• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר

סולידיצעיר

משתמש סולידי
דירוג
10
כרגע אני גר עם שותפים ואין ברשותי רכב.
בקרוב מאוד (בעזרת השם) השכר שלי אמור להעלות משמעותית בצורה כזאת שאוכל לשכור דירה לבד, לקנות רכב ועדיין לחסוך סכום כסף משמעותי בכל חודש.
מצד שני, אני לא רוצה לקנות רכב מטורף אלא אחד כזה שיעזור לי להתנייד בעיר ומדי פעם לנסוע נסיעות מהמרכז לצפון (חדרה/חיפה)
1. מה הסכום של הרכבים שאני מחפש? כמה אני אמור לשלם בכל חודש (כולל הכל פרט לקנייה הראשונית של הרכב)
2. אין לי מושג ברכבים ולצערי גם אין לי אנשים להתייעץ איתם בנושא. אני לא רוצה ליפול בעניין הזה. צריך רכב ברמת ה"תדלק וסע"
איך מתחילים?

טיפים לבחור צעיר יעזרו מאוד

בקרוב מאוד (בעזרת השם) השכר שלי אמור להעלות משמעותית בצורה כזאת שאוכל לשכור דירה לבד, לקנות רכב ועדיין לחסוך סכום כסף משמעותי בכל חודש.
מצד שני, אני לא רוצה לקנות רכב מטורף אלא אחד כזה שיעזור לי להתנייד בעיר ומדי פעם לנסוע נסיעות מהמרכז לצפון (חדרה/חיפה)
1. מה הסכום של הרכבים שאני מחפש? כמה אני אמור לשלם בכל חודש (כולל הכל פרט לקנייה הראשונית של הרכב)
2. אין לי מושג ברכבים ולצערי גם אין לי אנשים להתייעץ איתם בנושא. אני לא רוצה ליפול בעניין הזה. צריך רכב ברמת ה"תדלק וסע"
איך מתחילים?

רכב זו הוצאה שלא נגמרת . עדיף לדחות אותה כמה שיותר, תחשוב אם אתה באמת צריך רכב עכשיו.
ההוצאות ישתנו משמעותית בהתאם למה שתקנה .סכומים שנתיים:
ביטוח שנתי ינוע בין 2500 לצד ג ברכב ישן לבין 6000+ למקיף ברכב חדש.
ירידת ערך תנוע בין עשרות אלפים לרכב חדש לבין כמעט אפס לרכב ישן.
דלק- תלוי באופי הנסיעה שלך וסוג הרכב .
טיפול שנתי -סביב 1000 .
תיקונים -תלוי ברכב , אפשר להניח 1000-2000 .
אגרה שנתית 1000-2000 לפי סוג הרכב .
טסט -הערכה של עוד 1000.

אני הייתי הולך על משפחתית יפנית אמינה בת 7-10 . אלה רכבים זולים ,ללא ירידת ערך,יכולים להחזיק מעמד עשרים שנה ו500,000 קמ בלי בעיות מיוחדות. ביטוח זול ולא מקיף, למי אכפת אם יישרט או ייגנב. וגם אם מידי פעם תשלם על תיקון , עדיין לא תפסיד ירידת ערך שזה הבזבוז הכי גדול.מבחינת דלק , 1ליטר ל10קמ זה כלל אצבע סביר לנסיעה משולבת .

אני הייתי הולך על משפחתית יפנית אמינה בת 7-10 . אלה רכבים זולים ,ללא ירידת ערך,יכולים להחזיק מעמד עשרים שנה ו500,000 קמ בלי בעיות מיוחדות. ביטוח זול ולא מקיף, למי אכפת אם יישרט או ייגנב. וגם אם מידי פעם תשלם על תיקון , עדיין לא תפסיד ירידת ערך שזה הבזבוז הכי גדול.מבחינת דלק , 1ליטר ל10קמ זה כלל אצבע סביר לנסיעה משולבת .
מה שהוא אמר ומוסיף אולי גם מיני לרשימה.
תכין תקציב של 40-55 אלף שקל

