• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים?

• פותח הנושא פותח הנושא Sp0
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש סרטון מעניין בנושא https://www.youtube.com/watch?v=UtaTqdek1Ug הוא מבוסס דאטה ולכן זה מעניין,הוא מראה שבגדול אם נבחר
מניות באופן אקראי אז כן הסיכוי להכות את השוק קטן יחסית, אבל בגדול אף אחד לא משקיע ככה,הוא מראה שבעזרת פילטרים אפשר להגדיל משמעותית את הסיכוי.
אז מהם הפילטרים?

מצטער, לא מסכים ;)
כי לצורך העניין אפשר כמובן גם להסתכל על החציון, ולקנות את אותן 250 מניות עם תוחלת גבוהה מהחציון (וכמובן שבצב כזה התשואה תהיה גם מעל הממוצע).
אתה לא מסכים כי אתה מבלבל בין שתי התפלגויות.
הממוצע מחושב לפי התפלגות שבה משקל כל מניה הוא שווי השוק שלה.
לעומת זאת ממוצע הרוח על 250 המניות עם התוחלת הגבוהה מחושב לפי התפלגות אחידה, ולכן ממוצע זה יכול להיות נמוך מממוצע השוק.

שים לב שייתכן לדוגמא ש-50 מניות גדולות יעלו 20%, שאר 450 המניות יישארו ללא שינוי, בגלל הגודל הממוצע יהיה נניח 10%, אבל אם תבחר מניה אקראית בהסתברות אחידה מתוך 250 המניות שמעל החציון, תקבל תוחלת רוח של 4%.

אתה לא מסכים כי אתה מבלבל בין שתי התפלגויות.
הממוצע מחושב לפי התפלגות שבה משקל כל מניה הוא שווי השוק שלה.
לעומת זאת ממוצע הרוח על 250 המניות עם התוחלת הגבוהה מחושב לפי התפלגות אחידה, ולכן ממוצע זה יכול להיות נמוך מממוצע השוק.

שים לב שייתכן לדוגמא ש-50 מניות גדולות יעלו 20%, שאר 450 המניות יישארו ללא שינוי, בגלל הגודל הממוצע יהיה נניח 10%, אבל אם תבחר מניה אקראית בהסתברות אחידה מתוך 250 המניות שמעל החציון, תקבל תוחלת רוח של 4%.
אין לזה שום משמעות לנידון.
במקום 250 מניות תיקח 50% שווי שוק עם התוחלת הכי גבוהה. המשמעות זהה.
אתה יכול להתייחס לממוצע לפי שווי שוק ואז לבחור גם 50% שווי שוק.
אתה יכול להתייחס לממוצע לפי כמות מניות ואז לבחור 50% מניות.
אין סיבה להתייחס לממוצע לפי שווי שוק ובחירת המניות לפי כמות.

אתה כן צודק שכמה אחוזים יכולים למשוך את הממוצע כלפי מעלה והשאר יהיו מתחת לממוצע, ועל זה טענתי שניתן לצורך הדיון לדון בחציון ולא בממוצע.

אין לזה שום משמעות לנידון
אם סוטים מהדיון אז אכן אין משמעות.
חזור לפוסט הפותח, לסרטון שמקושר שם, ולשיטה המוצגת (ככל הנראה שיטה לירות ברגל). מדובר על בחירת מניה באקראי, לא לפי שווי שוק.

צריך לדעת איפה אתה נמצא.. הפורום נקרא הסולידית והלך הרוח פה הוא כזה.
אפשר להכות את השוק צריך משמעת ברזל, להבין מה אתה עושה, להבין טרנדים, לגדר סיכונים, יכולות מנטליות, הבנת סנטימנט וכו.. וכו.. וכו.. וכו..
לרוב האנשים אין את היכולות האלה ולכן הם יגידו שזה בלתי אפשרי ויעדיפו להישאר סולידים, אם אתה מאמין בעצמך תתחיל לשחק בכסף שלא אכפת לך להפסיד ותראה איך הולך.

