• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בית ספר פרטי

• פותח הנושא פותח הנושא holopoint
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

holopoint

משתמש רשום
דירוג
7
שלום לכולם.
קצת רקע: גרים בשרון בעיר נחמדה עם מערכת חינוך שנחשבת מבין המובילות בארץ (בגרויות, התנדבות לצה"ל).
החוויה שלנו היא (לא מפתיע) היא שמערכת החינוך הציבורית בקריסת מערכות (חוסר אקוטי במורים, בעיות אלימות ללא כלים אפקטיביים לטיפול במערכת, דלות ואיכות החומר הנלמד).

אני עובר על לא מעט פוסטים באתר (מסוג "יש לי xxx ב - RSU, ו - y.yyyy ב - IB") שבהם לא מעט הורים מדברים על ההשקעה בילדים כדבר העומד בראש סדר העדיפויות שלהם.

בפועל, מרבית הפוסטים, מדברים על זה שבגיל 3 הילד נכנס למערכת החינוך הציבורית וכך אנחנו חוסכים במקום 27k כ - 30k. מבחינתי זוהי אנומליה. השארנו את ילדנו עד גן חובה במסגרת פרטית (יקרה!) ומבחינתי זהו השימוש הטוב ביותר בחלק מהכסף שחסכנו.

ולעינינו,
נותרה לנו בת שעתידה להיכנס לבית הספר בקרוב, התחלנו לגשש לגבי כל מיני בתי ספר פרטיים (שכר לימוד של 6000~ ש"ח לחודש). ההחלטה כבדת משקל עם שיקולים שונים שכרגע הנטייה היא לכיוון הפרטי.

אשמח אם עוד הורים ישתפו את חוויותיהם בחששות, מחשבות, תובנות.

רוב בתי הספר הפרטיים דוגלים בשיטות חינוכיות ייחודיות כמו אנטרו' או דמוקרטי. בדוק אם יש בית ספר מתאים במרחק סביר.
החיסרון העיקרי בעיני היא ניתוק הילד מהקהילה. יש לזה מחיר חברתי ולעיתים זמן רב של נסיעות.
הייתי גם בודק את מידת השפעת ההורים בבית הספר הפרטי ואם ניתן, מיהם הילדים שלומדים בו.
מבחינת המערכת הציבורית, הניסיון שלי שונה משלך, אבל אולי זה עניין של רמת ציפיות וסדר עדיפויות. אני משקיע הרבה כסף בחינוך בשעות אחר הצהריים, אבל מסכים איתך שאין להשלים עם אווירת אלימות בבית הספר.

הילדים שלי בבית ספר פרטי, אני חושב שזה שווה את זה, אבל העול הכלכלי משמעותי.
המורים טובים יותר, האווירה בכיתה טובה יותר, התשתיות של בית הספר טובות יותר.
הילדים - לא בטוח טובים יותר, יש ילדים חרא בכל מקום. אחוז הילד"זים נשאר פחות או יותר קבוע באוכלוסיה, לא משנה מה המעמד הסוציו אקונומי שלה, פשוט תתמודד עם ילדים חרא מבתים עשירים.
אלימות - לא נתקלתי, אני מרגיש בטוח לשלוח את הילדים לבית הספר. בריונות - יש, כמו שאמרתי, יש ילדים זבל בכל כיתה.

על מנת לקבל החלטה כבדת משקל, הייתי מפרקת את זה לגורמים:
- האם המניע הוא אקדמי/פדגוגי?
- האם המניע הוא חברתי/אווירה?

ככל שהמניע הוא אקדמי/פדגוגי כך קל יותר לפתור את זה בכסף, מחוץ למסגרת לימודים ציבורית.
ככל שהמניע הוא חברתי, זה פשוט הימור כפי שנובע מהתגובות מעלה.

אולי תנסה לתחקר הורים עם ילדים בכיתות א-ב בבית הספר הפרטי ותראה מה תפיק מזה. אפשר למצוא את ההורים האלה דרך קבוצות פייסבוק, או בפתיחות לבקש כמה טלפונים אקראיים ממזכירות בית הספר.

גילוי נאות: הילדים שלי בבית ספר פרטי אך לא בישראל. במקרה שלנו זה בית הספר השכונתי ושכר הלימוד מסובסד וצנוע. לא שלחנו אותם לבית הספר הציבורי משיקולי שפה, וגם אנחנו מרוצים וטוב להם שם.

גרים בשרון בעיר נחמדה עם מערכת חינוך שנחשבת מבין המובילות בארץ (בגרויות, התנדבות לצה"ל).
החוויה שלנו היא (לא מפתיע) היא שמערכת החינוך הציבורית בקריסת מערכות (חוסר אקוטי במורים, בעיות אלימות ללא כלים אפקטיביים לטיפול במערכת, דלות ואיכות החומר הנלמד).
אתה אומר כאן דבר והיפוכו
החוויה שלכם - מילדים קודמים במערכת?
נותרה לנו בת שעתידה להיכנס לבית הספר בקרוב, התחלנו לגשש לגבי כל מיני בתי ספר פרטיים (שכר לימוד של 6000~ ש"ח לחודש). ההחלטה כבדת משקל עם שיקולים שונים שכרגע הנטייה היא לכיוון הפרטי.
הינו בבית ספר יסודי חצי פרטי כלומר בי״ס שמלמד ליבה, מוכר ומקבל תקציב מהעיריה בנוסף לתשלומי הורים.
בית הספר הזה כבר לא קיים ובכל מקרה לא מדובר בשרון.
היתה אידיאולוגיה חינוכית שרצינו ורוב המורים היו אידיאליסטים - רובם טובים וכמה מעולים.
היו בעיות אלימות אבל להרגשתי הן היו מעטות מבבתי ספר אחרים, וטופלו.
החיסרון הגדול, כמו שגרהם כתב, הוא הנסיעות ושהילד לא יכול לקפוץ לחבר באופן ספונטני אח״צ. יחד עם זאת הילדים עדיין בקשר עם חברים מהיסודי.
אנחנו לא האמנו בשעורי עזר - בין השאר כי עזרנו בעצמינו כשצריך - בדיעבד זו היתה טעות.

אתה אומר כאן דבר והיפוכו
למה זה דבר והיפוכו?
גם אני למדתי בבית ספר שנחשב מוביל ולדעתי הרמה הייתה נמוכה גם של החומר שנלמד וגם של המורים.

שלום לכולם.
קצת רקע: גרים בשרון בעיר נחמדה עם מערכת חינוך שנחשבת מבין המובילות בארץ (בגרויות, התנדבות לצה"ל).

אני עובר על לא מעט פוסטים באתר (מסוג "יש לי xxx ב - RSU, ו - y.yyyy ב - IB") שבהם לא מעט הורים מדברים על ההשקעה בילדים כדבר העומד בראש סדר העדיפויות שלהם.

בפועל, מרבית הפוסטים, מדברים על זה שבגיל 3 הילד נכנס למערכת החינוך הציבורית וכך אנחנו חוסכים במקום 27k כ - 30k. מבחינתי זוהי אנומליה. השארנו את ילדנו עד גן חובה במסגרת פרטית (יקרה!) ומבחינתי זהו השימוש הטוב ביותר בחלק מהכסף שחסכנו.

ולעינינו,

אנחנו שמנו לנו את חינוך הילדים והמסגרות החינוכיות בראש סדר העדיפויות

כבר שהגדול היה בגיל 3 ורשמנו אותו לגן פרטי מהסיבות שלך הבנו 2 דברים
א. חלק גדול מהילדים שהולכים למסגרות פרטיות הולכים לשלם כי הם לא מתאימים למסגרת ציבורית ואז נוצר מצב הפוך של יותר ילדים "בעייתים" ולמרות שיש צוות יותר גדול כביכול האכיפה יותר דלה בגלל שזה פרטי
ב. הצוותים הם פחות מקצועיים עם תעודות כי לא תמיד יש דרישה או פיקוח אלה יותר מכילים נחמדים ואהובים על ההורים ולפעמים זה שוב חוטא למטרה

אנחנו עשינו סיבוב פרסה והחלתנו שמשנים את המקודם מגורים בשביל חינוך יותר טוב
חקרנו איפה המסגרות חינוך הכי טובות באזור
ופשוט עברנו דירה לאחד המושבים במועצה אזורית שנחשבת עם בתי הספר היסודיים הכי טובים בארץ וגם תיכונים מצויינים

