• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תזמון שוק - אולי בכל זאת?

• פותח הנושא פותח הנושא doc29
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,629
טוב הכותרת קצת פרובוקטיבית בכוונה. אני מבין ומקבל ומאמין שתזמון שוק הינו דבר שגוי ושהזמן הנכון לקנות בכל נקודת זמן (אולי למעט מצבי קיצון יוצאי דופן) הוא "עכשיו".

אבל... (יש מישהו מהמשקיעים הפאסיביים שלא נתקל פעם באבל כזה?) יש לי סכום כסף מאוד גדול שאני רוצה להשקיע. אחרי כל ההכנות של פתיחת חשבון ב-IB, העברת הכספים בכמה נגלות אחרי שוידאתי שהכל בסדר- הגיע הזמן להשקיע.
וכמובן שהתגנבה למוחי סוגיית התזמון, כיוון שאנחנו בסמוך לבחירות בארה"ב- מאורע משמעותי לעולם כולו ללא ספק, אבל זה (אולי) קצת שונה. אשמח לקבל את חוות דעתכם על הקונספט, ולא חלילה ייעוץ לי.

אני מסתמך על 2 דברים שאין לי שום הוכחה שהם נכונים אבל אני די בטוח שהם כן:
1. כאשר אי הוודאות גדלה- השווקים יורדים.
2. דונלד טראמפ מייצג עבור השווקים אי ודאות גדולה הרבה יותר מאשר הילארי קלינטון ולכן בחירתו תוביל בפרק זמן הקצר אחרי הבחירות לפחות (נניח מספר ימים) - לירידה.

לכן- בפני משקיע שעומד להשקיע בימים אלה -עומדות 3 אפשרויות:
1. להגיד- אני רציונלי לחלוטין, אין שום דרך בשום צורה ובשום מצב לדעת לאן השוק הולך - ולכן אני משקיע עכשיו (=הכי מוקדם שאפשר) כי זמן בשוק זה הכי חשוב.
2. להגיד- עד לבחירות אי הוודאות תגדל כמעט בוודאות ולכן ניתן לצפות שעד לבחירות תהיינה ירידות שערים כלשהן ולכן השקעה ממש ביום הבחירות או יום לפניו היא הצעד המתבקש. מה יהיה בבחירות זה באמת הימור ולכן אין טעם להשקיע אחרי כי כמו שאפשר להצליח אפשר ליפול.
3. לומר- לא רק שתהיינה ירידות שערים עד הבחירות אלא יש סבירות (סביב 50% נניח) שאחרי הבחירות תהיינה ירידות עוד יותר דרמטיות אם טראמפ ייבחר. ולכן - אשקיע כעת חצי מהסכום ולאחר הבחירות עוד חצי (ואם יתממשו ה-50% של טראמפ) - ארוויח עוד יותר.

אני יודע מה אני חושב, אשמח לשמוע מה דעתכם על הסוגיה הזו ולהצביע על כשלים בה, שוב לא כייעוץ ספציפי עבורי.

אגב- מצאתי מידע על מה קורה היסטורית בשנים של בחירות וזה לא חד משמעי, אבל לא מצאתי מידע על מה קורה בימים שלפני הבחירות.

אני חושב שאתה צריך לחכות שהשוק יגיע לתחתית ;)

נראה לי שאתה יודע שאין תשובה טובה לדילמה שלך.
העצה הכי טובה שאני מכיר - תעשה את מה שמאפשר לך לישון בלילה בשקט.

אגב- מצאתי מידע על מה קורה היסטורית בשנים של בחירות וזה לא חד משמעי, אבל לא מצאתי מידע על מה קורה בימים שלפני הבחירות.
הנה רשימת תאריכים שבהם התקיימו הבחירות בשנים האחרונות, זה יעזור לך לבדוק
4 November 1980
6 November 1984
8 November 1988
3 November 1992
5 November 1996
7 November 2000
2 November 2004
4 November 2008
6 November 2012

הנה רשימת תאריכים שבהם התקיימו הבחירות בשנים האחרונות, זה יעזור לך לבדוק
ניסיתי זה קצת מורכב, כי בגוגל פייננס הוא לא מאפשר לבחור תאריכים מדוייקים. למשל אי אפשר לבחור את התקופה עד 6 לנובמבר 2012, אלא עד ה-9 לנובמבר או משהו כזה, הוא משץמש בבלוקים של שבוע.

בשבילך לדעתי הגישה הכי טובה היא באמת "מה שנותן לך לישון בלילה" כמו שכתבו מעלי.
אם אתה מעוניין בדעתי, אז דעתי היא שבתור אחד שאופק ההשקעה שלו הוא עשרות שנים, אירוע "משמעותי" כמו זה מתחוור לאור הזמן שאהיה מושקע.
אני מכניס את חסכונותי כל רבעון, אם אתחיל לחפש אירועים משמעותים שיכולים לבוא לטובתי, אכשל בביצוע ההשקעה הפסיבית שכלכך למדתי לאהוב.

ניסיתי זה קצת מורכב, כי בגוגל פייננס הוא לא מאפשר לבחור תאריכים מדוייקים. למשל אי אפשר לבחור את התקופה עד 6 לנובמבר 2012, אלא עד ה-9 לנובמבר או משהו כזה, הוא משץמש בבלוקים של שבוע.
תנסה ביאהו

טוב בחנתי את שינוי הסנופי בשבועיים לפני הבחירות. מודה שהפסקתי אחרי בערך 6-7 מערכות בחירות.
המסקנות (תופים!!): לפעמים עולה, לפעמים יורד, לפעמים לא משתנה.

כתבו למעלה
העצה הכי טובה שאני מכיר - תעשה את מה שמאפשר לך לישון בלילה בשקט.
בשבילך לדעתי הגישה הכי טובה היא באמת "מה שנותן לך לישון בלילה" כמו שכתבו מעלי.
ואתה כתבת
1. להגיד- אני רציונלי לחלוטין, אין שום דרך בשום צורה ובשום מצב לדעת לאן השוק הולך - ולכן אני משקיע עכשיו (=הכי מוקדם שאפשר) כי זמן בשוק זה הכי חשוב.

אני חושב כמו @adamshalev שאתה יודע את התשובה.

סתם שאלה למה נתת לסכום להצטבר (לא מנסה לדרוך על המלח שעל הפצעים שלך)? כאילו ברור שאם היית משקיע אותו לפני שבוע וחצי או לאורך כל החודשיים-שלושה האחרונים היית יוצא מופסד בטווח הקצר, אבל לדעתי אחת ההגנות מדילמות כאלה הוא פיזור בזמן שזה מה שנותן גישת "השקע ברגע שיש לך"

לגופו של השירשור
לפי דעתי כניסה ראשונית לשוק עם כל הכסף ולא מיצוע יכולה לתת לתיק מקפצה אדירה ובאותה מידה נפילה
למשקיע הפסיבי הנפילה היא "בלתי נראית" כי בתוחלת היא (אמורה לעלות) תעלה חזרה, אבל רכישה של מניות במחירים שנמוכים משמעותית מהשער הנוכחי תעמיד משקיע חדש באותה השורה עם משקיע שהתחיל לפני מספר שנים וקנה באותו השער
אם מישהו לא הבין מה כתבתי אז התזמון שוק הזה הוא חשוב רק לכניסה עם הון רב (או רוב החיסכון)
כדי לדעת מה יהיה בעתיד אני משתמש בכלים הבאים:

89847.jpg

טוב בחנתי את שינוי הסנופי בשבועיים לפני הבחירות. מודה שהפסקתי אחרי בערך 6-7 מערכות בחירות.
המסקנות (תופים!!): לפעמים עולה, לפעמים יורד, לפעמים לא משתנה.
בדיקה משעשעת להבנת ה"עדר": תבדוק האם נבחר נשיא מאותה מפלגה או היה חילוף והאם מפלגה שזוכה גרמה לירידה\עליה

תבדוק האם נבחר נשיא מאותה מפלגה או היה חילוף והאם מפלגה שזוכה גרמה לירידה\עליה
היה כתבה בדה-מרקר (כרגע לא מוצא), ב-83% מהמקרים אם היו ירידות באוגוסט-אוקטובר, אז היה מהפך במפלגת השלטון, ואם עליות אז שימור מפלגת השלטון.
לפי זה תתחילו לשנן: Yes Mr. President

אני יודע מה אני חושב, אשמח לשמוע מה דעתכם על הסוגיה הזו ולהצביע על כשלים בה, שוב לא כייעוץ ספציפי עבורי.

החודש נכנס לי איזה סכום קטן לחשבון. אז כרגע אני חוטא בתזמון שוק ולא עושה איתו כלום עד הבחירות, כך ש:
1. אם השוק יעלה, התיק הגדול וה"אמיתי" שלי יעלה. זה טוב.
2. אם השוק ירד, אני אוכל להכניס את הסכום החדש בנקודה פחות מסוכנת.

כן, זה לא הכי רציונלי... אבל אני ישן עם זה טוב.

לא היה על זה אשכול הרגע?

אני באותה הסירה כמוך.
היה לי חסכון מנוהל (עוונות העבר) שמהווה כרגע 50% מההון שלי (כולו, מלבד הפנסיוני).
היום קיבלתי את הסכום חזרה לעו"ש.
אם הייתי "משקיע סולידי" אמיתי, הייתי באמת ממצע ממחר את הסכום כך שאקבל את שווי השוק האמיתי.
אני לא אעשה זאת.
אני מאמין שאי אפשר לחזות את צעדי השוק. אי אפשר לדעת מתי להכנס ומתי לצאת בסבירות גבוהה מאוד.
אבל כן אפשר לחזות מגמות.
הבחירות בארה"ב, בסמיכות למועד העלאת הריבית (בסבירות די גבוהה, מהודעה שהפד הוציא), בנוסף לעובדה שכולם מדברים על בועה בשוק ההון ובנדל"ן - נשמע לי כמו מצב נפיץ. כמו ש @adamshalev ואחרים אמרו, הכי חשוב שתישן טוב בלילה.
אני חושב שאצליח לעשות זאת אחרי שהאי ודאויות האלו ירגעו ולו במעט.

מצד שני, אני חושב שלא צריך להגזים. לא הייתי חושב על התרסקות האיחוד האירופי כגורם שישפיע על הכניסה שלי, או למען האמת, כל גורם שלא קרוב בחודשים הקרובים.

לא מייעץ ולא ממליץ. האמת? אני באמת לא מבין כלום וכנראה שחוץ מלאכול בעצמי אני לא יודע שום דבר אחר.
בהצלחה. :)

אני באותה הסירה כמוך.
היה לי חסכון מנוהל (עוונות העבר) שמהווה כרגע 50% מההון שלי (כולו, מלבד הפנסיוני).
היום קיבלתי את הסכום חזרה לעו"ש.
אם הייתי "משקיע סולידי" אמיתי, הייתי באמת ממצע ממחר את הסכום כך שאקבל את שווי השוק האמיתי.
אני לא אעשה זאת.
אני מאמין שאי אפשר לחזות את צעדי השוק. אי אפשר לדעת מתי להכנס ומתי לצאת בסבירות גבוהה מאוד.
אבל כן אפשר לחזות מגמות.
הבחירות בארה"ב, בסמיכות למועד העלאת הריבית (בסבירות די גבוהה, מהודעה שהפד הוציא), בנוסף לעובדה שכולם מדברים על בועה בשוק ההון ובנדל"ן - נשמע לי כמו מצב נפיץ. כמו ש @adamshalev ואחרים אמרו, הכי חשוב שתישן טוב בלילה.
אני חושב שאצליח לעשות זאת אחרי שהאי ודאויות האלו ירגעו ולו במעט.

מצד שני, אני חושב שלא צריך להגזים. לא הייתי חושב על התרסקות האיחוד האירופי כגורם שישפיע על הכניסה שלי, או למען האמת, כל גורם שלא קרוב בחודשים הקרובים.

לא מייעץ ולא ממליץ. האמת? אני באמת לא מבין כלום וכנראה שחוץ מלאכול בעצמי אני לא יודע שום דבר אחר.
בהצלחה. :)
תתפלא, אבל מה שכתבת יותר נבון מלא מעט אנליסטים...

הסברה כי אוטומטית הבורסה תרד עד מועד הבחירות אינה נכונה. אם המגמה של עליית הסיכוי שטראמפ ייבחר תימשך על פי סקרים/אתרי הימורים אזי הירידות תימשכנה, מצד שני אם המגמה תיבלם או סיכוייו יפחתו, תתחלנה עליות. אם אתה יכול לחזות את מגמת סיכויי הבחירה של טראמפ/קלינטון (או תוכל לקבל נתונים לפני כולם)אזי תוכל לנצל זאת כדי להרוויח בהתאם מהשינויים הצפויים במחירי המניות. בהצלחה!

ניסיתי זה קצת מורכב, כי בגוגל פייננס הוא לא מאפשר לבחור תאריכים מדוייקים.
1. יאהוו פייננס כן.
2. לונג רן דטה כן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 43
S תזמון שוק - התלבטות קשה שוק ההון 8
amidar תזמון שוק\בנק: השקעה בחיסכון פפר או שוק ההון? שוק ההון 15
Mamaof השקעה במט"ח דרך אפיק מגודר+לא מגודר (תזמון שוק) שוק ההון 8
M האם חישוב "כדאיות רכישת דירה" בהתאם לעלויות הדירה מול עלות השכירות זה לא בעצם תזמון שוק? נדל"ן 23
E שוב, תזמון שוק האם אפשרי שוק ההון 12
מ תזמון שוק ו- Shiller P/E שוק ההון 3
ס תזמון שוק - מחקרים אקדמיים אחרונים שוק ההון 9
H האם תזמון שוק הוא תמיד מילה גסה? שוק ההון 13
ה האם המתנה לשער המרת מט"ח הוא תזמון שוק? שוק ההון 9
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
D תזמון השוק. שוק ההון 28
א תזמון לקיחת משכנתא בפרויקט "דירה בהנחה" נדל"ן 15
D תזמון מעבר למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
B תזמון חשבונאי להחלפת השקעה. נדל"ן 9
שושן צחור תזמון מכירת rsu ו espp שוק ההון 27
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
J תזמון פאסיבי שוק ההון 2
מנימליסט תזמון השוק ? קווים לדמותה שוק ההון 14
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
א תזמון מכירה של נייר מגודר מט"ח שוק ההון 14
ז תזמון השוק + מינוף (בפועל: הפקדה חודשית ורכישה בעזרת פקודת LIMIT, מינוף בIB) שוק ההון 10
S תזמון השוק שוק ההון 17
C תזמון הפקדה כל חודש שוק ההון 15
מ לגבי עניין התשואה, ו"תזמון" שוק ההון 12
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
S ״תזמון״ מעבר לברוקר זר לפני סוף השנה? צרכנות פיננסית 10
twister תזמון כניסה לשוק על פי הגישה הסולידית שוק ההון 46
E מכירה של קרנות הסל לטובת בלאק רוק + תזמון קנייה שוק ההון 4
א תזמון המרת דולרים צרכנות פיננסית 13
ולנטין תזמון טוב ? שוק ההון 1
R תזמון השוק - השקעה בשוק ׳קורס׳ שוק ההון 58
דור דורים תזמון/אסטרטגיה למינימום של מלכודות מס שוק ההון 19
י תזמון מניות - העלאת ריבית שוק ההון 9
B תזמון התפטרות, דמי אבטלה וחופשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
V תזמון מכירת RSU שוק ההון 35
adamshalev אסטרטגיות תזמון אקטיבי ואוטומטי של XIV שוק ההון 43
פ תזמון שווקים ושינוי הקצאה מנייתית בעולם שוק ההון 29
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
G תזמון קניה/מכירה שוק ההון 3
סתןלי ת'כסף תזמון רכישת מניה וחלוקת דיבידנד שוק ההון 44
yanosh34 תזמון יצירת מגן מס שוק ההון 20
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 115
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
הסולידית פסגות טרייד עם הצעה שוברת שוק לקוראי הסולידית שוק ההון 0
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8

נושאים דומים

Back
למעלה