• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז?

צור יונתן

משתמש סולידי
דירוג
10
שלום לכולם,

אני נמצא במסלול צבאי ארוך (חתום לעוד כ5 שנים) שהעומס בו משתנה, לעיתים עמוס ולעיתים פחות, אבל לא יכול להתחייב לזמנים פנויים קבועים בכלל.
אני רוצה לעשות תואר - בעיקר לשם התואר (תוספת בשכר הצבאי בקבע - כאקדמאי).
התחומים שנראים לי רלוונטים, גם מבחינת עניין וגם מבחינת עומס הם כלכלה או היסטוריה וכמובן בפתוחה.
האם זה דבר שלדעתכם אפשרי (ללמוד לבד בזמנים מתים ללא התחייבות לזמנים פרונטליים וחלוקת עומס אישית) האם מישהו עשה משהו בסגנון ויכול להסביר לי על זה/מה התנאים והמגבלות/ סתם טיפים/ להפנות אותי למקומות שיסבירו לי את המסלול ואיך זה עובד?
כל פיסת ידע תעניין אותי מאוד, תודה!!

האם מישהו עשה משהו בסגנון
אני לקחתי חל"ת לטובת משהו דומה.
אם ממש אוהבים אותך שם אז אולי יארגנו לך תוכנית שרות (הצבא משלם לך גם במהלך התואר בתמורה להארכת שרות).
להבנתי הצבא עכשיו נואש לאנשי קבע אז תראה אם אתה יכול לשחק על זה.

תואר לא לוקח שלוש שנים? כמה זמן חל"ת לקחת?
בכל אופן לא רלוונטי חל"ת אצלנו בשנים הקרובות, ואצלנו יוצאים לתכניות שירות רק בחתימה נוספת, אני רוצה לעשות את זה תו"כ הזמן הנוכחי, אם זה אפשרי.

סיימתי תואר תוך כדי שירות צבאי. בהחלט אפשרי, תלוי בשני דברים - כמה זמן פנוי יש לך במהלך השבוע (חצי יום? יום? שלושה ימים כולל סופ״ש? כמה זמן תכלס אתה הולך להקדיש לזה?), וכמה דורשת המסגרת של התואר (תואר ״מדעי הדשא״ במכללה יהיה יותר מאפשר מאשר תואר מדעי באוניברסיטה).
בגדול בקבע זה אפשרי לקבל זמן לטובת לימודים, יום בשבוע, ומשלמים על זה מספר מועט של ימי חופש אם בכלל.
בחובה יש כל מיני דילים בתקופת מבחנים.
אם אתה במסלול שחתמת מראש לחמש שנים קבע, מאמין שיתנו לך את הזמן הזה.

אין לי ימים מוגדרים פנויים, אבל יכול לפנות שעות ללמידה, מכיר על עצמי שלומד טוב לבד ויכול להשקיע זמנים גם בשעות לא קונבנציונליות. השאלה אם יש דרך ללמוד ממש את כל החומר לבד ורק לגשת למבחנים. את התואר סיימת באונברסיטה או במכללה? יש שינוי בתוספת שכר שהצבא מביא או שכל תואר נחשב?

אין לי ימים מוגדרים פנויים, אבל יכול לפנות שעות ללמידה, מכיר על עצמי שלומד טוב לבד ויכול להשקיע זמנים גם בשעות לא קונבנציונליות. השאלה אם יש דרך ללמוד ממש את כל החומר לבד ורק לגשת למבחנים. את התואר סיימת באונברסיטה או במכללה? יש שינוי בתוספת שכר שהצבא מביא או שכל תואר נחשב?
את התואר בזמן צבא עשיתי במכללה.
תואר מדעי המחשב. התואר העניק לי תוספת של 1500 שקל נטו בחודש + אפשרות להגיש גמול השתלמות של עוד משהו כמו 500.

בהחלט היה לי קשה. במיוחד תקופת מבחנים. בימי שגרה המפקדים התחשבו מאוד והשתדלו כל שביכולתם לעזור כדי שהתואר יקרה. אבל היו לא מעט פעמים שאילוצי צבא לא יאפשרו לימודים, והייתי צריך בדרך לא דרך למצוא איך לחזור לסמסטר. חבריי ללימודים מהצבא פשוט ויתרו על זה וחרשו את חייהם במהלך תקופת המבחנים. עבורי זו שיטה שלא עבדה. אתה בטח יכול לדמיין מה זה עבור אנשים שהיו נחוצים מבצעית במלחמה, לנסות לשלב לימודים.

אם אתה רוצה תואר רק בשביל תעודה - לך לאחת המכללות הקרובות, שאל על מסלולי ערב. השיעורים של זה יהיו יום אחד באמצע השבוע, החל מ 2 עד 9-10 בלילה, וביום שישי. אם לא יהיה לך זמן מוגדר תוכל לראות הקלטות זום. אפשר לסיים ככה תואר, אפילו מדעי בשלוש שנים. אתה יכול לנסות, ואם לא מתאים לפרוש. אין בושה בזה.

באופן אישי הייתי לא הייתי הולך על מסלול כזה שאין לי זמן מוגדר. הייתי מנסה להשיג מהצבא הסדר לזמן קבוע. כי אם זה לא מוגדר זמן הלימודים שלך, למפקדים שלך יהיה קל למרוח אותך ולא לתת לך את הזמן.
אם לא תצליח להשיג את מסגרת הזמן הזו, אני לא רואה כאן שום יתרון בתואר - אין את החיים הסטודנטיאליים, אין זמן להרהר בחומר ולתת לו לשקוע, אין יתרון מקצועי בעבודה. רק עומס.

שורה תחתונה שלי - אפשרי להצליח לעשות תואר תוך כדי צבא. רק ממליץ לראות מה המחירים ומה התועלת.

נערך לאחרונה ב:
אם לא תצליח להשיג את מסגרת הזמן הזו, אני לא רואה כאן שום יתרון בתואר - אין את החיים הסטודנטיאליים, אין זמן להרהר בחומר ולתת לו לשקוע, אין יתרון מקצועי בעבודה. רק עומס.
מסכים, ובטח כשהתוספת הכוללת לשכר יוצאת משהו כמו חודש בהייטק.

הבנתי.
דבר ראשון תודה על ההסבר המפורט, אולי בשש אחרי המלחמה אני אנסה לראות אם אוכל לעשות דבר כזה.
בכל אופן, תארים בפתוחה שאין צורך לפנות להם ערב בשבוע או משהו כזה זה לא אופציה לדעתכם?
אי אפשר להתקדם לפי הקצב שלי, אם יהיה לי זמן יותר ופחות זמן אז פחות להתקדם?

הבנתי.
דבר ראשון תודה על ההסבר המפורט, אולי בשש אחרי המלחמה אני אנסה לראות אם אוכל לעשות דבר כזה.
בכל אופן, תארים בפתוחה שאין צורך לפנות להם ערב בשבוע או משהו כזה זה לא אופציה לדעתכם?
אי אפשר להתקדם לפי הקצב שלי, אם יהיה לי זמן יותר ופחות זמן אז פחות להתקדם?
אפשרי. נניח אתה לוקח שני קורסים בסמסטר. כמה זמן יקח לך לסיים את התואר?

אם ממש אוהבים אותך שם אז אולי יארגנו לך תוכנית שרות (הצבא משלם לך גם במהלך התואר בתמורה להארכת שרות).
להבנתי הצבא עכשיו נואש לאנשי קבע אז תראה אם אתה יכול לשחק על זה.
בדיוק ככה. כמה שעשו זאת המשכורת נכנסת בזמן הלימודים מחזירים לך הוצאות על שכר לימוד ואתה לא צריך להופיע לעבודה במשך ארבע שנים.

יש גם את האפשרות ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. יש להם הרבה מסלולים לתואר ראשון במגוון רחב של תחומים. אתה יכול להתחיל לצבור נקודות בקצב שמתאים לך בכל סימטר. המון חיילים גם בחובה וגם בקבע עושים את זה בהצלחה

השאלה הגדולה היא מה אופי השירות ומה אתה מוכן להקריב
אני מכיר כאלו שסיימו את התואר שלהם תוך כדי שירות ואפילו בלי להאריך או עם הארכה קצרה של התואר

אתה לוחם או ג'ובניק? עושה בסיס סגור או פתוח? האם תוכל להקדיש את ימי שישי ושבת ללימודים במלואם? האם אתה מוכן לוותר על דברים כמו חיי חברה כדי להשקיע ולעמוד בקצב של הלימודים?

בנוסף בקבע ניתן לחתום לדעתי 5 ימים בשנה ובתמורה לקבל יום לימודים בשבוע - דבר אשר יעזור לך להשלים את התואר יותר בקלות
אתה בתחילת שירות החובה שלך או כבר בקבע?

אני לקראת כניסה לקבע, ואני במסלול שדורש הרבה השקעה ועומס, גם לילות בתדירות גבוהה, אבל אם כמו שאתה אומר אני מחליט על הקצב שלי, כמה ומתי ללמוד לפני מבחנים
באמת הפתוחה נראית לי כמו אופציה רלוונטית.
יש דרך אבל לגשת רק למבחנים, שאני אוכל לנהל את הזמן עד אז, או שכל התארים כוללים גם עבודות וכאלה שתכלס מביאים לי דד ליין שאני חייב לעמוד בו?

יש קורסים בפתוחה שהמחוייבות היא רק בחינה בסוף הסמסטר ויש קורסים המחייבים גם הגשת תרגילים תוך כדי הסמסטר ובנוסף כמובן מבחן בסוף. הכי מומלץ להתחיל בלקחת קורס ראשון אחד בלבד, רצוי אחד שנראה לך קל, בשביל לקבל תחושה איך אתה מסתדר עם שילוב שירות ולימודים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
P עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון? התפתחות אישית 19
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
D תואר ברוקחות התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 17
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
J תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33

נושאים דומים

Back
למעלה