השנה נכנסה האמצעית שלנו לכיתה א
וכמובן שהכל ציבורי

אני יכול להגיד שאני מעריץ את בית הספר
אני נפעם כל פעם שהולך לבקר בו
כבר 4 שנים שמדהים אותי שמשהו כזה קיים בארץ
מורים מדהימים באמת עם שליחות ומקצועיות ואהבה למקצוע
תכנים מטורפים בערך חצי מהשיעורים זה העשרה; מהנדסים הדור הבא, מנהיגות, מעגלי שיח, חוג מתחלף, ספרידע, יומן מסע, כישורי חיים
אלה לא שיעורים חד פעמיים
זה עכשיו העתקתי מהמערכת שעות הקבוע של כיתה ד אצלנו

כיתות חוץ, חממה, מיני גן חיות מטורף, מערכת מחזור, בריכה אקולוגית, מבנים פשוט מדהימים

התשלום הוא 1500 שקל בשנה
תמיד אני ואישתי צוחקים שהיינו משלמים גם בשמחה פי 20 מזה...

כיתות של 30 תלמידים עם מורה וסייעת
ועוד סייעות נוספות אישיות לכל ילד שצריך
אצלנו בכיתה לדוגמא יש 4 סייעות
ככה אין באמת אפשרות לאלימות כי ילדים שצריכים יש עליהם סייעת צמודה

כן למעבר הזה היה עלות מאוד גדולה
אבל כנראה ההחלטה הכי טובה שקיבלנו כמשפחה
וזה מאוד חיזק את הפן החברתי לילדים
כי זה מושב קטן ואז הם עולים קבוצה קטנה מאוד מגובשת לכיתה ביחד
ומעבר לזה רוב אחהצ זה מפגשים חברתיים של הילדים כל כמה שכבות גיל בגלל תנועות הנוער צהרונים משותפים במושב וכו

קיצר מנסה להגיד שיש בתי ספר ציבוריים מצויינים בארץ צריך למצוא אותם
ואם זה באמת חשוב לכם אז גם לשנות מגורים בהתאם

א. חלק גדול מהילדים שהולכים למסגרות פרטיות הולכים לשלם כי הם לא מתאימים למסגרת ציבורית ואז נוצר מצב הפוך של יותר ילדים "בעייתים" ולמרות שיש צוות יותר גדול כביכול האכיפה יותר דלה בגלל שזה פרטי
ב. הצוותים הם פחות מקצועיים עם תעודות כי לא תמיד יש דרישה או פיקוח אלה יותר מכילים נחמדים ואהובים על ההורים ולפעמים זה שוב חוטא למטרה

ופשוט עברנו דירה לאחד המושבים במועצה אזורית שנחשבת עם בתי הספר היסודיים הכי טובים בארץ וגם תיכונים מצויינים

וכמובן שהכל ציבורי

תכנים מטורפים בערך חצי מהשיעורים זה העשרה; מהנדסים הדור הבא, מנהיגות, מעגלי שיח, חוג מתחלף, ספרידע, יומן מסע, כישורי חיים
אלה לא שיעורים חד פעמיים

כיתות חוץ, חממה, מיני גן חיות מטורף, מערכת מחזור, בריכה אקולוגית, מבנים פשוט מדהימים

התשלום הוא 1500 שקל בשנה

ומעבר לזה רוב אחהצ זה מפגשים חברתיים של הילדים כל כמה שכבות גיל בגלל תנועות הנוער צהרונים משותפים במושב וכו

נשמע מדהים! איך בית הספר מצליח לממן את כל זה?

מסקרנות, יש משמעות לבית ספר פרטי בגיל כזה מוקדם?
לדעתי החינוך מקבל משמעות רבה יותר בגילאים המאוחרים ולא בגילאי 5-6.

נתון לדיון, אבל הדיעה הרווחת היא שדווקא בגיל הרך החשיבות גדולה יותר כי בגיל הזה מסגלים הרגלי קריאה וכתיבה, חשבון בסיסי והרגלי למידה באופן כללי שמהווים את הבסיס להמשך הדרך.
קשה ללמד מישהו לאהוב לקרוא בכיתה ט, אבל בכיתה א זה עוד אפשרי.

