• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?"

• פותח הנושא פותח הנושא ואזנה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ואזנה

משתמש רשום
דירוג
1
היי לכולם, אשמח לחוות דעתכם המקצועית:
אני גימלאית, מקבלת פנסיית זקנה מחברת ביטוח "X" החל מינואר 2025 (כרגע לא חושפת את שם חברת הביטוח). בחודשים פברואר ומרץ 2025 המשכתי לעבוד אצל אותו מעסיק והופקדו עבורי כספים לקופה חדשה במנורה בסך 3,532 ש"ח.
חברת הביטוח X הפעילה רטרואקטיבית מנגנון 'ארכת ביטוח' למשך 7 חודשים (עד ספטמבר 2025) וגבתה ממני 1,777 ש"ח עבור כיסוי ביטוחי לנכות.
פניות הציבור שלהם טוענים שזה לפי התקנון כי הפסקתי להפקיד. השאלה שלי: האם מותר להם חוקית לגבות דמי ביטוח נכות (אובדן כושר עבודה) ממי שכבר מוגדרת כפנסיונרית ומקבלת קצבת זקנה בפועל? תודה!"

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
התחלת למשוך מהם קצבה?
מה הכוונה "מוגדרת פנסיונרית"? מה הקשר לקצבת זקנה מביטוח לאומי?

חברת הביטוח X הפעילה רטרואקטיבית מנגנון 'ארכת ביטוח' למשך 7 חודשים (עד ספטמבר 2025) וגבתה ממני 1,777 ש"ח עבור כיסוי ביטוחי לנכות.
לדעתי האריכו את ההפעלה האוטומטית של זה מ-5 חודשים ל-12 חודשים, למי שלא מבקש אחרת.
אכן מבאס שזה סכומים כאלה.
אם חלילה היה קורה אירוע מזכה בביטוח בתקופה הזו היית מקבלת אותו, כך שאני לא יודע מה אפשר לעשות.
כנראה שאפשר לפנות לחברת הביטוח ולהצהיר שמעולם לא התכוונת להפעיל ביטוח כזה, ולראות אם יוכלו לזכות (קחי בחשבון שהכסף לא הלך אליהם, אלא לקופה כללית של כל העמיתים לטובת תשלומים למי שבמצב ביטוחי).

תודה למשיבים. אדייק.
יצאתי לגימלאות בגיל הקבוע בחוק.
התחלתי למשוך קצבה בינואר 2025 מחברת הביטוח.
המעסיק ביקש שאמשיך לעבוד חודשיים נוספים בפברואר ומרץ 25 אך מאחר והתחלתי לקבל קיצבה נפתחה לי קופת חדשה לפנסיה. כשרציתי למשוך את הכסף שהצטבר בקופה בסך 3500 שח גיליתי שעבור החודשיים האלה הפעילו "הארכת ביטוח" עבור 7 חודשים וגבו כ 1777 שח.
עבור חודשיים. נאמר שאם חלילה היה קורה משהו אז זה עבור נכות...
השאלה- האם כשאני מקבלת כבר קצבה אני כבר מבוטחת אז למה גובים ?
אין לי עניין להמשיך לעבוד במקום נוסף...וארכת ביטוח
אם אני מבינה נכון נועדה לכך.
כמו כן אני מקבלת קצבת זקנה מביטוח לאומי שאמור לכסות פגיעות נכות כאלה ואחרות. ויכול להיות שטין קשר בין השניים.
בסך הכל אני מנסה למשוך את כל הכסף מהקופה עבור החודשיים הללו ללא ארכת הביטוח.
איל יתכן שעבור חודשיים גבו כ43% מהסכום בהגדרה של " ארכת ביטוח" ...האם זה יתכן אם כבר התחלתי חקבל קיצבה.
מקווה שהייתי יותר מדוייקת

השאלה- האם כשאני מקבלת כבר קצבה אני כבר מבוטחת אז למה גובים ?
אין קשר בין הדברים. הקצבה זה קצבה, והביטוח מבטח את שכר העבודה שלך למקרה נכות.
בהנחה ואת היית מעל גיל 60 בהצטרפות לקרן הפנסיה, יכולת לוותר על הכיסוי הזה, אז תוכלי אולי לפנות לסוכן של המעסיק שצירף אותך ולעמת אותו עם למה לא הציע לך את זה.

