• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים

• פותח הנושא פותח הנושא Eugene200
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eugene200

משתמש סולידי
דירוג
36
מתחיל מהסוף, אני מיוחד, חיפשתי מלא ובפורמים בחיפוש ואני לא הצלחתי לקבל תשובה מספיק מעמיקה אז החלטתי בכל זאת לפתוח אשכול חדש בנושא.

בן 37, שכיר עובד בהייטק.
בשנת 2016 קיבלתי פוליסה בהשתתפות המעסיק של חברת הראל עבור אובדן כושר עבודה (אכ"ע) על כל השכר (כמובן שעד 75% כיסוי).
לאורך כל השנים עד היום אני מפקיד עד התקרת השכר לפנסיה המקיפה (שבה הגדרתי אכ"ע מינימלי 37% וללא שאירים) וכל מה שמעל התקרה מפקיד לקופת גמל לפיצויים.

נכון להיום, עלות של האכ"ע הגיע ל-1.31% מהשכר, וכל שנה זה עולה בהתאם לגיל. כלומר המעסיק מפריש היום 6.5-1.31=5.29% לקופת הגמל

חשבתי להעביר את כל מה שצברתי בקופת הגמל לניהול אישי IRA, ובמקום להמשיך להפקיד לקופת הגמל לפתוח קופת פנסיה משלימה. כשדיברתי על זה עם הסוכן הביטוח הנוכחי נאמר לי שכתוצאה מכך אאלץ לוותר האכ"ע הנפרדת שקיימת לי. לפי סעיף 14 ברגע שמעסיק משלם לקרן פנסיה 6.5% הוא לא מחוייב לשלם לפוליסת אכ"ע נפרדת.

כיום אני מתלבט בצורך באכ"ע נפרדת לעומת האכ"ע שקיימת בקופת הפנסיה + משלימה + מטריה ביטוחית.
מבדיקה שיצאה לי ישנו חיסכון משמעותי של למעלה מ-200 ש"ח לטובת הפוליסות המופרדות וככל שהגיל והשכר עולה זה נהיה יותר משמעותי.
מצד שני קיבלתי חוות דעת שהפוליסה הפרטית, במקרה של יום שחור הינה טובה יותר לעומת פוליסה מקיפה והמשלימה בנפרד.

משיחות שיצאה לי לקבל מסוכנים שונים אין תמימות דעים, אני לא מצליח להבין האם זה מבורות של חלקם או השקפת עולם שונה.

להלן, שאלות:
1. עבור שכר שמעל התקרה להפקדה לפנסיה המקיפה, האם עדיף 2 פוליסות אכ"ע נפרדות + מטריה ביטוחית או לחילופין פוליסה אכ"ע על כל השכר (שנרכשה לפני שנת 2017, רפורמה)?
2. איפה אפשר למצוא מחשבון ברור כמה עולה אכ"ע בפוליסה המקיפה, כמה עולה אכ"ע במשלימה, כמה עולה מטרייה ביטוחית ?(כמובן שלפני כל מיני הטבות מועדון, סוכן מעסיק).
3. כיצד אפשר להתמקח על עלויות האכ"ע?

בפנסיה מקיפה ומשלימה עלות האכ"ע מופיעה בנספחים של תקנוני הקרן, לפי אחוז האכ"ע הרצוי.
עלות מטריה ביטוחית דורשת השוואה בין ההצעות של החברות השונות, ותלויה בין השאר בכיסוי שאתה מבקש (עיסוק ספציפי, ביטול קיזוז, פרנצ׳זה, עלייה שנתית).

בפנסיה מקיפה ומשלימה עלות האכ"ע מופיעה בנספחים של תקנוני הקרן, לפי אחוז האכ"ע הרצוי.
עלות מטריה ביטוחית דורשת השוואה בין ההצעות של החברות השונות, ותלויה בין השאר בכיסוי שאתה מבקש (עיסוק ספציפי, ביטול קיזוז, פרנצ׳זה, עלייה שנתית).
שוב לאדם מטומטם נניח אני פותח תקנון של הפניקס משלימה:

באיזה עמוד אני רואה עבור אכ"ע של 75% ו-0 אחוז שאירים. מרגיש אני צריך דוקטורט כדי להבין איך לחשב את זה.

אני אציין את מספרי העמוד לפי מה שמודפס בתחתית הדף, שים לב שיש הבדל של עמוד בין מספר העמוד המודפס לבין מספר העמוד בתוכנת הצפיה ב pdf.
עלות הכיסוי לקצבת נכות לגבר עד גיל 67 נמצאת בעמודים:
- 109 ללא פרנצ׳זה ונכות מתפתחת.
- 117 עם פרנצ׳זה וללא נכות מתפתחת.
- 125 כולל פרנצ׳זה וללא נכות מתפתחת.
- 133 כולל פרנצ׳זה ונכות מתפתחת.

פרנצ׳זה - מכיוון שיש תקופה של 90 יום מקרות האירוע הביטוחי ועד לתשלום הקצבה, פרנצ׳זה זה כיסוי נוסף שנותן החזר רטרואקטיבי על חודשיים מתוך השלושה.
קצבה מתפתחת - עלייה של 2% ריאלי כל שנה מרגע שהתחלת לקבל קצבת הנכות עד לתום קבלת הקצבה (לכל המאוחר בגיל 67).

המספר שמופיע בטבלה הוא העלות החודשית על כל 1000 ש"ח שכר מבוטח.

אגב, שים לב שאתה מסתכל על תקנון לא מעודכן. הגירסה האחרונה היא

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
S תביעת אובדן כושר עבודה מהפנסיה אוף טופיק 5
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M פנסיה- תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E פנסיה או רק פוליסת אובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T פנסיה - תשלום אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ביטול קיזוז אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N ביטוח אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
flower מטריה ביטוחית - אובדן כושר עבודה עם עיסוק ספציפי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
D טופס פיצול - אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D הוצאה מוכרת בגין רכישת ביטוח מפני אובדן כושר עבודה (אכע) לשכירה מיסים 6
deussex בילבול בנושא אובדן כושר עבודה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I זיכוי מס בגין תשלום לביטוח חיים\אובדן כושר עבודה לשכירים (שלא דרך תלוש השכר) צרכנות פיננסית 8
L ביטוח אובדן כושר עבודה נפרד, וקופת גמל פנסיונית נפרדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
י קופת גמל עם אובדן כושר עבודה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
סרגיי אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - לעומת מטריה ביטוחית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 3
T ביטוח אובדן כושר עבודה וקרן הפנסיה צרכנות פיננסית 1
M אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - תקופת אכשרה / כיסוי מחלות קודמות צרכנות פיננסית 8
אמירב חלוקת ביטוח אובדן כושר עבודה למספר חברות ביטוח צרכנות פיננסית 4
F ביטוח אובדן כושר עבודה מטעם המעסיק VS דרך הפנסיה צרכנות פיננסית 0
R צביעת קצבה מוכרת כשיש תשלום מעסיק על אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 2
avi90 עלות ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 15
A טופס הפקדות למעסיק - עמודת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 1
waskindalost התייעצות - ניוד רכיב אובדן כושר עבודה בין חברות? בעיה? צרכנות פיננסית 4
א ביטוח אובדן כושר עבודה יקר צרכנות פיננסית 13
R עלות אובדן כושר עבודה קולקטיבי צרכנות פיננסית 0
someone235 עלות אובדן כושר עבודה פרטי צרכנות פיננסית 10
O ביטוח מנהלים או קופת גמל כאשר יש צורך בביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 17
ז עלות ביטוח אובדן כושר עבודה לעצמאים צרכנות פיננסית 19
L האם קופ״ג מחייבת אובדן כושר עבודה עפ״י תיקון 14 צרכנות פיננסית 18
ש המשך ביטוח אובדן כושר עבודה באופן עצמאי צרכנות פיננסית 3
M הקשר בין פוליסת ביטוח מנהלים לבין פוליסת אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 7
M ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 6
I חובת ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 34
ש קרן פנסיה וביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 20
M ביטוח אובדן כושר עבודה בזמן הפסקה של שנים מהעבודה צרכנות פיננסית 10
yanosh34 ביטוח סיעודי וביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 9
Y התלבטות בין הנחות בפרמיה בביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 1
A ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 38
F ביטוח אובדן כושר עבודה אוף טופיק 63
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15

נושאים דומים

Back
למעלה