• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה?

• פותח הנושא פותח הנושא Count Olaf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Count Olaf

משתמש רגיל
דירוג
181
סוכן הביטוח הציע לקבוע שיחה על הורדת דמי הניהול בקרן הפנסיה הנוכחית, אבל במהלך השיחה העלה את האפשרות לעבור לחברה אחרת. לטענתו היא גם מציעה דמי ניהול נמוכים יותר מהפקדה ומצבירה (משמעותית, נמוכים בערך בחצי) וגם משיגה תשואה גבוהה יותר (מבלי לציין שתשואות בעבר לא מבטיחות תשואות בעתיד).
השיחה גרמה לי להיזכר במאמר הזה מגלובס:
ורציתי לדעת מה צריך לברר לפני שאני מקבל את ההצעה. על פניו, דמי ניהול נמוכים יותר הם תמיד עדיפים, ולשאלתי הוא אמר שגם לא יהיה שום תשלום או קנס על מעבר בין הקרנות. אבל האם אני מפסיד משהו מהעובדה שאני מאבד ותק בחברה הקיימת? האם הוא סתם רוצה לגרוף עמלה מבלי שיהיה שינוי מהותי אצלי? האם הכל בסדר וסתם קיבלתי שירות נורמלי?

יש לציין שאני מנהל מעקב אחת לחודש אחרי קרן הפנסיה שלי (כמו כל שאר המוצרים הפיננסיים) והיא במגמת עלייה עקבית וגם משביעת רצון. לא מדובר באלט"ש שחוותה ירידה רצינית לאחרונה. כפי שהסולידית חוזרת ואומרת, בתור אדם פרטי ולא חברה, אין שום סיבה להיות לחוצים להשיג תשואות גבוהות כל הזמן, והעיקר להצמיח את התיק ביציבות בטווח הארוך, בלי לחץ.

אני לא מומחה לעניין אך כמה מחשבות:
1. הוותק בחברה לא רלבנטי. הוותק הוא שלך ועובר איתך.
2. מה שמשנה הוא אכן דמי הניהול. בצבירה גבוהה מאוד דמי הניהול מצבירה הרבה יותר רלבנטיים מדמי הניהול בהפקדה. ולהפך. תמיד טוב לשפר.
3. לקרנות פנסיה שונות יש תמהיל שונה של לקוחות, וזה משנה את האיזון האקטוארי שלהן. בזה אני פחות מבין ואחרים אולי יענו.
4. בגדול אני לא חושב שיש ערך בלבדוק את הפנסיה כל חודש. להיפך. אבל זה עניין אישי.
5. דברים אחרים שחשובים, אבל הם לא קשורים לחברה הספציפית, זה המסלול שלך והכיסוי לשארים.
6. זה בסדר שהוא ירוויח מהמעבר, אם דמי הניהול שלך ישתפרו.

על פניו, דמי ניהול נמוכים יותר הם תמיד עדיפים
העברתי את קרן הפנסיה לחברה אחרת לפני כשנה, אחרי שסוכן הציע לי בחברה אחרת דמי ניהול נמוכים יותר
לכבוד סוף השנה הסתכלתי על המצב שם, וראיתי שאני משלם בקרן החדשה יותר על ביטוח נכות - וההפרש גבוה מההבדל בדמי הניהול
אני לא יודע אם הסוכן יודע לומר לך מה תהיה עלות ביטוח הנכות בחברה החדשה (לכאורה החברה יכולה לדעת כמה היא תגבה ממך, אבל לא מעדכנים אותך לפני)

לא כדאי לעבור בחודשיים הקרובים. צפוי איזון אקטוארי חיובי למי שישאר.
פאנדר

ביטוח נכות
זה מרכיב חובה בכל קרן פנסיה? אפשר לבטל אותו ולהחזיר בהמשך? במיוחד אם יש לי כבר פוליסת ביטוח סיעודי טובה מאוד בקופה (מהסוג שכבר לא משתלם להם להציע).

4. בגדול אני לא חושב שיש ערך בלבדוק את הפנסיה כל חודש. להיפך. אבל זה עניין אישי.
מבחינתי זה מספק את הסקרנות והרצון להתעסק בכסף מבלי לפתח אובססיה יומיומית או שבועית כלפיו. אני נכנס, מסתכל, רושם לעצמי ובד"כ עובר הלאה בלי לנקוט צעדים מחוסר סבלנות.

זה מרכיב חובה בכל קרן פנסיה? אפשר לבטל אותו ולהחזיר בהמשך? במיוחד אם יש לי כבר פוליסת ביטוח סיעודי טובה מאוד בקופה (מהסוג שכבר לא משתלם להם להציע).
זה שני דברים שונים, סיעודי ונכות. הכוונה בנכות זה אובדן כושר עבודה.

עד כמה שאני מכיר בקרן הפנסיה זה חובה
אתה יכול לצמצם אותו לאחוז קטן יותר מהמשכורת, אבל לא לבטל לגמרי

לטענתו היא גם מציעה דמי ניהול נמוכים יותר מהפקדה ומצבירה (משמעותית, נמוכים בערך בחצי)
מעולה. יש על מה לדבר.
מה שאומר שכרגע אתה משלם גבוה מאוד... למה זה?

וגם משיגה תשואה גבוהה יותר (מבלי לציין שתשואות בעבר לא מבטיחות תשואות בעתיד)
שיהיה.
לא אומר כלום.
אתה גם ככה מצמיד למדד כלשהוא, כן?

לשאלתי הוא אמר שגם לא יהיה שום תשלום או קנס על מעבר בין הקרנות
אין דבר כזה קנס במעבר בין חברות בקרנות הפנסיה המקיפות/משלימות.
זה לא שנות ה- 90 עם חברות הסלולר.

אבל האם אני מפסיד משהו מהעובדה שאני מאבד ותק בחברה הקיימת?
הותק עובר מקרן פנסיה מקיפה אחת לשניה.
אין אפילו תקופת הכשרה אם אתה ממשיך להפקיד מסודר ובצורה קבועה וחודשית (?).

האם הוא סתם רוצה לגרוף עמלה מבלי שיהיה שינוי מהותי אצלי?
למה "סתם"?..
אם הוא מצליח להוזיל לך את דמי הניהול מההקפדה בחצי (!) ואת דמי הניהול מהצבירה בחצי (!) - למה העמלה הזו "סתם"?
שיהנה ממנה כי היא מגיעה לו ושיהיה לו לבריאות.
לא אתה משלם אותה, אלא החברה שמקבלת אותך לשירותיה.
שיפזר לחם ארז לדגים בירקון מבחינתך. תסתכל על הצלחת שלך.

יש לציין שאני מנהל מעקב אחת לחודש אחרי קרן הפנסיה שלי
מיותר מבחינתי... אבל זו לא ביקורת.
מה הרעיון?
כל דו"ח רבעוני אני בודק שכל ההפקדות נכנסו בזמן הנכון שלהם (שכיר), וזהו.
לא מוצא טעם להיצמד למעקב חודשי של מוצר השקעה/חיסכון שהוא לטווח כל כך רחוק.

זה מרכיב חובה בכל קרן פנסיה? אפשר לבטל אותו ולהחזיר בהמשך?
כן, ביטוח הנכות הנ"ל הוא בעיקרון ביטוח אובדן כושר עבודה "מקצועי" כללי למדי, והוא לפי מה שאני זוכר (זוכר!) מרכיב חובה בקרנות הפנסיה המקיפות שמציעות ערבות הדדית.
תקרא על זה בבלוג של נדב טסלר (פנסיוני). כתוב שם הכל.
ממה שאני זוכר, אי אפשר לבטל את ביטוח הנכות (אובדן כושר עבודה) בקרן הפנסיה המקיפה לגמרי ולא לשלם אותו (בשביל זה יש את קופות הגמל שמשלמות לקצבה, או את קרנות הפנסיה המשלימות).
לא יודע אם אפשר לבטל אותו, אבל ייתכן שכן.
צריך לבחור מסלול ביטוחי.

במיוחד אם יש לי כבר פוליסת ביטוח סיעודי טובה מאוד בקופה (מהסוג שכבר לא משתלם להם להציע).
ביטוח סיעודי הוא לא ביטוח נכות.
אלו 2 דברים שונים לגמרי.
כמו שמה שאנשים קוראים לו ביטוח חיים (ומתכוונים בכלל לביטוח רפואי) הוא לא ביטוח חיים Risk.

לטענתו היא גם מציעה דמי ניהול נמוכים יותר מהפקדה ומצבירה (משמעותית, נמוכים בערך בחצי)
חוזר שוב למה שכתבת:
כשהצבירה בקרן הפנסיה נמוכה יחסית, נניח סתם לצורך הדוגמא פחות מ- 300K ש"ח - עדיפים דמי ניהול מההפקדה נמוכים יותר.
כשהצבירה בקרן הפנסיה גבוהה יחסית, נניח סתם לצורך הדוגמא 300K ש"ח ומעלה - עדיפים דמי ניהול מהצבירה נמוכים יותר.
את זה אתה מכיר? התחשבת בזה?

סוכן הביטוח הציע לקבוע שיחה על הורדת דמי הניהול בקרן הפנסיה הנוכחית, אבל במהלך השיחה העלה את האפשרות לעבור לחברה אחרת. לטענתו היא גם מציעה דמי ניהול נמוכים יותר מהפקדה ומצבירה (משמעותית, נמוכים בערך בחצי) וגם משיגה תשואה גבוהה יותר
תשואה בעבר לא חשובה. דמי ניהול כן.

האם אפשר למצוא את ההבדל בעלויות הכיסויים הביטוחיים בין קרנות הפנסיה השונות?
הביטוח עולה פי כמה מדמי הניהול. גם האיזון האקטוארי יכול להיות גדול יותר מדמי הניהול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T פגישה עם סוכן פנסיוני (תמורה) - מה לשאול? שוק ההון 0
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
בובין חוט-השני מה השאלות שחייבים לשאול כשמצטרפים כשותף לעסק? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
A רציתי לשאול על קרנות אמריקאית ואיריות: שוק ההון 9
tomchoook מחזור משכנתא - מה עלי לשאול בשיחה עם הנציג מהבנק? נדל"ן 20
א חברות אמינות שמטפלות בהחזר מס לשכירים ומה לשאול. אוף טופיק 7
נגב שאלות שכדאי לשאול את מי שמציע ליווי לרכישת בוננזה בישראל נדל"ן 24
S דברים שלא העזתי לשאול - מורה נבוכים אוף טופיק 17
Y [חדש] בן 30 וכאן כדי לשאול וללמוד שוק ההון 8
liranviper השקעה בפליפ בארה"ב - מה לשאול? נדל"ן 32
פ לפני פגישה עם יועץ פנסיוני במקום העבודה מה כדאי לשאול שוק ההון 4
ע שאלה 91- שהתביישתי לשאול אוף טופיק 4
ג ממי אוכל לשאול את הספר Early Retirement Extreme? אוף טופיק 2
Odysseus המשקיע שהינו יודע לשאול שוק ההון 33
A מוזמנים לשאול- בנקאות צרכנות פיננסית 96
I פנסיה וקרן השתלמות עם סוכן/ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D סוכן ביטוח מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 71
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פגישה עם סוכן בעבודה חדשה איך להתכונן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
K סוכן ישיר מול סוכנות הסדר - תיאום דמי ניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה פתיחת קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
O לימודי סוכן ביטוח/משווק פנסיוני התפתחות אישית 6
א האם יש קייס, נגד סוכן ביטוח? צרכנות פיננסית 4
I מישהו מכיר סוכן של בית השקעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ז אחרי שיחה עם סוכן: שאלות ותחושות צרכנות פיננסית 9
deussex תהליך חיפוש דיירים וחתימה על חוזה - לבד או דרך סוכן נדל"ן + עו"ד נדל"ן 27
ה סוכן ביטוח פנסיוני ונדלני התפתחות אישית 0
T סוכן למעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
O בחירת סוכן פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ה קרן השתלמות ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן? צרכנות פיננסית 12
ו טופס "סוכן זר" בהקשר לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
deussex החלפת סוכן ביטוח בביטוח מבנה נדל"ן 6
א קרן השתלמות/פנסיה/גמל דרך סוכן או לבד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W טעות של סוכן צרכנות פיננסית 8
G סוכן: "גוף שסוגר את הפעילות לא רלוונטי ההבטחות שלו" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
B מעסיק שדורש לעבוד דרך סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Trevor סוכן פנסיוני לשכיר צרכנות פיננסית 3
MJJF התנהלות באמצעות סוכן פנסיוני לעומת התנהלות ישירה צרכנות פיננסית 3
א אחריות סוכן פנסיוני על תקלה בהפקדות צרכנות פיננסית 4
A זקוק לעזרה לאחר ישיבה עם סוכן פנסיוני צרכנות פיננסית 17
M בחירת קרן פנסיה ועבודה דרך סוכן צרכנות פיננסית 20
M עוזב מקום עבודה גדול עם סוכן ביטוח ותנאים טובים למקום עבודה קטן-איך לשמר תנאים? צרכנות פיננסית 20
totoguy סתירה בין דמי ניהול שהובטחו ע"י סוכן לאלו שנגבו בפועל צרכנות פיננסית 4
לא חשוב שמות השלכות להתנהלות עצמאית מול חברת הפנסיה ללא סוכן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
Res Cogitans בקשת מעסיק מעובד לשלם עבור שירותי סליקה של סוכן צרכנות פיננסית 0

נושאים דומים

Back
למעלה