יש אנשים שעושים את זה הם מעטים לאורך שנים
ולרוב זה פוקס

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
צריך לדעת איפה אתה נמצא.. הפורום נקרא הסולידית והלך הרוח פה הוא כזה.
אפשר להכות את השוק צריך משמעת ברזל, להבין מה אתה עושה, להבין טרנדים, לגדר סיכונים, יכולות מנטליות, הבנת סנטימנט וכו.. וכו.. וכו.. וכו..
לרוב האנשים אין את היכולות האלה ולכן הם יגידו שזה בלתי אפשרי ויעדיפו להישאר סולידים, אם אתה מאמין בעצמך תתחיל לשחק בכסף שלא אכפת לך להפסיד ותראה איך הולך.
אני מסכים שבלי משמעת וגידור סיכונים מסחר אקטיבי זה נידון לכישלון. מה שאני לא בטוח שבהינתן כל התכונות שמינית יש לו יתרון מובהק. ממה שאני מכיר (ולא לעומק) כל בתי השקעות עוסקים בנושא באופן מקצועי והממוצע שלהם לא עוקף את המדדים.
אני חושב שלמסחר עצמאי יש יתרון רק כשהשוק טועה באופן מובהק ולדעתי זה באירועים נדירים, כמו למשל בקורונה ובמלחמה באוקראינה.

אולי גם בהתפתחות טכנולוגית מהירה אפשר לזהות מגמה משמעותית. כבר לפני עשר שנים השתמשתי בgpu של אנבידיה בשביל חישובים ולידי היו אנשים שכרו קריפטו וגם קצת כאלה שעשו סוג של ai. המנייה שלהם עלתה חזק כבר אז והציגו את הגרף שלה בהרצאות מדעיות. זה נכון שלאנבידיה היה אקוסיסטם וחזון כבר אז לפרוץ לעולם הai, אבל תיאורטית חברה אחרת כמו אינטל למשל יכלה להצליח על חשבון איבידיה. או שמיחשוב קוונטי או אנלוגי היה מנצח את הgpu.

בקיצור כנראה שהייתי צריך לשים קצת כסף על אנבידיה לפני 10 שנים אבל הייתי שם פחות מ5 אחוז מהתיק. היום זה היה שווה לי חצי מהתיק (קרה לי עם מניה אחרת שעלתה פי 50). וזאת חלק מהבעיה במסחר עצמאי שעלולים להגיע לתיק לא מאוזן. למכור מניה מצליחה בשביל לאזן זה בדרך כלל מוביל לירידה בביצועים גם בגלל מיסוי. למי שמכניס כסף חדש בסכומים משמעותיים לעומת מה שצבר זאת פחות בעיה כי הוא יכול לאזן. אבל אחרי הרבה שנים זה נהיה קשה יותר. אני מכיר אנשים שמחזיקים מניית מיקרוסופט 30 שנה והיא רוב התיק שלהם. זה לא מצב נדיר אלא נפוץ למי שפועל בשיטה של קנה והחזק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 156
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
K אולי כדאי שנפסיק את השיח האנטישמי?? מיסים 1
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
D רכישת מניות כשיש (אולי) משכנתא באופק שוק ההון 10
c881 כשנציג מכירות אומר לך "אולי לא מגיע לך"... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
A ביטול אג״ח מיועדות…אולי הפעם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
סול אולי הייתי צריך למצע? יומני מסע אישיים 28
א מאה פחות הגיל - אולי להיפך? שוק ההון 51
JG1 אולי בכל זאת? משיכת פנסיה לפני גיל פרישה צרכנות פיננסית 2
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
ר העברה מקרן פנסיה וביטוח מנהלים לקופ"ג IRA - מה (אולי) פספסתי? צרכנות פיננסית 5
אנא-אל בעיה טכנולוגית אולי מישהו ידע? אוף טופיק 7
M אולי שווה להקדים תשלום מס? שוק ההון 10
A אולי פשוט להשקיע בקרן מנוהלת? שוק ההון 18
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
לירן אולי בכל זאת ביטוח מנהלים? צרכנות פיננסית 35
תפוזינה פנסיה לעומת קופת הגמל החדשה - אולי כבר דובר על זה צרכנות פיננסית 1
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Y אולי יש מלכודת בקופות הגמל להשקעה ? (ובאלטרנטיבות) שוק ההון 139
א מדיניות השקעה - מקרה לא שגרתי (אולי ...) שוק ההון 14
F ״להכות את השוק״ שוק ההון 3
מ "אי אפשר / נדיר מאוד להכות את השוק" שוק ההון 189
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
R "להכות את השוק" מחפש מידע פוסטים מאיכות נמוכה 4
B יש פה מישהו שמצליח להכות את השוק? שוק ההון 41
R אי אפשר להכות את השוק. חוץ מ... שוק ההון 127
ע לחקות, להכות ועוד מכות רבות שוק ההון 20
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 16
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10

נושאים דומים

Back
למעלה