• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה

• פותח הנושא פותח הנושא Ghost
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הטיפ הכי גדול שלי שתמחק את כל המטרות שרשומות לך ותרשום רק אחת:
למצוא עבודה קבועה מתגמלת שנותנת לי תחושה של סיפוק.
ובמקביל שימצא גם סוסים מעופפים, מפלצת באגם, בנות ים ושאר יצורים מיתיים שלא קיימים במציאות.

הטיפ שלי הוא לצמצם את החלק שהעבודה תופסת מהחיים שלך למינימום ההכרחי. צרוך פחות, למד להשקיע, תשתחרר מעבודה.
אם אתה לא נהנה מהעבודה, אז אתה לא חייב לבחור בנתיב של פרישה מוקדמת. אפשר במקום זאת לעבוד שעתיים-שלוש ביום, או ארבעה-חמישה חודשים בשנה, ולנפוש בשאר הזמן. בימינו ברוב המקצועות אפשר לעשות את זה.

קצת בעיה למצוע עבודה מתגמלת ולא שוחקת שאני לא יודע לתכנת ולא מוצא מקצוע אחר שאוכל לעסוק בו
אז תלמד תכנות. תלמד משהו שאפשר לעשות ממנו כסף.
בכלל נושא ההשכלה נעדר לחלוטין מהיומן שלך. אולי זה מה שחסר לך.
שאלת מאיפה להתחיל: אז התשובה היא כניראה להירשם ללימודים.

בעיקרון אני איש של אנשים,חברתי יחסית (אוהב לעבוד עם אנשים).
יעני פסיכולוגיה? עבודה סוציאלית? חינוך? אלו המקצועות שמדברים לליבך כשאתה אומר "אוהב לעבוד עם אנשים"?
האם המקצועות האלו מדברים אליך מספיק בשביל שתהיה מוכן להקדיש עכשיו כמה שנים מחייך כדי ללמוד אותם בצורה רצינית (מה שיקשה עליך להתפרנס בינתיים, כמובן)?

אפשר במקום זאת לעבוד שעתיים-שלוש ביום, או ארבעה-חמישה חודשים בשנה, ולנפוש בשאר הזמן. בימינו ברוב המקצועות אפשר לעשות את זה.
אני לא יודעת באיזה מקצועות אפשר היום, אבל הזכרת לי נשכחות.
יש לי ידידה שעסקה בזיהוי מזיקים בשדות כותנה בצעירותה. תפקיד שנמשך לאורך כמה חודשים בלבד, ואחר כך טסה לחצי שנה לחו"ל, כל שנה.
יש לי ידיד שעבד הרבה שנים בקציר, גם עבודה מאומצת (הרבה שעות על הטרקטור) של כמה חודשים ובשאר הזמן היה בחופש.
יעני פסיכולוגיה? עבודה סוציאלית? חינוך?
אפשר גם עבודה במשרד, איש שיווק ומכירות בתוך צוות במפעל ועוד.
ובמקביל שימצא גם סוסים מעופפים, מפלצת באגם, בנות ים ושאר יצורים מיתיים שלא קיימים במציאות.
זה שאתה (וגם אני) לא מצאת עבודה שתגרום לך סיפוק לאורך הרבה שנים, לא אומר שכל האחרים נמצאים במצבך.

הטיפ שלי הוא לצמצם את החלק שהעבודה תופסת מהחיים שלך למינימום ההכרחי. צרוך פחות, למד להשקיע, תשתחרר מעבודה.
אם אתה לא נהנה מהעבודה, אז אתה לא חייב לבחור בנתיב של פרישה מוקדמת. אפשר במקום זאת לעבוד שעתיים-שלוש ביום, או ארבעה-חמישה חודשים בשנה, ולנפוש בשאר הזמן. בימינו ברוב המקצועות אפשר לעשות את זה.
זה טיפ שעובד רק לאנשים במקצועות מאוד מכניסים (הייטק וכדומה). לאדם צעיר ששואף להרוויח 10-12 נטו במשרה מלאה, אם יוריד את זמן העבודה ל2-3 שעות ביום אזי ירוויח פחות מ3500 בחודש. מיותר לציין שאין ממש אופציה "לנפוש בשאר הזמן" עם משכורת כזו.

לפותח האשכול:
לטעמי, בשביל למצוא עבודה מכניסה תצטרך השכלה ולהשקיע הרבה שנים לטפס למשרה הזו בניסיון שתצבור. ככה שוק העבודה עובד. אם תחליף עבודות זמניות אז לדעתי לא תראה עלייה משמעותית בנטו. יש עוד אופציות להרוויח יותר בלי עבודה פיזית (זה לא ממש יותר, אבל כנראה יותר ממינימום) אם תעבוד בעבודות "שירות לקוחות" אנשים בדרך כלל לא אוהבים כמו גבייה, סילוקי תביעות, מכירות וכדומה (בעיקר בגלל שאתה תצטרך 24/7 לסבול את הלקוחות המאוד מאוד עצבניים).

אפשר גם עבודה במשרד, איש שיווק ומכירות בתוך צוות במפעל ועוד.
שיווק זה לא עבודה עם אנשים, זו עבודה על אנשים.

זה שאתה (וגם אני) לא מצאת עבודה שתגרום לך סיפוק לאורך הרבה שנים, לא אומר שכל האחרים נמצאים במצבך.
בואי נתחיל בלהחזיק מקום עבודה ליותר מחצי שנה בלי להשיחק ולהיכנס לדיכאון או לקבל זימון לשימוע בגלל קיצוצים. זה כבר נטל כבד מידי שמרבית העובדים מתחת לגיל 30 לא מצליחים לעמוד בו בימינו.
וזה עוד לפני שהגענו בכלל לדבר על תחושת סיפוק.

יש לי ידידה שעסקה בזיהוי מזיקים בשדות כותנה בצעירותה. תפקיד שנמשך לאורך כמה חודשים בלבד, ואחר כך טסה לחצי שנה לחו"ל, כל שנה.
יש לי ידיד שעבד הרבה שנים בקציר, גם עבודה מאומצת (הרבה שעות על הטרקטור) של כמה חודשים ובשאר הזמן היה בחופש.
היום יש עבודות בסגנון הזה שאפשר לעשות אותן בחדר ממוזג, או לחלופין על החוף בקופנגן לחובבי הז'אנר.
בכל מקרה, יפה להם!

זה טיפ שעובד רק לאנשים במקצועות מאוד מכניסים (הייטק וכדומה). לאדם צעיר ששואף להרוויח 10-12 נטו במשרה מלאה, אם יוריד את זמן העבודה ל2-3 שעות ביום אזי ירוויח פחות מ3500 בחודש. מיותר לציין שאין ממש אופציה "לנפוש בשאר הזמן" עם משכורת כזו.
אתה נטפל לקטנות. שחק עם המספרים בהתאם למצבך הכלכלי האישי. תעבוד ארבע שעות ביום, בסדר?
העיקר רק אל תגיד ש10 אלף בחודש זה לא מספיק לרווק כדי להתקיים בארץ, וחוץ מזה הכל בסדר.

אתה נטפל לקטנות. שחק עם המספרים בהתאם למצבך הכלכלי האישי. תעבוד ארבע שעות ביום, בסדר?
העיקר רק אל תגיד ש10 אלף בחודש זה לא מספיק לרווק כדי להתקיים בארץ, וחוץ מזה הכל בסדר.
אני חושב שיש לך הטיה לכך שכל המשכורות במשק גבוהות. 10 אלף בחודש מספיק לרווק. הנקודה היא שהמשכורת הממוצעת היא בערך 13-14 שממנה נטו נשאר נניח 10 וזה כולל אנשים עם השכלה וקריירה שמקבלים שכר הרבה יותר גבוה בעוד שהשכר מלמטה חסום במינימום. רב הצעירים שעובדים בעבודות זמניות הם עם שכר ממוצע יותר נמוך (מצאתי נתונים מהלמס מ2014 על כך שבגילאי 25-34 מרוויחים כ-40 אחוז פחות מ35-44). בשקלול של זה אני מעריך שאנחנו מגיעים ל8 נטו למשרה מלאה.

אם עובדים במשרה חלקית 50% אז הנטו ירד מ8 לבערך 5 נניח (כי המיסים יהיו גם יותר נמוכים). צריך להפריש עצמאית לפנסיה נניח 500 שח (כי הפנסיה שמפרישים בחוק לא תספיק כנראה) ולכן נשארנו עם 4.5. אני באמת חושב שעם 4.5 נטו לא ניתן לחיות בצורה סבירה (ושוב, זה אם האדם הוא צעיר יחסית. בגיל מבוגר 50+ רק הביטוח הרפואי והסיעודי יכול להגיע ל1000+).

שתי שורות תפסו אותי בפוסט שלך:
אולי בזכות הפוסט אקבל מוטיבציה להגשים את עצמי
זוגיות התייאשתי (הילד בן 30 אוטוטו )
אין לך בעיה עם כסף, אתה לא בזבזן ולא מכור לחוב.
חוסר במוטיבציה..
אף אדם לא רוצה להיות בזוגיות עם מישהו חסר מוטיבציה, מוטיבציה זה החיים, לחלק זה בא טבעי חלק צריכים להתעורר על עצמם, יתכן שאתה צריך זריקת התעוררות בשביל לצאת מאיזור הנוחות (בית ההורים) ולהתחיל לחיות כגבר עצמאי,
אולי כדאי לך לקבוע דד ליין למתי אתה עוזב את בית ההורים, זה משהו שיכול לתת לך מסגרת עם יעדים מובנים שיכניסו אותך למעגל של עשיה, השאר יגיע בהמשך.

לגבי עבודה, תשאל את עצמך מה אתה אוהב לעשות (ספורט, צילום, מחשבים, תיירות, אוכל, חדשות, מתמטיקה, אמנות, וכו') ותחפש עבודה בתחום.
בהצלחה

לא מסכים.
השאלה מי ומה.
אם זה מוצר שמביא ערך , ולא מדובר באיזו "תרמית פירמידה". שאנשים מגיעים אליך, ולא להיפך.
זו תרמית?
אני לא מדבר על פימפום אגרסיבי של מוצר שאין לו זכות קיום.

צאת מאיזור הנוחות (בית ההורים) ולהתחיל לחיות כגבר עצמאי,
אולי כדאי לך לקבוע דד ליין למתי אתה עוזב את בית ההורים, זה משהו שיכול לתת לך מסגרת עם יעדים מובנים שיכניסו אותך למעגל של עשיה, השאר יגיע בהמשך.
אין שאלה אבל זו לא תרופת קסם מניסיון. (חייתי עד גיל 32 עם ההורים).
היציאה מהבית מאלצת אותך לקחת אחריות על כל מיני תחומים אילולא היציאה.
אבל זה לא מחוייב המציאות, שזה יגרום לו לקחת כל מיני פעולות מעבר לזה.
בלי שום קשר, אני חושב שזה צעד נכון כל עוד אתה מיוצב כלכלית ותזרימית.

תלוי איפה אותו רווק גר, והאם הוא מעוניין להחזיק רכב ולחסוך.
מנתניה צפונה (לא בדירת שותפים).
ייתכן, ומשכורת חודשית של כ 7-8 נטו תהיה סבירה למהלך של יציאה מהבית באיזורים שציינתי. (ולא לקחתי בלתמ"ים שונים בחשבון).
לדעתי אם מרוויחים פחות מהתזרים החודשי הזה, לא כדאי לעזוב את בית ההורים.

נערך לאחרונה ב:
אם השירות או המוצר הם חסרי ערך, או אם ישנן הבטחות חסרות כיסוי - אתה צודק.
אבל העולם לא יכול להתנהל ללא שיווק. איך יזם יעניין משקיעים? איך מנכ"ל יגייס לקוחות? איך העובדים שמייצרים את המוצר יתפרנסו אם לא יהיה שוק למוצר?
בואי נתחיל בלהחזיק מקום עבודה ליותר מחצי שנה בלי להשיחק ולהיכנס לדיכאון או לקבל זימון לשימוע בגלל קיצוצים. זה כבר נטל כבד מידי שמרבית העובדים מתחת לגיל 30 לא מצליחים לעמוד בו בימינו.
אתה משליך מעצמך על אחרים. זה נכון שיש הרבה בני עשרים ומשהו שמבולבלים, אבל הם לא הרוב. חלקם הולך ללמוד, חלקם מתחיל לעבוד - מי שעוזב את בית הוריו מתבגר ולוקח אחריות על פרנסתו הרבה יותר מוקדם ממי שלא.
וזה עוד לפני שהגענו בכלל לדבר על תחושת סיפוק.
זה החלק הבעייתי העיקרי לדעתי. הפתרונות הם מגוונים. יש מי שממשיך בעבודה ומוצא סיפוק במקומות אחרים. יש מי שעובר עבודה כשאיבד עניין. יש מי שלומד להבין איך להגביר עניין וסיפוק באותו מקום עבודה. הפתרון למי שבגלל חוסר עניין וסיפוק פשוט לא מתפרנס הוא להתעלק על אחרים (הורים וקיצבאות בעיקר) אלא אם יצא לעצמאות כלכלית לפני כן.

יש פה שלל תגובות, ותוהה האם פותח השרשור עדיין פה או שעושה לנו גוסטינג
@Ghost

עולם התעסוקה לצעירים הוא ענק וכל מה שאתה צריך לעשות זה לבחור כיוון ולנסות. זה גם יעשה את החיים שלך יותר מעניינים.
לדוגמא : חברות האוטובוסים מחפשות נהגים חדשים ונותנות קורס נהיגה למי שרוצה להיות נהג אוטובוס. אם אתה יותר בכיוון של עצמאי אתה יכול ללכת להיות נהג מונית.
אם אתה טוב בעבודה בידיים יש מלא מקצועות חופשיים שאפשר ללמוד בקורסים קצרים: מנעולנות, אינסטלציה, חשמלאות, מכונאות רכב, מקצועות בענף הבנייה
אם אתה מעדיף עבודה משרדית אתה יכול לעשות קורס הנהלת חשבונות
אם אתה מעדיף עבודה בשעות גמישות אתה יכול ללכת לכיוון של מלצרות במסעדות או בתחום המלונאות
אם מתאים לך אתה יכול ללכת למגוון עבודות בתחום הביטחון, בשדה התעופה וגם במשטרה
הכל פתוח מול העיניים שלך. תפוס יוזמה ותתחיל לרוץ ושיהיה לך בהצלחה

מלא תגובות כאן התמקדו בנושא העבודה וכושר ההשתכרות, זה רק מראה כמה שוק ההון והשקעות באופן כללי פחות משמעותי עבור הישראלי הממוצע.

מלא תגובות כאן התמקדו בנושא העבודה וכושר ההשתכרות, זה רק מראה כמה שוק ההון והשקעות באופן כללי פחות משמעותי עבור הישראלי הממוצע

אני חושב שזה אוניברסלי... קודם כל צריך שיהיה לך כסף בשביל להיכנס לשוק ההון ולהשקיע, ואז אופק זמן מספיק ארוך שההשקעה תישא פרי. להרבה אנשים אין "כסף מהבית" ולכן הם צריכים קודם כל כסף ממשכורת על מנת לבנות את ההון שלהם.

ולכן הם צריכים קודם כל כסף ממשכורת על מנת לבנות את ההון שלהם.
הטענה לא נכונה.. יש הרבה גופים שישמחו לתת לך כסף.
לרוב זה מגיע עם סיבה מאוד טובה למה הגורם שמביא לך את הכסף הולך להרוויח מזה.
מסכים שלרוב האנשים הרבה יותר קל לעבוד כשכירים ושאם למישהו יש דרך טובה להרוויח לרוב הוא לא צריך את הכסף.

נערך לאחרונה ב:
הקומבינות שיש היום הן כנראה עסקנים שמקורבים לשלטון וכל מיני משרות במועצות הדתיות/ברבנות.

לגבי עבודה, תחפש תחום שאתה טוב בו באופן טבעי ומכניס כמה שיותר כסף.
סתם לדוגמא, אם אתה אוהב לצייר, זה אחלה דבר, אבל בספק אם יכניס לך כסף (אלא אם כן אתה ברמה מאוד גבוהה).
יכול להיות שאתה טוב במתמתיקה, הפיתרון הכי פשוט זה שיעורים פרטיים.
אפשרות אחרת זה להמשיך את העסק של ההורים (אם זה אפשרי והוא מוצלח).

ענין נוסף, לא כל אחד צריך להיות עשיר כמו אלון מאסק או ג'ף בזוס, לא צריך להשתעבד לכסף/עבודה (לפי דעתי).
לגבי השקעה בשוק ההון, בגלל שאתה צעיר, הייתי אומר ALL IN (במדד רחב כלשהו), אבל לא ממליץ (יכול להיות שלא תעמוד בירידות שיבואו),
חוץ מקרן חירום למחיה של חצי שנה (מחוץ לבית של ההורים).

אני חושב שזה אוניברסלי... קודם כל צריך שיהיה לך כסף בשביל להיכנס לשוק ההון ולהשקיע, ואז אופק זמן מספיק ארוך שההשקעה תישא פרי. להרבה אנשים אין "כסף מהבית" ולכן הם צריכים קודם כל כסף ממשכורת על מנת לבנות את ההון שלהם.
אכן ציינת נקודה בסיסית ומובנת אבל דיי התעלמת בנונשלנטיות מהחלק החשוב יותר במה שכתבת - היכולת להשאיר את הכסף שם בפרק זמן מספיק ארוך על-מנת שיישא פרי.
דרישה בעייתית בקנה מידה ממש משמעותי בישראל, ואוסיף אפילו את צמד המילים וסימן קריאה בסוף - "דרישה חצופה!". לא אפרט בשביל לא להסיט הדיון, מניח שכאן אסיים :)

אתה מדבר כאילו למצוא עבודה (אתה יודע הדבר הזה שכולנו עושים ביום יום) זה דבר בלתי אפשרי או מגוחך.

זה נחמד ומאוד חמוג לחשוב שאתה יכול לעבוד קצת ולהתפנות לפנאי ביתר הזמן, אבל בפועל, בתור שכיר שעובד רק 4 שעות בממוצע בשבוע(!) אני יכול הלגיד לך שכל עוד אתה שכיר ולא בוס לעצמך, אתה לא באמת יכול לעשות את זה.
כאילו בפועל יכלתי לעשות את זה ולעבוד גם מתיאלנד 4 שעות בשבוע ולטייל ביתר הזמן, אך תיאורטית אני נדרש להיות "זמין" במהלך שעות העבודה ביום גם אם אני עובד מהבית.

תמיד חלמתי על המצב שאני נמצא בו היום לעבוד מעט ולהרוויח יותר, אבל בתכלס כשאני חווה את זה בפועל אני מתחיל להאמין שהעבודה חסר משמעות ככל שתהיה נותנת משמעות לחלק גדול מהחיים.

אנשים לא נועדו לשבת על התחת כל היום ולא לעשות כלום, גם אם הם יכולים להרשות לעצמם.
מרוב הסמן הפנוי התחלתי לחשוב כבר על ההפך הגמור של לעבוד פחות ולאחרונה התחלתי להתעניין בכל הנושא של over employment.

ואגב, פותח השרשור מעדי שהוא עובד מקסימום 3 פעמים בשבוע, אז זה לא שהוא כזה רחוק מזה.

המצב היחיד שבו מה שאתה מתאר אפשרי זה אם אתה עצמאי, שעובד מעט, מרוויח המון ואתה יכול לתקתק את העסק בכמה שעות בשבוע. זה לא בלתי אפשרי, אך זה בהחלט לא אפשרי עבור הרוב, בטח ובטח לא עבור שכירים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא יודע מאיפה נולד הרעיון שלהיות עצמאי זה להיות "בוס לעצמך".

לקוחות, עובדים, קבלני משנה, ספקים, בנקים וכו', יכולים להיות עבור עצמאי יותר "בוסים" מבוס של שכיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
דניאל פינקלברג ממש רוצה להתחיל להשקיע באמצעות IB, אעריך עזרה מבעלי חשבון שם שוק ההון 20
מ עזרה בהבנת שער המרה בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M עזרה במילוי טופס 1322 . תמיד מסתבכת עם זה מיסים 11
Y עזרה בהבנת היקף מס על RSU (כולל ארקין-מוזס) מיסים 17
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10