• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם יש הגיון בהפרשה כעצמאי לקרן פנסיה עבור עקרת בית?

• פותח הנושא פותח הנושא HA999
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

HA999

משתמש סולידי
דירוג
7
האם הפרשות כעצמאי לקרן פנסיה מקנות ביטוח חיים וא.כ.ע. גם לעקרת בית שאינה עובדת כשכיר או כעצמאית?
האם הכספים הנצברים יכולים להפדות רק במס של 35% אם יש צורך?

1. כן.
2. נכון.

האם מסלולי א.כ.ע של ביטוחים ישירים תחרותיים עם קרן פנסיה? לכאורה אפשר לקנות ביטוחים רק לטובת זה. האם יש מידע על עלויות ביטוחיות של קרן פנסיה לפי גילים ועישון? או שבקרן אין קטגוריה למעשנים?

למיטב הבנתי, התקנות מגבילות תשלום קצבת אכע ל 75% מההכנסה *בפועל* בחלון זמן מסויים לפני האירוע שגרם לאכע. כך שתשלום על ביטוח אכע כאשר אין הכנסה בפועל מעל שנתיים לא באמת מכסה אותך ממקרה אכע (אבל כן מבטיח שכשתחזור לעבוד לא תצטרך לעשות חיתום מחדש, ולכן עדיין יש בו ערך). זכור לי שיש לכך חריג כך שאתה כן מכוסה בגובה של עד שכר מינימום (גם אם שילמת על ביטוח לפי שכר גבוה יותר), אבל אני לא סגור על זה.

@נדב

זו נקודה מעניינת. אני גם חשבתי כמוך. שוחחתי במשך כשעה וגם התכתבתי עם נציגים של הראל. הם טענו שיש כיסוי בלי קשר לעבודה קודמת. הם טענו שבהפקדות כעצמאי לא דרך שכר התשלום קובע כיסוי. כשביקשתי בכתב שלחו לי פסקאות מתקנון ובקשו שאנסה להבין לבד מה זה אומר. האם יש לך אסמכתא מתקנון? האם יש הבדלים משמעותיים בין תקנונים של חברות שונות?

זו נקודה מעניינת. אני גם חשבתי כמוך. שוחחתי במשך כשעה וגם התכתבתי עם נציגים של הראל. הם טענו שיש כיסוי בלי קשר לעבודה קודמת. הם טענו שבהפקדות כעצמאי לא דרך שכר התשלום קובע כיסוי. כשביקשתי בכתב שלחו לי פסקאות מתקנון ובקשו שאנסה להבין לבד מה זה אומר. האם יש לך אסמכתא מתקנון? האם יש הבדלים משמעותיים בין תקנונים של חברות שונות?
בקרן פנסיה אין מבחן הכנסות, כלומר אם היא תפקיד לקרן פנסיה היא תהייה מבוטחת בהתאם להפקדה החודשית ולא בהתאם לשכר המינימום (כפי שקיים בביטוח פרטי).

האם הכספים הנצברים יכולים להפדות רק במס של 35% אם יש צורך?
נכון

כדאי להפקיד לבת זוג - עקרת בית, לקרן פנסיה במידה שזה מזכה את בן הזוג הזוג השני בהטבות מס. אחרת לטעמי עדיף כבר לחסוך בקופת גמל להשקעה (או בחשבון מסחר למי שמעדיף)

בקרן פנסיה אין מבחן הכנסות
תודה נדב.
אם שכיר מבוטח בקרן פנסיה, מפסיק לעבוד ומעוניין להמשיך להיות מבוטח, לאחר תום תקופת הריסק הזמני, האם הוא צריך להפקיד 12.5% מהשכר המבוטח (כמו שהיו תגמולי עובד+מעביד לפני שהפסיק לעבוד) או 16% (כמו עצמאי)?

זכור לי פעם שדובר מזמן בפורום על זה שאפשר למעשה לבצע הפקדה רק פעם ב 5 חודשים ואז להנות מריסק זמני בין הפקדה להפקדה. האם זה עדיין כך לאחר המעבר לתקנון האחיד של קרנות הפנסיה או שזה נחסם?

אם מישהו מבוטח גם בקרן פנסיה וגם בביטוח אכע פרטי ואין לו הכנסות, במקרה נכות הוא יקבל גם תשלום מקרן הפנסיה לפי השכר המבוטח וגם שכר מינימום מהביטוח, או שזה יתקזז?

אם יש ביטוח אכע פרטי בשתי חברות, האם ניתן לקבל פעמיים שכר מינימום או שזה יתקזז?

זכור לי פעם שדובר מזמן בפורום על זה שאפשר למעשה לבצע הפקדה רק פעם ב 5 חודשים ואז להנות מריסק זמני בין הפקדה להפקדה. האם זה עדיין כך לאחר המעבר לתקנון האחיד של קרנות הפנסיה או שזה נחסם?
תקופת הריסק חסומה ברצף של חודשי ההפקדות שקדמו למועד הריסק, ועד 24 חודשים.

תקופת הריסק חסומה ברצף של חודשי ההפקדות שקדמו למועד הריסק, ועד 24 חודשים.
אבל אין גם מינימום של 5 חודשים? ('ריסק אוטומטי' או משהו כזה)

אם לא, האם אפשר להפקיד חודש כן חודש לא ועדיין להנות מאותו ביטוח נכות כמו מי שמפקיד כל חודש?

כן זה עדיין נכון.
רק שים לב שכל פעם השכר המבוטח יקטן, כי הוא ממוצע של חודשים קודמים.

אם לא, האם אפשר להפקיד חודש כן חודש לא ועדיין להנות מאותו ביטוח נכות כמו מי שמפקיד כל חודש?
אני רואה בתקנון שאכן אין התניה של רצף הפקדות עבור הסדר ריסק אוטומטי של 5 חודשים, אלא רק בשביל ההארכה הנוספת (חמשת החודשים האוטומטיים הם חלק מ24 חודשים סך הכל, לא מתווספים עליהם).

לגבי חודש כן חודש לא, יש הגדרה בתקנון של "שכר קובע", שמדבר על הגבוה מבין ממוצע ב12 חודשים אחרונים או ב3 החודשים האחרונים או ב12 החודשים שקדמו ל12 החודשים האחרונים.
יש שם גם סעיף שאומר כך:
לגבי עמית שלא הופקדו בשלו דמי גמולים בחודש מסויים, והעמית מבוטח בקרן בהתאם להוראות תקנון זה ולהוראות ההסדר התחיקתי, יהיה השכר הקובע של העמית באותו חודש, השכר הקובע האחרון שחושב לו.

אז יתכן שניתן לבצע כל מיני משחקים כאלו, אבל נשמע לי שמי שמבצע זאת באופן שוטף יצטרך להיאבק משפטית בקרן בקרות אירוע.

"שכר קובע" -
הגבוה מבין אלה, אך לא יותר מסכום ששווה ל- 3 פעמים השכר הממוצע במשק:
ממוצע השכר המבוטח המעודכן ב-12 החודשים הרצופים האחרונים שקדמו למועד )א(
האירוע המזכה, ואם עמית מבוטח הוגדר ככזה למשך פחות מ-12 חודשים רצופים, יהיה השכר
הקובע ממוצע של השכר המבוטח המעודכן בתקופה זו.
10
ממוצע השכר המבוטח המעודכן ב-3 החודשים הרצופים האחרונים שקדמו למועד האירוע )ב(
המזכה או במספר החודשים שחלפו ממועד ההצטרפות לקרן או ממועד חידוש הביטוח בקרן אם
חלפו פחות משלושה חודשים ממועד ההצטרפות או חידוש הביטוח;
ממוצע השכר המבוטח המעודכן ב 12 החודשים שקדמו ל- 12 החודשים שלפני קרות )ג(
האירוע המזכה או בכל תקופת החברות שקדמה להם, לפי התקופה הקצרה מבין השתיים.
לגבי עמית שלא הופקדו בשלו דמי גמולים בחודש מסוים, והעמית מבוטח בקרן בהתאם להוראות תקנון
זה ולהוראות ההסדר התחיקתי, יהיה השכר הקובע של העמית באותו חודש, השכר הקובע האחרון
שחושב לו.

כיסוי ביטוחי לעמית שחדל להיות עמית פעיל בקרן יישמר לתקופה של חמישה חדשים )א(
(. במהלך התקופהארכת ביטוח מלאים ורצופים מהמועד שבו חדל להיות עמית פעיל )להלן -
האמורה יראו את העמית כעמית מבוטח לכל דבר ועניין והוא יהיה מבוטח בהתאם לשכר הקובע
ולהיקף הכיסוי הביטוחי אשר היו לו בטרם הופסק תשלום דמי הגמולים.

אני מסיק (תקנו אותי אם אני טועה) משילוב שני הדברים האלו שהמינימום שצריך להפקיד כדי להנות ממלוא הכיסוי זה 3 חודשים כן 5 חודשים לא.

כי אז כל פעם שאתה יוצא ל'ארכת ביטוח' שנמשכת 5 חודשים, ה'שכר הקובע' שלך הוא מלוא השכר המבוטח כי ב 3 חודשים האחרונים היו לך הפקדות על השכר הזה.

אני רואה בתקנון שאכן אין התניה של רצף הפקדות עבור הסדר ריסק אוטומטי של 5 חודשים, אלא רק בשביל ההארכה הנוספת (חמשת החודשים האוטומטיים הם חלק מ24 חודשים סך הכל, לא מתווספים עליהם).

לגבי חודש כן חודש לא, יש הגדרה בתקנון של "שכר קובע", שמדבר על הגבוה מבין ממוצע ב12 חודשים אחרונים או ב3 החודשים האחרונים או ב12 החודשים שקדמו ל12 החודשים האחרונים.
יש שם גם סעיף שאומר כך:

אז יתכן שניתן לבצע כל מיני משחקים כאלו, אבל נשמע לי שמי שמבצע זאת באופן שוטף יצטרך להיאבק משפטית בקרן בקרות אירוע.
מה שכדאי לדעת זה שבמקרה של נכות אם לא דואגים להשלמה ברירת המחדל היא שתשלומי הביטוח הלאומי של כ 1500 ש״ח יורדים מהא.כ.ע. על שהכיבוי הביטוחי יורד. נראה לי שמעטים מודעים לזה.

3 חודשים כן 5 חודשים לא.
תקופת ריסק זמני זהה לתקופת ההפקדות האחרונה ולא יותר מ24 חודשים.
כלומר אם הפקדת 3 חודשים, תוכל לקבל ריסק זמני ל-3 חודשים בלבד.

מעניין לגבי ארכת ביטוח מה תופס?

תקופת ריסק זמני זהה לתקופת ההפקדות האחרונה ולא יותר מ24 חודשים.
כלומר אם הפקדת 3 חודשים, תוכל לקבל ריסק זמני ל-3 חודשים בלבד.
בתקנון התנאי הזה מופיע רק להסדר ביטוח, ו @MarketTimer דיבר על ארכת ביטוח, ובתקנון לא מופיע שום תנאי לגבי הפקדות רציפות לפני כן.

אם מישהו מבוטח גם בקרן פנסיה וגם בביטוח אכע פרטי ואין לו הכנסות, במקרה נכות הוא יקבל גם תשלום מקרן הפנסיה לפי השכר המבוטח וגם שכר מינימום מהביטוח, או שזה יתקזז?

אם יש ביטוח אכע פרטי בשתי חברות, האם ניתן לקבל פעמיים שכר מינימום או שזה יתקזז?
הפוליסה תקזז את התשלום. צריך לראות בתנאי הפוליסה מה תהייה השלמה במקרה שכזה (כלומר מה המינימום שהפוליסה תשלם)

חודש הפקדה אחד מקנה 5 חודשי ארכת ביטוח
תודה נדב.
אז אפשר למעשה להפקיד פעם בחצי שנה (חודש כן ואז 5 חודשים לא ושוב חודש כן וכו...) ולהיות מבוטחים על מלוא השכר ללא הגבלת זמן?
כלומר גם אחרי מספר שנים שבהם מפקידים רק פעם בחצי שנה, בין אם מקרה הביטוח קורה בזמן ארכת הביטוח או בזמן חודש ההפקדה, הקצבה תהיה לפי מלוא השכר?
ולא איזשהו ממוצע שיכלול גם אפסים? (ממוצע של 3 חודשים אחרונים לפני הכניסה לארכת הביטוח, שיכללו חודש אחד של הפקדה וחודשיים שלא היתה בהם הפקדה אלא היתה ארכת הביטוח הלפני-אחרונה...)

נערך לאחרונה ב:
אם שכיר מבוטח בקרן פנסיה, מפסיק לעבוד ומעוניין להמשיך להיות מבוטח, לאחר תום תקופת הריסק הזמני, האם הוא צריך להפקיד 12.5% מהשכר המבוטח (כמו שהיו תגמולי עובד+מעביד לפני שהפסיק לעבוד) או 16% (כמו עצמאי)?
לזה לא הצלחתי למצוא תשובה בתקנון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם יש הגיון בלהעביר כסף לקרן השתלמות עצמאי IRA מעבר לסכום עליו יש הטבה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
N יש הגיון לסגור כסף בקרן כספית לכמה ימים ועד 20 ימים? שוק ההון 12
algo.il יש הגיון כלשהו בשילוב גישה של השקעה במדדים ובגישה של מניות דיבידנד? שוק ההון 5
שם משתמש בעייתי פוליסת ביטוח חיים משולב חיסכון - יש הגיון במוצר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Fitch מחפש הגיון בלהשקיע בנדל"ן בעידן בו יש מס רכישה ועלויות נלוות נדל"ן 40
Yuval328 הגיון מאחורי עסקה שבוצעה מעל הלימיט שוק ההון 5
abby1994 הגיון פשוט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 55
unrealx האם יש הגיון בלרכוש דירה ראשונה ולגור בשכירות? צרכנות פיננסית 17
milx לקראת סוף השנה - האם יש הגיון למכור ניירות מופסדים ב-IB ולקנותם שוב? שוק ההון 15
liranviper מגן מס עם LIFO - יש הגיון בלעשות את זה ? שוק ההון 24
A הגיון בניוד כסף מקופת גמל להשקעה לתיק ממוסה? שוק ההון 18
ק TLT האם יש הגיון בשגעון שוק ההון 5
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O חסכון לקרן IRA או קרן מנוהלת בהפרשה? שוק ההון 2
yanosh34 שיקולים בהפרשה לקרן השתלמות IRA מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
M עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE יזמות והגדלת הכנסות 5
ס הפקדה לקרן פנסיה כעצמאי - ניכוי מההכנסה החייבת מיסים 0
E כעצמאי, עוסק מורשה- איך אני צריך לדרוש את הכסף צרכנות פיננסית 8
S עבודה כעצמאי ושכיר חדש תוך כדי מילואים אוף טופיק 1
S מיסוי פעילות בשוק ההון כעצמאי? מיסים 2
H מועדון "ביחד בשבילך", האם משתלם להצטרף כעצמאי? צרכנות פיננסית 2
ז עבודה כעצמאי בנוסף לעבודה כשכיר התפתחות אישית 11
M מילואים כעצמאי ושכיר- דיווח ימים ותמורה נוספת אוף טופיק 0
A פתיחת תיק כעצמאי, חשש ממס הכנסה מיסים 4
The Thinker בית השקעות טוען שקרן השתלמות כעצמאי תמוסה 25% מס מכיוון שקרן השתלמות כשכיר עברה את התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
M קיזוז הפסדים בשוק ההון מרווח כעצמאי מיסים 4
Tsachi01 עובד כשכיר וגם כעצמאי במקביל - מיסים מיסים 4
R פתיחת קרן השתלמות כעצמאי לאדם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה מה ההפקדה המקסימלית שאני יכול לעשות כעצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
נגב הפקדות לקרן השתלמות כעצמאי - האם אני מפספס משהו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M פנסיה כעצמאי - האם כדאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
P קרה"ש כעצמאי, עם דמי ניהול סבירים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע דמי אבטלה בנוסף לעבודה כעצמאי פוסטים מאיכות נמוכה 1
P הגדרת החוק - מי רשאי לפתוח קרה"ש כעצמאי? צרכנות פיננסית 6
Rahash הפקדת פנסיה כעצמאי צרכנות פיננסית 3
מ מתי לא שווה לפתוח קרן השתלמות כעצמאי שוק ההון 6
E פתיחת עסק כעצמאי ללא הכנסה מהעסק אלא לצורך פתיחת קרן השתלמות שוק ההון 33
epk מתלבט כמה להפקיד לפנסיה וקה"ש בשנתי הראשונה כעצמאי צרכנות פיננסית 40
J רעיונות להרחבת הכנסה כעצמאי התפתחות אישית 28
ב השתלמות לשכיר שעבד כעצמאי בחל"ת שוק ההון 4
MesoMastery עם הכנסה 10K/חודש כעצמאי, והוצאות שוטפות 4K/חודש, האם ניתן לייעל את המיסוי? צרכנות פיננסית 7
A בקשת אישור מהמעסיק לעבודה בשעות הפנאי כעצמאי התפתחות אישית 34
B האם כעצמאי שווה לוותר על מוצר פנסיוני? צרכנות פיננסית 14
Rio בקשה לפטור של ניכוי מס במקור כעצמאי צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה