• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים

• פותח הנושא פותח הנושא chefsteps
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

chefsteps

משתמש רשום
דירוג
17
שלום לכל חברי הפורום,
אני בן 29 כרגע, ובהמשך השנה אחגוג 30
בעשור האחרון עבדתי כטבח. חלמתי להיות שף, אני אוהב את התחום הזה, והייתי טוב בעבודה שלי.
באוקטובר האחרון עברתי תאונת אופנוע, שברתי את הכתף, נקרעו לי הגידים במפרק... בלאגן גדול שאילץ אותי לחזור מחופשה בחו"ל בשביל ניתוח ושיקום ארוך שאני עדיין בעיצומו.

מעבר לטלטלה הפיזית והמנטלית של התאוששות מפציעה וניתוח, לאחרונה נודע לי שאין וודאות לגבי חזרה לתפקוד מלא בטווח התנועה שלי
מה שאומר שאאלץ לשנות כיוון משמעותית בקריירה, כנראה לתחום פחות פיזי.
למזלי הרב, ההורים שלי תומכים בי בכל מה שקשור בכיוון האקדמי, והבטיחו שיעזרו לי עם דמי הלימוד והמחייה במידה ואחליט שזה הכיוון, ומלבד זה חסכתי כסף שצד שיכול לעזור לי בשנים האלו.

ההתלבטות שלי היא לגבי איך לנסות להתקבל לאוניברסיטה ומה ללמוד
הפסיכומטרי שלי גבוה, עשיתי אותו ב2021 והוצאתי מעל 700, אבל הבגרות שלי פשוט מחרידה
מלבד הממוצע של 92 כולל בונוסים יש לי בבגרות רק 3 יחידות מתמטיקה.
אם הייתי יודע שאאלץ להביס מקצוע מוקדם יותר, אולי הייתה לי אפשרות לגשת לשיפור בגרות, אבל מלבד זה שהבגרות במתמטיקה בעוד חודשיים, לא הסכימו לי לפתוח תיק כתלמיד אקסטרני להשנה, והתיכון שלמדתי בו סגור כרגע בגלל פסח והמלחמה, והסבירות שיסכימו להגיש אותי חודש לפני הבגרות קלוש ביותר, במיוחד בהתחשב בגיל

במידה וארצה להתקבל עוד השנה לאוניברסיטת תל אביב, הפסיכומטרי והממוצע יספיקו לי לציון סכם שיאפשר להתקבל לתואר בכלכלה,
ענף שנשמע לי בהחלט מעניין, והבנתי שאפשר למצוא איתו תעסוקה כאנליסט פיננסי
אני יכול לראות את עצמי עובד בזה

אבל אני תוהה אם יש דרך אלטרנטיבית שאולי עדיפה בטווח הארוך...
אולי להרשם למכינה קדם אקדמאית ולנסות לשפר את הסיכויים שלי בקבלה לתואר במדעים מדוייקים,
משהו שאוכל להכניס דרכו משכורות יותר יפות

אבא שלי אומר שברגע שאכניס את הרגל בדלת לתואר אוכל לנסות לעבור ממסלול אחד לאחר על סמך הציונים שלי, אבל אני בטוח שגם לזה יש גבולות

התארים האחרים שחשבתי עליהם הם סטטיסטיקה ומדעי הנתונים, שכרגע אני אפילו לא מתקרב לתנאי הסף שלהם
אבל אולי עם מכינה יהיה שווה להשקיע עוד שנה של עבודה בשביל לשפר את המעמד שלי לעומת תנאי הקבלה.
ממה שראיתי, משכורות הבוגרים בתארים האלה יכולות להיות גבוהות בצורה משמעותית

בכל מקרה, אני בטוח שכל חברי הפורום שעוסקים בתחומים הנ"ל קוראים את מה שכתבתי וחושבים שזה מקבץ גיבובים של ילד מובלבל שאמור להפוך המבורגרים
אני מבטיח לכם שאתם צודקים, אבל בכל מקרה אשמח לשמוע את דעתכם על העניין

בברכת פסח שמח וכשר

הבגרות שלי פשוט מחרידה
מה עם האוניברסיטה הפתוחה?

ברוך הבא!
מצטערת בשבילך שחלום הטבחות נגוז, אבל אולי עוד עשור תגיד תודה על זה. אחד המקצועות הקשים ביותר בעיניי.

ברוך הבא לפורום!

כרגע אתה מציג את הדברים כך:
אלמד xxx…ואז אוכל לעסוק ב…

ואם תנסה לעשות תרגיל כזה:
במה ארצה לעסוק? לא חייב להיות ״מקצוע״ סדור, אלא בוא תתאר לנו במה אתה רואה את עצמך.
מכאן, אפשר לחשוב מה נחוץ/כדאי ללמוד כדי לאפשר את זה.

אולי להרשם למכינה קדם אקדמאית ולנסות לשפר את הסיכויים שלי בקבלה לתואר במדעים מדוייקים,
משהו שאוכל להכניס דרכו משכורות יותר יפות
בהנחה שאתה מתכוון לביולוגיה, כימיה ולפיזיקה השכר בתחומים האלו לא וואו

אגב משהו קטן שיעזור לך בלימודים. חוברת מיומנויות למידה עם הרבה כלים וטכניקות שעזרו לי ואפליקציית כרטיסיות

בהצלחה

למדעים מדויקים מסוימים, כמו פיזיקה ומתמטיקה, יש ביקוש נמוך יחסית, וייתכן מאוד שיקבלו אותך.

אם אתה מכוון למקצועות ההנדסה, מכיון שבמקצועות אלו עיקר הקורסים בשנה הראשונה הם מתמטיים, יש אפשרות מעבר מפיזיקה/מתמטיקה לאחר סמסטר אחד או שניים אם הציונים שלך טובים.

בהצלחה

היי חברים, תודה על התגובות, בסופו של דבר החלטתי להרשם למכינה של הטכניון, בתקווה להתקבל לתואר במדעי הנתונים

דרך ארוכה לפניי, אקווה להצליח
מכינה ארוכה או מקוצרת?
בהצלחה!

מכינה ארוכה או מקוצרת?
בהצלחה!
המכינה הארוכה
בגלל שיש לי 3 יחידות מתמטיקה אז אני צריך לעבור בחינת קבלה למכינה, ובשביל הבחינה הזו יש קורס משל עצמו של 5 שבועות
במידה ואעבור את מבחן הקבלה, אז אתחיל את הלימודים באוקטובר ואסיים באוגוסט של שנה הבאה

שמעתי שהמכינה של הטכניון מאוד מאוד קשה, אז אנסה לראות איך אני משתמש בחודשים הקרובים כדי לצמצם פערים

לא יהיה לך קשה לדעתי, לפי המעל 700 בפסיכומטרי מאמין שתצליח לקבל במכינה ציונים טובים אם תתאמץ.
הכל טוב, תנשום :) 5 יחידות מתמטיקה זה לא ביג דיל.

אתה יודע מה אנליסט פיננסי עושה?
אין באמת טייטל כזה בדיוק, יש כמה שקוראים לעצמם ככה בלינקדיק אבל זאת לא נישה מסודרת.
יש כלכלנים, מנהלי השקעות, דאטה אנליסטים, אנליסטים של קרנות גידור… ועוד ועוד
אתה עושה כאן החלטה יקרה מאוד בעיקר בזמן, אז אתה חייב לחקור יותר ברשת כדי לדעת למה אתה נכנס, היום המידע מאוד נגיש ברשת.
משכורת התחלתית של אנליסטים בבתי השקעות ובנקים היא מאוד נמוכה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 21
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
Dr Spock הביטקוין איבד את סיבת קיומו ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 88
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B ריבית ואינפלציה - איך למצוא את ציפיות השוק? שוק ההון 8
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
ה יכול להיות שיש שלב בו כדאי למשוך את הפנסיה בגלל המס השולי בפרישה? מיסים 20
D הצלחה לא צפויה (עם הרבה מזל) - איך ממנפים את זה? יומני מסע אישיים 22
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
א העשירים כרגיל הורסים את הכול אוף טופיק 96
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 22
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
M תושב ישראלי, אזרח אמריקאי. האם הגיוני להשקיע את 100% מהכסף שאני לא צריך בקרוב בארה"ב? שוק ההון 12
ilan dror האם להעביר את קרן הפנסיה במלואה מ"מקיפה" ל"משלימה" בגיל 27 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
liranviper כיצד להעריך את מחיר השוק של דירה חדשה? נדל"ן 5
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
מ שאלות מטופשות שיש לי בעניין מיסוי ואין לי את מי לשאול אוף טופיק 7
S מכל מלמדיי השכלתי- מתחיל את המסע בגיל 21 יומני מסע אישיים 9
N מישהו ניסה את FINCHECK? צרכנות פיננסית 0
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
י האם יש דרך לנצל את הטבות המס בהפקדה לביטוח מנהלים לתושב חוץ מיסים 5
א איך לאתר את מסמכי המכרז בהגרלה שזכיתי בה? נדל"ן 2
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
G התחלת עבודה ראשונה – איך לשפר את התנאים של הפנסיה וקרן ההשתלמות שהציעו לי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
liranviper יש בנמצא משקיעים שמכירים את יפו? נדל"ן 0
י לנצח את תעודת הסל שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה