
ככה תדע יותר טוב מהאינטרנט
אז תעשה חושבים איך גרים במקום שבא לך
האם בשכירות/בית ישן/בית קטן/זוג שמתגרש ולכן יש הזדמנות
תזכור שאי אפשר לשנות מיקום של בית וגודל חצר
את המבנה אפשר תמיד לשנות
תמצא מקום שמדבר אלייך ותבנה שם בית למשפחה
תגדל בו ילדים ותיצור בו זכרונות
למרות שהכל נכתב בלשון זכר זה מיועד להחלטות זוגיות כמובן
בהצלחה

אני די נבוכה לומר שבקושי עלה.
אנחנו משלמים מחיר פיקס כולל ארנונה לבעלי הבית.
אחרי 8 שנים הוא ביקש תוספת בגלל עליית הארנונה ואנחנו החלטנו לתת סכום יותר גבוה, כך שהמחיר עלה ב-12% ונשאר עד היום (בלי ארנונה אחוז קטן יותר).
הגענו למצב שאנחנו מתלבטים אם להעלות בעצמנו את הסכום כי נוצר פער גדול מאד בין מה שאנחנו משלמים לבין מה שנהוג במושב כיום לבתים דומים.
מצד שני, הבית לא עלה להם אגורה - קיבלו אותו יחד עם הנחלה בירושה מהסבא - ואנחנו שוכרים מאד טובים שגם משלמים בזמן תמיד, גם שקטים ומנומסים וגם נותנים להם להשתמש חופשי בציוד הרב במחסן שלנו. כל מי שהשכיר בית מתישהו, יודע להעריך שוכרים ששומרים על הבית והחצר וירצה שישארו כמה שיותר.

הלוואי עלי בעלי בית כאלו. נפלתם באמת על משהו טוב ויוצא דופן. במקרה כזה לחיות בשכירות זה תענוג. אני מסכימה ממש ששוכרים טובים במיוחד כשיש חצר זה חשוב מאוד

לצורך הדיון, בשכירות שלנו בעל הבית ביקש רק שנעביר את התשלום בהוראת קבע הצמודה למדד. אז בינתיים עלינו מ-4.5 ל-4.8 בשלוש שנים. גם סידור לא רע.

אני עובר כל שנתיים בממוצע כי מתגלים פאקים בדירות, מתחילה תמ"א או שאני עובר מקום עבודה, כאמור אין לי ממש מרכז חיים חוץ מעבודה אז יש הרבה גמישות
גם אם הייתי מתיישב במקום מסוים ומשקיע תמיד בעל הדירה יכול להוציא אותך או שיכול לתקוע מחיר מוגזם בחוזה הבא, אין כאן וודאות וגם לא רואה היגיון בלהתחיל להשקיע כלכלית מנטלית ונפשית במקום שהוא לא באמת שלך
הפאקים שמתגלים בדירה יכולים להופיע גם בדירה שאתה קונה. שלא לדבר על זה שאם קנית דירה ויש לך שכן מהגהינום או סתם גילית שהסביבה פחות נעימה לך - הרבה יותר סרט לעבור למקום אחר מאשר אם אתה רק שוכר את הדירה. חבר טוב שלי גר בשכירות בשכונה חדשה, גילה שהחומר האנושי בשכונה לא הכי וואו אפילו שמדובר בשכונה חדשה, שבגן של הילדה היו מקרי אלימות וכו' - והוא פשוט יעבור דירה בסוף החוזה עוד כמה חודשים. אם זו דירה שקנית - תיאורטית אתה יכול למכור (או להשכיר) אבל זה גם מורכב יותר, וגם אתה כבר "מושקע" מדי באותה דירה - אתה לא תמהר לעזוב כ"כ מהר, ובינתיים אתה מתבאס מהמקום.
כמובן שלא מדובר על מקרים סופר-נפוצים, וכמובן שגם לשכירות יש חסרונות - אבל הסיטואציות האלה קורות ויש לקחת את זה בחשבון.

הלוואי עלי בעלי בית כאלו. נפלתם באמת על משהו טוב ויוצא דופן
בעלי הבית חוו שוכרים גרועים לפנינו, בגלל זה הם יודעים להודות על השקט הנפשי.
כשגרנו בנהריה, בעלת הדירה רצתה כל שנה להעלות לנו את השכ"ד אבל אני ידעתי (מהשכנים) שהיו לה שוכרים כל-כך גרועים לפנינו (כל חודש רדפה אחרי הכסף שלא עבר) - הייתי אומרת לה שאנחנו מחפשים דירה אחרת והיא ויתרה :)

הפאקים שמתגלים בדירה יכולים להופיע גם בדירה שאתה קונה. שלא לדבר על זה שאם קנית דירה ויש לך שכן מהגהינום או סתם גילית שהסביבה פחות נעימה לך - הרבה יותר סרט לעבור למקום אחר מאשר אם אתה רק שוכר את הדירה. חבר טוב שלי גר בשכירות בשכונה חדשה, גילה שהחומר האנושי בשכונה לא הכי וואו אפילו שמדובר בשכונה חדשה, שבגן של הילדה היו מקרי אלימות וכו' - והוא פשוט יעבור דירה בסוף החוזה עוד כמה חודשים. אם זו דירה שקנית - תיאורטית אתה יכול למכור (או להשכיר) אבל זה גם מורכב יותר, וגם אתה כבר "מושקע" מדי באותה דירה - אתה לא תמהר לעזוב כ"כ מהר, ובינתיים אתה מתבאס מהמקום.
כמובן שלא מדובר על מקרים סופר-נפוצים, וכמובן שגם לשכירות יש חסרונות - אבל הסיטואציות האלה קורות ויש לקחת את זה בחשבון.
אין מושלם אף פעם, גם מהצד השני יש סיבות לא לרצות לגור בשכירות
אם מתגלים פאקים בדירה שכורה אתה תלוי בטוב ליבו של הבעלים, והיו בעלים שהתישו אותי אפילו שהחוק אומר שהם צריכים לעשות איקס הם לא עושים, ואף אחד לא ייקח אותם לבית משפט
לפחות בנכס משלי אני יכול לטפל עבור עצמי ולא תלוי בחסדי אף אחד
ואילו חברך הטוב לא היה גר בשכירות, הוא היה מוצא דרכים אחרים לפתור את הבעיות, הפתרון הוא לא תמיד להתחפף (במיוחד לא אם כבר יש ילדים)

ובכלל, אני מרגיש שהדיון לקח תפנית לא רצויה בכלל, לא ביקשתי שישכנעו אותי מה אני רוצה או לא רוצה, בסך הכל שאלתי על מיקומים
ברוך הבא לאינטרנט

ובכלל, אני מרגיש שהדיון לקח תפנית לא רצויה בכלל, לא ביקשתי שישכנעו אותי מה אני רוצה או לא רוצה, בסך הכל שאלתי על מיקומים
הייתי מחפש בחדרה, שמעתי שאפשר למצוא מציאות.
לא תמצא משהו מושלם במחיר שאתה מחפש, אבל אם תתגמש קצת יותר גבוהה ותשקול לשפץ לאט לאט זה יכול לעבוד.

טוב, אז קודם אני ממש בעד בית קרקע במרכז...מעבר לזה שמדובר על סוג של איכות חיים, בעייני השקעה כזו שווה את משקלה בזהב, בגלל הנדירות ההולכת וגוברת של המוצר הזה מבחינה השקעתית. ככל שמחיר הקרקע יעלה ככה הנכס יהפוך להיות פרייסלס. אני כותבת על הנושא הזה שנים, ובעייני זו יכולה להיות השקעה לדורות הרבה יותר מכל פנטהאוז או דופלקס איי שם במרכז הארץ.
לבית החלומות הייתי שם כ4.5 מיליון (כולל הכל), ובמקרה כזה הייתי גם מצפה שהוא יהיה בבנייה די חדשה ומשופץ היטב (ופחות "קבלני").
זה אפשרי בעייני ואפילו במיקומים אסטרטגיים

טוב, אז קודם אני ממש בעד בית קרקע במרכז...מעבר לזה שמדובר על סוג של איכות חיים, בעייני השקעה כזו שווה את משקלה בזהב, בגלל הנדירות ההולכת וגוברת של המוצר הזה מבחינה השקעתית. ככל שמחיר הקרקע יעלה ככה הנכס יהפוך להיות פרייסלס. אני כותבת על הנושא הזה שנים, ובעייני זו יכולה להיות השקעה לדורות הרבה יותר מכל פנטהאוז או דופלקס איי שם במרכז הארץ.

זה אפשרי בעייני ואפילו במיקומים אסטרטגיים
טוב לשמוע
היכן לדעתך?

טוב לשמוע
היכן לדעתך?

זו פונקציה שבנויה מטעם אישי וגאוגרפיה, מוכנות להכיל איזור שהוא בתהליך התחדשות עירונית שעדין לא נראה בשם קוד כמו סביון/ הרצליה פיתוח (ברמה הסוציו אקונומית והאסתטית, מערכת החינוך וכו'), העדפה באשר לעד כמה הנכס הוא השקעה לעומת מגורים וכן הלאה.
זה תהליך של מחקר שוק שמתחיל רחב, עד שמגיעים לסינון הדק.

מסכים עם @הנועזת לגבי הפוטנציאל של בתי קרקע במרכז, וכמו שהגבתי לך קודם בשרשור, באזורים שכבר היום נחשבים למעמד סוציואקונומי גבוה לא תוכל לקנות בית קרקע במחירים האלו, אבל יש מקומות שכן כמו:
- מזרח תל אביב, יד אליהו, שכונת הארגזים, תקווה ועוד באזור.
- קריית שלום בתל אביב גבול חולון
- צפון חולון גרין/תל גיבורים
- מזרח ראשון
ומניח שיש עוד אפשרויות שאני לא מכיר.

אלו שכונות שבורות עם אוכלוסיה קשה, בתי סבתא לרוב. יקח זמן עד שהגנטרפיקציה תדחוף אותה למקום אחר.

פותש אמר שהדרישות שלו אלו מקומות טובים לגדלה ילדים ואוכלוסיה איכותית מה שלא ככ מתקיים שם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה עם השכונות החדשות של ראש העין?
יש שם בתים פרטיים והעיר כן מתפתחת
התחבורה קשוחה, זה כן

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
H בית ספר פרטי אוף טופיק 26
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
ר קניית בית פרטי ללא משכנתא נדל"ן 16
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
E בית פרטי עם גינה ופינוי בינוי נדל"ן 1
S עלויות שוטפות בית פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ע מיסוי בית פרטי מיסים 19
S בדק בית בדירה חדשה נדל"ן 1
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
מ העסקת עוזרת בית\מנקה באופן לא חוקי אוף טופיק 56
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
R איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 135
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
R תיקון נזילה בגג כשאין ועד בית נדל"ן 52
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 10
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
א המלצת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 2
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש הנזלת נכסים לקניית בית נדל"ן 3
ש בניית בית בעת בעלות על בית נוכחי נדל"ן 10
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
ע צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25

נושאים דומים

Back
למעלה