גילוי נאות אני בוגר אחת ההסבות לתוכנה(מהסוג שלא גובה תשלום מראש) ובין היתר למדתי הנדסה בטכניון וכיום עובד כמפתח embedded.
האקדמיה
הטכניון(או כל מוסד אקדמי אחר) לא מכין לתעשיה אלא מכין להמשך קרירה אקדמית, בוגר תואר מוכן בעיקר להתחיל תואר שני ואז שלישי... אין הרבה קשר בין מה שנלמד במהלך התואר לבין יום עבודה של מהנדס. מספיק להסתכל על הסילבוס של מדעי המחשב בשביל להבין שקרוב ל-3\2 מהתואר הם מתמטיקה ויפסיקה ואילו החלק הרלוונטי לא נלמד מפרספקטיבה של best practice. שלא לדבר על כך שכל החומר מסודר ומוגש עם כפית בשפה העברית שזה בערך ההפך מהבעיות בהם נתקלים בעבודה.
יוצא לי לשמוע שהתואר פותח את הראש, ככל הנראה לא את הראש שלי, לא מרגיש שההקורסים בכימיה, פיסיקה, מתמטיקה פתחו לי את הראש יותר מדי(אפילו המבוא למדעי המחשב ב-C שלקחתי היה יבש להחריד). הקורסים עצמם לרוב היו self-contained או הרחיבו איזה נושא אזוטרי שנלמד בסמסטר קודם. כמעט ולא היו קורסים שבנו על ידע קודם. קורסים בפילוסופיה לעומת זאת בהחלט פותחים את החשיבה ותפיסת העולם.
הטכניון לא שונה מהותית מהסבות בתשלום הוא לוקח את הכסף up front תוך הבטחה ל-unimaginable riches אבל הוא חלילה לא מבטיח השמה בסוף התהליך(את הנתונים האלה לא תראה בפרסומות של הטכניון ולא תשמע בנאומים של נשיא הטכניון). גם אם זכית להתקבל למדעי המחשב ששם יש ביקוש גדול מצד השוק תזכור שגם אחרי שצולחים את הרי האינטגרלים את סך הכל עוד junior חסר נסיון שמתחרה באנשים דומים לך בלי שיש לו הרבה יחוד.
ההסבה ביחס ללימודים בתואר
הלימודים הזכירו לי תקופת מבחנים עמוסה באופן קיצוני בטכניון רק שהיא נמשכת מעל חצי שנה(מתחילים מאוד מהר ולאט לאט מגבירים את הקצב). לומדים מ-8 בבוקר ועד 8+ בערב ולרוב אין סופי שבוע. לא נדיר בכלל לראות בוגרי טכניון שלא עוברים את הימי מיונים או שלא שורדים את כל ההכשרה.
מה נדרש ממפתח תוכנה מתחיל
לדעתי צריך בעיקר רמת אנגלית גבוהה, אוריינות מחשב ויכולת אוטודידקטית וכמובן צריך להיות רעבים ללמוד. מה שדווקא לא צריך זה ידע מתמטי, בשביל רוב משרות הפיתוח מספיק לדעת חשבון בסיסי.
לגבי הקורס - ביררתי עם מנהל בחברת הייטק גדולה (איזור הצפון). הוא צחק ואמר לי שזה ביזבוז זמן, אם אין תואר אז אין בכלל על מה לדבר. זה גרם לי לפסול את קורסי ההסבה..
אפשר כמובן להסתכל על אנקדוטות(באותה המידה יש מנהלים שלא מקבלים בוגרי מכללות או שיש להם משהו נגד ערבים, רוסים, אשכנזים...) או שאפשר להסתכל על תוכנית הסבה שלא לוקחת ממך שקל מראש ומתפרנסת מהשמה של הבוגרים שלה בהייטק ולשאול איך זה שהם רצים כבר מעל עשור ועושים כסף?
האלטרנטיבה שלך היא להיכנס לתואר של 4 שנים(אם כבר אקדמיה אז לך למדעי המחשב שם זה לפחות 3 שנים) לפחות(כי בטכניון לא חסר אנשים שמורחים את התואר), לשלם שכר לימוד, לוותר על שנים של הכנסה כמפתח(כלומר כ-100K בשנה) ולצאת אחרי 4 שנים כאלה בלי נסיון בזמן שבוגר הסבה עם נסיון של 4 שנים כבר עבר את ה-20K ויכול למצוא עבודה בקלות.