הייתי הולך על יפנית מחברת ליסינג. בלי עלות הקנייה קח בחשבון 1000 ש''ח ביטוח, טסט, טיפולים לחודש פלוס דלק עוד 1000 ש''ח לחודש פלוס הוצאות חניונים וקנסות לנהג זהיר אולי 200 עד 500 ש''ח לחודש

רכב זו הוצאה שלא נגמרת . עדיף לדחות אותה כמה שיותר, תחשוב אם אתה באמת צריך רכב עכשיו.
ההוצאות ישתנו משמעותית בהתאם למה שתקנה .סכומים שנתיים:
ביטוח שנתי ינוע בין 2500 לצד ג ברכב ישן לבין 6000+ למקיף ברכב חדש.
ירידת ערך תנוע בין עשרות אלפים לרכב חדש לבין כמעט אפס לרכב ישן.
דלק- תלוי באופי הנסיעה שלך וסוג הרכב .
טיפול שנתי -סביב 1000 .
תיקונים -תלוי ברכב , אפשר להניח 1000-2000 .
אגרה שנתית 1000-2000 לפי סוג הרכב .
טסט -הערכה של עוד 1000.

רכב זאת הוצאה שלא נגמרת אבל אני יודע שיום אחד אצטרך לקנות רכב וכרגע אני במצב כלכלי שיכול להרשות לעצמי אחד כזה ולא מעוניין להמשיך להתכלב בתחבורה ציבורית בימי הקיץ החמים ולהיות מוגבל בסופי שבוע ובחגים. הלוואי שהייתי גר במדינה באירופה שמאפשרת לי להתנייד בתחבורה ציבורית.

איזה רכב יפני? איזה כללי אצבע יש?
יש אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיבדקו את הרכב ואתן להם X כסף בתמורה?

ממה שאני מבין ממך- מלבד ירידת הערך וההוצאה החד פעמית של קניית הרכב אני אמור להוציא על הרכב בערך 1000 שקל בחודש
מה שהוא אמר ומוסיף אולי גם מיני לרשימה.
תכין תקציב של 40-55 אלף שקל
אתה אומר שהסכום המינימלי לרכב נורמאלי לדרישות שלי הוא 40-55 אלף?
כל הרכבים ב30 אלף שקל הם זבל?
הייתי הולך על יפנית מחברת ליסינג. בלי עלות הקנייה קח בחשבון 1000 ש''ח ביטוח, טסט, טיפולים לחודש פלוס דלק עוד 1000 ש''ח לחודש פלוס הוצאות חניונים וקנסות לנהג זהיר אולי 200 עד 500 ש''ח לחודש
מה מיוחד בדיוק בליסינג?

איך מתחילים?

רכב בן 5-8 שנים לאחר ירידת ערך יפה שטופל באופן תדיר עם היסטוריה מוכחת יתן תמורה טובה מאד לכסף.

הייתי בוחר ביצרנים אמינים באופן קיצוני כמו הונדה, טויוטה, סוזוקי
במנועים לא קטנים או גדולים מידי. אישית הייתי מתחיל בנפח 1,400 ומעלה ועוצר ב2.5 מקסימום של טויוטה בדגמי הייבריד.

רכב בן 5-8 שנים לאחר ירידת ערך יפה שטופל באופן תדיר עם היסטוריה מוכחת יתן תמורה טובה מאד לכסף.

הייתי בוחר ביצרנים אמינים באופן קיצוני כמו הונדה, טויוטה, סוזוקי
במנועים לא קטנים או גדולים מידי. אישית הייתי מתחיל בנפח 1,400 ומעלה ועוצר ב2.5 מקסימום של טויוטה בדגמי הייבריד.
כמה רכב כזה אמור לעלות?

כמה שיקולים קריטיים בבחירת רכב

כמה אתה מתכנן לנסוע? בקילומטרים לשנה. האם כדאי רכבים פשוטים כמו קיה פיקנטו או מורכבים היברידיים כמו יאריס.

כמה זמן אתה מתכנן להחזיק את הרכב? ככל שזה יצא יותר זמן ממליץ לרכוש עכשיו יותר חדש.

רכב זאת הוצאה שלא נגמרת אבל אני יודע שיום אחד אצטרך לקנות רכב וכרגע אני במצב כלכלי שיכול להרשות לעצמי אחד כזה ולא מעוניין להמשיך להתכלב בתחבורה ציבורית בימי הקיץ החמים ולהיות מוגבל בסופי שבוע ובחגים. הלוואי שהייתי גר במדינה באירופה שמאפשרת לי להתנייד בתחבורה ציבורית.

אני כבר לא צעיר, יש לי ילדים. ועדיין מעולם לא רכשתי רכב. גר במרכז במרחק סביר מכל המקומות שאני צריך.
בסופי שבוע וחגים כשאני מבקר את המשפחה בצפון, אני שוכר רכב. ככה אין לי את הכאב ראש של להחזיק את הרכב באמצע השבוע ולדאוג לו לחניה.
מעבר לזה, אני לא עושה את זה משיקולים כלכליים, אלא משיקולים נוחות. מעדיף לגור במקום טוב יותר, מאשר לבלות בפרקים בדרך למקום הזה.

טיפול שנתי -סביב 1000 .
הייתי מעריך את זה ביותר ברכבים ישנים (נגיד אזור ה2K)

הייתי בודק מובילי מכירות מהשנים הקודמות בקטגוריות של המיני וסופר מיני שהם במחירים נוחים -
יונדאי I10 או I20
קיה פיקנטו
מאזדה 2
סוזוקי סוויפט

כאלה שמופיעות כמובילות על פני כמה שנים הם יותר טובות, בכללי לרכבים מובילי מכירות יש כמה יתרונות:
1.קל לקנות וקל למכור כי יש הרבה מבחר, גם המחיר הוא יותר ברור כי הוא פחות נתון לגחמות של אדם בודד
2.יש הרבה מוסכים שמבינים ויש נגישות לחלפים
3.הרבה אנשים עשו את הבדיקה על הרכב והחליטו שהוא טוב, בכללי לרכב יש מוניטין טוב

נערך לאחרונה ב:
יש אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיבדקו את הרכב ואתן להם X כסף בתמורה?

ממה שאני מבין ממך- מלבד ירידת הערך וההוצאה החד פעמית של קניית הרכב אני אמור להוציא על הרכב בערך 1000 שקל בחודש
כעקרון יש מכוני בדיקה לרכב אבל לא הייתי סומך עליהם.

קח בחשבון ש1,000 שקל זה ממוצע חודשי, מספיק שאתה בא להעביר טסט (שזה רישוי 1,000+ והטסט עצמו זה עוד 100 וקצת) ואומרים לך שם שאתה צריך להחליף צמיגים זה עוד הוצאה של כ2K לצמיגים סבירים ברכב זול - כלומר 3K+ בחודש בודד, לא כולל דלק וביטוח

ממש נעלבתי בשמה של הסיטרואן שלנו עכשיו.
קנינו אותה בגיל 10 במחיר של כ-20K ש"ח, ביטוח חובה+צד ג' בלבד, נוחה להפליא כמו כל המשפחה ונסענו איתה המון במשך עוד עשר שנים.
עכשיו קנינו פג'ו 3008 בת עשר ב-25K ומתכוונים להישאר איתה לפחות עשור. מעולה ממש ונוחה להפליא.
אחד כזה שיעזור לי להתנייד בעיר ומדי פעם לנסוע נסיעות מהמרכז לצפון (חדרה/חיפה)
אם אתה גר באזור שיש בו בעיות חניה, תצטרך לשכור דירה עם חניה (במגדל? ככה זה אצל הבן שלי).
אז אולי עדיף בלי רכב, וכשתרצה לנסוע לצפון פעם בכמה שבועות פשוט תשכור רכב לסופש.

• השאלה גם מה המטרות והדרישות. אמינות, צריכת דלק, מחיר ראשוני/כולל, נוחות, כיף, נסיעות קצרות או ארוכות, מקום מטען...
  • קוריאניות כנראה עדיפות על יפניות בשקלול מחיר/תועלת.
  • מבחינת עלויות לאורך זמן, עדיך להימנע מהילוכים רובוטיים. בשנים האחרונות זה הפך נפוץ יותר.
  • פורום אידיאלי למידע: https://carsforum.co.il/forum/6-ייעוץ-ברכישת-רכב/

טיפול שנתי -סביב 1000 .
...
טסט -הערכה של עוד 1000.
שני הדברים הם אותו דבר, אז שורה אחת.

אני חולק על כמה מהדברים שנאמרו לעיל:
  • אפשר למצוא מכוניות בסדר לגמרי ב-15-20 אלף ₪. גם אם מניחים החלפת רכיבים בכמה אלפי ש"ח, בחישוב עלול כוללת לאורך חיי השימוש זה יכול לצאת חסכוני.
  • אין בעיה עם מנועים של פחות מ-1.4 ליטר. בשנים האחרונות זה אפילו נפוץ מאוד. מנועי 0.9 עד 1.2 ליטר + טורבו.
  • החלפת צמיגים לא עולה 2000 ₪. אם אין סיבה מיוחדת, אפשר להחליף רק זוג בכל פעם. בסוגי צמיגים נפוצים, אפשר למצוא מיצרן יפני חביב באולי 700 ₪ לזוג.
  • מכוניות צרפתיות (סיטרואן+פז'ו הן יצרן אחד, רנו הוא השני), למרות שזו הכללה שלא תמיד נכונה, הן בגדול פחות אמינות. בשנים האחרונות היו גם כמה דגמים קטסטרופליים. אם לא רוצים להתעמק, נראה שכלל אצבע הגיוני הוא: לוותר על צרפתיות.

נערך לאחרונה ב:
קניתי טויוטה קורולה ב28000 עם 140,000 קילומטר.
אני בקרוב סוגר איתה 400,000 .

שהוא יפני .
אתה יכול להסתכל על דגמים בני 20 שנה שעדיין על הכביש וככה להבין מי שרד את השנים .

• החלפת צמיגים לא עולה 2000 ₪. אם אין סיבה מיוחדת, אפשר להחליף רק זוג בכל פעם. בסוגי צמיגים נפוצים, אפשר למצוא מיצרן יפני חביב באולי 700 ₪ לזוג.
בהנחה ולכל הצמיגים יש את אותו התאריך יצור ולא נוסעים בכמויות, כנראה שאתה תצטרך להחליף את כל ה4 צמיגים ביחד עקב התיישנות.
המחיר של הצמיג משתנה בהתאם לגודל שלו, למשקל שהוא צריך לקחת, המהירות, המותג ועוד כמה דברים , אז אנחנו מדברים קצת באוויר כי זה מאוד תלוי רכב.

אני מניח שהמחירים בACE הם דיי סבבה,
אם ניקח לדוגמה סוזוקי סוויפט מודלי 2004-2011 עם מנוע 1.5 ליטר אז הצמיג הוא 185/60R15, בACE יש רק דגם אחד (אולי זה לא צמיג נפוץ) בעלות של 532 ש"ח - קצת מעל 2K
נוריד את המנוע ל1.3 ליטר אז הצמיג מוחלף ל165/70R14 והמחיר לצמיג יורד ל 454 ש"ח (גם פה רק אופציה אחת) - טיפה פחות מ2K

אני עובר ליונדאי I10 מודלי 2013-2016 עם נפח מנוע 1.2 ליטר אז הצמיג 155/70R13, והמחיר הכי זול הוא 272 ש"ח (עם מבצע על 4 צמיגים ב739 ש"ח) מחברה לא מוכרת (לפחות לי) ומחברת מישלן (שלדעתי נחשב פרימיום) זה 486 ש"ח לבודד, אז הייתי הולך פה על המישלן אם אין מותג יותר זול שעדיין מוכר.

אין לי כוח לעבור רכב, שנה ומנוע כדי לגלות מה ממוצע/חציון אז נניח שזה בין 700 ל 2.5K ש"ח ברוב המקרים,
בכל מקרה לא הייתי בוחר רכב לפי העלות צמיגים שלו.

דרך אגב אותו קונספט תקף גם לגבי מצברים - בחלק מהרכבים זה פחות מ500 ש"ח, ברכבים אחרים זה מעל 1K שקל (תלוי באמפר ותמיכה בstop&start. . .)

אם אתה רוצה רכב יפני/קוראיני בן 5-8, כן.
לא אמרתי שכל משהו אחר הוא זבל, זה פשוט בא במחיר של רכב ישן יותר/פחות מבוקש, יש אחלה של רכבים בני 10-15
מחירי הרכב עלו בשנים האחרונות בצורה דרמטית, היום הרכב החדש הזול ביותר שאפשר לקנות חצה את ה100 אלף שקלים, זה משפיע על מחיר המשומשות…

מצטרף להמלצה על יפניות - עד היום היו לי שלושה כלי רכב יפניים בבעלותו, דייהטסו סיריון ז"ל בעבר וסוזוקי ספלאש לאחר מכן, שלושתם היו (הסוזוקי עודנה) אמינים מאוד, שימשו אותי שנים ארוכות כל אחד כמעט בלי לפגוש מוסך - מלבד טיפול שנתי בקטנה. נוחות לנהיגה ולחניה (הערים נהיות צפופות משנה לשנה, וזה יתרון חשוב).
החיסרון המרכזי בהם הוא דירוג בטיחות נמול לעומת רכבים אירופאים במבחני ריסוק.

כל עוד אתה יכול להרשות לעצמך, אל תקנה רכב עם פחות מ 4 כוכבי ריסוק במבחני היורונקאפ או ציון טוב במבחנים של iihs. החיים לפי דעתי שווים יותר מכסף.

אם אתה נוהג בעיקר בדרכים בין עירוניות גם הייתי מוריד את כל רכבי המיני מרשימת הקניות שלך. רכבים מודרניים שוקלים מעל טון וחצי וחשמליים בסביבות ה 2 טון, אם תפגוש אחד מהם בכביש מהיר עם מיני חבוטה הסיכוי שלך לצאת בחיים/ללא פגיעות קשות הוא מאוד נמוך, תרוויח גם נוחות טובה יותר ומרחב גדול יותר.

כל עוד אתה יכול להרשות לעצמך, אל תקנה רכב עם פחות מ 4 כוכבי ריסוק במבחני היורונקאפ או ציון טוב במבחנים של iihs. החיים לפי דעתי שווים יותר מכסף.
לא שזה אינדיקטור רע, אבל אם אני לא טועה ולפי מה שזכור לי, הציונים האלה יחסיים.
לשנה (דברים הוספו בשנים מאוחרות יותר), ולקטגוריית מכונית (מיני, סופר-מיני, משפחתית, ואחרות).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
M קניית רכב עם כסף מהכיס או במימון צרכנות פיננסית 5
M קניית רכב חדש ואחזקתו לתקופה ארוכה צרכנות פיננסית 20
T האם כדאי לחכות עם קניית רכב לדצמבר, אם החל מה-1 לאוקטובר לא יהיה לי רכב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ליסינג או קניית רכב שני מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
מ קניית רכב אפס קילומטר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
adamshalev קניית רכב עם שעבוד עליו אוף טופיק 20
א התלבטות בנושא קניית רכב ע"י חברה בע"מ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
א קניית רכב חדש תשלומים VS הלוואה מקרן השתלמות צרכנות פיננסית 2
H קניית רכב פעם ראשונה למשפחה בת 5 נפשות צרכנות פיננסית 14
S קניית רכב צרכנות פיננסית 23
ה קניית עסק קטן מה אני מפספס יזמות והגדלת הכנסות 55
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
R קניית מחשב נייח - מעבדי אינטל אוף טופיק 6