• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קניית עסק קטן מה אני מפספס

הסקרן הגדול

משתמש רגיל
דירוג
70
שלום לכלום,
קיבלתי עכשיו בירושה סכום של מיליון וקצת והתחלתי להתעניין בקניית עסק מניב ויש לי כמה שאלות:
1.הגעתי לאתרים וקבוצות שבהם מפרסמים עסקים אבל משהו שם נראה לי to goof to be true... עסקים שם רשומים בתור עסקים עם ותק של הרבה מאוד שנים, עם טענה לרווח חודשי של 40-5- אלף (טוענים שיש דוחות מבוקרים) אבל משום מה מוכרים אותו ב500-700 אלף שקל! איך זה הגיוני? למה שמישהו ימכור עסק כזה מניב בסכום ששווה ערך לשנה אחת? וזה לא אחד או שניים יש שם עשרות עסקים כאלה מה אני מפספס פה? זה באמת כזה טוב ואנשים לא מודעים/לא מסוגלים בגלל חוסר הון עצמי או שזה לא באמת הגיוני?
2.אם זה אכן ככה למה בעצם להשקיע בנדלן או שוק ההון? יש פה לכאורה תשואות שנתיות של 50-100%!!
3.לפי מה שאני חושב אפשר גם להפוך את זה להכנסה פאסיבית? בהנחה ואני למשל קונה גן או חנות או משהו בסגנון אני יכול במקום למשל להרוויח 40 בחודש לשלם למישהו 15 כדי שינהל לי את הכל ואני לא אצטרך לעשות כלום וככה משיג הכנסה פאסיבית מטורפת!
אשמח לדעת מה אני מפספס כי ברור לי שזה לא הגיוני שזה כזה משתלם ולכאורה יכול להיות פאסיבי (או לפחות יחסית פאסיבי עם התעסקות יחסית קלה) ובכל זאת אנשים הולכים רק לשוק ההון או נדלן

אתה צודק בהכל, וטועה בדבר אחד.
צודק : זה באמת כנראה טוב מכדי להיות אמיתי.
טועה: להיות בעל עסק זה לא פסיבי... זה מאוד אקטיבי.
הוא כתב שהוא ישכור מישהו שיתפעל את זה אז הוא פסיבי

זה לגמרי אפשרי. לא פאסיבי לחלוטין, במיוחד בהתחלה, אבל בהחלט יכול להגיע לשם עם גיוס כח אדם איכותי.
יש מישהי אמריקאית שמפרסמת הרבה על הנושא בשם Codie Sanchez. אמנם בארה"ב (הרבה) יותר קל לעשות עסקים אבל העקרונות דומים. בהצלחה.

אמת, מסכים אם הדברים שרשמו לפני.
גם עוקב אחרי קודי זמן מה למרות שהקטע שלה היא יותר להתפרסם ביוטיוב יותר מאשר כל דבר אחר.

ואתה צודק, עסקים בדרכ נמכרים במכפיל של 2-4, זה אומנם הגיוני הסכום שציינת אבל כנראה שיש קאץ' בכל עסק כזה. או שעות עבודה מרובות שבתור מתחיל יהיו אפילו עוד יותר כי תצטרך ללמוד את העסק מהתחלה או שמציגים לך דוחות של שנים טובות שהן בשיא ומנסים למכור לך אותו עם מצג שווא.

אני קטונתי וגם עם מעקב של כמה חודשים אחרי עסקים כאלו למכירה לא יכול להגיד בוודאות שהייתי מרגיש בנוח להשקיע בעסק כזה, בטח ובטח שאין לי בו שום יתרון תחרותי בו אם אני נאלץ ללמוד מאפס.
הייתי משקיע סכום כזה או גבוהה יותר בעסק רק אם היה לי ספייר 90% מהעלות שלו בבנק.

ולמרות זאת ,אני עדיין מאמין שעסק פרטי הם הדרך הכי נכונה להשיג עצמאות כלכלית אמיתית.

ראית פעם מישהו נוהג במכונית פאר על כביש החוף ותהית מה הוא עושה בחיים?
אתה יכול להיות בטוח שהוא לא מהנדס בפייסבוק או גוגל, כנראה שיש לו עסק באיזה תחום אפור אבל כזה שבאמת מכניס כסף.
אלו לא בוגרי תל אביב או הטכניון שאתה רואה ברכבים כאלו אלא אנשים שהם אולי הרבה פחות חכמים מהם אבל עושים מליאנים מעסק פרטי שהם הקימו, בלי תארים ובלי בלבולי שכל אקדמיים. נטו עבודה קשה.

לראייה קח את הפוסט של @dango בשם אני עושה מלא כסף.

אשמח לדעת מה אני מפספס
כבר היו שרשורים בנושא אבל באמת מזמן. אם אמצא, אלנקק לכאן.
בתור אחת שחיפשה בזמנו גם עסק קטן קיים לקנות, ובסוף הקמתי עם בעלי עסק משלנו:
1. יש הבדל גדול בין להקים לבד עסק לבין לקנות קיים. את הקיים, מישהו אחר הקים ותיפעל לפי ראותו ולא לפי ראותך.
2. אם אתה עדיין רוצה לקנות, תתחיל תמיד עם בקשה לקבל מאזנים מבוקרים של שנתיים-שלוש ועם החומר הזה תלך לרואה-חשבון שיסביר לך מה הבעיות שהוא רואה שם ואיזה עוד מסמכים לבקש. תכין שאלות למוכר יחד עם הרו"ח ואת התשובות תביא לרו"ח. במקום רו"ח אפשר להתייעץ עם יועץ עסקי.
3. תנסה להבין למה המוכר רוצה למכור. כנראה יספר לך סיפורים כמו יציאה לפנסיה או מעבר לישוב/ארץ חדשים. לרוב זה בגלל שהעסק כנראה לא מוצלח במיוחד.
4. אין דבר כזה בעל עסק פאסיבי. תמיד צריך להיות עם אצבע על הדופק, להכיר את העסק על בוריו, להבין מתי לעשות מהלכים חדשים ואפילו מתי לסגור אותו.

הנה דוגמא לשרשור בנושא מלפני כמה שנים

גם עוקב אחרי קודי זמן מה למרות שהקטע שלה היא יותר להתפרסם ביוטיוב יותר מאשר כל דבר אחר.

ואתה צודק, עסקים בדרכ נמכרים במכפיל של 2-4, זה אומנם הגיוני הסכום שציינת אבל כנראה שיש קאץ' בכל עסק כזה. או שעות עבודה מרובות שבתור מתחיל יהיו אפילו עוד יותר כי תצטרך ללמוד את העסק מהתחלה או שמציגים לך דוחות של שנים טובות שהן בשיא ומנסים למכור לך אותו עם מצג שווא.

אני קטונתי וגם עם מעקב של כמה חודשים אחרי עסקים כאלו למכירה לא יכול להגיד בוודאות שהייתי מרגיש בנוח להשקיע בעסק כזה, בטח ובטח שאין לי בו שום יתרון תחרותי בו אם אני נאלץ ללמוד מאפס.

ולמרות זאת ,אני עדיין מאמין שעסק פרטי הם הדרך הכי נכונה להשיג עצמאות כלכלית אמיתית.

אתה יכול להיות בטוח שהוא לא מהנדס בפייסבוק או גוגל, כנראה שיש לו עסק באיזה תחום אפור אבל כזה שבאמת מכניס כסף.
אלו לא בוגרי תל אביב או הטכניון שאתה רואה ברכבים כאלו אלא אנשים שהם אולי הרבה פחות חכמים מהם אבל עושים מליאנים מעסק פרטי שהם הקימו, בלי תארים ובלי בלבולי שכל אקדמיים. נטו עבודה קשה.

אני חושב שקצת נסחפת פה, עבודה קשה זה נכון, אבל זה לא מספיק. הרחוב שלי מלא בעסקים קטנים:בית קפה, מאפיה, טמבוריה, ירקן, מכולת, תופרת, מספרה, חנות כלי בית, חנות מצעים... לא ראיתי אותם מחנים את הפורשה שלהם כל בוקר. המציאות היא שלהיות בעל עסק קטן זה עבודה קשה.
גילוי נאות: ניסיתי בעצמי במשך 3 שנים, ואז חזרתי להיות שכיר.

אני חושב שקצת נסחפת פה, עבודה קשה זה נכון, אבל זה לא מספיק. הרחוב שלי מלא בעסקים קטנים:בית קפה, מאפיה, טמבוריה, ירקן, מכולת, תופרת, מספרה, חנות כלי בית, חנות מצעים... לא ראיתי אותם מחנים את הפורשה שלהם כל בוקר. המציאות היא שלהיות בעל עסק קטן זה עבודה קשה.
הכוונה היא שלא כל בעל עסק נוהג בפורשה אבל כל מי שנוהג בפורשה הוא בעל עסק.

צודק, אבל זו לא השוואה נכונה, מכירה אנשים משני צידי המתרס.

ראשית, שכירים חיים על הכנסות ואילו עצמאיים חיים על הוצאות. לכן עצמאיים מוציאים יותר כסף על פורשה.

