איך אבל אתה יכול לדעת שהעקיבה בפועל של החברות בארץ היא עניין של מיומנות ולא מזל?
אם העקיבה של חברה מסויימת יותר טובה מהעקיבה של חברות אחרות, לאורך זמן בצורה קונסיסטנטית אז סביר להניח שזה עניין של מיומנות ולא של מזל.
אני לא אומר לבחור רק לפי זה. אני אומר שבתחום הזה כן יש עניין של מיומנות ושאם רואים הבדלים שהם עקביים אז יש סיכוי טוב שזה בגלל מיומנות ולא מזל.
אולי הם לא מבינים בזה מספיק, וכל עוד זה בסדר, לא אכפת לאף אחד (כפי שגם אתה משער בהמשך)?
בדיוק! ברוב החברות לאף אחד לא איכפת.
אם אתה במקרה מוצא חברה אחת שהיא יוצאת דופן ושאתה רואה שמצליחה לעקוב אחרי המדד בצורה מדוייקת יותר מאחרים לאורך זמן (ולא סתם במקרה פעם או פעמיים), אז יש סיכוי טוב שזה בגלל מיומנות.
אם אף אחד לא באמת מיומן, איך אתה יכול להסיק על העתיד?
אין ודאות של 100%.
אבל אם אתה רואה שבמשך 30 שנה (סתם דוגמא) חברה אחת מגיעה לאחוזי דיוק של 99.9%, בעוד שכל שאר החברות עומדות על 95%, אז אפשר להניח (שוב, לא להיות בטוח אלא רק להניח) שיש משהו בחברה הזאת ש "עובד יותר טוב".
כמובן שאי אפשר לדעת בודאות לגבי העתיד. אבל זה יותר טוב מכלום.
היומרה שלך לקבוע שמדובר ב"סבירות גבוהה" מדהימה...
למה מדהימה?
מה נראה לך הסבירות שאנשים יקחו "טאלנטים" (זאת הרי הדוגמא שלך שעניתי עליה) בתחום הזה וישלמו להם ערמות כסף, רק כדי לשפר בכמה שברי אחוז את איכות העקיבה של קרן הפנסיה שלהם?
אם האדם כזה טאלנט, סביר הרבה יותר שהוא ילך למקומות אחרים ולא לקרן פנסיה מתחרה.
השאלה לא מעניינת, אלא רטורית
אני דוקא חושב שהיא מעניינת.
לא מבין איך בדיוק רטורית.
זה ממש לא נכון.
מוזמן להיכנס לתקנון של כל פנסיה רנדומלית, תראה שם הבדלים ענקיים בפרמיה בין אנשים שונים לפי כל מיני הגדרות.
כך שחלק משלמים פרמיה נמוכה מדי וחלק גבוהה מדי
שוב אתה באותו סוג של טיעון מעגלי - מניח את מה שאתה רוצה להוכיח.
כל אדם משלם את הפרמיה שהוא צריך לפי דרגת הסיכון הידועה שלו. ברור שבפועל לא לכל אחד באמת קורה אירוע ביטוחי, אבל כל עוד אין לך כדור בדולח אי אפשר להגיד מראש שמישהו אחד משלם יותר מידי/פחות מידי (המידע שקיים היום כן משוקלל לתוך הפרמיה).
אם תהיה קרן עם אנשים להם סיכוי גבוה מהממוצע לאכ"ע, צפוי שהיא תהיה בגירעון אקטוארי מתמשך.
אלא אם הפרמיה שהם משלמים מגלמת את זה. ולכן הגירעון שלה (בממוצע) לא יהיה שונה משל קרנות אחרות.
יש לך הגדרה מאוד מוזרה למילה "כמעט"...