• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניית עסק קטן מה אני מפספס

נשמע שאם אני קונה גן ילדים עם ילדים רשומים באופן קבוע במשך כבר כמה שנים וצוות גננות, זה יכול לעשות לי 30-40 אלף חודשי עם התעסקות לא גדולה מידי (יש גננת אחראית אם מישהי חולה או עוזבת וכו וכו היא אחראית)
הסכומים שאתה רושם הם הכנסות או רווח נקי?
הדיוטות לא מבינים את ההבדל, אבל הוא די פשוט.
הכנסות זה הכסף שקיבלת עבור השירות/מוצר. וכדאי להבדיל בין הכנסות כול מע"מ ואחרי מע"מ.
רווח נקי זה אחרי כל ההוצאות והמיסים.
נניח שיש מעון פרטי (כולל צהרון) עם 30 ילדים (כמו זה שהנכדה שלי הולכת אליו) וההכנסות הן כ-120K כולל מע"מ:
1. בלי מע"מ זה 102K
2. עלות מעביד גננת מובילה (משכורת+הפרשות פנסיה ובט"ל) לפחות 15K.
3. עלות סייעות - שלוש או ארבע סייעות כפול עלות מעביד למשכורת מינימום - לפחות 20K
4. חשמל, מים, ארנונה, אגרות - 10K בערך?
5. שכירת המבנה - 15K-20K הגיוני?
6. תחזוקת המבנה והחצר, גינון אם צריך. צביעה ושיפוצים מדי פעם.
7. ציוד לימודי לגן - משחקים, צעצועים, צבעים, בריסטולים, מספריים וכדומה
8. ציוד אחר לגן - שולחנות, כסאות, מזרונים, ארונות, שידות, מתקנים בחצר.
*בסעיפים האחרונים כבר פחות יודעת להעריך אבל עוד כמה עשרות אלפי ש"ח ביחד.
ומההפרש שנשאר יש לשלם מס הכנסה.

בדיוק כמו שרוב המשפחות לא יודעות לנהל משק בית, אם אותה משפחה מנהלת עסק אז היא מנהלת אותו בצורה קלוקלת.
צודקת
למה שאדם לא ירצה לצאת לפנסיה? לצורך הדוגמא, אם עכשיו את מקבלת קצבה של חצי מיליון שקל לחודש עד שארית ימי חייך, את עדיין תעבדי בעסק כי את נהנת?
בטח! בוודאות בעלי ימשיך כל עוד הוא יכול (אני גם ככה מתעסקת יותר במה שמסביב) - הוא פשוט אוהב את העבודה.
ועוד משהו שלא תקף לכולם ותלוי גם בסוג העיסוק - בחישוב ממוצע חודשי על פני השנה, אנחנו עובדים פחות מחצי משרה. יש המון זמן פנוי להנות מהחיים.

תודה על התשובה המפורטת. בהחלט שופך אור על הדברים.

רק למען הסר ספק, אינני מזלזל באף שכיר בן אם הוא משתכר הרבה או לא.
רק טוען שאם אתה באמת רוצה להתעשר, ואני מתכוון כאן להיות בעל הון ולמשוך שכר גבוהה אז הסיכויים לעשות זאת דרך שכיר הם הרבה יותר פחותים מאשר בעל עסק.
אני חושב שזה הרבה יותר תלוי בבן אדם ובתחום...השאלה היא איפה אתה יכול למקסם את ההשתכרות שלך בהנתן היכולות שלך...שאלה מאד אישית.
יש שכירים שמרוויחים הון תועפות ואשר לא היו יוכלים לעשות מספרים דומים בתור עצמאים.(דוגמאות קיצוניות אלו רוב המנכ"לים של החברות הציבוריות ושל מנהלים בכירים בהן...אבל לא רק...גם בחברות פרטיות). לא כל אחד יכול להצליח מאד כעצמאי.
אני לא טוען שכל עסק יכול או שלא נדרשת עבודה רבה בזה אלא סטטיסטית אם ניקח את האנשים העשירים באמת נראה שרובם כנראה לא השיגו את העושר הזה ע"י שהיו שכירים טובים בחברות גדולות.
שוב, יש לך שכירים עשירים מאד...ואתה מדבר כאן על הטופ של הטופ. סטטיסטית רוב האנשים לא יהיו מאד עשירים, לא כשכירים ולא כיזמים...הרוב לא יהיו מולטי מיליונרים...זה דורש יכולות, הזדמנויות, אופי, מזל והרבה אלמנטים אחרים...מצד שני, לא מעט אנשים בישראל חיים ברווחה גבוהה כתוצאה ממסלול מובנה יחסית. הרוב המוחלט של עובדי ההייטק לא היו מגיעים לרווחה כלכלית דומה כתוצאה מעבודה כעצמאי/יזם.
יש בזה נחמה גדולה גם לאנשים שהם לא משכילים כי זה כן מאפשר להם מוצא לשאוף אליו בלי תלות במנת משכל/השכלה - למרות שכי שציינת צריך אופי והשקעה בשביל זה כמו שציינת.
השאלה שנשאלת עכשיו היא בנוגע לשכיר שגם ניצב בדד ליינים, גם משקיע שעות רבות בעבודה וטוחן בעבודה.
האם לאדם כזה לא עדיף להשקיע את האנרגיה הזאת שהוא מנטב לטובת המעסיק עבור עצמו ולנסות לראות אם הוא מצליח אפילו יותר על ידי פתיחה של עסק (או רכישה).
הרי אם בסוף סך ההשקעה שהוא נותן לחברה שווה לסך ההשקעה שהיה משקיע בעסק שלו אז אין פה הפסד שעות/אנרגיה מהבחינה הזאת. רק שהאפסייד יכול להיות גבוהה הרבה יותר (תיאורטית).
אם יש לו את היכולות והאופי כן...אבל שוב, לרוב אין. זוהי האמת. אני העסקתי עד היום מאות עובדים, אנשים טובים, מוכשרים, חכמים...אני חושב שבערך 5% ניסו להיות עצמאים ואני מכיר רק 2-3 עובדים לשעבר שהצליחו כיזמים...וגם זה לא בהיקף שהם ציפו לו. זה קשה.
עכשיו בקשר להשקעת האנרגיה והמאמץ...יש הבדל ענק בין זה שאתה היזם שאחראי על 100% לבין להיות בורג במכונה(גדולה או קטנה) כשמישהו אחר דואג לכל הדברים מסביב ו/או אחראי לחלקים משמעותיים אחרים.
דוגמא "קיצונית", נגיד ואתה מתכנת על ...עובד על שיפור מערכת הפרסום של גוגל ומצליח לשפר את הרווחיות של גוגל בעשרות מילארדים כתוצאה מפיתוחי תוכנה משמעותיים...ומקבל על זה שכר של מאות אלפי דולרים אם לא מיליוני דולרים...תגמול ענק. אבל זניח ביחס למילארדים בערך שייצרת.
נניח ואתה עוזב את גוגל...ו? אתה יכול לקבל את המילארדים האלו לכיס איכשהו? אתה יכול לקבל תגמול יותר טוב מעבודה עצמאית? כנראה שלא.
בתור בורג במערכת רווחית הצלחת עם הכישורים שלך לשפר משמעותית משהו שנבנה בעזרה של הרבה מאד אנשים אחרים...וכתוצאה מכך תוגמלת ביתר...מינפת את היכולות שלך...לא היית עושה יותר בתור עצמאי אם בכלל.

מי שיכול להיות יזם, בתחום רווחי, כנראה שצריך לעשות את זה...זה פשוט לא מתאים לרוב האנשים, ההזדמנויות הם לא כמו שהם חושבים וברוב המוחלט של המקרים...בין השאיפה הזו (להיות עשיר דרך יזמות) לבין המציאות...עומדים פערים גדולים של יכולות ואופי.

אז לא יודע מה המדד שלך לחוכמה ולמה אתה חושב שאי אפשר להיות מהנדס ואיש עסקים?

נטו עבודה קשה. והרבה מזל

אני עונה כבעל עסק אחד או יותר קרוב ל30 שנים
אין כזה דבר עסק פסיבי למיטב ידיעתי וניסיוני
עצמאי חושב כל הזמן על העסק לטוב ולרע
רק אנקדוטה
השקעתי בעסק שמישהו אחר ניהל ואני הייתי רק משקיע פיננסי
ובאתי לבקר מדי פעם
בסוף זה נגמר בהפסד של מיליונים
מצד שני
אני חי בבית פרטי בשרון
אני נוהג על רכב יוקרתי מאוד
אשתי נוסעת על אותו סגנון
מצבי הכלכלי שפיר פלוס
המחירים?
אין רגע של שקט בראש
חייבים לייצר תזרים
יש הוצאות קבועות לא קטנות
יש עובדים שזה כאב ראש בפני עצמו
בקיצור זה הרבה עבודה קשה.

הבן שלי שוקל להקים סטארט אפ והוא מתלבט בגלל שהוא מבין את המחיר של להיות עצמאי.

לטעמי זה גם עניין של אופי.
אבל שוב פעם בהמשך לשאלתי, אני מתכנן לעסוק את זה בהכנסה צידית לא כמקור עיקרי בזמן שאני אולי אעבוד בהייטק בתור שכיר אבל אם אני קונה גן עם ילדים רשומים וצוות שרץ כבר כמה שנים בחצי מיליון ועושה בשנה אפילו 300 אלף גם אם אחרי 4 שנים הגן נסגר ולא מצאתי ילדים עדיין עשיתי רווח של 100% תשואה ב4 שנים (בלי שום הפסד כי למשל אם אין רשומים לשנה הבאה מפטר את הגננות ומפסיק להשכיר את המקום)

הסכומים שאתה רושם הם הכנסות או רווח נקי?
הדיוטות לא מבינים את ההבדל, אבל הוא די פשוט.
הכנסות זה הכסף שקיבלת עבור השירות/מוצר. וכדאי להבדיל בין הכנסות כול מע"מ ואחרי מע"מ.
רווח נקי זה אחרי כל ההוצאות והמיסים.
נניח שיש מעון פרטי (כולל צהרון) עם 30 ילדים (כמו זה שהנכדה שלי הולכת אליו) וההכנסות הן כ-120K כולל מע"מ:
1. בלי מע"מ זה 102K
2. עלות מעביד גננת מובילה (משכורת+הפרשות פנסיה ובט"ל) לפחות 15K.
3. עלות סייעות - שלוש או ארבע סייעות כפול עלות מעביד למשכורת מינימום - לפחות 20K
4. חשמל, מים, ארנונה, אגרות - 10K בערך?
5. שכירת המבנה - 15K-20K הגיוני?
6. תחזוקת המבנה והחצר, גינון אם צריך. צביעה ושיפוצים מדי פעם.
7. ציוד לימודי לגן - משחקים, צעצועים, צבעים, בריסטולים, מספריים וכדומה
8. ציוד אחר לגן - שולחנות, כסאות, מזרונים, ארונות, שידות, מתקנים בחצר.
*בסעיפים האחרונים כבר פחות יודעת להעריך אבל עוד כמה עשרות אלפי ש"ח ביחד.
ומההפרש שנשאר יש לשלם מס הכנסה.
יוצא פה הוצאות של נגיד 80K,מה רע? 22K רווח מהצד? (ושוב פעם אם יש לי גננת מובילה היא אחראית על העובדות והכל)

לגבי השאלה השנייה - למה שאדם לא ירצה לצאת לפנסיה? לצורך הדוגמא, אם עכשיו את מקבלת קצבה של חצי מיליון שקל לחודש עד שארית ימי חייך, את עדיין תעבדי בעסק כי את נהנת?
אני יכול להעיד על עצמי
לא מקבל חצי מיליון שקל לחודש אבל עצמאי כלכלית ממזמן
אני ממשיך כי אני אוהב את זה והנה מזה
יותר מזה אני מקבל כסף גם על דברים שהייתי מוכן לשלם כדי לעשות
אני שולט בזמן שלי
מחליט מתי לצאת לחופש/ לבוא למשרד/ללכת הביתה
מה אני אעשה בפנסיה ששונה ממה שאני עושה היום?
רוב האנשים שאני מכיר רוצים להמשיך לעבוד ולהיות פעילים
עוד נקודה זה שזה עסק שאני הקמתי
זה כמו עוד ילד
ולא עוזבים ילדים...

אני מתכנן לעסוק את זה בהכנסה צידית לא כמקור עיקרי בזמן שאני אולי אעבוד בהייטק בתור שכיר
אדם עושה תוכניות ואלוהים צוחק
אני מאחל לך בהצלחה רבה על אמת
אולי תצליח במשהו שאני לא מכיר
תבדוק מה חסמי היציאה שלך צהעסק
תוודא שיש לך כיסוי ביטוחי מתאים ותתקדם
מי שלא מנסה כבר נכשל מראש

אני בעל עסקים, בתחום האינטרנט(תחום רווחי מאד) מעל 20 שנה. יש לי בני משפחה בעסקים מצליחים בתחום המזון, אופנה, retail וכו...

עסקים קטנים, ברוב המקרים, תלויים בכמעט 100% בבעל הבית...שיתפעל, יריץ, יטפל בבעיות וכו...רוב העסקים הקטנים לא שווים יותר מידי בלי בעל בית מוצלח מאד שמתפעל את העסק ביום יום. כשאתה מדבר על למצוא "שכיר" שינהל עסקים מהסוג הזה, דבר שדורש מחוייבות מאד גבוהה, יכולות מאד גבוהות(מסחריות, ניהוליות, עסקיות וכו...)...זוהי ברוב המקרים פנטזיה מאד לא מציאותית. לאף שכיר לא יהיה אכפת באותה צורה, למעט מהם יהיו את הכישורים והסיכוי שלך למצוא מישהו לניהול עסק כזה ולשמור אותו הוא די אפסי.

אנשים מוכרים עסקים במכפילים "נמוכים" כי הם שרופים, כי הם מבינים משהו על העסק שאתה לא יודע(תחרות חדשה וכו), כי המספרים מיופים(40-50 לפני שכר של הבעל בית? אחרי? בגלל תקופה טובה?) , כי אלו מספרים שדורשים עבודה מאד מאד קשה(כמה צוות? כמה הוצאות קבועות? איזה אחוז זה מהמחזור?) וכו...

השקעה(או תפעול) של עסקים מוצלחים אכן ייצר לך תשואה חסרת כל פרופציה להשקעה בשוק מניות, אשר נסחר ברוב המקרים במחירים יקרים-עד מופקעים(מכפיל 20-25 על השנה הקרובה)...יש לי עסקים שעושים 10-15% על ההון ברמה חודשית.
אבל זה דורש מומחיות, מעורבות, כישורים, ידע וכו...אם אתה מצפה לקנות עסק ולשבת רגל על רגל ולקבל תשואה גבוהה...ברוב המוחלט של המקרים, זוהי ציפיה לא ריאלית עד תלושה לגמרי.
כשאתה קונה את שוק המניות היקר...אתה קונה נכסים טובים מאד, מאד יקרים בפיזור גבוה שלא צריכים אותך...שם אתה יכול לשבת "רגל על רגל"...והתשואה בהתאם(נמוכה).

כי זה לא מה שיקרה. אתה לא תמצא מישהו טוב ב15. אתה עדיין תצטרך לטפל בכל הבעיות השוטפות(גיוסים, הורים, בעיות, עיריה, מיסים וכו...).

בסופו של דבר, עולם העסקים הוא אכן עולם מאד מתגמל למי שיכול להצליח בו...אבל זה מאד תלוי תחום...וזה דורש קומבינציה של יכולות ואופי שלרוב האנשים, פשוט אין. פעם חשבתי שהרוב יכולים להיות יזמים...היום ברור לי שזה לא המצב.
האם יכול להיות שתהיה איש עסקים טוב? יכול להיות...ובשביל באמת לגלות את זה, בסופו של דבר צריך לקפוץ למים ולנסות...אבל לא הייתי שורף כסף שקיבלת בצורה כזו מהירה ועל ידי קניה של עסקים שאין לך בהם מושג.

חלק מאלו שנוהגים בפורשות(לאו דווקא בעלי פורשות) הם בעלי עסקים שהצורה שלהם להשתכר היא על ידי כך שהם מוכרים לאנשים שהם נוהגים בפורשות.

אין הרבה(וזה בלשון המעטה) עסקים שמרוויחים רבע מיליון ש"ח בחודש, או אפילו 50.
אני מעסיק שכירים שמרוויחים יפה מאד...וחיים עם הרבה פחות בעיות וחששות מאשר רוב בעלי העסקים, יש להם ימי חופש, מחלה, פיצויים וכו...עושים את מה שהם טובים בו ומרוויחים יפה מאד.
הרוב לא יכולים להיות יזמים מצליחים. גם אלו שיכולים להיות יזמים מצליחים, במידה ועובדים בתחום קשוח(רוב התחומים) פוטנציאל ההשתכרות שלהם לא גבוה במיוחד...בוודאי ביחס למאמץ.

אני מהנדס מאחת האוניברסיטאות שציינת(ואיש עסקים)...רוב החברים שלמדו איתי הם פשוט מהנדסים בחברות גדולות, מרוויחים יפה מאד, יותר מהרוב המוחלט של בעלי העסקים, עם הרבה פחות דאגות. המסלול שלהם בחיים הוא בהחלט לא מסלול שיש לזלזל בו והוא בהחלט אלטרנטיבה יותר טובה לרוב המוחלט של האנשים(מבחינה כלכלית/איזון עבודה חיים)...אלא אם כן יש לך את הגוק של היזמות, את היכולות היוצאות מן הכלל ובתקווה גם מומחיות בתחום רווחי מאד.
היית ממליץ אז על לנסות לקנות עסק שפעיל כבר שנים במידה ועושים בירור ורואים שהדוחות אכן נכונים והכל?
מה שכן רשמת שמוכרים במכפיל נמוך כי הם שרופים אבל לפי חיפוש באינטרנט וקצת התייעצות עם צאט GPT נראה שכל עסק נמכר במכפילים של בין 2 ל4 גם אחד מצליח. למה זה כזה נמוך??

סטטיסטית אם ניקח את האנשים העשירים באמת נראה שרובם כנראה לא השיגו את העושר הזה ע"י שהיו שכירים טובים בחברות גדולות.
אני זוכרת שראיתי סטטיסטיקות על זה, ורוב האנשים העשירים לא התעשרו על ידי עבודה שכירה ולא על ידי עסקים. אלא על ידי ירושה.

היית ממליץ אז על לנסות לקנות עסק שפעיל כבר שנים במידה ועושים בירור ורואים שהדוחות אכן נכונים והכל?
מה שכן רשמת שמוכרים במכפיל נמוך כי הם שרופים אבל לפי חיפוש באינטרנט וקצת התייעצות עם צאט GPT נראה שכל עסק נמכר במכפילים של בין 2 ל4 גם אחד מצליח. למה זה כזה נמוך??
שלום לכלום,
קיבלתי עכשיו בירושה סכום של מיליון וקצת והתחלתי להתעניין בקניית עסק מניב ויש לי כמה שאלות:
מה שהייתי ממליץ למישהו ללא ניסיון עסקי אשר קיבל סכום כסף משמעותי ומעוניין להשקיע אותו בבניית הון זה לקנות בסכום הזה תעודת סל על הסנופי ולהכניס את הכסף לאורך תקופה ארוכה(שנה שנתיים).
ללכת ולנסות ולקנות עסק, ללא ניסיון עסקי קודם זה לפי דעתי ממש דוגמא ל "מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם"..

ואם כבר הייתי רוצה לקנות עסק מסויים, הייתי עושה DD שלם על העסק...המספרים לא אומרים הכל...

1. מחליט על תחום שחושב שהוא רווחי מאד ומתחיל לבדוק נכסים.
2. מדבר עם הלקוחות - לראיין אותם ולשמוע מה הם חושבים.
3. לבדוק את התחרות באזור.
4. לדבר עם העובדים, לשמוע מהם מה חושבים על העסק, על הלקוחות, על הבעיות, על הצרכים והרצונות שלהם.(יכול להיות שיום אחרי שתרכוש תגלה שכולם מצפים להעלאות או עוזבים).
5. להסתכל עמוק בדוחות, להבין את כל ההוצאות ומה הצפי לשינוי שלהם.
6. לנסות להבין באמת, עד כמה שאפשר, למה המוכר מוכר.
7. כמה העסק תלוי בבעל בית...כמה הוא מעורב...האם הרווח שמתואר הוא אחרי שכר הוגן עבורו?(נגיד יזם של מסעדה שעובד 24x7 ומושך שכר נמוך...תחליף את זה בשכר אמיתי למישהו בעבודה בהיקף כזה ואולי כל הרווח הולך וכו...)
ועוד ועוד כתלוי במה שמגלים.

אבל אני באמת חושב שהסיכוי של מישהו ללא ניסיון לקנות עסק, במחיר שהמוכר מוכן אליו(וכמובן ממוכר שמבין את העסק הרבה יותר טוב ממך) ולעשות עיסקה טובה...הוא די אפסי.
לך תהיה שכיר בתחום מעניין ובתקווה תלמד קצת ניהול, תמצא איזה שותף עם ניסיון(בתקווה מוצלח) ותכנס יחד איתו וכו וכו...

מה שהייתי ממליץ למישהו ללא ניסיון עסקי אשר קיבל סכום כסף משמעותי ומעוניין להשקיע אותו בבניית הון זה לקנות בסכום הזה תעודת סל על הסנופי ולהכניס את הכסף לאורך תקופה ארוכה(שנה שנתיים).
ללכת ולנסות ולקנות עסק, ללא ניסיון עסקי קודם זה לפי דעתי ממש דוגמא ל "מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם"..

ואם כבר הייתי רוצה לקנות עסק מסויים, הייתי עושה DD שלם על העסק...המספרים לא אומרים הכל...

1. מחליט על תחום שחושב שהוא רווחי מאד ומתחיל לבדוק נכסים.
2. מדבר עם הלקוחות - לראיין אותם ולשמוע מה הם חושבים.
3. לבדוק את התחרות באזור.
4. לדבר עם העובדים, לשמוע מהם מה חושבים על העסק, על הלקוחות, על הבעיות, על הצרכים והרצונות שלהם.(יכול להיות שיום אחרי שתרכוש תגלה שכולם מצפים להעלאות או עוזבים).
5. להסתכל עמוק בדוחות, להבין את כל ההוצאות ומה הצפי לשינוי שלהם.
6. לנסות להבין באמת, עד כמה שאפשר, למה המוכר מוכר.
7. כמה העסק תלוי בבעל בית...כמה הוא מעורב...האם הרווח שמתואר הוא אחרי שכר הוגן עבורו?(נגיד יזם של מסעדה שעובד 24x7 ומושך שכר נמוך...תחליף את זה בשכר אמיתי למישהו בעבודה בהיקף כזה ואולי כל הרווח הולך וכו...)
ועוד ועוד כתלוי במה שמגלים.

אבל אני באמת חושב שהסיכוי של מישהו ללא ניסיון לקנות עסק, במחיר שהמוכר מוכן אליו(וכמובן ממוכר שמבין את העסק הרבה יותר טוב ממך) ולעשות עיסקה טובה...הוא די אפסי.
לך תהיה שכיר בתחום מעניין ובתקווה תלמד קצת ניהול, תמצא איזה שותף עם ניסיון(בתקווה מוצלח) ותכנס יחד איתו וכו וכו...
בוא, תמיד חייב להתחיל ממשהו איך אני אצבור ניסיון בלי לקנות עסק ראשון?

בוא, תמיד חייב להתחיל ממשהו איך אני אצבור ניסיון בלי לקנות עסק ראשון?
הציעו לך כאן הצעות לא רעות….ולהרים משהו משל עצמך לבד/עם שותף ולהשתמש בחלק מהכסף שקיבלת יכול להיות אחלה כוון .

אבל לקנות עסק כשאין לך שום ניסיון עיסקי בתחום בו אין לך שום הכרות/ניסיון/ידע מהעבר …ועוד כשאתה בא עם גישה שלקנות עסק פרטי קטן זה איזו עיסקה פשוטה שתייצר לך הכנסה פאסיביות בלי יותר מידי התעסקות …וואלה …הכל יכול לקרות … אבל לא הייתי מהמר על התוצאה שאתה חושב עליה .
רוב הסיכויים שתגלה שזה לא כזה פשוט , לא כזה בלי התעסקות ולא באמת כזה רווחי.

