דברתי אתמול עם מיטב דש אפשר להפקיד למסלול שלהם בקרן הפנסיה מחקה מדד מנייתי פאסיבי בעלות של קרנות ברירת המחדל
יש פה בלבול קל לדעתי - קודם כל מצטרפים לקרן הפנסיה, כלומר פותחים "חשבון" קרן פנסיה אצל חברה X
ורק לאחר מכן בוחרים את מסלול ההשקעה שרוצים כשזה לא משנה איזה מסלול תבחר,
דמי הניהול נשארים כמו שהם.
אצל שכירים בשביל לעבור חברה מנהלת בקרן הפנסיה - צריך לבקש מהמעסיק לפתוח חשבון אצל אותה חברה. ככה זה אצל המעסיק שלי בכל אופן.
משמע - כרגע במיטב ד"ש, שנבחרו על ידי משרד האוצר כקרנות הפנסיה "ברירת מחדל", דמי הניהול השנתיים הם - 1.31% מההפקדות ו- 0.01% מהצבירה בקרן הפנסיה (בחישוב שנתי).
לדעתי זה נחשב זול מאוד (?)... אני בהסכם
קיבוצי של האו"פ מול הראל בתנאים שעד כניסת קרנות המחדל לשוק היו ממש טובים יחסית ומשלם 1.45% / 0.18% (אני לא מתחרה מול הייטק-זון שאני מעריץ שלהם ושל התנאים שקיבלו וגם הצבירה שלי די נמוכה).
בהנחה שאתה לקוח "רגיל" מן השורה (ומבלי להתמקח), את דמי הניהול של מיטב ד"ש תשלם כמו שהם
לא משנה באיזה מסלול אתה בוחר - מנייתי, פאסיבי מחקה מדדים, כללי, תלוי גיל וכו'... דמי הניהול בקרן הפנסיה הם דמי הניהול שסיכמת עם החברה המנהלת מבלי קשר למסלול.
אגב, משהחלטתי שאני מוכן ורוצה לעבור למסלול
מנייתי בקרן הפנסיה (אופק השקעה של 30 ומשהו שנים, אני בן 36), כבר חשבתי לעבור למיטב ד"ש במסלול המנייתי הפאסיבי מחקה המדדים. אני שוקל את זה ולכן נמצא בשרשור הזה.
לא מרוצה לגמרי מכמות ההקצאה במדד תל אביב
גם אני חושב כך. מציק שהם בחרו לחקות את מדד ת"א 100 ב- 30% (במסלול הפאסיבי מחקה המדדים)... מוטה ביתיות.
יש למישהו מושג או השערה למה זה עדיף על פני מדדים אחרים נניח S&P 500 חוץ מזה שכנראה דמי הניהול העקיפיים בת"א 100 זולים יותר (תעודות סל וכו')?