מסקרנות, יש משמעות לבית ספר פרטי בגיל כזה מוקדם?
לדעתי החינוך מקבל משמעות רבה יותר בגילאים המאוחרים ולא בגילאי 5-6.
אנשים מתבלבלים בין חינוך להשכלה, אם כי אני חושבת שלימודים מאתגרים ומעניינים זה כיף גדול ומאד נדיר ושווה את הכסף.
אנחנו העברנו את הילדים לבי"ס חצי פרטי בחט"ב ושילמנו די הרבה כסף על זה לפני 15-20 שנה.
הורים מרבים לדבר על השכלה טובה יותר או פחות, אבל תשאל כל אדם בן 25 וצפונה מה הוא זוכר מבית הספר, לטובה ולרעה, ותראה שבעיקר הסביבה החברתית של התלמידים וההתייחסות של המורים.
סביבה ביריונית, מורים חלשים או רעילים, אדישות ההנהלה - אלה צלקות שלא עוברות, במיוחד אם ההורים לא מזיזים אותך משם ואתה נאלץ לבלות כך את שנות הילדות וההתבגרות.

חפש גם בתי ספר חצי פרטיים. אם אתה הולך לפרטי או חצי פרטי אזי חפש כאלה עם מבחני קבלה התנהגותיים ושלא מקבלים באופן אוטומטי אחים. כדי למנוע את אפקט הילדים שלא מסתדרים בבתי ספר אחרים ולכן הם כאן.

לגבי החינוך הציבורי, התנודות ברמות ובאיכות בית הספר הן מדהימות. יש מעולים ויש מקומות שחס וחלילה להתקרב, הבעיה היא שבהינתן מקום מגורים אין לך כל כך בחירה. אז או שאתה בוחר מקום מגורים לפי איכות בית הספר או שאתה הולך לבית ספר חצי פרטי, בדרך כלל בתי ספר עם כותרת כלשהיא, או פרטי.

נערך לאחרונה ב:
נתון לדיון, אבל הדיעה הרווחת היא שדווקא בגיל הרך החשיבות גדולה יותר כי בגיל הזה מסגלים הרגלי קריאה וכתיבה, חשבון בסיסי והרגלי למידה באופן כללי שמהווים את הבסיס להמשך הדרך.
קשה ללמד מישהו לאהוב לקרוא בכיתה ט, אבל בכיתה א זה עוד אפשרי.
אכן נושאים חשובים, אבל השפעת בית הספר מוגבלת והאחריות על ההורים. ילד שמגיל קטן ראה הורים קוראים, הקריאו לו ספרים והוא ביקר בספריה באופן קבוע, יקרא בעצמו. וכך גם לגבי פיתוח חשיבה כמותית, אבל זה יותר ארוך לתאר ופחות קשור לדיון.

נערך לאחרונה ב:
היתרונות של בית ספר ציבורי בחוויה שלי היא במישור החברתי, קרי ״אוירת שכונה״, קלות יחסית למצוא חברים שגרים בסמוך, וחשיפה למגוון ילדים (בכמות ובגיוון האיכותי), האמור מצמיח כישורים שאי אפשר להתעלם מחשיבותם בכל הנוגע לאינטראקציה ו״מרפקים״, מעבר לכך לצערי, אני מתקרב לתובנה שאין לי ציפיות מבית ספר ציבורי.
שימו לב מה קרה לתלמיד בתיכון בשנים האחרונות (קורונה עד התקופה הנוכחית..).
לבית ספר פרטי יש יתרונות רבים: פדגוגים, יחס קשב וחניכה, הימצאות בקבוצת שווים איכותית, חשיפה לתכנים, אין שביתה ועוד..
כמו הרבה דברים בחיים הקשורים למחיר, צריך לתעדף, אם משפחה יכולה לשלם שתשלם לבי״ס פרטי מהיום הראשון ואם צריך לתעדף לדעתי הערך המשמעותי לבי״ס פרטי נמצא בכיתות הגבוהות.

אנחנו שלחנו את הילדים לבית ספר ״ייחודי״ חצי פרטי (מוכר שאינו רשמי).
זו הייתה אחת ההחלטות הטובות ביותר שעשינו.

