• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן פנסיה לילדה בת 4

• פותח הנושא פותח הנושא feel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

feel

משתמש רשום
דירוג
4
דעתכם על פתיחת קרן פנסיה לילדה שלי על שמה (גיל 4), מסלול ברירת מחדל של משרד האוצר, הפקדה חד פעמית של 10k במעמד הפתיחה.

מסלול סנפ500, שגר ושכח ל-60 שנה.

לפי צאט גי פי טי , בריבית של 8%, יהיה לה מעל למיליון שח. בגיל 64.

לאחר 60 שנה, הסכום שיצטבר יהיה כ-1,012,570.64 ש”ח.

מה הקשר קרן פנסיה? אולי אתה מתכוון לגמל להשקעה?

לדעתי, בגדול - אתה יכול להשיג תוצאות טובות יותר אם תחסוך באותו האופן דרך חשבון השקעות ממוסה בבית השקעות.

החיסכון לא נעול בפני הילדים עד גיל פרישה
אין דמי ניהול באחוזים מהפקדה / צבירה
אין עלות של ביטוחים שהילדים לא משתמשים בהם (אכ"ע)
אין מנגנון ערבות הדדית שהם יישאו בו כלפי ציבור החוסכים, בעוד שסטטיסטית לא יזכו ליהנות ממנו.

לדעתי, בגדול - אתה יכול להשיג תוצאות טובות יותר אם תחסוך באותו האופן דרך חשבון השקעות ממוסה בבית השקעות.

החיסכון לא נעול בפני הילדים עד גיל פרישה
אין דמי ניהול באחוזים מהפקדה / צבירה
אין עלות של ביטוחים שהילדים לא משתמשים בהם (אכ"ע)
אין מנגנון ערבות הדדית שהם יישאו בו כלפי ציבור החוסכים, בעוד שסטטיסטית לא יזכו ליהנות ממנו.

חשוב לציין שישנם עוד אפיקים נוספים של חסכון לילדים.

להבנתי ניתן לבטל ביטוחים נוספים כל שנתיים.

הרי בכל מקרה הילדה תתחיל לעבוד בגיל 20 ומשהו (נניח 25) ותתחיל להפריש לעצמה פנסיה, אז למה לא לנצל 21 שנים מעכשיו ?

חשוב לציין שישנם עוד אפיקים נוספים של חסכון לילדים.
אכן - אני השוויתי לזה שעדיף בעיני.

להבנתי ניתן לבטל ביטוחים נוספים כל שנתיים.
אי אפשר לבטל ביטוח אכ"ע - רק ביטוח שארים.
בקרנות פנסיה אפשר לעתים לבחור מסלולים מוטי חיסכון על חשבון ביטוח, צריך להשוות את קרנות ברירת המחדל בהקשר הזה.

הרי בכל מקרה הילדה תתחיל לעבוד בגיל 20 ומשהו (נניח 25) ותתחיל להפריש לעצמה פנסיה, אז למה לא לנצל 21 שנים מעכשיו ?
כי תשלם על כך יותר, ולא תתאפשר לילדה גמישות עם הכסף אם תרצה להשתמש בו לפני גיל פרישה.
בדיוק מאותה הסיבה שאני לא ממקסם את החיסכון הפנסיוני שלי כיום, אלא חוסך בתיק השקעות ממוסה.
החלטה אישית בסופו של דבר.

לאחר 60 שנה, הסכום שיצטבר יהיה כ-1,012,570.64 ש”ח.
שיהיו שווי ערך לפחות מ200,000 ש״ח של היום מבחינת כח הקניה.
נעזוב רגע ענייני מקדם וכו׳ ונלך לפי כלל ה3% - הקצבה החודשית שלה תהיה שוות ערך ל500₪ של היום.

אם זו הפקדה חד פעמית הקרן לא תהיה פעילה ולא יהיו בה ביטוחים.

שיהיו שווי ערך לפחות מ200,000 ש״ח של היום מבחינת כח הקניה.
נעזוב רגע ענייני מקדם וכו׳ ונלך לפי כלל ה3% - הקצבה החודשית שלה תהיה שוות ערך ל500₪ של היום.
לא מסכים עם החשבון שלך.
אם אתה מניח 6% ריאלי, זה יוצא אחרי 60 שנים הכפלה פי 33, כלומר 330k.
היות ומדובר בפנסיה, צריך לחלק במקדם קצבה של 200 בערך - מדובר על 1650 שח לחודש, ריאלי.
וגם אם נניח תשואה ריאלית נמוכה יותר ונגיע ל 200k, זה עדיין 1000 שח בחודש לפי מקדם 200.

אני מסכים עם קודמיי, מדובר באפיק נחות לחסכון בכלל ההיבטים (קשה למשוך, אי ודאות רגולטורית, עלות גבוהה לעומת האלטרנטיבה ועוד)

אם אתה מניח 6% ריאלי
אני לא מניח כלום. הוא הניח 8%(אני מניח נומינלי) ואני הנחתי על זה 2.5-3 אינפלציה.

צריך לחלק במקדם קצבה של 200 בערך
כתבתי במפורש שאני מתעלם מהמקדם. הסיבה היא שאין שום דרך לדעת מה יהיה המקדם בעוד 60 שנה. מה שבטוח זה שהוא יהיה משמעותית גבוה מ200.
לכן לקחתי את כלל ה3%.

מה שבטוח זה שהוא יהיה משמעותית גבוה מ200.
לכן לקחתי את כלל ה3%.

קצת אוף טופיק אבל גם אם תוחלת החיים תהיה אינסוף, שיעור המשיכה הבטוח מהפנסיה יהיה התשואה הרב שנתית הממוצעת או מעט פחות, זו השלכה ישירה של הערבות ההדדית. היות והנחת תשואה ריאלית של 5-6 אחוזים, אז גם מקדם הקצבה אמור לשקף את זה.