אין לי עניין להמשיך לעבוד במקום נוסף...וארכת ביטוח
אם אני מבינה נכון נועדה לכך.
אכן זה אמור לגשר בין עבודות, אבל אין להם דרך לדעת מה התכוונת לעשות ולכן יש ברירת מחדל שהוא שמרני כדי להגן על אנשים שלא יודעים לעשות לעצמם ביטוח.
במקרה הסצפציפי שלך זה בא לרעתך.

כמו כן אני מקבלת קצבת זקנה מביטוח לאומי שאמור לכסות פגיעות נכות כאלה ואחרות. ויכול להיות שטין קשר בין השניים.
אין קשר, קצבת זקנה מביטוח לאומי זה כל אחד מקבל כשמגיע לגיל הפרישה הרשמי שלו.

בסך הכל אני מנסה למשוך את כל הכסף מהקופה עבור החודשיים הללו ללא ארכת הביטוח.
איל יתכן שעבור חודשיים גבו כ43% מהסכום בהגדרה של " ארכת ביטוח" ...האם זה יתכן אם כבר התחלתי חקבל קיצבה.
מקווה שהייתי יותר מדוייקת
אני מבין אותך, זה מתסכל ממש. במיוחד שהיית מבוטחת על משהו שכנראה לא היית צריכה ואין ספק שהיית מבטלת לו ידעת.
לדעתי פניה לסוכן של המעסיק שצירף אותך לפנסיה אולי הוא יוכל לסדר משהו.

תודה למשיבים.
לא היה לי סוכן. המעסיק המשיך להפריש את החודשיים הנוספים. ההחלטה לגבות את "ארכת הביטוח" היא יל דית חברת הביטוח
1. האם חברת הביטוח יכולה לגבות על החודשיים האילו ביודעה שאני כבר מקבלת את הקיצבה דרכה..זה לא כפל תשלום..??
הרי לא המשכתי לעבוד..וחברת הביטוח לא ביקשו ממני הצהרה חדשה או הסכם ביטוחי חדש לחודשיים הללו?המעסיק הפריש והם החליטו על דעתם לקבוע את ההחחטה הזאת
לכן אני בןדקת את הסוגייה האם הם רשאיים לפעול כך?

שאלה נוספת: האם יש ביטוח נכות מעל גיל פרישה במיוחד שאני כבר מקבלת קיצבה בפועל? האם יש איזה חוק בעניין?

1. האם חברת הביטוח יכולה לגבות על החודשיים האילו ביודעה שאני כבר מקבלת את הקיצבה דרכה..זה לא כפל תשלום..??
הרי לא המשכתי לעבוד..וחברת הביטוח לא ביקשו ממני הצהרה חדשה או הסכם ביטוחי חדש לחודשיים הללו?המעסיק הפריש והם החליטו על דעתם לקבוע את ההחחטה הזאת
לכן אני בןדקת את הסוגייה האם הם רשאיים לפעול כך?
כן, ברירת המחדל להפקדה פנסיונית ממעסיק לתוך קרן פנסיה מפעילה את הביטוחים שבה, אלא אם מבקשים אחרת.
בנוסף בסיום העסקה יש ארכת ביטוח, אבל עכשיו אני קורא שזה ל-5 חודשים בלבד. אז לכל הפחות על חודשיים יש לך קייס.

שאלה נוספת: האם יש ביטוח נכות מעל גיל פרישה במיוחד שאני כבר מקבלת קיצבה בפועל? האם יש איזה חוק בעניין?
כן. בהיעדר בחירה אחרת, ביטוח נכות מופעל אוטומטית בעת הפקדה לקרן פנסיה וזאת עד לגיל 67.
כאמור ניתן לבחור אחרת החל מגיל 60, אבל ברירת המחדל היא כפי שפעלו.

כן. בהיעדר בחירה אחרת, ביטוח נכות מופעל אוטומטית בעת הפקדה לקרן פנסיה וזאת עד לגיל 67.
כאמור ניתן לבחור אחרת החל מגיל 60, אבל ברירת המחדל היא כפי שפעלו.
אתה מציין הפקדה

עד גיל 67 זה תקף לגברים או גם לנשים?
ולמה ברירת המחדל היא ל"טובת" חברת הביטוח ? האם אני לא יכולה לתבוע את חברת הביטוח על הסתרת מידע ללקוח או הפעלת הסכם חדש שלא הובא לידיעתי

אתה מציין הפקדה
נכון, הייתה הפקדה
עד גיל 67 זה תקף לגברים או גם לנשים?
אכן
ולמה ברירת המחדל היא ל"טובת" חברת הביטוח ?
חברת הביטוח דווקא הפסידו מזה. להם יש אינטרס שפחות כסף ילכו על ביטוחים, ושיותר כסף ישאר אצלך והם יוכלו לגבות עליו דמי ניהול.
הביטוחים בקרן הפנסיה הם ללא מרכיב רווח לחברת הביטוח, כל הכסף הולך לכסות תביעות של עמיתים.

האם אני לא יכולה לתבוע את חברת הביטוח על הסתרת מידע ללקוח או הפעלת הסכם חדש שלא הובא לידיעתי
הטענות הם למחוקק ולרגולטור. הם קבעו את ברירות המחדל במאצעות תקנון פנסיה אחיד לכל החברות.

תודה רבה לתשובתך המפורטת.
אם כך...אם חלילה הייתי עוברת תאונה בחמשת החודשים הללו שגבו את התשלום..האם לדעתך חברת הביטוח היתה משלמת לי גם קצבת נכות וגם פנסיה?
לא מצליחה להבין למה הייתי אמורה לשלם עבור נכות כשאני מקבלת מהם קיצבת פנסיה...!
איפה ניתן למצוא את החוק הזה בכתובים?

אם כך...אם חלילה הייתי עוברת תאונה בחמשת החודשים הללו שגבו את התשלום..האם לדעתך חברת הביטוח היתה משלמת לי גם קצבת נכות וגם פנסיה?
כן, בהחלט.

לא מצליחה להבין למה הייתי אמורה לשלם עבור נכות כשאני מקבלת מהם קיצבת פנסיה...!
אין קשר בין הדברים.
הקצבה היא עבור הפקדות (ורווחי) העבר.
הביטוח הוא עבור הפקדות ההווה.

איפה ניתן למצוא את החוק הזה בכתובים?
כאן:

היי תודה לתשובתך ושליחת הלינק המפורט.
נכנסתי וקראתי את המידע להלן כך מופיע בתקנון בנוגע לארכת ביטוח. אשמח להתיחסות לסעיף 36.3 ו-סעיף 36.3.7
להלן : סעיף 36. ארכת ביטוח.
36.1 כיסוי ביטוחי לעמית שחדל להיות עמית פעיל בקרן יישמר לתקופה שלחמישה חדשים מלאים ורצופים מהמועד שבו חדל להיות עמית פעיל )להלן- ארכת ביטוח(. במהלך התקופה האמורה יראו את העמית כעמית מבוטחלכל דבר ועניין והוא יהיה מבוטח בהתאם לשכר הקובע ולהיקף הכיסויהביטוחי אשר היו לו בטרם הופסק תשלום דמי הגמולים..
36.2 דמי ביטוח בעד ארכת הביטוח ייגבו מתוך רכיב התגמולים ביתרתו הצבורהשל העמית; על אף האמור, החל מיום 1 בינואר 2019 יהיה עמית רשאילהפקיד לקרן סכום בגובה דמי הביטוח וזאת במקום גבית דמי הביטוחממרכיב התגמולים..
36.3 על אף האמור בסעיף 36.1 ארכת ביטוח תפסק ביום הראשון לחודש העוקבבו ארע אחד מהמקרים הבאים, לפי המוקדם:.
36.3.1 חודשו הפקדות דמי גמולים בשל העמית בקרן;
.36.3.2 העמית משך כספים ממרכיב התגמולים או העביר כספים לקרןאחרת, לאחר שחדל להיות עמית פעיל ולמעט במקרה שלהעברת כספים לבן זוג לשעבר בהתאם לחוק לחלוקת חיסכון;.
36.3.3 העמית הגיש בקשה להפסיק את ניכוי התשלום עבור ארכתביטוח;.
36.3.4 לא קיימת ברכיב התגמולים שבחשבונו של העמית יתרה צבורהמספקת למימון עלות הכיסוי הביטוחי והעמית לא העבירתשלומים לכיסוי עלות הכיסוי הביטוחי;.
36.3.5 פטירת העמית;.
36.3.6 העמית הגיע לגיל תום תקופת הביטוח;.
36.3.7 העמית החל לקבל קצבת נכות מלאה או קצבת זקנה מהקרן;.

מכאן ברגע שקיבלתי קצבה מהקרן הם לא היו רשאים להוריד לי 5 חודשי ארכת ביטוח זאת ומאחר והתחלתי לקבל דרכם את הקיצבה.
האם זה מה שהכתוב אומר?
כי אם זה כך...הם אמורים להחזיר אליי החמישה חודשים שהם גבו?
אשמח לתגובתך
תודה

האם זה מה שהכתוב אומר?
אני לא עורך דין ולא משפטן. גם לא רגולטור.
לדעתי ניתן להבין את זה כפי שתיארת, אבל גם בדרך אחרת:
"אם מתחילים לקבל קצבת זקנה מהכספים שהופקדו, אז זה מבטל את ארכת הביטוח".

בכל מקרה תוכלי להפנות את הנהלים הללו לחברה ולקבל מהם תשובה רשמית מה עמדתם, ואם זה לא לרוחך תוכלי לפנות אליהם עם מכתב רשמי מעורך דין.

כי אם זה כך...הם אמורים להחזיר אליי החמישה חודשים שהם גבו?
אם זה אכן לפי הפרשנות שאת הצגת, אכן יש לך קייס שהם יחזירו לך את הכסף.
מצד שני הם תמיד יכולים לטעון שמדובר בביטוח ואם היה קורה אירוע ביטוחי את לא היית מוותרת על הזכויות שלך, ושזה בעייתי לטעון דבר כזה בדיעבד.
כך או כך, הכסף לא יצא מחברת הביטוח אלא מהפול המשותף שיש לכל העמיתי בקרן הפנסיה ממנו משלמים אירועים ביטוחיים.

מעריכה מאוד את תגובתך כאן.

מאחר ואני רואה את החוק כתוב בשחור על גבי לבן בתקנון החברה לשנת 2026- ומאחר ואני מבינה זאת כך
כי התחלתי לקבל קיצבת זקנה - ומאחר וחברת הביטוח התישה אותי בתשובות סותרות, הן מנציגי המחלקות השונות,
הן מפנייתי למחלקה המשפטית, הן מהשעות שביזבזתי בטלפונים, במיילים וכו' (מסתכם במספר שעות לא מבוטל ובכשבעה חודשים-
ממש הרגשתי שהתחלתי לעבוד בחברת הביטוח ולא ההפך ) החלטתי לפתוח תביעה מולם בבית המשפט לתביעות קטנות.
לפחות אם אני עובדת אצלם ...שאתוגמל:)...סתם....אבל עקרונית זה מכעיס אותי .
הרי ידוע שהציבור הגדול .(בינהם אני)אינו מבין ממש את הזכויות המגיעים להם מחברות הביטוח.
גם אם יש הנגשה של מידע באתר באיזור האישי...השפה לא הכי ברורה לעמיתים.
נאלצים לקחת סוכן ביטוח וכו' על מנת להבין מה עושים בכספך. לא תמיד הם רוצים שהמידע יהיה ברור ונגיש-
ו"שיטת מצליח" היא חלקמאיך שפועלים חברות שונות בארץ.

תודה בכל מקרה לתשובתך.
וערב טוב

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
algo.il קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61

נושאים דומים

Back
למעלה