• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סיימתי תואר ראשון ואין לי מושג מה הלאה

• פותח הנושא פותח הנושא הפרופסור
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מכיר לא מעט אנשים עם phd שעובדים במשרות מחקר בתעשיה, השכר ההתחלתי היום הוא ~14k, לאחר כמה שנים מגיעים ל~18k ואם מתקדמים לניהול מגיעים למספר כלשהו בין 20k ל25k.
אני מסכים איתך לחלוטין שזה הרבה פחות מתגמל מהייטק ושמי שאין לו תשוקה מאוד גדולה לתחום לא צריך להיות שם.
קטונתי מלייעץ למישהו לגבי מסלול החיים שלו,אבל קצת צורמת לי הסגידה להייטק.
להגיע תוך כמה שנים בודדות למשכורות של 18-20 אלף במקצוע שאתה אוהב ומתחבר עליו זה בהחלט לא רע.
מרגיש לי לפעמים שבפורום הזה יש 2 אופציות למסלול החיים שלך,או שאתה מתכנת או שאתה לוזר.
נ.ב גם לדעתי תואר ראשון נוסף מיותר עבורך כרגע.
בוטקאמפ תכנות/בירור מעמיק עם בוגרי תואר שני בביולוגיה איך הקריירה שלהם נראית כנראה יהיה יותר רלוונטי.

אני תמיד שמח לראות ביולוגים. אתה מסכים עם מה שאמרתי לגבי התחום נכון ?
כספית ביולוגיה זו התאבדות. נכון, נחמד להבין איך היקום עובד וכו' אבל אם אני יכול להבין את זה ולא לגרד את המינוס זה נחמד כפליים.

אתה מכיר אנשים שעשו את הקורס? כי אתה נראה לי יודע די הרבה לגבי הנושא.
מה הם עושים היום ? ניתן להגיד שיש להם ביטחון תעסוקתי ?
אדבר אתם ואנסה לקשר אותם אליך כדי שתוכל לשאול אותם ישירות

למה אתה לא עושה אותו בעצמך הרי its never too late
שוקל את זה כרגע נהנה מהוראה אבל אם ימאס לי זו בהחלט אופציה

להגיע תוך כמה שנים בודדות למשכורות של 18-20 אלף במקצוע שאתה אוהב ומתחבר עליו זה בהחלט לא רע.
שים לב שמדובר באנשים שבילו ~10 שנים באקדמיה (לפעמים עשו גם פוסט דוקטורט אז יותר) והם מגיעים לשכר של 18-20 לאחר כמה שנים בתעשיה, קרי בגיל 38-40 בערך.
לעניות דעתי, דרך החתחתים הזו אינה מאוד משתלמת מבחינת "החזר על ההשקעה" ולכן, כפי שציינתי, אני ממליץ עליה רק למי שמאוד אוהב את התחום.

אגב, אני אישית בעד לעשות פשרות כספיות עבור רווחה נפשית וסיפוק, אני פשוט חושב שצריך לעשות אותן מתוך מודעות ועם עיניים פקוחות.

רק למי שמאוד אוהב את התחום
זה לא שכל העבודות בביולוגיה אחרי ותק כלשהו הן עבודת החלומות של מי שאוהב ביולוגיה. מתוך מרחב המשרות המצומצם, חלק גדול זה עבודות שנלקחות מחוסר ברירה.
זה כמובן לא ייחודי לביולוגיה, אבל זה משהו חשוב לקחת בחשבון כשבוחרים במסלול ארוך עם תגמול לא מספק תמורת הזכות לעבוד במה שאוהבים.

מתוך מרחב המשרות המצומצם, חלק גדול זה עבודות שנלקחות מחוסר ברירה.
נכון, אם כי הבנתי שהמצב משתפר בשוק הביוטק מבחינת היצע, אבל אין לי נתונים רשמיים...

קראתי את התגובות שלך. יש לי מספר נקודות שאני חושב שיעזרו לך למקד את המחשבה שלך(לעניות דעתי כמובן):
1. אתה צריך לצאת מהראש של מה שעשית בתואר הראשון. אם אתה מחליט לא לעבוד בביולוגיה/מעבדה/תרופות אז זה מבחינתך עבר ואתה צריך להמשיך הלאה. מה שאתה צריך להתמקד בו זה איך אתה ממשיך הלאה מהנקודה שבה אתה נמצא כדי להגיע למקום שאתה רוצה להגיע אליו.
2. אתה צריך להחליט לאן אתה רוצה להגיע ועל פי זה לקבוע את המסלול שלך ולא להפך. ללכת לתואר ראשון נוסף בהנדסת תעשייה וניהול זה נחמד, זה מאוד מעניין וזה בהחלט יותר רלוונטי מתואר ראשון בביולוגיה לכל התחומים שהזכרת. אבל זה לאו דווקא הדרך הנכונה ביותר לאן שאתה מכוון. אתה צריך לקחת בחשבון שיש לך כבר תואר ראשון והתפוקה הנוספת מעוד תואר ראשון (אם מסתכלים על זה מצורה רציונלית לחלוטין) היא נמוכה מאשר אם זה היה התואר הראשון, הראשון שלך. אם אתה רוצה להיות מתכנת למשל, כנראה הרבה יותר רלוונטי לעשות קורס הסבה, לחרוק שיניים ולהרוויח שכר נמוך במשך השנים הראשונות ומשם להתקדם. זה ייתן לך הרבה יותר מבחינה פרקטית לקריירה של מתכנת. אגב אם אחרי זה תחליט שחסר לך ידע תיאורטי אתה תמיד יכול לקחת קורסים באינטרנט או בפתוחה.
3. אתה אוטומטית מניח שקורסי ההסבה הם הדרך הקצרה. בעיני, זו לא הנחה נכונה. התואר הראשון הנוסף הוא הדרך הארוכה דווקא. אם החלטת שאתה מכוון להיות מתכנת, אתה צריך להבין שמה שיביא אותך לשם יותר מהר ברוב המקרים יהיה קורס הסבה. אף אחד לא מבטיח לך שבתור בוגר קורס הסבה תוכל לעשות חיל בקריירה עד גיל 67 ולהתקדם, אבל גם אף אחד לא מבטיח לך את זה עם תואר. זה מאוד תלוי בך כאינדיבדואל והערך שאתה מביא.
4. הסיפורים של אנשים אחרים הם לא הסיפורים שלך. אם מישהו עשה תואר שני במשהו ולא הלך לו והוא נתקע זה לא אומר שזה יקרה לך. קח בחשבון שאולי אתה בעל הזדמנויות שונות משלו, יכולות שונות משלו ובתכלס אתה אדם אחר ממנו. זה פשוט לא נכון להשליך את מה שקרה לאדם אחד על אדם אחר נטו בגלל שהם עשו את אותו התואר.
5. קח את הזמן. עדיף שתחשוב על זה במשך עוד כמה חודשים ותגיע להחלטה משוכלת מאשר שתעשה בחירה גרועה באופן מיידי. זה לגמרי אחד מהדברים האלה שצריך לתת לו את הזמן לשקוע.

אדבר אתם ואנסה לקשר אותם אליך כדי שתוכל לשאול אותם ישירות
אני מאוד אשמח! תודה אחי
זה לא שכל העבודות בביולוגיה אחרי ותק כלשהו הן עבודת החלומות של מי שאוהב ביולוגיה. מתוך מרחב המשרות המצומצם, חלק גדול זה עבודות שנלקחות מחוסר ברירה.
זה כמובן לא ייחודי לביולוגיה, אבל זה משהו חשוב לקחת בחשבון כשבוחרים במסלול ארוך עם תגמול לא מספק תמורת הזכות לעבוד במה שאוהבים.
צודק אבל הרוב המוחלט שמגיעים לתארים מתקדמים הם אנשים שאוהבים את התחום, תאמין לי אין דרך אחרת להתקדם בזה, כי לבצע מחקר ולעבוד במעבדה זה לא כיף וזה מתיש, התהליך ארוך ואיטי.

שים לב שמדובר באנשים שבילו ~10 שנים באקדמיה (לפעמים עשו גם פוסט דוקטורט אז יותר) והם מגיעים לשכר של 18-20 לאחר כמה שנים בתעשיה, קרי בגיל 38-40 בערך.
לעניות דעתי, דרך החתחתים הזו אינה מאוד משתלמת מבחינת "החזר על ההשקעה" ולכן, כפי שציינתי, אני ממליץ עליה רק למי שמאוד אוהב את התחום.

אגב, אני אישית בעד לעשות פשרות כספיות עבור רווחה נפשית וסיפוק, אני פשוט חושב שצריך לעשות אותן מתוך מודעות ועם עיניים פקוחות.
לגמרי צודק. להגיע למקום טוב תצטרך דוק' או פוסט דוק' וגם אז לא בטוח מה יהיה גורלך ואיזה הצעות אתה תקבל.
אגב - חשוב לציין כי גם חברות ביולוגיה/ביואינפורמטיקה/פארמה/מידע רפואי - כל העניין הזה של מערכות מידע וססטיסטיקה זה מאוד רלוונטי אליהם. אז לאו דווקא הייטק, יש מלא אופציות.

קראתי את התגובות שלך. יש לי מספר נקודות שאני חושב שיעזרו לך למקד את המחשבה שלך(לעניות דעתי כמובן):
1. אתה צריך לצאת מהראש של מה שעשית בתואר הראשון. אם אתה מחליט לא לעבוד בביולוגיה/מעבדה/תרופות אז זה מבחינתך עבר ואתה צריך להמשיך הלאה. מה שאתה צריך להתמקד בו זה איך אתה ממשיך הלאה מהנקודה שבה אתה נמצא כדי להגיע למקום שאתה רוצה להגיע אליו.
2. אתה צריך להחליט לאן אתה רוצה להגיע ועל פי זה לקבוע את המסלול שלך ולא להפך. ללכת לתואר ראשון נוסף בהנדסת תעשייה וניהול זה נחמד, זה מאוד מעניין וזה בהחלט יותר רלוונטי מתואר ראשון בביולוגיה לכל התחומים שהזכרת. אבל זה לאו דווקא הדרך הנכונה ביותר לאן שאתה מכוון. אתה צריך לקחת בחשבון שיש לך כבר תואר ראשון והתפוקה הנוספת מעוד תואר ראשון (אם מסתכלים על זה מצורה רציונלית לחלוטין) היא נמוכה מאשר אם זה היה התואר הראשון, הראשון שלך. אם אתה רוצה להיות מתכנת למשל, כנראה הרבה יותר רלוונטי לעשות קורס הסבה, לחרוק שיניים ולהרוויח שכר נמוך במשך השנים הראשונות ומשם להתקדם. זה ייתן לך הרבה יותר מבחינה פרקטית לקריירה של מתכנת. אגב אם אחרי זה תחליט שחסר לך ידע תיאורטי אתה תמיד יכול לקחת קורסים באינטרנט או בפתוחה.
3. אתה אוטומטית מניח שקורסי ההסבה הם הדרך הקצרה. בעיני, זו לא הנחה נכונה. התואר הראשון הנוסף הוא הדרך הארוכה דווקא. אם החלטת שאתה מכוון להיות מתכנת, אתה צריך להבין שמה שיביא אותך לשם יותר מהר ברוב המקרים יהיה קורס הסבה. אף אחד לא מבטיח לך שבתור בוגר קורס הסבה תוכל לעשות חיל בקריירה עד גיל 67 ולהתקדם, אבל גם אף אחד לא מבטיח לך את זה עם תואר. זה מאוד תלוי בך כאינדיבדואל והערך שאתה מביא.
4. הסיפורים של אנשים אחרים הם לא הסיפורים שלך. אם מישהו עשה תואר שני במשהו ולא הלך לו והוא נתקע זה לא אומר שזה יקרה לך. קח בחשבון שאולי אתה בעל הזדמנויות שונות משלו, יכולות שונות משלו ובתכלס אתה אדם אחר ממנו. זה פשוט לא נכון להשליך את מה שקרה לאדם אחד על אדם אחר נטו בגלל שהם עשו את אותו התואר.
5. קח את הזמן. עדיף שתחשוב על זה במשך עוד כמה חודשים ותגיע להחלטה משוכלת מאשר שתעשה בחירה גרועה באופן מיידי. זה לגמרי אחד מהדברים האלה שצריך לתת לו את הזמן לשקוע.
1. התואר שלי עבר - אני לא מדמיין את עצמי בתוך מעבדה, בגלל זה נרשמתי לתואר שני בטכניון עם תזה "יבשה". להמשיך הלאה זה מה שאני מנסה לעשות תאמין לי.
2. בשנים האחרונות התחלתי להימשך למשרות של מתכנת/חוקר מידע בחברת מידע רפואית. תואר הנדסת מערכות מידע זה בול זה - בשילוב עם הידע הביולוגי / רפואי שיש לי.
3. לגבי קורס ההסבה אני חושש מחוסר הידע התאורטי ובכלל מהמעמד שיהיה לי בחברה. תואר זה תואר אין מה לעשות. אבל - אני לא פוסל וחושב על זה רציני ואתה לגמרי צודק, אף אחד לא יכול להבטיח לי שום דבר, הכל תלוי בי.
4. סבבה אבל עדיין צריך להיות ריאלי, אני מסתכל על בוגרי ביולוגיה שגם עם תארים מתקדמים, ואני מכיר מלא כאלה, הם תקועים באיזשהו שלב. חלק רוצה לעשות תואר שלישי+, חלק תקוע במשרה בבית חולים וחלק חושב לשנות כיוון. לחשוב לעצמי אני שונה ואני לא אתקע ככה זה לא מאוד ריאלי. אין ביטחון תעסוקתי, תכלס.
5. צודק. אני כבר שבוע+ מבלה 8 שעות מול המחשב בודק ושואל ומברר לגבי תארים ומה כדאי ומה לא.. זה מאוד שוחק נפשית וגופנית..

גילוי נאות אני בוגר אחת ההסבות לתוכנה(מהסוג שלא גובה תשלום מראש) ובין היתר למדתי הנדסה בטכניון וכיום עובד כמפתח embedded.

האקדמיה
הטכניון(או כל מוסד אקדמי אחר) לא מכין לתעשיה אלא מכין להמשך קרירה אקדמית, בוגר תואר מוכן בעיקר להתחיל תואר שני ואז שלישי... אין הרבה קשר בין מה שנלמד במהלך התואר לבין יום עבודה של מהנדס. מספיק להסתכל על הסילבוס של מדעי המחשב בשביל להבין שקרוב ל-3\2 מהתואר הם מתמטיקה ויפסיקה ואילו החלק הרלוונטי לא נלמד מפרספקטיבה של best practice. שלא לדבר על כך שכל החומר מסודר ומוגש עם כפית בשפה העברית שזה בערך ההפך מהבעיות בהם נתקלים בעבודה.

יוצא לי לשמוע שהתואר פותח את הראש, ככל הנראה לא את הראש שלי, לא מרגיש שההקורסים בכימיה, פיסיקה, מתמטיקה פתחו לי את הראש יותר מדי(אפילו המבוא למדעי המחשב ב-C שלקחתי היה יבש להחריד). הקורסים עצמם לרוב היו self-contained או הרחיבו איזה נושא אזוטרי שנלמד בסמסטר קודם. כמעט ולא היו קורסים שבנו על ידע קודם. קורסים בפילוסופיה לעומת זאת בהחלט פותחים את החשיבה ותפיסת העולם.

הטכניון לא שונה מהותית מהסבות בתשלום הוא לוקח את הכסף up front תוך הבטחה ל-unimaginable riches אבל הוא חלילה לא מבטיח השמה בסוף התהליך(את הנתונים האלה לא תראה בפרסומות של הטכניון ולא תשמע בנאומים של נשיא הטכניון). גם אם זכית להתקבל למדעי המחשב ששם יש ביקוש גדול מצד השוק תזכור שגם אחרי שצולחים את הרי האינטגרלים את סך הכל עוד junior חסר נסיון שמתחרה באנשים דומים לך בלי שיש לו הרבה יחוד.

ההסבה ביחס ללימודים בתואר
הלימודים הזכירו לי תקופת מבחנים עמוסה באופן קיצוני בטכניון רק שהיא נמשכת מעל חצי שנה(מתחילים מאוד מהר ולאט לאט מגבירים את הקצב). לומדים מ-8 בבוקר ועד 8+ בערב ולרוב אין סופי שבוע. לא נדיר בכלל לראות בוגרי טכניון שלא עוברים את הימי מיונים או שלא שורדים את כל ההכשרה.

מה נדרש ממפתח תוכנה מתחיל
לדעתי צריך בעיקר רמת אנגלית גבוהה, אוריינות מחשב ויכולת אוטודידקטית וכמובן צריך להיות רעבים ללמוד. מה שדווקא לא צריך זה ידע מתמטי, בשביל רוב משרות הפיתוח מספיק לדעת חשבון בסיסי.

לגבי הקורס - ביררתי עם מנהל בחברת הייטק גדולה (איזור הצפון). הוא צחק ואמר לי שזה ביזבוז זמן, אם אין תואר אז אין בכלל על מה לדבר. זה גרם לי לפסול את קורסי ההסבה..
אפשר כמובן להסתכל על אנקדוטות(באותה המידה יש מנהלים שלא מקבלים בוגרי מכללות או שיש להם משהו נגד ערבים, רוסים, אשכנזים...) או שאפשר להסתכל על תוכנית הסבה שלא לוקחת ממך שקל מראש ומתפרנסת מהשמה של הבוגרים שלה בהייטק ולשאול איך זה שהם רצים כבר מעל עשור ועושים כסף?

האלטרנטיבה שלך היא להיכנס לתואר של 4 שנים(אם כבר אקדמיה אז לך למדעי המחשב שם זה לפחות 3 שנים) לפחות(כי בטכניון לא חסר אנשים שמורחים את התואר), לשלם שכר לימוד, לוותר על שנים של הכנסה כמפתח(כלומר כ-100K בשנה) ולצאת אחרי 4 שנים כאלה בלי נסיון בזמן שבוגר הסבה עם נסיון של 4 שנים כבר עבר את ה-20K ויכול למצוא עבודה בקלות.

נערך לאחרונה ב:
באמת שכר עגום למי שהשקיע כל כך הרבה בהכשרה מקצועית. כבר עדיף להיות עורך דין.
ואלה עוד המשתכרים הגבוהים. אני מכיר עשרות עם תואר מתקדם שמרוויחים משמעותית פחות מזה (עובדים באקדמיה).

קטונתי מלייעץ למישהו לגבי מסלול החיים שלו,אבל קצת צורמת לי הסגידה להייטק.
אין פה סגידה.
בתור בן אדם אנליטי יחסית, אתה יכול להגיע לרף משכורת מאוד גבוהה אם תיכנס לתחום התוכנה.
רוב העובדים נשארים בתחום בגלל השכר וההטבות, לא כי נחמד להם לתקן באגים ללקוחות שהם לא מכירים 9+ שעות ביום.

כל אחד עושה מה שמתאים לו.

גילוי נאות אני בוגר אחת ההסבות לתוכנה(מהסוג שלא גובה תשלום מראש) ובין היתר למדתי הנדסה בטכניון וכיום עובד כמפתח embedded.

האקדמיה
הטכניון(או כל מוסד אקדמי אחר) לא מכין לתעשיה אלא מכין להמשך קרירה אקדמית, בוגר תואר מוכן בעיקר להתחיל תואר שני ואז שלישי... אין הרבה קשר בין מה שנלמד במהלך התואר לבין יום עבודה של מהנדס. מספיק להסתכל על הסילבוס של מדעי המחשב בשביל להבין שקרוב ל-3\2 מהתואר הם מתמטיקה ויפסיקה ואילו החלק הרלוונטי לא נלמד מפרספקטיבה של best practice. שלא לדבר על כך שכל החומר מסודר ומוגש עם כפית בשפה העברית שזה בערך ההפך מהבעיות בהם נתקלים בעבודה.

יוצא לי לשמוע שהתואר פותח את הראש, ככל הנראה לא את הראש שלי, לא מרגיש שההקורסים בכימיה, פיסיקה, מתמטיקה פתחו לי את הראש יותר מדי(אפילו המבוא למדעי המחשב ב-C שלקחתי היה יבש להחריד). הקורסים עצמם לרוב היו self-contained או הרחיבו איזה נושא אזוטרי שנלמד בסמסטר קודם. כמעט ולא היו קורסים שבנו על ידע קודם. קורסים בפילוסופיה לעומת זאת בהחלט פותחים את החשיבה ותפיסת העולם.

הטכניון לא שונה מהותית מהסבות בתשלום הוא לוקח את הכסף up front תוך הבטחה ל-unimaginable riches אבל הוא חלילה לא מבטיח השמה בסוף התהליך(את הנתונים האלה לא תראה בפרסומות של הטכניון ולא תשמע בנאומים של נשיא הטכניון). גם אם זכית להתקבל למדעי המחשב ששם יש ביקוש גדול מצד השוק תזכור שגם אחרי שצולחים את הרי האינטגרלים את סך הכל עוד junior חסר נסיון שמתחרה באנשים דומים לך בלי שיש לו הרבה יחוד.

ההסבה ביחס ללימודים בתואר
הלימודים הזכירו לי תקופת מבחנים עמוסה באופן קיצוני בטכניון רק שהיא נמשכת מעל חצי שנה(מתחילים מאוד מהר ולאט לאט מגבירים את הקצב). לומדים מ-8 בבוקר ועד 8+ בערב ולרוב אין סופי שבוע. לא נדיר בכלל לראות בוגרי טכניון שלא עוברים את הימי מיונים או שלא שורדים את כל ההכשרה.

מה נדרש ממפתח תוכנה מתחיל
לדעתי צריך בעיקר רמת אנגלית גבוהה, אוריינות מחשב ויכולת אוטודידקטית וכמובן צריך להיות רעבים ללמוד. מה שדווקא לא צריך זה ידע מתמטי, בשביל רוב משרות הפיתוח מספיק לדעת חשבון בסיסי.

אפשר כמובן להסתכל על אנקדוטות(באותה המידה יש מנהלים שלא מקבלים בוגרי מכללות או שיש להם משהו נגד ערבים, רוסים, אשכנזים...) או שאפשר להסתכל על תוכנית הסבה שלא לוקחת ממך שקל מראש ומתפרנסת מהשמה של הבוגרים שלה בהייטק ולשאול איך זה שהם רצים כבר מעל עשור ועושים כסף?

האלטרנטיבה שלך היא להיכנס לתואר של 4 שנים(אם כבר אקדמיה אז לך למדעי המחשב שם זה לפחות 3 שנים) לפחות(כי בטכניון לא חסר אנשים שמורחים את התואר), לשלם שכר לימוד, לוותר על שנים של הכנסה כמפתח(כלומר כ-100K בשנה) ולצאת אחרי 4 שנים כאלה בלי נסיון בזמן שבוגר הסבה עם נסיון של 4 שנים כבר עבר את ה-20K ויכול למצוא עבודה בקלות.
הבנתי. אני באמת מהסס כי לעשות תואר (ולא סתם תואר) של 3-4 שנים שדורש השקעה רבה.. זה מפחיד אותי מאוד ואני לא מצליח להתגבר על הפחד הזה.

איזה קורס עשית ? כי למצוא עבודה בקלות זה לא מה ששמעתי, גם אנשים עם תואר לפעמים מתקשים למצוא עבודה.
ועוד שאלה - אני יודע שאין לדעת ואין הבטחות אבל נגיד עוד 20 שנה, לדעתך זה שאין לי תואר ישפיע על המעמד שלי בתחום ? או בחברה שבה אני עובד ?

ואלה עוד המשתכרים הגבוהים. אני מכיר עשרות עם תואר מתקדם שמרוויחים משמעותית פחות מזה (עובדים באקדמיה).
לגמרי.. התחום הכי לא מתגמל ביחס להשקעה שהוא דורש. עוד ועוד אנשים פוסלים את תחום הביולוגיה / מדעי רפואה, והרבה משנים כיוון בגלל התנאים שעל הפנים.
הענף הזה יתרסק בשנים הבאות ואז יבוא ליונל מסי כדי לחקור תופעות רפואיות בעזרת השם

הבנתי. אני באמת מהסס כי לעשות תואר (ולא סתם תואר) של 3-4 שנים שדורש השקעה רבה.. זה מפחיד אותי מאוד ואני לא מצליח להתגבר על הפחד הזה.

איזה קורס עשית ? כי למצוא עבודה בקלות זה לא מה ששמעתי, גם אנשים עם תואר לפעמים מתקשים למצוא עבודה.
ועוד שאלה - אני יודע שאין לדעת ואין הבטחות אבל נגיד עוד 20 שנה, לדעתך זה שאין לי תואר ישפיע על המעמד שלי בתחום ? או בחברה שבה אני עובד ?
ראה כתבה עדכנית בנושא. אין לי מושג כמובן לגבי מידת המהימנות שלה.

אני חושב שתמיד יש כאלה שמתקשים ויש כאלה שיותר זורם להם.. כנראה שבשנת הקורונה זה הקשה קצת על "הגוניורים".. וזה רק נותן יתרון לבוגרי קורסי הסבה שיש להם ניסיון בתחום.

בשקלים? הרבה יותר
עיגלתי משמעותית כלפי מטה :)

זה מפחיד אותי מאוד ואני לא מצליח להתגבר על הפחד הזה.
תתחיל מלהבין שההצלחה שלך בכל מקרה לא מובטחת. השיקול צריך להיות תוך כמה זמן תגיע מנקודה A ל-B.

איזה קורס עשית ?
תעשה חיפוש בגוגל, יש בדיוק 2 כאלה, יש על זה לא מעט דיונים בפורום.

אני יודע שאין לדעת ואין הבטחות אבל נגיד עוד 20 שנה, לדעתך זה שאין לי תואר ישפיע על המעמד שלי בתחום ?
בזמנו חשבתי שאם לא אתקבל להסבה או לא אצליח לסיים אותה, פשוט ארשם לתואר במדעי המחשב ואפרוש ברגע שאמצא עבודה כמפתח. התואר(או ליתר דיוק הנראות של לימודי תואר) היה אמצעי להכניס רגל בדלת(לא היו לי צפיות שזה מה שיעשה אותי מפתח). בסוף מדובר בעוד נוצה צבעונית(שלך כבר יש) שמקשטת אותך אבל היא רק אמצעי שיכול לעזור לך כשאין לך כלום בידיים בתחילת הדרך.

הייתה נקודה, תוך כדי העבודה כמפתח שבדקתי תואר במדעי המחשב(ביחוד שלא מעט קורסים תפסו מלימודי ההנדסה שלי) אבל אז הסתכלתי על הסילבוס ולא ראיתי ערך לידע שאקבל ונזכרתי בכמה שנאתי ללמוד למבחנים בקורסים ריאליים והתחלתי תואר בפילוסופיה במקום :)

יש לי תזה שזה נובע מכך שהשוק מוצף ב-junior developer כי רף הכניסה לתחום לא דורש תעודת בגרות, כל מה שצריך זה רצון ללמוד וחיבור אינטרנט ותוך פרק זמן של פחות משנה(במסגרת של הסבה או עצמאית) אתה יכול להרגיש לגמרי בנוח ללכת להתראיין. זה בניגוד לכל תחום הנדסי אחר שבו אף אחד לא ידבר איתך בלי שיש לך תואר בתחום למרות שבפועל אין דרישה כזו(אין licensing מטעם המדינה), הנדסה במהות שלה היא applied לכן בעולם נורמלי יותר היו לומדים אותה במסגרת של הכשרות מקצועיות וכשוליות של מהנדסים מנוסים ולא שורפים 4 שנים באקדמיה.

תתחיל מלהבין שההצלחה שלך בכל מקרה לא מובטחת. השיקול צריך להיות תוך כמה זמן תגיע מנקודה A ל-B.

בזמנו חשבתי שאם לא אתקבל להסבה או לא אצליח לסיים אותה, פשוט ארשם לתואר במדעי המחשב ואפרוש ברגע שאמצא עבודה כמפתח. התואר(או ליתר דיוק הנראות של לימודי תואר) היה אמצעי להכניס רגל בדלת(לא היו לי צפיות שזה מה שיעשה אותי מפתח). בסוף מדובר בעוד נוצה צבעונית(שלך כבר יש) שמקשטת אותך אבל היא רק אמצעי שיכול לעזור לך כשאין לך כלום בידיים בתחילת הדרך.

הייתה נקודה, תוך כדי העבודה כמפתח שבדקתי תואר במדעי המחשב(ביחוד שלא מעט קורסים תפסו מלימודי ההנדסה שלי) אבל אז הסתכלתי על הסילבוס ולא ראיתי ערך לידע שאקבל ונזכרתי בכמה שנאתי ללמוד למבחנים בקורסים ריאליים והתחלתי תואר בפילוסופיה במקום :)
הבנתי.. אתה באמת נותן לי נקודת מבט שונה.
בכל מקרה אני לא חושב שאני אסתמך רק על הקורס, כי קורס תמיד אפשר לעשות/להגיש, תואר לא.
אולי עדיף כבר לעשות תואר שני בתחום שלי - ואם לא הלך לי מבחינת עבודה אני אעשה את הקורס.
אופציה שניה היא תואר מדמח בפתוחה בתקווה למצוא עבודה באמצע הלימודים - אופציה שמפחידה אותי מוות.
אתה צודק לגבי ההגעה מA לB אבל עדיף תמיד to assume the worse ולפעמים הדרך הקצרה היא לא הכי טובה לעתיד..

הקצרה היא לא הכי טובה לעתיד.
אני אחדד כי לא מספיק להיכנס לעבודה אלא צריך להצליח בעבודה.
להסבה(שלא בתשלום מראש) בניגוד לטכניון אין את הפריבילגיה שתכשל. שים לב שהצלחה שלהם לא נגמרת ביום שאתה עובר ראיון עבודה אלא מחייבת שתצליח להתמודד עם אתגרים שבעבודת פיתוח לכן הם עושים מעל ומעבר שתקבל את כל הכלים בשביל להצליח ומכינים אותך לדרישות התעשייה. בסוף היום אתה כרטיס הביקור של ההסבה, הכישלון שלך אומר שהמעסיק לא יבוא לגייס יותר בהסבה ואילו ההצלחה שלך תפתח להסבה דלתות נוספות.

בכל מקרה אני לא חושב שאני אסתמך רק על הקורס, כי קורס תמיד אפשר לעשות/להגיש, תואר לא.
אני מסתכל על זה הפוך, הטכניון ישמח לקחת את הכסף שלך גם בעוד שנה. גם בעוד שנה תוכל לשרוף 3-4 שנים על תואר. מנגד הבחירה בהסבה תשרוף לך במקרה הרע חצי שנה מהחיים ובכל מקרה תעניק לך ידע איכותי. אני מבין שהטכניון נשמע לך כמו הדרך הבטוחה, הקונבנציונלית יותר, הדרך שבה רוב האנשים הולכים. רק תזכור שאתה לוקח חתיכת התחיבות על דרך ארוכה ויקרה שלא תהפוך אותך למפתח ולא תבטיח לך תעסוקה בסופה(אחרי שכבר נשרפו לך 4 שנים על תואר).

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ברגע שאתה כבר בתוך החברה, מסתכלים על מה שאתה יודע ועושה ולא על איזה תואר עשית לפני 15 שנה וכמה קיבלת בו.
גם להתקבל לחברה כלשהי - רוב החברות מעדיפות ניסיון רלוונטי על פני תואר. יש עדיין חברות שדורשות גם תואר כתנאי כניסה, אבל יש מספיק מקומות שמוותרים על דרישה זו ובצדק - אם אדם הוא מפתח עם ניסיון (ויש דרכים לבחון זאת), הוא יביא לא פחות תועלת לחברה מאשר מישהו עם תואר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
שלי סיימתי עבודה. מה קורה עכשיו עם קרן הפנסיה ודמי הניהול? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 63
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 3
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
P עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון? התפתחות אישית 19
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
D תואר ברוקחות התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 17
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
D תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18

נושאים דומים

Back
למעלה