כלל ה 3% או ה 4% רלוונטי רק במקרים בהם אין אלמנט ביטוחי של ערבות הדדית

קצת אוף טופיק אבל גם אם תוחלת החיים תהיה אינסוף, שיעור המשיכה הבטוח מהפנסיה יהיה התשואה הרב שנתית הממוצעת או מעט פחות, זו השלכה ישירה של הערבות ההדדית. היות והנחת תשואה ריאלית של 5-6 אחוזים, אז גם מקדם הקצבה אמור לשקף את זה.

כלל ה 3% או ה 4% רלוונטי רק במקרים בהם אין אלמנט ביטוחי של ערבות הדדית
כל המטרה שלי היתה להבהיר שאין שום קשר בין המיליון שהוא חושב שיהיה לה למה שבאמת יהיה לה כי המיליון של עוד 60 שנה הוא לא המיליון של היום. אם אתה רוצה להתווכח אם זה יהיה 180 אלף או 250 ואם הקצבה תהיה 500 או 1000 אז אתה מוזמן (לא איתי). השורה התחתונה היא שאין שום קשר בין התחזית שלו למציאות כי כשהוא כתב ״מיליון״ הוא כנראה הניח ערך נוכחי של מיליון.

זה קורה אוטומטית ?
כשמפסיקים להפקיד לקרן הפנסיה, נכנס לתוקף "הסדר ריסק" במסגרתו התשלום עבור הביטוחים משולם מהקרן הצבורה בקרן, למשך 5 חודשים.
לאחר מכן, להבנתי התשלום פוסק וכך גם הביטוח.
עם זאת - במקביל, הקרן הופכת ל"לא פעילה", מה שבקרב רוב קרנות הפנסיה אומר העלאת דמי הניהול למקסימום (במקרה של קרן ברירת מחדל - ברגע שתסתיים תקופת ההתחייבות הראשונית של הקרן).
אז גם תשלם תקופה מסוימת על הביטוח, וגם כשיסתיים דמי הניהול צפויים לעלות משמעותית.
lose lose situation.

@Delver - ייתכן, אבל זה יהיה תלוי בתנאים של קרנות ברירת מחדל נוספות (ככל שבכלל יהיו כאלה בעתיד).
זה בגדר נעלם שלא ניתן לצפות בשלב ההפקדה הנוכחי.

דעתכם על פתיחת קרן פנסיה לילדה שלי על שמה (גיל 4)
שאלת תם - הילדה בת 4 וכבר חושבים על קרן פנסיה עבורה..
האם לא נחוץ/ראוי יותר למשל, לפתוח איזו קרן/השקעה עבור לימודים אקדמאים שלה או איזו קופה עבור בת מיצווש למשל?
כשהבת תגיע לגיל 60-50 אתה תהייה כנראה בן 80+ ומי ידאג לך?

נראה לי שהמוצר שאתה מחפש הוא קופת גמל ולא קרן פנסיה.
קרן פנסיה הוא מכשיר מורכב שמכיל בתוכו ביטוחים שאין בהם צורך וגם יקר לשמר אותם לאדם שאינו עובד, לעומת קופת גמל שהוא מכשיר פשוט שגם כן נועל את הכסף עד גיל 60 וניתן להמיר אותו לקצבה פטורה ממס בעתיד. ואם אתה מנהל את הקופה יחד עם שאר הקופות שלך אפשר לקבל דמי ניהול נמוכים גם עבורה.

האמת שעברה בי גם מחשבה דומה: שעל ידי "ריתוק" של כמה עשרות אלפים בודדים, שהם לא נחשבים עבורי סכום משמעותי, אני סוג של מבטח את היציאה לפנסיה של הילד למקרה שמכל סיבה שהיא הוא הגיע לגיל פרישה בלי אפשרות לחיות בכבוד אז זה יתן לו מרווח נשימה.

אם היתה לי אפשרות היום למשוך את כל הכסף מקרן הפנסיה שלי בלי לשלם מס גבוה הייתי עושה את זה מיד ומנהל את הכסף בעצמי.
לא הייתי מכניס את הילדים שלי לברוך הזה מבחירה כשיש אפשרויות אחרות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N משיכת קרן פנסיה מעבר לסכום חודשי מינימלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א חיפוש קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם מקדם קבוע 200 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
מ קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L קרן פנסיה מול קופת גמל - מה חסין יותר מפני מדיניות ממשלתית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G משיכת קרן פנסיה בעקבות מעבר לחו״ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M איך אפשר להיחשב כמה חשוב גירעון האקטוארי מול דמי הניהול בבחירת קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
א קרן פנסיה ברירת מחדל ומסלול השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב נכסי קרן פנסיה - מה הולך שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M תושבות מס ופתיחת קרן פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H טריק? העברת כל הפנסיה לקופ"ג, ואז פתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב קרן פנסיה משלימה כאלטרנטיבה לקופת גמל בניהול אישי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
עידו ג פתיחת קרן פנסיה/גמל - דגשים והמלצות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
algo.il קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ttmoon קרן פנסיה IRA וETFs פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
T הגורל של קרן פנסיה מסולקת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 האם יש משמעות לאיזה קרן פנסיה מבחינת חברה נמצא בה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס קרן פנסיה וקרן השתלמות פעם ראשונה בחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L האם ניתן להעביר פנסיה/קרן השתלמות ל-IB אמריקאי ולנהל זאת כ-IRA? פוסטים מאיכות נמוכה 1
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
ה שאלות של עצמאי צעיר על קרן פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה