• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שאלות לגבי תואר בכלכלה

• פותח הנושא פותח הנושא alx128
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

alx128

משתמש רשום
דירוג
1
היי, אני מתלבט אם כדאי לי ללמוד כלכלה באונ' תל אביב (אולי דו-חוגי בשילוב סטטיסטיקה וחקר ביצועים), ורציתי לדעת מה השכר הממוצע לבוגרי התואר, ומה הם אפשרויות התעסוקה לבוגרי התואר הזה שאפשר להרוויח בהן יפה.

מצאתי את נתוני השכר האלו לבוגרי תל אביב לדוגמה: https://avodata.labor.gov.il/Academic/400/105, אבל ראיתי כמה שאמרו שהנתונים האלו לא מציאותיים בכלל ושהשכר הוא הרבה יותר נמוך.

אז השאלות שלי הן ככה:
1. מה השכר הממוצע (לפי שנות ניסיון) בערך לבוגרי התואר הזה?
2. מה הם התפקידים היותר מתגמלים שאפשר להגיע אליהם אחרי התואר?
3. עד כמה המוסד הלימודי משנה במציאת עבודה אחרי התואר ועד כמה הוא משפיע על השכר? לפי הנתונים של עבודאטה הוא די משפיע, אבל בכל זאת אשמח אם מישהו יאמת לי את זה.

תודה לעונים!

אני כבר כמה שנים בתחום ולכן לא ממש בקיא מה השכר ההתחלתי, בזמני היו משלמים גם שכר של 6000 ש"ח למשרת כלכלן התחלתית.
בהתחשב בזה שמדובר בבוגרי אוניברסיטת תל אביב שהיא אכן נחשבת ובהנחה שמדובר במשרות במרכז זה לא לגמרי הזוי לקבל שכר כזה אבל האם זה הממוצע ההתחלתי האמיתי? קשה לי להאמין.
אולי סביב ה9-10 היום לעומת 8-6 שנים בעבר.
לגבי תפקידים מתגמלים מבחינת שכר מאמין גם שאפשר להגיע ל22 אשח וגם ל30 אשח.
ישנן חברות וישנן חברות, זה מאוד תלוי איפה.
וכן אני חושב שבתכלס זה משפיע איפה למדת.
למרות שראיתי גם איך בוגרי אוניברסיטאות עובדים לעומת כמה בוגרי מכללות ודי מבין שחוץ מה"יוקרה" לאו דווקא מדובר באנשים הכי חכמים שיש.
בעיקרון הייתי הולך על שילוב לימודי סטטיסטיקה, תלמד גם קצת תכנות שיהיה לך אופציות להחליף תחום בעתיד, זה אף פעם לא מזיק. לא בטוח שתאהב את התחום של כלכה עצמו.
אם יש לך שאלות נוספות שאל פה וננסה לענות לך.

אני כבר כמה שנים בתחום ולכן לא ממש בקיא מה השכר ההתחלתי, בזמני היו משלמים גם שכר של 6000 ש"ח למשרת כלכלן התחלתית.
בהתחשב בזה שמדובר בבוגרי אוניברסיטת תל אביב שהיא אכן נחשבת ובהנחה שמדובר במשרות במרכז זה לא לגמרי הזוי לקבל שכר כזה אבל האם זה הממוצע ההתחלתי האמיתי? קשה לי להאמין.
אולי סביב ה9-10 היום לעומת 8-6 שנים בעבר.
לגבי תפקידים מתגמלים מבחינת שכר מאמין גם שאפשר להגיע ל22 אשח וגם ל30 אשח.
ישנן חברות וישנן חברות, זה מאוד תלוי איפה.
וכן אני חושב שבתכלס זה משפיע איפה למדת.
למרות שראיתי גם איך בוגרי אוניברסיטאות עובדים לעומת כמה בוגרי מכללות ודי מבין שחוץ מה"יוקרה" לאו דווקא מדובר באנשים הכי חכמים שיש.
בעיקרון הייתי הולך על שילוב לימודי סטטיסטיקה, תלמד גם קצת תכנות שיהיה לך אופציות להחליף תחום בעתיד, זה אף פעם לא מזיק. לא בטוח שתאהב את התחום של כלכה עצמו.
אם יש לך שאלות נוספות שאל פה וננסה לענות לך.
תודה על התגובה המפורטת!

בנוגע לתפקידים מתגמלים, אילו תפקידים היית אומר שהם בקטגוריה הזאת? אולי תפקידים שדורשים יותר ידע טכני/יכולת תכנות?

ובנוגע לשכר הממוצע שוב - חוץ מהשכר ההתחלתי, אתה חושב שהגרף בעבודאטה משקף את המציאות פחות או יותר? כי למרות שכתוב שם שבעלי 5-6 שנות ניסיון מאונ' ת"א מרוויחים בממוצע 22 אלף, זה נשמע קצת גבוה לטעמי, אבל אני לא באמת יודע.

אגב, יש שם גם נתונים שמשווים בין בוגרי כל המוסדות אם זה מעניין אותך: https://avodata.labor.gov.il/Academic/400

תודה על התגובה המפורטת!

בנוגע לתפקידים מתגמלים, אילו תפקידים היית אומר שהם בקטגוריה הזאת? אולי תפקידים שדורשים יותר ידע טכני/יכולת תכנות?

ובנוגע לשכר הממוצע שוב - חוץ מהשכר ההתחלתי, אתה חושב שהגרף בעבודאטה משקף את המציאות פחות או יותר? כי למרות שכתוב שם שבעלי 5-6 שנות ניסיון מאונ' ת"א מרוויחים בממוצע 22 אלף, זה נשמע קצת גבוה לטעמי, אבל אני לא באמת יודע.

אגב, יש שם גם נתונים שמשווים בין בוגרי כל המוסדות אם זה מעניין אותך: https://avodata.labor.gov.il/Academic/400
המממממ קשה לי להגיד כן באופן חד משמעי, אבל אני בטוח שיש אכן בוגרים כאלו ואפשר להגיע לרמות השכר הללו.
גם בוגרי מכללות עם ניסיון של 5-6 יכולים להגיע לרמת שכר של 22.5 אש"ח אם יכוונו את עצמם למטרה הזאת (ויחליפו עבודות כל 3-2 שנים), בהחלט מאמין שאם זה המטרה בתור בוגר אוניברסיטה תגיע לשם, גם שיקלוך העובדה שאם אתה עובד במרכז השכר גבוהה יותר באיזה 1000-2000 ש"ח תורמים לדעתי להנחה זאת.
לגבי מה ללמוד ואילו תפקידים, אז ראשית כל אני חושב שדווקא לתפקידים הפחות נפוצים כמו אנסליטים בבתי השקעות/בנקים/ שוק ההון/חברות ייעוץ יש יותר סבירות להגיע לרמות השכר הללו.
שנית גם לאנליסטים/כלכלנים בחברות הייטק או אולי גם חברות גדולות/בין לאומיות יש יותר סבירות להגיע לרמות האלו (וגם מעל עם המשך הניסיון).
לגבע ניסיון: קודם כל, כל ניסיון טכני כמו ידע טכני/תכנות עשויה לפתוח יותר דלתות ולהרשים מגייסים וגם לעזור לך אישית בעבודה ביום יום.
מעבר לניסיון הטכני אנליסט/כלכלן נדרש גם לסופט סקיילז, הצגה של נתונים, עבודת צוות, סטורי טאלינג, קומיוניקישן סקיילז וכל השיט הזה.
(כמובן ידע כלכלי/חשבונאי שנדרש עבור כל משרה כזו שהיא דרישת מינימום)
בסוף העבודה היא איסוף/ניתוח נתונים והצגתם לאנשים בכירים יותר שמקבלים את ההחלטות (שיהיו או מהנדסים או רואי חשבון שהפכו לסמנכ"לים או אנשי עסקים) במיוחד ככל שמדובר במשרה יותר בכירה.
כמובן שאפשר לעבור למשרות ניהול אם אתה מתאים לזה ומשחק לך המזל.
אישית הגעתי לראיונות שהציעו לי שכר גבוהה יותר מ22 אשח בכמה אלפים טובים לאחר 6-5 שנות ניסיון ואני לא בוגר תל אביב (רוב מוחלט במרכז).

המממממ קשה לי להגיד כן באופן חד משמעי, אבל אני בטוח שיש אכן בוגרים כאלו ואפשר להגיע לרמות השכר הללו.
גם בוגרי מכללות עם ניסיון של 5-6 יכולים להגיע לרמת שכר של 22.5 אש"ח אם יכוונו את עצמם למטרה הזאת (ויחליפו עבודות כל 3-2 שנים), בהחלט מאמין שאם זה המטרה בתור בוגר אוניברסיטה תגיע לשם, גם שיקלוך העובדה שאם אתה עובד במרכז השכר גבוהה יותר באיזה 1000-2000 ש"ח תורמים לדעתי להנחה זאת.
לגבי מה ללמוד ואילו תפקידים, אז ראשית כל אני חושב שדווקא לתפקידים הפחות נפוצים כמו אנסליטים בבתי השקעות/בנקים/ שוק ההון/חברות ייעוץ יש יותר סבירות להגיע לרמות השכר הללו.
שנית גם לאנליסטים/כלכלנים בחברות הייטק או אולי גם חברות גדולות/בין לאומיות יש יותר סבירות להגיע לרמות האלו (וגם מעל עם המשך הניסיון).
לגבע ניסיון: קודם כל, כל ניסיון טכני כמו ידע טכני/תכנות עשויה לפתוח יותר דלתות ולהרשים מגייסים וגם לעזור לך אישית בעבודה ביום יום.
מעבר לניסיון הטכני אנליסט/כלכלן נדרש גם לסופט סקיילז, הצגה של נתונים, עבודת צוות, סטורי טאלינג, קומיוניקישן סקיילז וכל השיט הזה.
(כמובן ידע כלכלי/חשבונאי שנדרש עבור כל משרה כזו שהיא דרישת מינימום)
בסוף העבודה היא איסוף/ניתוח נתונים והצגתם לאנשים בכירים יותר שמקבלים את ההחלטות (שיהיו או מהנדסים או רואי חשבון שהפכו לסמנכ"לים או אנשי עסקים) במיוחד ככל שמדובר במשרה יותר בכירה.
כמובן שאפשר לעבור למשרות ניהול אם אתה מתאים לזה ומשחק לך המזל.
אישית הגעתי לראיונות שהציעו לי שכר גבוהה יותר מ22 אשח בכמה אלפים טובים לאחר 6-5 שנות ניסיון ואני לא בוגר תל אביב (רוב מוחלט במרכז).

ענית לי פה על המון! תודה רבה!
שאלה אחרונה - אתה חושב שיש סיכוי שהביקוש לכלכלנים/אנליסטים יירד משמעותית בגלל התפתחות הבינה המלאכותית? או שיותר סביר שאנליסטים בעיקר ייעזרו ב-AI ולא יוחלפו על ידו?

ענית לי פה על המון! תודה רבה!
שאלה אחרונה - אתה חושב שיש סיכוי שהביקוש לכלכלנים/אנליסטים יירד משמעותית בגלל התפתחות הבינה המלאכותית? או שיותר סביר שאנליסטים בעיקר ייעזרו ב-AI ולא יוחלפו על ידו?
קשה לי לענות על זה.
מה שאני מבין זה שהרבה מהאנליסטים הם סוג של בומרים שלא מפתחים ידע טכנולוגי שיכול לעזור להם ולייעל עבודה, אפשר לייעל הרבה אם זה באוטומציה ואם זה באיכות ועומק הניתוחים כבר היום ללא AI.
רק מה? רוב המנהלים הם בנים 35+ ללא שום יידע טגנלוגי מקיף(התחנכו על לעבור הרבה בידיים בעבטדה שחורה) ופשוט לא מכירים בכלל את הפוטנציאל שגלום בכלים כמו PBI או אפילו באקסל פשוט.
כבר היום עם תוכנית מקיפה על גב כל הארגון ניתן לייצר דאטה פלו שמאוטומת ומייעל דברים עם קצת סדר ועקביות בשיטת עבודה.
המנהלים לא מכירים את זה וכאשר ייעול נזרק לחלל האוויר זה קורה בעיקר כשרוצים לבחון איזה פתרון צד ג' שעטשה את העבודה(למרות שעובד טגנולוגיי יכול לעשות את אותה עבודה בהרבה פחות כסף).
זה המצב כפי שהוא קיום, ללא הבורות הטכנולוגית של מנהלים, היה אפשר לפטר כבר חצי מהמחלקות ולהישאר עם 2-3 אנליסט במקום 6-8 (כולל ראשי צוות).
ומה עם הAI?
קשה מאוד להגיד כי עדיין לא ראיתי פתרון שמצליח להחליף אנליסט, לא בגלל שאני חושב שהטכנולוגיה לא קיימת כבר היום ברובה אלא בגלל שלמנהלים לא יודעים או לא רוצים לעשות אימפלנטציה ולדחוף לשם.
אז אולי יש כמה שנים של חסד לפנינו מהבחינה הזאת למרות שייתכן ש3 שנים מהיום זה יהיה עולם שונה לחלוטין.
וגם אם יגיע היום שיחליפו את האנליסטים בAI אני לא חושב שזה ייקרה רק להם, זה ייקרה גם למהנדסים שמתכננים דברים באוטוקד, במתכנתים, וכדומה...
מאמין שזה יתחיל קודם במתכנתים ומהנדסים קודם כי לשם שינוי מתכנתים/מהנדסים אשכרה חושבים בעבודה ומנסים לייעל תהליכים. זה עצם מהותם.
ואז זה יזרום לשאר התחומים, כמה זמן זה ייקח? יכול להיות שלא הרבה בכלל, חודשים עד שנים.
זה בכל אופן התחזית שלי לעתיד על סמך המחשבות האישיות שלי כלפי הנושא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
ח שאלות לגבי גניבת מטבע XRP, איפה הטעות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
I שאלות לגבי שוקולד מריר שוק ההון 1
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
ד שתי שאלות לגבי קרן סגורה בפוסט "איך לקנות זהב למטרות השקעה" שוק ההון 10
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D שאלות לגבי בניית תיק השקעות שוק ההון 13
A שאלות לגבי WASH SALE ומיסוי דיווידנדים מיסים 9
N שתי שאלות לגבי תיק השקעות שוק ההון 15
NachYur שאלות חידוד לגבי הכנסות נוספות ב-1040 מיסים 2
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
C כמה שאלות לגבי מכרז קרקע ברמ"י נדל"ן 4
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
כ שאלות לגבי קיזוז מס בחשבון ממוסה מיסים 2
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A כמה שאלות לגבי T Bills שוק ההון 4
P הוצל"פ - שאלות לגבי תיק איחוד אוף טופיק 1
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
א הממשלה ששברה את גב הגמל - שאלות לגבי ניהול חשבון בinteractive brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I שאלות לגבי משכנתא נדל"ן 5
ת שאלות לגבי החישוב של מדד STOXX EUROPE 600 שוק ההון 4
ע שאלות לגבי ברוקר זר / חשבון זר שוק ההון 0
ה שאלות לגבי ישובים הזכאים להטבות מס מיסים 0
O כמה שאלות לגבי פוזיציית שורט ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פיטר גריפין שאלות לגבי קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Y שאלות לגבי mlp - master limited partnership מיסים 2
Shnizelia שאלות לגבי מעבר מ-PC ל-MAC אחרי 30 שנה עם PC אוף טופיק 56
DiverGirl שאלות לגבי מק"מ שוק ההון 0
ו שאלות לגבי קרן השתלמות IRA לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד חישוב מח"מ ועוד שאלות לגבי תיק-השקעות-שוקולד-מריר שוק ההון 5
Y מספר שאלות לגבי תיק ל5-10 שנים הקרובות שוק ההון 10
G שאלות לגבי ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, ושימוש בבית השקעות פרטי כסוכן פנסיוני במקום הסוכן במקום העבוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ כמה שאלות לגבי קרנות סל שוק ההון 0
A שאלות לגבי קרן השתלמות ופנסיה ומעבר לחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות תם לגבי קרן גמל להשקעה + השקעה ב-S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T שאלות לגבי מניות SPAC שוק ההון 1
ד שאלות בסיסיות לגבי פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S שאלות לגבי קרן השתלמות IRA + שאלות על ******************* דרך מיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y שאלות לגבי קופת גמל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
tomchoook כמה שאלות בסיסיות לגבי IRA שוק ההון 12
H שאלות תם לגבי ira שוק ההון 5
A שאלות לגבי הקצאת תיק השקעות שוק ההון 4
A מספר שאלות לגבי קרן פנסיה\קופת גמל צרכנות פיננסית 2
R מספר שאלות לגבי תיק ממוסה ותיק פטור מס. שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה