• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בית פרטי, יש דבר כזה במרכז?

• פותח הנושא פותח הנושא The Stoic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

The Stoic

משתמש רגיל
דירוג
460
אני מאוד אוהב את החיים בתל אביב והקירבה לעבודה אבל תוהה האם כשאגיע לשלב של ילדים זה פחות יעניין אותי ואני אחפש מקום יותר קהילתי, עם גינה ורחוב נעים וכו'.

לאחרונה אני משתעשע ברעיון של לרכוש בית פרטי אבל לא כל כך יודע איפה להסתכל כי אין לי כל כך עוגנים באזור המרכז (המשפחה בפריפריה הרחוקה).

יש לנו כ-2.5 מיליון נזיל ואני חושב שלכל היותר לבית החלומות הייתי שם כ4.5 מיליון (כולל הכל), ובמקרה כזה הייתי גם מצפה שהוא יהיה בבנייה די חדשה ומשופץ היטב (ופחות "קבלני").
כן חשוב לי שזה יהיה בקרבת רכבת ויהיה לי נוח להגיע לעבודה ולא ייקח יותר מדי זמן ועם אוכלוסייה נעימה ומקום טוב לגדל ילדים.

יש דברים כאלה? אני בכלל בכיוון מבחינת התקציב? על אילו שכונות/יישובים שהם יחסית באזור המרכז כדאי להסתכל?
האם מחירי הבתים ביד 2 באמת משקפים מחירים סופיים או שיש מקום להורדה משמעותית?

לאחרונה אני משתעשע ברעיון של לרכוש בית פרטי אבל לא כל כך יודע איפה להסתכל כי אין לי כל כך עוגנים באזור המרכז
תלוי בדיוק בהגדרה שלך ל"מרכז".

הגדרה די רחבה (נניח בין חדרה לראשון) והעיקר שיהיה נגישות טובה להגיע לת"א (אז בקרבת רכבת?)
אפשר למצוא בראשון במחירים האלו לדעתי, אבל לא משהו באמת גימור כמו שתיארת, אולי עם שיפוץ תצליח לסגור בסהכ 4.5, אבל ממש לא תקבל שם נגישות טובה לתל אביב.

יכול בחולון בתל גיבורים בחולון למצוא בית קרקע ב4 מיליון או פחות ולהוסיף שיפוץ, יש נגישות טובה לתל אביב, אבל כרגע שכונה לא משהו.

אולי פרדס חנה כרכור

אולי פרדס חנה כרכור
יכולים להגיד בכמה מילים למה?
יש חינוך טוב? שכונות טובות להסתכל עליהן? קירבה לרכבת?
ראיתי גם בתים יפים בקדימה צורן אבל אני מחפש יותר מידע קונקרטי על מקומות שמצד אחד טוב לחיות בהם (חינוך, אנשים טובים) ומצד שני נגישים למרכז
כאילו אשמח לקצת יותר מידע מאשר שמות של מקומות

לדעתי, בהנחת תקציב קשיח כפי שהגדרת - לא תוכל למצוא בית קרקע (דו משפחתי) שיענה על מלוא הקריטריונים (מיקום, תחבורה, נגישות, חינוך, רמת גימור…).

לדעתי יהיה מאוד קשה למצוא בית פרטי עם אוכלוסיה טובה עם תחבורה ציבורית טובה ובטח רכבת (במרחק הליכה?), איפה שיש צפיפות אוכלוסין נמוכה פחות משתלם להרים תחבץ, מה שגם במקום עם בתים פרטיים בדרך כלל יש יותר כסף אז אפשר לקנות רכב וגם בעיות חניות פחות קיימות.

בכל מקרה אין הרבה תחנות רכבת באזור המרכז ואפשר לעבור בגוגל מפס על מה שקרוב אליהם

ראש העין שכונת נווה אפק, בעיקר בתים טוריים.
אחלה עיר, שכונה מעולה, אחלה חינוך.
המינוס זה פקקים ביציאה מהעיר בבוקר וכפי שנאמר הרכבת נמצאת מחוץ לעיר .

מאד גבולי, פשוט צריך לעבור על מודעות, אפשר למצוא פה ושם בהוד השרון, הרצליה, אם אתה מוכן להתרחק יותר אז יבנה

ממש לא
יודע להצביע על שכונות ספציפיות, מקום שאתה או מישהו שאתה מכיר מרוצים ממנו, שמחים לגור שם?

חשבתי על ישובים קטנים יותר באזור המרכז אבל נראה שאיכשהו כל אחד יושב על שטח חקלאי של 10 דונם ומחפש 14 מיליון שקל..

לדעתי, בהנחת תקציב קשיח כפי שהגדרת - לא תוכל למצוא בית קרקע (דו משפחתי) שיענה על מלוא הקריטריונים (מיקום, תחבורה, נגישות, חינוך, רמת גימור…).
וכמה יעלה משהו בקריטריונים שהגדרתי?

לדעתי יהיה מאוד קשה למצוא בית פרטי עם אוכלוסיה טובה עם תחבורה ציבורית טובה ובטח רכבת (במרחק הליכה?), איפה שיש צפיפות אוכלוסין נמוכה פחות משתלם להרים תחבץ, מה שגם במקום עם בתים פרטיים בדרך כלל יש יותר כסף אז אפשר לקנות רכב וגם בעיות חניות פחות קיימות.

בכל מקרה אין הרבה תחנות רכבת באזור המרכז ואפשר לעבור בגוגל מפס על מה שקרוב אליהם
אפשר גם לקחת אוטו לרכבת אם הגישה מספיק נוחה, היו מקומות שגרתי ולקחתי את הרכב לרכבת והייתי צריך להחנות בקצה קצה הכורכר וללכת מהאוטו לתחנה 10 דקות... אין לי כרגע אוטו אבל מניח שבמעבר למקום כזה אני גם ארכוש אוטו.

אם אין תחבצ אז איך הם מגיעים לעבודה? עומדים בפקקים שעתיים כל בוקר?

נערך לאחרונה ב:
חשבתי על ישובים קטנים יותר באזור המרכז אבל נראה שאיכשהו כל אחד יושב על שטח חקלאי של 10 דונם ומחפש 14 מיליון שקל..
בתים בישובים כפריים במרכז עולים הון. בתים של הרחבות עולים פחות מבית שנמכר עם הנחלה כמובן.
מקום שאתה או מישהו שאתה מכיר מרוצים ממנו, שמחים לגור שם?
הבן שלי גר בדירה בחולון. הם מרוצים מהגן, יש פארק נרחב ממש מתחת לבניין, יש הרבה פעילויות לילדים ויש להם לא מעט חברים בסביבה. השכונה שלהם ממש טובה לדעתי (אם כי השמנדריקים ברגיל חולמים לחזור לת"א) ותחנת הרכבת קרובה (עם קורקינט בכלל). בשכונה שלהם יש לא מעט בתים פרטיים, לא יודעת אם הרבה למכירה אבל אני רואה סדרי גודל של 3-4M ש"ח.
*הלכתי לבדוק במפות איך קוראים לשכונה אבל יש שם המון שכונות (מוזר, חשבתי שפס מהעולם). חלק מהשכונות עם הבתים צמודות למקווה ישראל, שם התפתח מרכז עם כל מיני אסכולות חינוך יחודיות (ויקרות כמובן).

במושבים במרכז אין בשוטף בתים למכירה, אני גר בכזה, אתה צריך להיות עם היד על הדופק אצל מתווכים שמתמחים באזור והמחירים בהתאם. על נחלה לא הייתי ממליץ משורה של סיבות עוד לפני המחיר בלי להכנס כרגע לפירוט. בתים בהרחבות על חצי דונם או דונם נמכרים בסביבות 6M בואכה 10M תלוי בנכס. יש מושבים עם תב"ע שמאפשרת להפריד את החלקה למגורים מהשטח החקלאי, דמי ההיוון של המנהל הם בסביבות 4M וזה לפני ששילמת לבעל הקרקע ובנית בית.

לגבי מועצות מקומיות אתה יכול למצוא רשימה של כל המועצות המקומיות במחוז מרכז בויקיפדיה ולדעתי תוכל למצוא שם בתים בסביבות התקציב שלך.

יש סיבה שאתה מעדיף דווקא יישוב קטן? כי יש ערים עם דירוג סוציואקונומי עדיף על זה של מועצות מקומיות קטנות ושיש לך סיכוי למצוא שם את מה שאתה מחפש כמו שכתבתי בתגובה הקודמת.

בכל מקרה הדרך היא לעבור על מודעות ולכתת רגליים, ולדעתי אתה גם יכול למצוא את מה שאתה מחפש. תביא בחשבון שכל בית שתראה אתה גם כנראה תרצה לשפץ.

אולי עתלית. בעתיד תהיה רכבת ישירה יותר לעמק יזרעאל ולעפולה.

הייתי שם רק פעם אחת כשאספתי גור כלבים, נפעמתי מהיופי של המקום. מושב אודים.

לא מכיר את האזור מספיק טוב כדי לענות על שאלות מן הסתם, אבל אם אתה משתעשע עם הרעיון אולי שווה בדיקה.

אודים קרובה לנתניה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A בניית בית פרטי בליווי של חברת "בונים בית" נדל"ן 8
ב מימון בניית בית פרטי נדל"ן 15
H בית ספר פרטי אוף טופיק 26
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
רפיקי קניית בית פרטי ללא משכנתא נדל"ן 16
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
V פגישה ראשונה עם קבלן לטובת בניית בית פרטי נדל"ן 51
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
E בית פרטי עם גינה ופינוי בינוי נדל"ן 1
S עלויות שוטפות בית פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ע מיסוי בית פרטי מיסים 19
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
מ העסקת עוזרת בית\מנקה באופן לא חוקי אוף טופיק 56
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
R איך להתמודד עם דרישת השתתפות לא הוגנת במימון בית אבות לאבא שלנו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 135
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
R תיקון נזילה בגג כשאין ועד בית נדל"ן 52
M תשלום לעובדת משק בית על היעדרות בחג ובערב חג אוף טופיק 9
S אתגרי מימון לרכישת בית קרקע למשפרי דיור - האם היעד ריאלי? נדל"ן 10
תום חדד קיוזז מס משני בית השקעות שוק ההון 10
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
M מעבר בית השקעות - אזרחות ארה"ב מיסים 10
י חשבון השקעות דרך הבנק vs חשבון השקעות דרך בית השקעות שוק ההון 32
א המלצת בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
N מעבר לשכירות עקב מכירת בית ואופציות השקעה עתידיות נדל"ן 10
H האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
M שיפוץ בית חדש: עם אלו בעלי מקצוע לדבר ואיך להתנהל נדל"ן 2
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
G האם השקעה דרך בית השקעות שאינו מנכה מס היא דרך חינמית למינוף? שוק ההון 7
M קיזוז פחת משכר דירה - בית בבנייה עצמית נדל"ן 7
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש הנזלת נכסים לקניית בית נדל"ן 3
ש בניית בית בעת בעלות על בית נוכחי נדל"ן 10
M תשלום מיסים עבור עובדת במשק בית מיסים 8
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
B חשבון בIB אל מול בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
G מכירת בית כדי לשפר את העתיד נדל"ן 11
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16

נושאים דומים

Back
למעלה