עידו ג
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,122
ביום שלישי אני מתכנן לעשות סקר שוק ולבדוק איזה תנאים אני יכול להשיג עבור פתיחת קרן פנסיה או גמל. אני עדיין לא סגור על המוצר.
האם בקופ"ג יש את רכיב 30% האג"ח "מיועדות"? ניסיתי לקרוא באינטרנט ומצאתי בעיקר מידע על קופגל"ה. אולי עדיף לי קופ"ג ולשלם על ביטוח בנפרד, אינני בטוח.
בכל אופן, רציתי לדעת האם יש סעיפים שכדאי לי להתעקש עליהם, להתמקח עליהם וכד'.
אם כן - אשמח לטיפים.
שאלה נוספת - איך מרוויח על אבא שלי סוכן ביטוח פנסיוני שאינו גובה מאיתנו כסף?
ביולי שיפרתי עבור אבא שלי תנאים בפנסיה וקרן השתלמות אחרי שגיליתי שמשלם דמי ניהול מקסימלים בשני המוצרים. המצב השתפר, אבל אפשר לשפר עוד יותר (לפחות את אחוז הצבירה בפנסיה). ביום שלישי תכננתי לעשות מיקוח גם עבורו.
אז מה עלי לדעת?
עבור עצמי אני רק יודע שביטוח שאירים בפנסיה אני לא צריך. ומסלול במסלול מנייתי. מעבר לזה - כלום.
אודה לעצות ותובנות
האם בקופ"ג יש את רכיב 30% האג"ח "מיועדות"? ניסיתי לקרוא באינטרנט ומצאתי בעיקר מידע על קופגל"ה. אולי עדיף לי קופ"ג ולשלם על ביטוח בנפרד, אינני בטוח.
בכל אופן, רציתי לדעת האם יש סעיפים שכדאי לי להתעקש עליהם, להתמקח עליהם וכד'.
אם כן - אשמח לטיפים.
שאלה נוספת - איך מרוויח על אבא שלי סוכן ביטוח פנסיוני שאינו גובה מאיתנו כסף?
ביולי שיפרתי עבור אבא שלי תנאים בפנסיה וקרן השתלמות אחרי שגיליתי שמשלם דמי ניהול מקסימלים בשני המוצרים. המצב השתפר, אבל אפשר לשפר עוד יותר (לפחות את אחוז הצבירה בפנסיה). ביום שלישי תכננתי לעשות מיקוח גם עבורו.
אז מה עלי לדעת?
עבור עצמי אני רק יודע שביטוח שאירים בפנסיה אני לא צריך. ומסלול במסלול מנייתי. מעבר לזה - כלום.
אודה לעצות ותובנות