שנית העצמאיים האלו בדרך כלל עובדים הרבה מעבר לגיל הפנסיה, כי הם לא יכולים לפרוש. אם הם יפרשו, העסק יקרוס וכל המשפחה תקרוס. לעומת מהנדס בפייסבוק שיש לו פנסיה מסודרת, בנוסף לחשבון השקעות מנופח.

צודק, אבל זו לא השוואה נכונה, מכירה אנשים משני צידי המתרס.

ראשית, שכירים חיים על הכנסות ואילו עצמאיים חיים על הוצאות. לכן עצמאיים מוציאים יותר כסף על פורשה.

שנית העצמאיים האלו בדרך כלל עובדים הרבה מעבר לגיל הפנסיה, כי הם לא יכולים לפרוש. אם הם יפרשו, העסק יקרוס וכל המשפחה תקרוס. לעומת מהנדס בפייסבוק שיש לו פנסיה מסודרת, בנוסף לחשבון השקעות מנופח.
זאת לא הטענה שלי.
הטענה שלי שאם מישהו באמת רוצה להרוויח כסף, להיות בעל הון ולזכות בעצמאות כלכלית אמיתית הדרך כמעט היחידה שפתוחה להם היא דרך פתיחת עסק מצליח.
אין הרבה שכירים משתכרים רבע מיליון שקל בחודש.
לעומת זאת בתור עצמאי הדבר הרבה יותר נשיג גם אם עדיין קשה.

שכירים חיים על הכנסות ואילו עצמאיים חיים על הוצאות. לכן עצמאיים מוציאים יותר כסף על פורשה.
המשפט הראשון חצי מדויק. המשפט השני נכון רק אם תוכחי לי שאת הפורשה הא קנה ומתחזק דרך הוצאות העסק שלו...
לנו יש רכב ואופנוע. העבודה דורשת נסיעה לכל קצוות הארץ, לרוב באופנוע אבל לפעמים ברכב (מזג אוויר, אופנוע במוסך, גם אני מצטרפת). כל ההוצאות עליהם מחוץ לרישומי החברה שלנו עפ"י חוק.
עצמאי שקונה פורשה, עושה זאת אולי כי זה היה החלום שגרם לו להיות בעל עסק מלכתחילה. או שחשוב לו להראות עושר (בין אם קיים או לא) לצורך מיתוג העסק כמצליח.
שנית העצמאיים האלו בדרך כלל עובדים הרבה מעבר לגיל הפנסיה, כי הם לא יכולים לפרוש. אם הם יפרשו, העסק יקרוס וכל המשפחה תקרוס
זאת יכולה להיות סיבה אחת, אבל אם מתנהלים נכון - אין סיבה שהמשפחה תקרוס. אנחנו חוסכים ומשקיעים את רווחי החברה.
אבל למה שאדם ירצה לצאת לפנסיה מהעסק שלו? מי שאוהב את מה שהוא עושה, לא מחפש לצאת לפנסיה. גם ככה אנחנו יכולים להחליט על כמות החופשות וכמות ימי ושעות העבודה בחודש שלנו.

רוב בעלי העסקים לא יכולים להרשות לעצמם לנהוג בפורשה, הרגולציה מכבידה, הארנונה, פקחי העיריה, מיסים, כאב הראש בהעסקת עובדים, התנהלות מול הרשויות ריבית על ההלוואות, אתה מבין שעשית טעות כשאתה ממשיך לנגוס בחסכונות כדי להשאיר את העסק מעל המים. ואז מפרסם למכירה "עסק מניב" במחיר מצחיק.

מי שנוהג בפורשה זה "אנשי עסקים", אנשים שבדם שלהם זה "ביזנס", כאלה שממונפים עד העצם, שמגלגלים מליונים ושיצרו קשרים נכונים במשך שנים.
הרבה יפלו בדרך, הבודדים שנשארים בצמרת, אותם רואים עם פורשה.

אבל אולי אני טועה בגדול, בגלל זה אין לי פורשה.

זה לגמרי אפשרי. לא פאסיבי לחלוטין, במיוחד בהתחלה, אבל בהחלט יכול להגיע לשם עם גיוס כח אדם איכותי.
יש מישהי אמריקאית שמפרסמת הרבה על הנושא בשם Codie Sanchez. אמנם בארה"ב (הרבה) יותר קל לעשות עסקים אבל העקרונות דומים. בהצלחה.
לא אמרתי לשבת רגל על רגל ולהרויח אבל אם זה דורש ממני התעסקות של שעתיים ביום בשביל 40 אלף מי לא יקח חחחחחח

אז זאת השאלה שלי, למה בעצם המכפיל כל כך נמוך? למה שמישהו ימכור עסק אם הוא מחזיר לו את העלות תוך שנתיים????
מה הקאץ' פה? הרי אנשים פה מקבלים אורגזמות מתשואה של 10% בSP ופה יש תשואה של 50% בשנה וזה כאילו כלום?
איזה עסקים לדעתך כדאיים בארץ?
כבר היו שרשורים בנושא אבל באמת מזמן. אם אמצא, אלנקק לכאן.
בתור אחת שחיפשה בזמנו גם עסק קטן קיים לקנות, ובסוף הקמתי עם בעלי עסק משלנו:
1. יש הבדל גדול בין להקים לבד עסק לבין לקנות קיים. את הקיים, מישהו אחר הקים ותיפעל לפי ראותו ולא לפי ראותך.
2. אם אתה עדיין רוצה לקנות, תתחיל תמיד עם בקשה לקבל מאזנים מבוקרים של שנתיים-שלוש ועם החומר הזה תלך לרואה-חשבון שיסביר לך מה הבעיות שהוא רואה שם ואיזה עוד מסמכים לבקש. תכין שאלות למוכר יחד עם הרו"ח ואת התשובות תביא לרו"ח. במקום רו"ח אפשר להתייעץ עם יועץ עסקי.
3. תנסה להבין למה המוכר רוצה למכור. כנראה יספר לך סיפורים כמו יציאה לפנסיה או מעבר לישוב/ארץ חדשים. לרוב זה בגלל שהעסק כנראה לא מוצלח במיוחד.
4. אין דבר כזה בעל עסק פאסיבי. תמיד צריך להיות עם אצבע על הדופק, להכיר את העסק על בוריו, להבין מתי לעשות מהלכים חדשים ואפילו מתי לסגור אותו.

הנה דוגמא לשרשור בנושא מלפני כמה שנים
למה בסוף פתחת בעצמך? אם יש לך קצת ידע יודעת להגיד לי איזה עסקים כדאי?
זה פשוט נראה לי טוב מידי ואני לא מצליח להבין למה לא כולם עושים את זה...
אם אני באמת יושב עם הבן אדם הוא מראה לי דוחות של 5 שנים עם רווח חודשי של 30 אלף ומוכר לי את העסק ב500 אלף מה בעצם הסיבה לא לקנות מכרה זהב כזה?

אם אפשר לשאול במה ולמה עזבת? לכאורה נשמע שאם אני קונה גן ילדים עם ילדים רשומים באופן קבוע במשך כבר כמה שנים וצוות גננות, זה יכול לעשות לי 30-40 אלף חודשי עם התעסקות לא גדולה מידי (יש גננת אחראית אם מישהי חולה או עוזבת וכו וכו היא אחראית)

אז לא יודע מה המדד שלך לחוכמה ולמה אתה חושב שאי אפשר להיות מהנדס ואיש עסקים?

נטו עבודה קשה. והרבה מזל

אני עונה כבעל עסק אחד או יותר קרוב ל30 שנים
אין כזה דבר עסק פסיבי למיטב ידיעתי וניסיוני
עצמאי חושב כל הזמן על העסק לטוב ולרע
רק אנקדוטה
השקעתי בעסק שמישהו אחר ניהל ואני הייתי רק משקיע פיננסי
ובאתי לבקר מדי פעם
בסוף זה נגמר בהפסד של מיליונים
מצד שני
אני חי בבית פרטי בשרון
אני נוהג על רכב יוקרתי מאוד
אשתי נוסעת על אותו סגנון
מצבי הכלכלי שפיר פלוס
המחירים?
אין רגע של שקט בראש
חייבים לייצר תזרים
יש הוצאות קבועות לא קטנות
יש עובדים שזה כאב ראש בפני עצמו
בקיצור זה הרבה עבודה קשה.

הבן שלי שוקל להקים סטארט אפ והוא מתלבט בגלל שהוא מבין את המחיר של להיות עצמאי.

לטעמי זה גם עניין של אופי.

שלום לכלום,
קיבלתי עכשיו בירושה סכום של מיליון וקצת והתחלתי להתעניין בקניית עסק מניב ויש לי כמה שאלות:
1.הגעתי לאתרים וקבוצות שבהם מפרסמים עסקים אבל משהו שם נראה לי to goof to be true... עסקים שם רשומים בתור עסקים עם ותק של הרבה מאוד שנים, עם טענה לרווח חודשי של 40-5- אלף (טוענים שיש דוחות מבוקרים) אבל משום מה מוכרים אותו ב500-700 אלף שקל! איך זה הגיוני? למה שמישהו ימכור עסק כזה מניב בסכום ששווה ערך לשנה אחת? וזה לא אחד או שניים יש שם עשרות עסקים כאלה מה אני מפספס פה? זה באמת כזה טוב ואנשים לא מודעים/לא מסוגלים בגלל חוסר הון עצמי או שזה לא באמת הגיוני?
אני בעל עסקים, בתחום האינטרנט(תחום רווחי מאד) מעל 20 שנה. יש לי בני משפחה בעסקים מצליחים בתחום המזון, אופנה, retail וכו...

עסקים קטנים, ברוב המקרים, תלויים בכמעט 100% בבעל הבית...שיתפעל, יריץ, יטפל בבעיות וכו...רוב העסקים הקטנים לא שווים יותר מידי בלי בעל בית מוצלח מאד שמתפעל את העסק ביום יום. כשאתה מדבר על למצוא "שכיר" שינהל עסקים מהסוג הזה, דבר שדורש מחוייבות מאד גבוהה, יכולות מאד גבוהות(מסחריות, ניהוליות, עסקיות וכו...)...זוהי ברוב המקרים פנטזיה מאד לא מציאותית. לאף שכיר לא יהיה אכפת באותה צורה, למעט מהם יהיו את הכישורים והסיכוי שלך למצוא מישהו לניהול עסק כזה ולשמור אותו הוא די אפסי.

אנשים מוכרים עסקים במכפילים "נמוכים" כי הם שרופים, כי הם מבינים משהו על העסק שאתה לא יודע(תחרות חדשה וכו), כי המספרים מיופים(40-50 לפני שכר של הבעל בית? אחרי? בגלל תקופה טובה?) , כי אלו מספרים שדורשים עבודה מאד מאד קשה(כמה צוות? כמה הוצאות קבועות? איזה אחוז זה מהמחזור?) וכו...
2.אם זה אכן ככה למה בעצם להשקיע בנדלן או שוק ההון? יש פה לכאורה תשואות שנתיות של 50-100%!!
השקעה(או תפעול) של עסקים מוצלחים אכן ייצר לך תשואה חסרת כל פרופציה להשקעה בשוק מניות, אשר נסחר ברוב המקרים במחירים יקרים-עד מופקעים(מכפיל 20-25 על השנה הקרובה)...יש לי עסקים שעושים 10-15% על ההון ברמה חודשית.
אבל זה דורש מומחיות, מעורבות, כישורים, ידע וכו...אם אתה מצפה לקנות עסק ולשבת רגל על רגל ולקבל תשואה גבוהה...ברוב המוחלט של המקרים, זוהי ציפיה לא ריאלית עד תלושה לגמרי.
כשאתה קונה את שוק המניות היקר...אתה קונה נכסים טובים מאד, מאד יקרים בפיזור גבוה שלא צריכים אותך...שם אתה יכול לשבת "רגל על רגל"...והתשואה בהתאם(נמוכה).

3.לפי מה שאני חושב אפשר גם להפוך את זה להכנסה פאסיבית? בהנחה ואני למשל קונה גן או חנות או משהו בסגנון אני יכול במקום למשל להרוויח 40 בחודש לשלם למישהו 15 כדי שינהל לי את הכל ואני לא אצטרך לעשות כלום וככה משיג הכנסה פאסיבית מטורפת!
אשמח לדעת מה אני מפספס כי ברור לי שזה לא הגיוני שזה כזה משתלם ולכאורה יכול להיות פאסיבי (או לפחות יחסית פאסיבי עם התעסקות יחסית קלה) ובכל זאת אנשים הולכים רק לשוק ההון או נדלן
כי זה לא מה שיקרה. אתה לא תמצא מישהו טוב ב15. אתה עדיין תצטרך לטפל בכל הבעיות השוטפות(גיוסים, הורים, בעיות, עיריה, מיסים וכו...).

בסופו של דבר, עולם העסקים הוא אכן עולם מאד מתגמל למי שיכול להצליח בו...אבל זה מאד תלוי תחום...וזה דורש קומבינציה של יכולות ואופי שלרוב האנשים, פשוט אין. פעם חשבתי שהרוב יכולים להיות יזמים...היום ברור לי שזה לא המצב.
האם יכול להיות שתהיה איש עסקים טוב? יכול להיות...ובשביל באמת לגלות את זה, בסופו של דבר צריך לקפוץ למים ולנסות...אבל לא הייתי שורף כסף שקיבלת בצורה כזו מהירה ועל ידי קניה של עסקים שאין לך בהם מושג.

הכוונה היא שלא כל בעל עסק נוהג בפורשה אבל כל מי שנוהג בפורשה הוא בעל עסק.
חלק מאלו שנוהגים בפורשות(לאו דווקא בעלי פורשות) הם בעלי עסקים שהצורה שלהם להשתכר היא על ידי כך שהם מוכרים לאנשים שהם נוהגים בפורשות.

זאת לא הטענה שלי.
הטענה שלי שאם מישהו באמת רוצה להרוויח כסף, להיות בעל הון ולזכות בעצמאות כלכלית אמיתית הדרך כמעט היחידה שפתוחה להם היא דרך פתיחת עסק מצליח.
אין הרבה שכירים משתכרים רבע מיליון שקל בחודש.
לעומת זאת בתור עצמאי הדבר הרבה יותר נשיג גם אם עדיין קשה.
אין הרבה(וזה בלשון המעטה) עסקים שמרוויחים רבע מיליון ש"ח בחודש, או אפילו 50.
אני מעסיק שכירים שמרוויחים יפה מאד...וחיים עם הרבה פחות בעיות וחששות מאשר רוב בעלי העסקים, יש להם ימי חופש, מחלה, פיצויים וכו...עושים את מה שהם טובים בו ומרוויחים יפה מאד.
הרוב לא יכולים להיות יזמים מצליחים. גם אלו שיכולים להיות יזמים מצליחים, במידה ועובדים בתחום קשוח(רוב התחומים) פוטנציאל ההשתכרות שלהם לא גבוה במיוחד...בוודאי ביחס למאמץ.

אני מהנדס מאחת האוניברסיטאות שציינת(ואיש עסקים)...רוב החברים שלמדו איתי הם פשוט מהנדסים בחברות גדולות, מרוויחים יפה מאד, יותר מהרוב המוחלט של בעלי העסקים, עם הרבה פחות דאגות. המסלול שלהם בחיים הוא בהחלט לא מסלול שיש לזלזל בו והוא בהחלט אלטרנטיבה יותר טובה לרוב המוחלט של האנשים(מבחינה כלכלית/איזון עבודה חיים)...אלא אם כן יש לך את הגוק של היזמות, את היכולות היוצאות מן הכלל ובתקווה גם מומחיות בתחום רווחי מאד.

נערך לאחרונה ב:
אם אפשר לשאול במה ולמה עזבת? לכאורה נשמע שאם אני קונה גן ילדים עם ילדים רשומים באופן קבוע במשך כבר כמה שנים וצוות גננות, זה יכול לעשות לי 30-40 אלף חודשי עם התעסקות לא גדולה מידי (יש גננת אחראית אם מישהי חולה או עוזבת וכו וכו היא אחראית)
התשובות של אהוד וצדיק נסתר שבאו אחריי מתארות בדיוק רב למה עזבתי. גם היום כשאני מנהל שכיר יש לי אחריות, וגם יבואו אליי בטענות אם לא אביא הישגים, אבל לא יהיה מצב שאשאר בלי משכורת אם עסקה נופלת, ואני לא צריך להביא כסף מהבית אם העסק בקשיים.

המשפט הראשון חצי מדויק. המשפט השני נכון רק אם תוכחי לי שאת הפורשה הא קנה ומתחזק דרך הוצאות העסק שלו...
אני לא יודעת מה העסק שלכם, אבל אני מכירה כמה מקרים שזה מה שהם עשו. מין הסתם זו דוגמא אנקדוטלית ולא משהו גורף (כמו הדוגמא שלך).

זאת יכולה להיות סיבה אחת, אבל אם מתנהלים נכון - אין סיבה שהמשפחה תקרוס. אנחנו חוסכים ומשקיעים את רווחי החברה.
אבל למה שאדם ירצה לצאת לפנסיה מהעסק שלו?
אני שמחה בשבילכם שאתם מתנהלים בצורה נכונה, לרוב זה לא המקרה. בדיוק כמו שרוב המשפחות לא יודעות לנהל משק בית, אם אותה משפחה מנהלת עסק אז היא מנהלת אותו בצורה קלוקלת.

לגבי השאלה השנייה - למה שאדם לא ירצה לצאת לפנסיה? לצורך הדוגמא, אם עכשיו את מקבלת קצבה של חצי מיליון שקל לחודש עד שארית ימי חייך, את עדיין תעבדי בעסק כי את נהנת?

אני בעל עסקים, בתחום האינטרנט(תחום רווחי מאד) מעל 20 שנה. יש לי בני משפחה בעסקים מצליחים בתחום המזון, אופנה, retail וכו...

עסקים קטנים, ברוב המקרים, תלויים בכמעט 100% בבעל הבית...שיתפעל, יריץ, יטפל בבעיות וכו...רוב העסקים הקטנים לא שווים יותר מידי בלי בעל בית מוצלח מאד שמתפעל את העסק ביום יום. כשאתה מדבר על למצוא "שכיר" שינהל עסקים מהסוג הזה, דבר שדורש מחוייבות מאד גבוהה, יכולות מאד גבוהות(מסחריות, ניהוליות, עסקיות וכו...)...זוהי ברוב המקרים פנטזיה מאד לא מציאותית. לאף שכיר לא יהיה אכפת באותה צורה, למעט מהם יהיו את הכישורים והסיכוי שלך למצוא מישהו לניהול עסק כזה ולשמור אותו הוא די אפסי.

אנשים מוכרים עסקים במכפילים "נמוכים" כי הם שרופים, כי הם מבינים משהו על העסק שאתה לא יודע(תחרות חדשה וכו), כי המספרים מיופים(40-50 לפני שכר של הבעל בית? אחרי? בגלל תקופה טובה?) , כי אלו מספרים שדורשים עבודה מאד מאד קשה(כמה צוות? כמה הוצאות קבועות? איזה אחוז זה מהמחזור?) וכו...

השקעה(או תפעול) של עסקים מוצלחים אכן ייצר לך תשואה חסרת כל פרופציה להשקעה בשוק מניות, אשר נסחר ברוב המקרים במחירים יקרים-עד מופקעים(מכפיל 20-25 על השנה הקרובה)...יש לי עסקים שעושים 10-15% על ההון ברמה חודשית.
אבל זה דורש מומחיות, מעורבות, כישורים, ידע וכו...אם אתה מצפה לקנות עסק ולשבת רגל על רגל ולקבל תשואה גבוהה...ברוב המוחלט של המקרים, זוהי ציפיה לא ריאלית עד תלושה לגמרי.
כשאתה קונה את שוק המניות היקר...אתה קונה נכסים טובים מאד, מאד יקרים בפיזור גבוה שלא צריכים אותך...שם אתה יכול לשבת "רגל על רגל"...והתשואה בהתאם(נמוכה).

כי זה לא מה שיקרה. אתה לא תמצא מישהו טוב ב15. אתה עדיין תצטרך לטפל בכל הבעיות השוטפות(גיוסים, הורים, בעיות, עיריה, מיסים וכו...).

בסופו של דבר, עולם העסקים הוא אכן עולם מאד מתגמל למי שיכול להצליח בו...אבל זה מאד תלוי תחום...וזה דורש קומבינציה של יכולות ואופי שלרוב האנשים, פשוט אין. פעם חשבתי שהרוב יכולים להיות יזמים...היום ברור לי שזה לא המצב.
האם יכול להיות שתהיה איש עסקים טוב? יכול להיות...ובשביל באמת לגלות את זה, בסופו של דבר צריך לקפוץ למים ולנסות...אבל לא הייתי שורף כסף שקיבלת בצורה כזו מהירה ועל ידי קניה של עסקים שאין לך בהם מושג.

חלק מאלו שנוהגים בפורשות(לאו דווקא בעלי פורשות) הם בעלי עסקים שהצורה שלהם להשתכר היא על ידי כך שהם מוכרים לאנשים שהם נוהגים בפורשות.

אין הרבה(וזה בלשון המעטה) עסקים שמרוויחים רבע מיליון ש"ח בחודש, או אפילו 50.
אני מעסיק שכירים שמרוויחים יפה מאד...וחיים עם הרבה פחות בעיות וחששות מאשר רוב בעלי העסקים, יש להם ימי חופש, מחלה, פיצויים וכו...עושים את מה שהם טובים בו ומרוויחים יפה מאד.
הרוב לא יכולים להיות יזמים מצליחים. גם אלו שיכולים להיות יזמים מצליחים, במידה ועובדים בתחום קשוח(רוב התחומים) פוטנציאל ההשתכרות שלהם לא גבוה במיוחד...בוודאי ביחס למאמץ.

אני מהנדס מאחת האוניברסיטאות שציינת(ואיש עסקים)...רוב החברים שלמדו איתי הם פשוט מהנדסים בחברות גדולות, מרוויחים יפה מאד, יותר מהרוב המוחלט של בעלי העסקים, עם הרבה פחות דאגות. המסלול שלהם בחיים הוא בהחלט לא מסלול שיש לזלזל בו והוא בהחלט אלטרנטיבה יותר טובה לרוב המוחלט של האנשים(מבחינה כלכלית/איזון עבודה חיים)...אלא אם כן יש לך את הגוק של היזמות, את היכולות היוצאות מן הכלל ובתקווה גם מומחיות בתחום רווחי מאד.
תודה על התשובה המפורטת. בהחלט שופך אור על הדברים.

רק למען הסר ספק, אינני מזלזל באף שכיר בן אם הוא משתכר הרבה או לא.
רק טוען שאם אתה באמת רוצה להתעשר, ואני מתכוון כאן להיות בעל הון ולמשוך שכר גבוהה אז הסיכויים לעשות זאת דרך שכיר הם הרבה יותר פחותים מאשר בעל עסק.
אני לא טוען שכל עסק יכול או שלא נדרשת עבודה רבה בזה אלא סטטיסטית אם ניקח את האנשים העשירים באמת נראה שרובם כנראה לא השיגו את העושר הזה ע"י שהיו שכירים טובים בחברות גדולות.
יש בזה נחמה גדולה גם לאנשים שהם לא משכילים כי זה כן מאפשר להם מוצא לשאוף אליו בלי תלות במנת משכל/השכלה - למרות שכי שציינת צריך אופי והשקעה בשביל זה כמו שציינת.
השאלה שנשאלת עכשיו היא בנוגע לשכיר שגם ניצב בדד ליינים, גם משקיע שעות רבות בעבודה וטוחן בעבודה.
האם לאדם כזה לא עדיף להשקיע את האנרגיה הזאת שהוא מנטב לטובת המעסיק עבור עצמו ולנסות לראות אם הוא מצליח אפילו יותר על ידי פתיחה של עסק (או רכישה).
הרי אם בסוף סך ההשקעה שהוא נותן לחברה שווה לסך ההשקעה שהיה משקיע בעסק שלו אז אין פה הפסד שעות/אנרגיה מהבחינה הזאת. רק שהאפסייד יכול להיות גבוהה הרבה יותר (תיאורטית).

אני כותב מהניסיון שלי.
זה לא קשור רק באנרגיה שאתה משקיע, וזה לא רק עניין של אפסייד, אלא גם מה הסיכון שאתה לוקח על עצמך. כבעל עסק, חוסר היציבות בתזרים לעומת הוודאות המוחלטת של ההוצאות, היה הדבר שגרם לי הכי הרבה דאגה וכאב לב. עבדת פעם מול לקוח עם תנאי תשלום שוטף+90?
היו לי שני ילדים מתחת לגיל 3, לא רציתי לקחת סיכונים מיותרים ולהגיע למצב שאני חוזר לגור אצל ההורים שלי בגיל 35 עם אישה ושני ילדים :).
אצל אחת מהלקוחות שלי נפתחה משרה, והמנכל שחיבב אותי שאל אם אני רוצה לבוא לעבוד אצלו כשכיר ונעניתי להצעה.
היום יש לי אחריות רווח והפסד, אני לא יכול לומר שאני ישן בשקט בלילה, אבל ישן הרבה יותר בשקט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
C קניית דירה ראשונה נדל"ן 3
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ד קניית דירה למגורים נדל"ן 1
V סוג מטבע קניית ETF ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
NeonDrift קניית דירה ראשונה בגיל פנסיה -מה הפגיעה? נדל"ן 3
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
algo.il קניית ירקות וירוקים למיניהם טריים ואיכותיים אוף טופיק 3
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 7
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
ה קניית מניות דרך ברוקר שוק ההון 0
E השוואת קניית דירה לשכירה נדל"ן 8
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
E האם ההטבה שהציעו לי שווה? קניית דולרים שוק ההון 1
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
ש קניית משקפיים באינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
W קניית דירת מגורים ראשונה לא מקבלן נדל"ן 4
S קניית קרנות איריות בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
A איך מתחילים חיים חדשים - קניית נכס באוסטריה? נדל"ן 6
R קניית מחשב נייח - מעבדי אינטל אוף טופיק 6
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
M קניית $ השוואת IBKR מול בנק מקומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
ת קניית נדלן למגורים בשותפים נדל"ן 6
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
י קרן מחקה מדד סנופי שקלי או קניית etf סנופי דולרי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
I מעבר לדירה - קניית מוצרים בזול צרכנות פיננסית 6
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
מ קניית דירה על הנייר אחרי מחיר למשתכן נדל"ן 3
משה האם קניית קרקע בהנחה של 90% לחיילי מילואים באזור עדיפות לאומית היא דיל טוב? נדל"ן 22
B קניית מחקה מדד\קרן S&P בארץ או בחו"ל הסוחרת ב GBP שוק ההון 2
roteml קניית דירה מסוג "דיור מוגן" להשקעה נדל"ן 1
ר שאלה על קניית etf שוק ההון 3
N קניית ציוד לדירה חדשה צרכנות פיננסית 1
M קניית דירה בבעלות קק"ל נדל"ן 4
רפיקי קניית בית פרטי ללא משכנתא נדל"ן 16
T קניית דירה למגורים מתוך כוונה למכור אחרי 5~7 שנים? נדל"ן 11
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
ישראלי מצוי קנית דירה יד 2 בתקווה לתמ״א יום אחד או קניית דירה חדשה על הנייר נדל"ן 4
Y קניית דירה להשקעה ב״מחיר למשתכן״ בפרוייקט לאוכלוסיה החרדית נדל"ן 36

נושאים דומים

Back
למעלה