בדיוק נזכרתי בשני כללי ההשקעות של וורן באפט
הכלל הראשון " אל תפסיד את הכסף"
הכלל השני" אל תשכח את הכלל הראשון"

יוצא פה הוצאות של נגיד 80K,מה רע? 22K רווח מהצד? (ושוב פעם אם יש לי גננת מובילה היא אחראית על העובדות והכל)
לא יודעת, לי יצא יותר מ-80K הוצאות. כנראה חישבת רק את הסעיפים שהערכתי בהם סכום כלשהו ופיספסת את היתר, ואת המיסים אם יש רווח.
אם למשל הגננת של המעון היתה קונה את העסק - כבר הרוויחה את המשכורת שלה. היות ואתה לא עובד שם, אין לך אפשרות לחסוך את אחד העובדים או אפילו הנהלת חשבונות (שכחתי וכדאי להוסיף להוצאות למעלה - עסק צריך רו"ח, ביטוחים שונים ואולי אפילו עו"ד בריטיינר או מדי פעם).
אני לא מתפלאת שמחירי המעונות הפרטיים הם כ"כ גבוהים. בחישוב של 4K לחודש לילד, אפילו בגן צפוף, לא נשאר כמעט רווח.

לעבוד בעסק קיים של מישהו אחר
בול.
אם אתה לא מתכוון ללמוד, ואתה עדיין צעיר לך לעבוד בעסק שמעניין אותך ותלמד עליו הכל. תתנדב לעשות הכל כדי ללמוד כך דבר על העסק.
ככה גם תצבור ניסיון מעשי וגם תלמד איך לנהל.

הכלל הראשון " אל תפסיד את הכסף"
הכלל השני" אל תשכח את הכלל הראשון"
באפט הסביר בהמשך שמשמעות הכללים היא כשניגשים לבחון כדאיות של השקעה מסוימת, צריך להכיר את כל הדרכים בהן אפשר להפסיד את הכסף. רק אחרי שהכרת, למדת והבנת לעומק את הסיכונים, רק אז תוכל להגיע למצב שאתה (כמעט ו) לא מפסיד כסף.

ובהקשר של הפות"ש, אם הוא לא רואה איך אפשר להפסיד כסף מהצעה של - תקנה עסק שמייצר כסף מכח האינרציה בלבד - הוא בהכרח הולך להפסיד את הכסף.

נערך לאחרונה ב:
אני בן 26 סיימתי הרגע תואר במדעי המחשב באוניברסיטה מובילה ומתחיל לעבוד בהייטק, להתחיל לעבוד בגן ילדים זה כמובן לא ריאלי ולא מה שאני מחפש לעצמי סבבה לי כרגע שנתיים להתחיל בהייטק ואז לחפש כיוון.
מה שכן, בגלל שבגיל כזה צעיר קיבלתי סכום כזה גדול וזמן זה כסף ואני כן מעוניין לעשות סכומים גדולים ולא רק השקעה סולידית.
אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במקומי במצבי (חוץ כמובן מלהשקיע בSP או לקנות דירה)

אני בן 26 סיימתי הרגע תואר במדעי המחשב באוניברסיטה מובילה ומתחיל לעבוד בהייטק, להתחיל לעבוד בגן ילדים זה כמובן לא ריאלי ולא מה שאני מחפש לעצמי סבבה לי כרגע שנתיים להתחיל בהייטק ואז לחפש כיוון.
מה שכן, בגלל שבגיל כזה צעיר קיבלתי סכום כזה גדול וזמן זה כסף ואני כן מעוניין לעשות סכומים גדולים ולא רק השקעה סולידית.
אשמח לשמוע מה אתם הייתם עושים במקומי במצבי (חוץ כמובן מלהשקיע בSP או לקנות דירה)
אם אני מבינה נכון, אתה לא זקוק לתזרים מזומנים כרגע. יש/יהיה לך מספיק מהעבודה בהייטק. אולי אפילו תצליח לחסוך עוד.
למה לא לתת לכסף לייצר לך עוד כסף מבלי שזה ייכנס לעו"ש כל חודש?
להתחיל את החיים הבוגרים עם מתנה של מיליון ש"ח זה נחמד, אבל חמדנות יתר עלולה להוביל לחיסולה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
ה קניית בושם לאישה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
O תהיות על קניית ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 16
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
R קניית מחשב נייח - מעבדי אינטל אוף טופיק 6
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
ת קניית נדלן למגורים בשותפים נדל"ן 6
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3
משה האם קניית קרקע בהנחה של 90% לחיילי מילואים באזור עדיפות לאומית היא דיל טוב? נדל"ן 22
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
N קניית ציוד לדירה חדשה צרכנות פיננסית 1
M קניית דירה בבעלות קק"ל נדל"ן 4
רפיקי קניית בית פרטי ללא משכנתא נדל"ן 16
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה