Count Olaf
משתמש רגיל
- דירוג
- 181
סוכן הביטוח הציע לקבוע שיחה על הורדת דמי הניהול בקרן הפנסיה הנוכחית, אבל במהלך השיחה העלה את האפשרות לעבור לחברה אחרת. לטענתו היא גם מציעה דמי ניהול נמוכים יותר מהפקדה ומצבירה (משמעותית, נמוכים בערך בחצי) וגם משיגה תשואה גבוהה יותר (מבלי לציין שתשואות בעבר לא מבטיחות תשואות בעתיד).
השיחה גרמה לי להיזכר במאמר הזה מגלובס:
www.globes.co.il
ורציתי לדעת מה צריך לברר לפני שאני מקבל את ההצעה. על פניו, דמי ניהול נמוכים יותר הם תמיד עדיפים, ולשאלתי הוא אמר שגם לא יהיה שום תשלום או קנס על מעבר בין הקרנות. אבל האם אני מפסיד משהו מהעובדה שאני מאבד ותק בחברה הקיימת? האם הוא סתם רוצה לגרוף עמלה מבלי שיהיה שינוי מהותי אצלי? האם הכל בסדר וסתם קיבלתי שירות נורמלי?
יש לציין שאני מנהל מעקב אחת לחודש אחרי קרן הפנסיה שלי (כמו כל שאר המוצרים הפיננסיים) והיא במגמת עלייה עקבית וגם משביעת רצון. לא מדובר באלט"ש שחוותה ירידה רצינית לאחרונה. כפי שהסולידית חוזרת ואומרת, בתור אדם פרטי ולא חברה, אין שום סיבה להיות לחוצים להשיג תשואות גבוהות כל הזמן, והעיקר להצמיח את התיק ביציבות בטווח הארוך, בלי לחץ.
השיחה גרמה לי להיזכר במאמר הזה מגלובס:

אלפי שקלים: מה מרוויחים הסוכנים כשהם מעבירים לכם את הפנסיה

יש לציין שאני מנהל מעקב אחת לחודש אחרי קרן הפנסיה שלי (כמו כל שאר המוצרים הפיננסיים) והיא במגמת עלייה עקבית וגם משביעת רצון. לא מדובר באלט"ש שחוותה ירידה רצינית לאחרונה. כפי שהסולידית חוזרת ואומרת, בתור אדם פרטי ולא חברה, אין שום סיבה להיות לחוצים להשיג תשואות גבוהות כל הזמן, והעיקר להצמיח את התיק ביציבות בטווח הארוך, בלי לחץ.