• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קניית בית פרטי ללא משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא רפיקי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

רפיקי

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם,
אנו מעוניינים לקנות בית פרטי שעלותו כ1.7. בעזרת חסכון אגרסיבי, השקעות וגם עזרה מההורים הגענו למצב שבו יש לנו מספיק כסף כדי לרכוש את הבית ללא משכנתא וישארו עוד כ50-100k בצד.
אנחנו זוג צעיר (25-22) +1.
התהייה הגדולה שלנו היא מה יהיה הצעד הכלכלי הנכון ביותר לעשות? האם אכן לקנות את הבית בלי משכנתא או לקחת משכנתא של כ500k ואותם להשקיע בתיק השקעות מנייתי (כי אנחנו צעירים ולכן כדאי שיהיה ברובו מנייתי). הסיבה ל500k היא משום שיכולת ההחזר שלנו לא גבוהה, ולכן נראה לי שהחזר חודשי של 3500 זה דבר שאנחנו יכולים לעמוד בו.
אשמח לשמוע דעתכם ומה אתם הייתם ממליצים מניסיונכם האישי?

כמה חסכון חודשי יהיה לכם אם תקחו משכנתא?

אין פה נכון ולא נכון.
אף פעם אין נכון או לא נכון, והכל תלוי מטרה - לפיכך אני שואל, במידה והמטרה לחסוך כמה שיותר, ולהגביר את הצמיחה הכלכלית, מה יהיה הדבר הנכון ביותר?
לכאורה, נראה לדעתי שפשוט שבעוד 20 שנה, במידה והשוק ימשיך לתת רווח ממוצע של כ8 אחוז בשנה, הדבר הנכון יהיה לקחת משכנתא.
אך אני תוהה, מה יהיו ההפרשים והאם יהיה נכון יותר לחסוך ולהשקיע כל חודש כאלפיים שח, ואז לשלם יותר עמלות קניה ומכירה, וכוחו של הכסף איננו מתחיל ב500k אלא מצטבר אט אט

לכאורה, נראה לדעתי שפשוט שבעוד 20 שנה, במידה והשוק ימשיך לתת רווח ממוצע של כ8 אחוז בשנה, הדבר הנכון יהיה לקחת משכנתא.
לא זה ממש לא חייב להיות נכון גם כי מס, גם כי זה דופק חזק את התזרים וגם כי זה מעלה לך את הסיכון משמעותית, אתה בעצם לווה כסף כדי להשקיע במניות וההוצאה אינה מוכרת במס.

לא זה ממש לא חייב להיות נכון גם כי מס, גם כי זה דופק חזק את התזרים וגם כי זה מעלה לך את הסיכון משמעותית, אתה בעצם לווה כסף כדי להשקיע במניות וההוצאה אינה מוכרת במס.

אז מה נראה לך הדבר הנכון לעשות? או אדייק יותר את השאלה, למה צריך לשים לב ולקחת בחשבון במצב נתון שכזה?
בסוף הפניה שלי אליך ואל הציבור בפורום זה כדי לקבל תובנות ועצות מחכמת הנסיון של אנשים אחרים.
אם תוכל לעזור ולשתף בתובנות מעשיות מה טוב, אם אתה לא, מוטב..

בסופו של דבר, השאלה שלי אם ילדכם היה במצב דומה, מה הייתם מייעצים לו לעשות?

בתקופה הנוכחית להקטין מינופים
קח בחשבון שעם קניית הבית לא גומרים את ההוצאות להיפך
מתחילים לאבזר אותו
ממליץ לך לעשות תוכנית סדורה כולל האיבזור ואז להבין מה העלות הכוללת
ורק אז לשקול לקחת הלוואה
ועוד דבר שוק המניות עושה בממוצע ארוך טווח תשואה של 7%
אף אחד לא מבטיח לך שזה יהיה ככה כל שנה ברצף

אם היית הבן שלי, הייתי אומר לקנות בלי משכנתא, ואז להשקיע את החיסכון.
החופש מחובות לא יסולא בפז. אתה עוד צעיר, יש לך המון זמן להשקיע במניות, ולהיות חופשי מחובות בגיל צעיר נותן לך המון חופש.

אז מה נראה לך הדבר הנכון לעשות? או אדייק יותר את השאלה, למה צריך לשים לב ולקחת בחשבון במצב נתון שכזה?
הי, צריך לחשוב על זה. זה לא יהיה אחראי מצידי לתת תשובה על רגל אחת.

רק לחשוב על לחיות בדירה/בית בלי משכנתא ולהרגיש את רוגע הזה,ובכלל שאתה אומר שעדיין תוכל לשים בצד 2000
ככה אני הייתי נוהג,בדגש על לחסוך את ה2000 ע'י הוראת קבע למסחר עצמאי שלא יקרא מצב ש''נעלמים'' בעו''ש

הקוון הזה מצריך מחשבת יתר,אתם כל כך בטוחים שלא תרצו לעבור? במידה ותירצו לעבור לעיר אחרת שזה יהיה נכס שיהיה קל יחסית למכור אותו

איך מצד אחד בגיל כה צעיר הגעתם ל1.7 מ' חיסכון ע"י "חסכון אגרסיבי* ומצד שני אתם יכולים לעמוד בהחזר משכנתא חודשי של 3500 שח בלבד?

איך מצד אחד בגיל כה צעיר הגעתם ל1.7 מ' חיסכון ע"י "חסכון אגרסיבי* ומצד שני אתם יכולים לעמוד בהחזר משכנתא חודשי של 3500 שח בלבד?

הסיבה לכך היא ששנינו בקרוב נהיה משוחררים מהצבא, אני שירתתי בקבע עד כשבועיים לפני ה7.10 וכך יצא שגם נהנתי מכל ההטבות והתגמולים של המילואים ואישתי בקרוב תשתחרר.
החסכון שלי בכל השירות הסדיר והקבע היה משמעותי מאוד - כמעט הכל הלך להשקעות, על עצמי לא הוצאתי כמעט בכלל - תודות לימי הקורונה ולזה שלא מעניין אותי לטוס לחול.
למדנו לחיות ממשכורת אחת מה שאיפשר להגביר עוד יותר את החסכונות.
לא טסים לחול, לא עשינו טיול אחרי צבא, לא אוכלים בחוץ. כל הכסף מהחתונה, מהמענקים השונים (שחרור וכדו' הלך להשקעות), חופשות עשינו ב200 שקל בנופש מבצעי.

ובראייה קדימה - שנינו הולכים ללימודים, מה שמגביל אותנו בצורך לחיות ממשכורת אחת כל פעם, אחד עובד אחד לומד ולכן היכולת להחזר החודשי הוא יחסית נמוך לשנים הקרובות.

ודבר אחרון, בסוף גם קיימת פה עזרה מההורים, אמנם לא טוטאלית אבל עזרה, ובלי ההתנהלות שלנו - אכן לא היינו מצליחים להגיע למצב כזה.

א
אתה באמת לא חייב לענות, אבל גם אם נחשב שלא הייתם צריכים לאכול/לשתות/לקנות ביגוד ועוד ועוד המשכורת המשותפת שלכם צריכה להיות יותר מ28,000 שקל בחודש וזה אחרי שחישבנתי שאתם חוסכים כבר 5 שנים [שזה גם לא נראה בעקבות הגיל הצעיר של שניכם]

א

אתה באמת לא חייב לענות, אבל גם אם נחשב שלא הייתם צריכים לאכול/לשתות/לקנות ביגוד ועוד ועוד המשכורת המשותפת שלכם צריכה להיות יותר מ28,000 שקל בחודש וזה אחרי שחישבנתי שאתם חוסכים כבר 5 שנים [שזה גם לא נראה בעקבות הגיל הצעיר של שניכם]
הוא אמר שגם ההורים עוזרים להם, כנראה שזה הנתון החסר

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הסיבה לכך היא ששנינו בקרוב נהיה משוחררים מהצבא, אני שירתתי בקבע עד כשבועיים לפני ה7.10 וכך יצא שגם נהנתי מכל ההטבות והתגמולים של המילואים ואישתי בקרוב תשתחרר.
החסכון שלי בכל השירות הסדיר והקבע היה משמעותי מאוד - כמעט הכל הלך להשקעות, על עצמי לא הוצאתי כמעט בכלל - תודות לימי הקורונה ולזה שלא מעניין אותי לטוס לחול.
לא טסים לחול, לא עשינו טיול אחרי צבא, לא אוכלים בחוץ. כל הכסף מהחתונה, מהמענקים השונים (שחרור וכדו' הלך להשקעות), חופשות עשינו ב200 שקל בנופש מבצעי.

ובראייה קדימה - שנינו הולכים ללימודים, מה שמגביל אותנו בצורך לחיות ממשכורת אחת כל פעם, אחד עובד אחד לומד ולכן היכולת להחזר החודשי הוא יחסית נמוך לשנים הקרובות.

ודבר אחרון, בסוף גם קיימת פה עזרה מההורים, אמנם לא טוטאלית אבל עזרה, ובלי ההתנהלות שלנו - אכן לא היינו מצליחים להגיע למצב כזה.
שיהיה בהצלחה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T קניית בית במערב אירופה נדל"ן 34
מ איך להשקיע כסף עבור קניית בית בקנדה שוק ההון 15
D קניית דירה שהיא לא בית משותף, אלא מושע, מגורים או השקעה לעתיד בפינוי בינוי, אם יהיה נדל"ן 27
N התייעצות - קניית בית למגורים נדל"ן 26
bsod קניית קרן סל ואנגארד - עמלות בית השקעות ישראלי מול IB שוק ההון 101
D איפה להשקיע לצורך קניית בית ? שוק ההון 8
D ייעוץ בנושא קניית בית להשקעה וחישוב ריביות נדל"ן 56
yanosh34 סימולצית עלויות קניית קרן זרה דרך בית השקעות ישראלי שוק ההון 32
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
3 רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2 צרכנות פיננסית 24
T קניית מוצר חשמל לטווח ארוך כמו מקפיא - סיני ומותג מדבקה או חברה עם שם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
A דירה שנקנתה אחרי קניית מגרש- מס רכישה על דירה שניה? נדל"ן 8
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
P קניית אגח שוק ההון 1
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
E האם על קניית קרן מחקה ביטקוין כדוגמת IBIT קיימת מגבלת 10% בקה״ש בניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M לפני קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
א קניית דברים מחו"ל צרכנות פיננסית 68
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 90
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13