• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני

• פותח הנושא פותח הנושא Elliott
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Elliott

משתמש רשום
דירוג
2
שלום רב,

אני גר במרכז.

סיימתי את חובותי באוניברסיטה (הפתוחה) וכרגע אני עם ממוצע 83.

לא סגרתי את התואר עדיין כי אני יכול לשפר עוד 2 קורסים (מתלבט האם לעשות את זה).

אני רוצה לעשות תואר שני במדעי המחשב וממה שיצא לי לבדוק אני לא יכול עם הממוצע הזה להתקבל לאוניברסיטאות במרכז חוץ מ: האוניברסיטה הפתוחה / רייכמן.

לצערי האוניברסיטה הפתוחה ידועה כגרועה מאוד בתואר שני ולצערי רייכמן זו אוניברסיטה פרטית והסכום שאצטרך לשלם הוא עצום.

אם אשפר עוד 2 קורסים (חקרתי מה אני יכול באמת לשפר) אגיע ל85 וזה עדיין לא מספיק, אולי בר אילן יקחו אותי למרות שרשום 86.

בן גוריון רשום 83.

יש לי שתי שאלות שאשמח שתעזרו לי בהם:
1. האם לשפר ולנסות להגיע ל85? מדובר על למידה מחדש של 2 קורסים והכנה למבחן בתקווה להוציא 90+ בשניהם כדי להגיע ל85, יש סיכון שהממוצע אפילו ירד יותר.
2. האם אפשר לעשות תואר שני בבן גוריון ולא לגור בבאר שבע?

ובכללי, מה הייתם עושים בסיטואציה כמו שלי?
אני ממש רוצה לעשות תואר שני באוניברסיטה ולצערי היו ימים פחות מוצלחים במהלך התואר.

שלום רב,

אני גר במרכז.

סיימתי את חובותי באוניברסיטה (הפתוחה) וכרגע אני עם ממוצע 83.

לא סגרתי את התואר עדיין כי אני יכול לשפר עוד 2 קורסים (מתלבט האם לעשות את זה).

אני רוצה לעשות תואר שני במדעי המחשב וממה שיצא לי לבדוק אני לא יכול עם הממוצע הזה להתקבל לאוניברסיטאות במרכז חוץ מ: האוניברסיטה הפתוחה / רייכמן.

לצערי האוניברסיטה הפתוחה ידועה כגרועה מאוד בתואר שני ולצערי רייכמן זו אוניברסיטה פרטית והסכום שאצטרך לשלם הוא עצום.

אם אשפר עוד 2 קורסים (חקרתי מה אני יכול באמת לשפר) אגיע ל85 וזה עדיין לא מספיק, אולי בר אילן יקחו אותי למרות שרשום 86.

בן גוריון רשום 83.

יש לי שתי שאלות שאשמח שתעזרו לי בהם:
1. האם לשפר ולנסות להגיע ל85? מדובר על למידה מחדש של 2 קורסים והכנה למבחן בתקווה להוציא 90+ בשניהם כדי להגיע ל85, יש סיכון שהממוצע אפילו ירד יותר.
2. האם אפשר לעשות תואר שני בבן גוריון ולא לגור בבאר שבע?

ובכללי, מה הייתם עושים בסיטואציה כמו שלי?
אני ממש רוצה לעשות תואר שני באוניברסיטה ולצערי היו ימים פחות מוצלחים במהלך התואר.
- תחפש מנחה. בכל אחת מהאוניברסיטאות. בכל המקומות. אם יהיה מנחה שיסכים שתהיה תלמיד מן המניין שלו, הממוצע לא חשוב.
- אפשר ללמוד בבאר שבע ולגור במרכז. יש רכבת/רכב. מכיר כמה אנשים שעשו את זה. מה גם שבתואר שני אפשר להסתפק ב~3 ימים הגעה לאוניברסיטה בשבוע ושאר הזמן ללמוד/לחקור מהבית. במיוחד בימים אלה שהרבה קורסים לפעמים גם מועברים בזום.

- תחפש מנחה. בכל אחת מהאוניברסיטאות. בכל המקומות. אם יהיה מנחה שיסכים שתהיה תלמיד מן המניין שלו, הממוצע לא חשוב.
- אפשר ללמוד בבאר שבע ולגור במרכז. יש רכבת/רכב. מכיר כמה אנשים שעשו את זה. מה גם שבתואר שני אפשר להסתפק ב~3 ימים הגעה לאוניברסיטה בשבוע ושאר הזמן ללמוד/לחקור מהבית. במיוחד בימים אלה שהרבה קורסים לפעמים גם מועברים בזום.
אין לי קשרים כאלה ואחרים עם מנחים.. זה יהיה בסדר פשוט לנסות ליצור איתם קשר ולנסות לשכנע אותם שכדאי להם שאהיה תלמיד שלהם? זה לגיטימי?

מאיפה הבאת את זה ? ולמה אתה חושב כך ?

אם הכוונה שלך להמשיך לדוקטורט אזי תואר שני עם ציונים גבוהים, למשל מעל 90, לא ישנה אם זה מהפתוחה או לא. מה שישנה זה ההמלצות מהמנחה והעבודה. ובמהלך התואר אתה יכול ליצור קשרים עם מנחים לדוקטורט מאוניברסיטאות אחרות, ואולי אפילו לעבור אם תרצה.

אם הכוונה שלך לעבוד לאחר התואר השני, אזי אני חושב שהטענה שלך לא נכונה. ההיפך, לסיים תואר בפתוחה הרבה יותר קשה מאוניברסיטה רגילה. כשאני ראיינתי אנשים תואר בפתוחה היה יתרון ולא חסרון.

אין לי קשרים כאלה ואחרים עם מנחים.. זה יהיה בסדר פשוט לנסות ליצור איתם קשר ולנסות לשכנע אותם שכדאי להם שאהיה תלמיד שלהם? זה לגיטימי?
לנסות לשכנע, לא, אבל ליצור איתם קשר ולברר אם מחפשים סטודנטים זה הכי לגיטימי בעולם. ככה מוצאים מנחים. חשוב לעשות שיעורי בית מראש ולהבין במה החוקר.ת מתעסק.ת ולהגדיר למה אתה רוצה להגיע לקבוצת המחקר הספציפית. מייל בסגנון:
שלום דר' x,

שמי אליוט, מסיים תואר מדמח באוניברסיטה כזאת או אחרת. אני מתעניין ב*תחום רלוונטי למחקר של האדם אליו אתה פונה* ומעוניין להמשיך לתואר שני בנושא. ראיתי שאת.ה מתעסק.ק ב*הנושא שמעניין אותך* ופונה אליך לברר את האפשרות...
אתה יכול להוסיף, קוח, גליון ציונים וכיוב, או לציין שתשמח לשלוח אם רלוונטי.

חשוב שהמייל יהיה מנוסח כמו שצריך, שתבין במה החוקר.ת מתעסקים, ולמה זה רלוונטי למה שאתה רוצה לעשות. משם זה כבר עניין של אם יש פרויקט מתאים, תקציב, מתעניינים יותר רלוונטים, זמן לחוקר.ת לקחת עוד סטודנט וכיוב.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

האם לשפר ולנסות להגיע ל85? מדובר על למידה מחדש של 2 קורסים והכנה למבחן בתקווה להוציא 90+ בשניהם כדי להגיע ל85, יש סיכון שהממוצע אפילו ירד יותר.
כמה "יעלה" לך עכשיו לנסות לחזור על 2 הקורסים הללו?

השנקל שלי - כן

סיימתי בממוצע 83,
כמה תכניות שניסיתי להצטרף אליהן החתך היה 85
לא משהו שאם הייתי מודעת אליו בזמן לא הייתי מצליחה לסגור.

בפועל הכל טוב ואף פעם החתך לא באמת חתך אותי... אבל הייתי צריכה להתאמץ קצת יותר ולהיות בקשר עם אנשים רלוונטיים. אולי זה לא חיסרון...

בן גוריון רשום 83.
עזוב אותך מה רשום.
בסופו של דבר, מאחורי כל ראש ממשלה יש שולה זקן שמנהלת לו את הלשכה.
אם אתה מגיע אליה, תוכל להיכנס לכל מקום.

במילים אחרות, מספיק שהמזכירה שאתה מדבר איתה רוצה לעזור לך, אפשר לרבע את המעגל. על אחת כמה וכמה בזמנים ההזויים שאנו נמצאים בהם כיום.
תתקשר, תחפור, אולי ייצא משהו.

*אני ככה נכנסתי ללימודים באונ' העברית. על אף שהממוצע שלי היה נמוך מהנדרש.

בבר אילן תגלה שאנשים נכנסים לתואר שני במדמח גם עם ציון נמוך מ80.
הכל מסתכם בקשרים בין אישיים.
תמצא מנחה שמעניין אותך, תבין את תחום המחקר שלו ואת הבעיות המרכזיות שהוא מתמודד איתן, תיצור קשר עם סטודנטים מהמעבדה ותתייעץ איתם. מנחה שרוצה אותך כי הוא קיבל ממך רושם טוב יכול להוריד כל סף בכמה נקודות. מכיר מישהו שלאחרונה התקבל למאסטר בטכניון בדיוק בדרך הזאת.

בקיצור ממוצע נמוך בכמה נקודות זה לא חסם הדוק, לכל היותר O גדולה

עזוב אותך מה רשום.
בסופו של דבר, מאחורי כל ראש ממשלה יש שולה זקן שמנהלת לו את הלשכה.
אם אתה מגיע אליה, תוכל להיכנס לכל מקום.

במילים אחרות, מספיק שהמזכירה שאתה מדבר איתה רוצה לעזור לך, אפשר לרבע את המעגל. על אחת כמה וכמה בזמנים ההזויים שאנו נמצאים בהם כיום.
תתקשר, תחפור, אולי ייצא משהו.

*אני ככה נכנסתי ללימודים באונ' העברית. על אף שהממוצע שלי היה נמוך מהנדרש.
נכנסת לתואר שני או ראשון?

אני גם נמצא בדילמה דומה כמו פותח האשכול.
אפשר קצת פירוט מה הכוונה בלחפש מנחה? לא כל מנחה מתחזק אתר אישי שממנו אפשר להבין במה החוקר מתעסק

אני גם נמצא בדילמה דומה כמו פותח האשכול.
אפשר קצת פירוט מה הכוונה בלחפש מנחה? לא כל מנחה מתחזק אתר אישי שממנו אפשר להבין במה החוקר מתעסק
לפעמים בחיים יש עבודה מנהלתית שצריך לעשות והיא לא מונגשת באתר אינטרנט בצורה נוחה.
למדת תואר ראשון, ראית כמה נושאים ומרצים. תוכל לפנות אליהם.
לך למזכירות ותבקש עזרה.
כל המרצים מפרסמים מאמרים של המחקר שלהם, תמצא אותם ותבין מה הנושאים.
לך לתלמידי תואר שני אחרים ותשאל אם הם מכירים מנחים שמחפשים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
עלילה מסלול זמן ממוצע ללקיחת משכנתא נדל"ן 8
V למה העלאה בריבית באמת כל כך משפיעה על קונה דירה ממוצע בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 17
L הכנסות משקי בית (זוג) מיגיעה אישית בשנת 2022 ממוצע חודשי פוסטים מאיכות נמוכה 24
ה ממוצע התואר בשנה הראשונה- עד כמה קריטי? התפתחות אישית 31
S חישובי מס ב-IB ושער קנייה ממוצע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
M סטודנט למדמח עם ממוצע נמוך התפתחות אישית 28
E מה הסיכוי המספרי לנצח את מדד ה-S&P 500 כמשקיע ממוצע לאורך 5,10,15 שנים? שוק ההון 28
ERE בלי ה E אחוז משיכה בטוח. האם ה SWR הוא ממוצע של...? שוק ההון 65
ע חישוב ממוצע למחיר מניה שוק ההון 9
oz1987 חישוב ממוצע שנתי לשנת 2017 שוק ההון 8
adamshalev במה משקיע אדם ממוצע שוק ההון 36
S תיק בסיכון ממוצע שוק ההון 27
waskindalost אז כמה רכוש יש לאמריקאי ממוצע ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
WRLD מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
H מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד! התפתחות אישית 11
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
Yuvalbuz3 הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב התפתחות אישית 57
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9