כי זאת דרך יותר זולה לקנות את הנאמנות שלך
זה ישמע קלישאתי - אבל עצם הבסיס הרחב של הנאמנות שלי למקום העבודה מגיעה מהעובדה שאני
מוכן ובוחר לעבוד במקום עבודה X ולא באחר.
בחירה מסוג זה מתאפשרת לי אך ורק בזכות העובדה שאין לי
שום חובות (גם לא בכרטיס האשראי, אני משלם הכל בתשלום אחד - כואב עכשיו קל אחר כך), ההוצאות שלי בתור מינימליסט הן מעטות (וגם רווק מאושר בלי ילדים),
ושיש לי מספיק f**k you money שמאפשר לי לבחור מקום עבודה כראות עיניי היות ואני לא "חי מהיד לפה" ויכול להרשות לעצמי לא לעבוד מספר שנים (בהנחה שמושך את הכסף מהיכן שהוא נמצא).
כל זה בזכות הסולידית, היא ולא אחרת.
בגלל שאני בנאדם שמאוד אוהב לעבוד (אצלנו במשפחה זה תורשתי - תכונה נרכשת, למארק צדק), חייב לזוז ולהיות פעיל, מוצא משמעות בעשייה, ונורא אוהב את התחום שלי ומתעניין בו, אני גם לא מועמד קלאסי לפרישה מוקדמת
הטבות הן מוחשיות ואילו תוספת שכר היא שולית.
נקודה חכמה ומעניינת!
הבנתי את זה אינטואטיבית אבל לא יכלתי לנסח זאת יותר טוב במילים, אז תודה שכתבת את המחשבות/הרגשה שלי.
כמובן שהטבה בדמות ביטוח חינם מרגישה משמעותית יותר מהעלאת שכר של 42 ש"ח ו- 30 אגורות.
שהביטוח אכע של הפנסיה לא שווה בעצם כלום
אני לא בטוח שאמרתי את זה

בסך הכל כשאתה מאבד כושר עבודה במקצוע שלך, אתה רוצה לדעת שיש לך "שקט נפשי" כלשהוא ושכן תוכל לעבוד אחר כך במקצוע אחר... משלמים גם על השקט הנפשי (=העברת הקטסטרופה לחברת הביטוח)... ואם תוכל לעבוד במשהו אחר ולהביא לחם הביתה - מאבטח, טלפן, ברמן או לא יודע מה - אז זה בונוס.
יוצא מנקודת הנחה
מטומטמת (מודה!) שאם האכ"ע נמצא שם מבחינה רגולטורית בכל קרנות הפנסיה לסוגיהן, ושאם כל כך הרבה אנשים מוכנים לשלם בעבורו (חלקם בהחלט מבין מה הוא עושה) - אז כן יש לו משמעות מסויימת ותועלת שולית הגיונית. שהוא לא שם "סתם".
מצד שני, כשהיה לי קטנוע בירושלים הבירה שילמתי על ביטוח תאונות אישיות עד שהבנתי שזה ביטוח מיותר כשאתה יכול להרשות לעצמך להיפצע ולשבת בבית,
וחבל על הכיסוי הביטוחי המיותר הזה.
מצד שני, נדב בפנסיוני עשה סימולציה על מעבר לעתיר חסכון וההפרש יוצא ככ זניח שהשאלה אם לא עדיף להשאיר את זה או לא (מניח שבכל זאת עדיף שיש לך את זה מכלום).
שאלה טובה... למה לא שמת קישור לסימולציה?

כמו בכל מודל או סימולציה, יש הנחות מוקדמות. אתה צריך להבין האם ההנחות המוקדמות הללו מתאימות למצב שלך.
כמה עולה בערך ביטוח כזה וכמה הוא ישלם לך במקרה אירוע ביטוחי?
עולה למעסיק שלי דרך "דווידוף הסדרים פנסיוניים" כ- 57 ש"ח לחודש דרך "מגדל" סה"כ
תשלום של 75% מהשכר המבוטח (שכר הבסיס). נדמה לי שרוב ביטוחי אכ"ע משלמים בסביבות 75%. זה מעיין מספר מוסכם שכזה.
אני עוד צריך לעבור על הפוליסה ברצינות ולראות תוך כמה זמן מתקבל התשלום (תקופת אכשרה), לכמה זמן משלמים אותו וכו'...
מילים אחרות אם הגעתי למצב שאני לא יכול לעשות את העבודה הזאת אני לא יכול כנראה לעשות כלום. מה נותן להבנתך למישהו כמוני הביטוח המקצועי לעומת זה של הפנסיה?
אני לא מבין למה אתה כותב ומבין את זה ככה בצורה כזו מצומצמת... הרי ברור לך שיכולות להיות שלל סוגי נכויות ושלל סוגי עבודות שמתאימות לנכויות הללו. אני לא מחדש לך כלום.
זה שאתה עובד מול מחשב ויושב על כיסא זה לא פותר אותך משלל נכויות ואפשרויות עבודה אחרות לאחר אותן הנכויות.
למשל, דוגמא שאני שולף מהראש, תסמונת התעלה הקרפלית - אין מחשב. או טחורים מדממים או שבר דחיסה בגב ובעיות גב - אין כיסא... אז לא תעבוד ליד מחשב ולא תעבוד ליד כיסא... תעבוד מול אנשים כפקיד קבלה בבית מלון, מאבטח בעמידה. משהו שלא דורש התעסקות מול מחשב ושעות הקלדה ארוכות או שלא דורש ישיבה
ממושכת.
וזה עוד מבלי לדבר על נכויות נפשיות, כלומר כל מה שקשור למוח.
בדקת את נושא החזרה בעתיד לביטוח אכע בפנסיה, למקרה שמעסיק עתידי לא ירצה לשלם לך על ביטוח?
זה בדיוק שיקול שצריך להתמודד איתו.
לחזור לביטוח אכ"ע ממסלול "עתיר חסכון" לוקח תקופת אכשרה של 5 שנים שבמהלכה רצוי שלא תאבד שום כושר עבודה

מה גם כמו שאנטארקטיקה אמר - יכול להיות מאוד שעוברים חיתום רפואי, ושיש החרגות של מצבים רפואיים שהצטברו באותו הזמן שלא היית מבוטח בקרן הפנסיה על אכ"ע.
אני
לא סומך על כך שמעסיק עתידי כן ירצה או לא ירצה לשלם לי ביטוח אכ"ע בהמשך חיי המקצועיים. אני
כן סומך על כך שאוכל לעשות את זה בעצמי בעלות של בסביבות ה- 70 ש"ח בעתיד, במידה ואחליט לעבור למסלול "עתיר חסכון" (ממש כמו אנשים שנמצאים בקופ"ג משלמת לקצבה ועושים לעצמם סט ביטוחים שונים).
זה הכל שיקול של עלות אל מול תועלת והאמת היא שעדיין לא שיקללתי את כל המרכיבים.