וכמובן שהכל ציבורי

אלה לא שיעורים חד פעמיים

התשלום הוא 1500 שקל בשנה

אפשרי לדעת איזה מועצה אזורית זאת? אנחנו גם מתלבטים

נשמע מדהים! איך בית הספר מצליח לממן את כל זה?
לא פעם גם אנחנו שואלים

קודם כל כן זה המועצה ששמה את זה במקום הראשון בסדר עדיפויות

דבר שני זה המנהלים והמוריים הם באמת חוד החנית וכנראה בגלל איכות הגבוהה גם הטובים נמשכים לשם (מקבלים שכר רגיל כמו כל מורה בארץ)
חלק גדול מהדברים זה יוזמה של המורים ולא בהכרח דברים שעולים כסף
הבית ספר עצמו יחסית ישן ואין מבנים חדשים
אבל הכל מאוד מטופח ומשומר ואין פינה אחת בבית ספר ללא מחשבה או סיבה חינוכית
אפילו את החצר אשפה של כל הפחי זה הגדולים הפכו למרחב למידה עם עקרונות מחזור

דבר שלישי זה גם ההורים והתלמידים
יש מנהיגות צעירה של התלמידים עצמם עם בחירות שהם בעצמם עושים יוזמות ואוספים כסף (ממחזור בקבוקים, ועד הפעלת בית קפה כל יום הורים) לטובת שיפוץ ושימור המרחב
וכמובן שגם ההורים באים לתת יד

לפחות כל שנה יש יום עבודה של כלל ההורים בבית ספר לצביעות סידורים וכדומה

אפשרי לדעת איזה מועצה אזורית זאת? אנחנו גם מתלבטים
מועצה אזורית מנשה
יש בא קריית חינוך עם 5 בתי ספר יסודיים (3 ממלכי, אחד ממלכתי דתי ואחד חינוך מיוחד)
ו2 בתי ספר תיכון
כולם באמת מצויינים

וכמובן שהכל ציבורי

אלה לא שיעורים חד פעמיים

התשלום הוא 1500 שקל בשנה

אשמח לדעת באיזי מועצה מדובר. כידועניש הבדלין ניכרים בתקציבים בין המועצות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אשמח לדעת באיזי מועצה מדובר. כידועניש הבדלין ניכרים בתקציבים בין המועצות
מועצה אזורית מנשה

אני אתן דוגמא לגבי תקציב. לפחות זאת דעתי
השירותים עצמם בבית הספר די ישנים (זה בית ספר בן יותר מ30 שנה)
יש על כל בית הספר מנקה אחת ואב בית אחד
אין הרבה תאי שירותים בבית ספר
והשירותים ביום יום מלוכלכים

מניח שזה לא בעיה של הבית ספר הזה אלה בכל מקום שיש 100 ילדים על 2 תאי שירותים.
כנראה שאין באמת כסף לבנות עוד תאי שירותים לא להעסיק עוד מנקה

אבל אתמול קיבלנו מכתב בנושא
הנהלת הבית ספר ביחד עם נציגות ההורים ישבו וחשבו על זה והולכים לעשות מהלך חינוכי
המנקה של הבית ספר תעבור בכיתות ותציג עצמה ותספר כל עצמה
רק שהילדים יכירו מי מנקה את מה שהם זורקים על הריצפה

לא יודע אם זה יפתור את הניקיון בשירותים אבל זה בעיניים שלי מהלך חינוכי אדיר שגם מעצים אנשים שקופים במערכת
וגם מלמד ילדים צעירים ערכים חינוכים וכבוד האדם

זה הרי לא יעלה שקל אחד לבית ספר
זה בעיקר כי יש הנהלה מעולה בבית ספר שפשוט אכפת לה וכל פעם שוברת את הראש לצאת מהקופסא לשלב חינוך וערכים בכל הזדמנות שיש
ומייצרת בעצמה גם המון הזדמניות כאלה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
The Stoic בית פרטי, יש דבר כזה במרכז? נדל"ן 78
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
מ העסקת עוזרת בית\מנקה באופן לא חוקי אוף טופיק 56
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
R איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 135
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
R תיקון נזילה בגג כשאין ועד בית נדל"ן 52
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 10
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
א המלצת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 2
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש הנזלת נכסים לקניית בית נדל"ן 3
ש בניית בית בעת בעלות על בית נוכחי נדל"ן 10
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
B חשבון בIB אל מול בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
Count Olaf דמי ועד בית גבוהים מדי לתמורה? נדל"ן 110
א פלטפורמה נוחה של בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
L היי, האם יש גוף שניתן להתלונן בו על בית השקעות? צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה