• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב)

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
12
(גיל 21)
אני כרגע לומד מדעי המחשב בפתוחה ולוקח קורסים של אפיק מעבר לאחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב).
אני עדיין לא החלטתי אם אני מעדיף תואר בפתוחה או באחת מהאונברסיטאות שציינתי.
מצד אחד-אני חד משמעית לומד בצורה יותר טובה בסגנון של הפתוחה-כלומר לבד מול הרצאות\ספרים.
מצד שני-אם אסיים תואר בטכניון\עברית\תל אביב זה ייתן לי עדיפות גדולה מבחינת משרות מפתחות ומתגמלות.

אם אחליט שאני רוצה ללכת לאחת הגדולות (ולא בפתוחה),אז אוותר על הדרך של אפיק מעבר בפתוחה,ואנסה להתקבל בדרך יותר קצרה (מכינה,פסיכומטרי),מכיוון שקשה לי להיות הרבה זמן ללא מסגרת יום-יומית ואינטרקצייה עם אנשים,ואני עדיין לא ברמה שאוכל כרגע להשיג משרת סטודנט.(גם במכינה\פסיכומטרי יהיה לי תקופה כזו ללא מסגרת,אך זאת תהייה תקופה קצרה יותר משמעותית מאשר תקופה של אפיק מעבר).

בכל מקרה,אם אחליט שאני נשאר בפתוחה,אני צריך להחליט לגבי דילמה אחרת:
מצד אחד חשובים לי מאוד הציונים וממוצע התואר,ואני יודע שאם אתחיל לעבוד במשרת סטודנט,כל אלו ייפגעו.(מסתמך על הפורום הזה :https://shorturl.at/besrV)
מצד שני,כמו שכבר אמרתי,קשה לי להיות הרבה זמן ללא מסגרת יום-יומית של עבודה ואינטרקצייה עם אנשים.

זה אולי נשמע שאני סותר את עצמי לגבי ההתאמה שלי לפתוחה,אז אעשה סדר:
אני לומד בצורה הכי טובה בסגנון העצמאי של הפתוחה.
אבל הבדידות והחוסר מסגרת היום יומית שחווים בפתוחה קשים לי.

אוניברסיטות בישראל זה מקום די מנוכר מהניסיון שלי. זה לא אווירת הקולג' שאתה רואה בסרטים אמריקאים. לדעתי אתה לא תמצא הבדל משמעותי ביחס לפתוחה מהבחינה החברתית
.
באונ' העברית ובתל אביב (ולא יודע איך זה בטכניון) יש מעט מאוד השקעה במעונות הסטודנטים, והחוויה של המגורים במעונות היא לא חברתית ולא נעימה. בד"כ מי שמסוגל כלכלית יעדיף לשכור דירה במרכז העיר שבה נמצא מוסד הלימודים, איפה שבאמת יש חיי חברה ואינטרקציה יומיומית עם אנשים. מצד שני אתה לא צריך להיות סטודנט באוניברסיטת תל אביב כדי לגור בתל אביב, כלומר אתה יכול לקבל את "החיים הסטודנטיאליים" האלו ולהמשיך ללמד בפתוחה.

מצד אחד-אני חד משמעית לומד בצורה יותר טובה בסגנון של הפתוחה-כלומר לבד מול הרצאות\ספרים.
מצד שני-אם אסיים תואר בטכניון\עברית\תל אביב זה ייתן לי עדיפות גדולה מבחינת משרות מפתחות ומתגמלות.
היתרון היחיד בשיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה הוא ביכולת לפרוס את התואר על פני כמה סמסטרים שתרצה, כלומר שאתה יכול לווסת את כמות העומס שיש לך בתואר וככה לא להגיע למבחנים בלי שהיה לך זמן ללמוד וכו'.

אני לא יודע למה זה טוב, האמת. אמרת שהציונים והממוצע חשובים לך, לא בטוח שהבנתי את הסיבה לכך. לחלוטין עדיף לך לסיים את התואר תוך שלוש שנים בציונים נמוכים יחסית מאשר לפרוס אותו על פני 5-6 שנים כדי לשמור על ממוצע גבוה.

על כל פנים, זה היתרון היחיד של הפתוחה מבחינת צורת הלימוד - היכולת לפרוס את התואר על פני יותר מ-6 סמסטרים כדי ללמוד טוב יותר. ואני לא חושב שזה שווה את הבזבוז של הזמן.

תואר במדעי המחשב אך ורק באחת האוניברסיטאות ולא בפתוחה!
אני סיימתי תואר במדעי המחשב בהצטיינות מהפתוחה, במזל בזכות קשרים אישיים הגעתי לעבוד בחברה בינלאומית גדולה, אם הייתי מנסה להתקבל כבוגר הפתוחה ללא קשרים לא הייתי ברמה הנדרשת לעבור את הריאיון. כשנחשפתי לבוגרי הטכניון, או אוניברסיטת בן גוריון הבנתי שהלימודים שלהם היו ברמה הרבה יותר גבוהה משלי, רמת הבוגרים הרבה יותר גבוהה ממני ומהאנשים שלמדו איתי בגלל חסמי כניסה הרבה יותר גבוהים.
אצלנו מקבלים לעבודה רק בוגרי אוניברסיטאות או לפי המלצות של עובדים.

אני סיימתי תואר במדעי המחשב בהצטיינות מהפתוחה, במזל בזכות קשרים אישיים הגעתי לעבוד בחברה בינלאומית גדולה, אם הייתי מנסה להתקבל כבוגר הפתוחה ללא קשרים לא הייתי ברמה הנדרשת לעבור את הריאיון. כשנחשפתי לבוגרי הטכניון, או אוניברסיטת בן גוריון הבנתי שהלימודים שלהם היו ברמה הרבה יותר גבוהה משלי, רמת הבוגרים הרבה יותר גבוהה ממני ומהאנשים שלמדו איתי בגלל חסמי כניסה הרבה יותר גבוהים.
בוגר של אחת ה3 אוניברסיטאות. לא מסכים איתך. תפגוש עוד אנשים. יש טובים וגרועים ובין לבין בכל מקום.
החומר ליטרלי זהה. המרצים חופפים בין הפתוחה לשלושת הגדולות. הרבה מהמרצים בתל אביב לדוגמא עושים השלמת הכנסה בפתוחה.
שיהיה להם בכיף כל אחד שיעשה מה שטוב לו. גם יש היום חברות שלא מקבלות עובדים מבוגרים, וכאלה שלא מקבלים עובדים בלי תואר. יש קורפורייטים שכבר כן.

(גיל 21)
אני כרגע לומד מדעי המחשב בפתוחה ולוקח קורסים של אפיק מעבר לאחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב).
אני עדיין לא החלטתי אם אני מעדיף תואר בפתוחה או באחת מהאונברסיטאות שציינתי.

אם אחליט שאני רוצה ללכת לאחת הגדולות (ולא בפתוחה),אז אוותר על הדרך של אפיק מעבר בפתוחה,ואנסה להתקבל בדרך יותר קצרה (מכינה,פסיכומטרי),מכיוון שקשה לי להיות הרבה זמן ללא מסגרת יום-יומית ואינטרקצייה עם אנשים,ואני עדיין לא ברמה שאוכל כרגע להשיג משרת סטודנט.(גם במכינה\פסיכומטרי יהיה לי תקופה כזו ללא מסגרת,אך זאת תהייה תקופה קצרה יותר משמעותית מאשר תקופה של אפיק מעבר).

בכל מקרה,אם אחליט שאני נשאר בפתוחה,אני צריך להחליט לגבי דילמה אחרת:
מצד אחד חשובים לי מאוד הציונים וממוצע התואר,ואני יודע שאם אתחיל לעבוד במשרת סטודנט,כל אלו ייפגעו.(מסתמך על הפורום הזה :https://shorturl.at/besrV)
מצד שני,כמו שכבר אמרתי,קשה לי להיות הרבה זמן ללא מסגרת יום-יומית של עבודה ואינטרקצייה עם אנשים.

אתה לא סותר את עצמך. זה מצב קשה ולא נוח וכל מי שעבר את זה יכול להבין אותך.
יכול להמליץ לך אם תרצה להמשיך ללמוד בפתוחה, ללכת לספרייה של אוניברסיטה רגילה כדי ללמוד, ולמצוא אנשים לשבת איתם וכו'. יש הרבה סטודנטים של הפתוחה בספריות של תל אביב והעברית.

נקודת המבט שלי:

מבחינה חברתית - ברור שאוניברסיטה. במיוחד שמעתי על בן גוריון בתור חוויה. על תל אביב שמעתי הרבה ניכור בין האנשים.

מבחינת רמה אקדמאית - ההבדל ביניהם לא כזה ניכר. יכול להיות שאחת האוניברסיטאות ילמדו חומר מסוים, מתמטיקה ברמה גבוהה, אבל אין לזה באמת משמעות מבחינת יתרון בשוק התעסוקה. אם תרצה להתעסק במשהו מתמטי או אלגוריתמיקאי אמיתי, בכל מקרה צריך ללמוד עוד ולרענן את החומר.

מבחינת פרוטקציות - להכיר כמה שיותר מרצים וסטודנטים זה עוזר. לכן יש יתרון לאוניברסיטה אמיתית.

מבחינת השתלבות בתעשייה - פרסמו לא מזמן סקר שכל האוניבריסטאות - באר שבע, תל אביב, טכניון, עברית, הפתוחה, אין הבדל ניכר.

שורה תחתונה - עבורי אישית אם הייתי מנצל את הגמישות שהפתוחה מציעה לטובת משהו אחר, כמו עבודה, הייתי נשאר שם. אם לא כנראה הייתי עובר אוניברסיטה.

אתה מדבר שטויות, זה שלא היית ברמה זה כי אתה לא ברמה ולא בגלל האוניברסיטה.
-בוגר הפתוחה (ממש לא בהצטיינות) שעובד בגאמפא (ויש שיגידו עובד מצטיין)

אתן לך את 2 האגורות שלי, כבוגר הפתוחה
1. הרוב המוחלט של החברים שלי שלומד בתוכנית מובנית סובל מהלימודים כלכך הרבה שאין זמן לחברים קיימים, בטח שלא חדשים, ורובם היה מעדיף לעבור לפתוחה
2. ללמוד בפתוחה נותן לך את האפשרות לעבוד תוך כדי התואר, מה שיתן לך הרבה יותר לקריירה מאשר ״שם״ טיפה יותר טוב לאוניברסיטה
3. הפתוחה זו אוניברסיטה מצויינת שמלמדת מדעי המחשב ברמה הכי גבוהה בארץ (כמו באוניברסיטאות המקבילות), ונותנת לך גם זמן להשקיע בלימודים במקום לדחוף 7 קורסים בסמסטר

החומר ליטרלי זהה. המרצים חופפים בין הפתוחה לשלושת הגדולות. הרבה מהמרצים בתל אביב לדוגמא עושים השלמת הכנסה בפתוחה.
בודאות לא זהה.
התחלתי בפתוחה, ראיתי הרצאות מוקלטות בטכניון ודי מהר הגיעו לחומר שבכלל לא היה בספרים של הפתוחה.
עזבתי את הפתוחה ולא הצטערתי לרגע. גם מבחינת רמת לימודים וגם חברתית.

תודה על כל התגובות.

חשבתי על העניין עוד והגעתי לתובנה סופית,שמה שבאמת משנה עבורי,זה שלא יהיה לי גבול בתעשייה בגלל שלא למדתי באוניברסיטה נחשבת יותר.
שמעתי מאנשים שיש חברות גדולות שמעדיפות חד משמעית רק בוגרי טכניון/עברית/תל אביב.
אז אני חושב,אולי עדיף לכוון כבר הכי גבוה בשביל שאף דלת לא תהייה סגורה בשבילי.

מצד שני,יכול להיות שקיבלתי מידע שגוי,ושלבוגר הפתוחה יש סיכוי שווה להתקבל לאותן משרות.
ואם זה כך,אז זה אומר שלא שווה לי לבזבז שנה וחצי על נסיון להתקבל לאחת הגדולות (פסיכומטרי+מכינה)

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא.

בכל מקרה,הדרך היחידה שאני רואה את עצמי ממשיך בפתוחה זה אם אשלב עבודה תוך כדי.כי כמו שכבר אמרתי,קשה לי ללא מסגרת יום-יומית.
אבל אני רוצה שזו תהייה עבודה מפתחת שבאמת תתן לי תגמול בנסיון וברזומה,משום שאני רוצה לקזז את מה שאפסיד בכך שהממוצע שלי יירד בגלל העבודה.
אז הייתי רוצה גם לשמוע מה דעתכם על הסיכוי שלי באמת לקבל עבודה מפתחת שכזו ומה אני צריך לעשות בשביל שזה יקרה.

אתה מדבר שטויות, זה שלא היית ברמה זה כי אתה לא ברמה ולא בגלל האוניברסיטה.
אני מודה, אני לא ברמה של בוגר אוניברסיטה, הבגרות שלי בינונית, המתמטיקה גרועה, אין הרחבות, לא עשיתי פסיכומטרי, אבל אני טוב בתכנות. סיימתי לימודים בהצטיינות ואני כבר שנים מפתח סניור מוערך.
מהיכרות אישית, חומר הלימוד בפתוחה בסדרי גודל נמוך יותר מאשר באוניברסיטה, המעסיקים (אצלנו לפחות) לא מעוניינים להתאמץ ולחפש את הטובים והמוכשרים שסיימו את הפתוחה כשבוגרי אוניברסיטה כבר עברו את הסינון המתאים. מקבלים עשרות פניות לכל משרה פתוחה, עושים סינון ראשוני ומראיינים רק בוגרי אוניברסיטה. יש לנו גם בוגרי מכללות וגם בוגרי או"פ מצויינים, אבל הם התקבלו במסלול "חבר מביא חבר".
המלצה שלי, אם יש לך אפשרות לעבור את סף הקבלה הגבוה לאוניברסיטה אל תלך לפתוחה.

זה בדיעבד מה שהייתי עושה,כי למה לי להסתכן וללכת לפתוחה שהיא אוניברסיטה פחות נחשבת.
העניין הוא שאין לי דרך לדעת להעריך מראש את הסיכויים שלי לעבור את הסף קבלה הגבוה.
כלומר,אני צריך לעבור עכשיו מסלול תובעני של פסיכומטרי+ מכינה,שייקחו בערך שנה וחצי,ויכול להיות שבסוף לא אתקבל.
זה סיכון גדול של בזבוז זמן,אז אני רוצה באמת לדעת שבמידה ואצליח להתקבל,התמורה שלי מבחינת המשרות שאצליח לקבל בגלל שהלכתי לאחת האוניברסיטאות הגדולות,תהייה גדולה חד משמעית.

זה בדיעבד מה שהייתי עושה,כי למה לי להסתכן וללכת לפתוחה שהיא אוניברסיטה פחות נחשבת.
העניין הוא שאין לי דרך לדעת להעריך מראש את הסיכויים שלי לעבור את הסף קבלה הגבוה.
כלומר,אני צריך לעבור עכשיו מסלול תובעני של פסיכומטרי+ מכינה,שייקחו בערך שנה וחצי,ויכול להיות שבסוף לא אתקבל.
זה סיכון גדול של בזבוז זמן,אז אני רוצה באמת לדעת שבמידה ואצליח להתקבל,התמורה שלי מבחינת המשרות שאצליח לקבל בגלל שהלכתי לאחת האוניברסיטאות הגדולות,תהייה גדולה חד משמעית.
אבל אתה גם ככה עושה אפיק מעבר. אז לא הבנתי למה אתה מדבר על פסיכומטרי ובגרויות?

אבל אתה גם ככה עושה אפיק מעבר. אז לא הבנתי למה אתה מדבר על פסיכומטרי ובגרויות?
אני כבר כמה חודשים עובד על האפיק מעבר,ומה שהבנתי בתקופה הזו,זה שמאוד קשה לי שאין לי מסגרת יום יומית ושאני רק לומד בבית דרך המחשב כל הזמן (וללמוד בספרייה/קמפוס של הפתוחה זה לא משהו שהיה עוזר לזה).
לכן אם אחליט שאני רוצה לנסות להתקבל לאוניברסיטה אחרת,אז אוותר על האפיק מעבר (ממילא עשיתי רק 2 קורסים בינתיים) ואעשה את זה דרך מכינה.
כך לפחות יהיה לי מסגרת.וגם אם אני לא ממש ארגיש נוח במסגרת הזאת,אז לפחות זו תהייה תקופה קצרה יותר מאשר אפיק מעבר.

הבעיה היחידה שגם התקופה הקצרה הזאת,יכולה לקחת משהו כמו שנה,ואני יכול לצאת ממנה בסוף בלי כלום.
לעומת אפיק מעבר בפתוחה שבמקרה שלא הצלחתי אז אני פשוט ממשיך בפתוחה ולא עשיתי שום קורס לשווא.
בכל מקרה,למרות היתרון הזה של אפיק מעבר,אני מעדיף את האופציה של המכינה בגלל הסיבות שפירטתי למעלה.

וכל זה בהנחה שבאמת אחליט שמשתלם לנסות להתקבל לאוניברסיטה גדולה.מכיוון שעדיין לא החלטתי

אני כבר כמה חודשים עובד על האפיק מעבר,ומה שהבנתי בתקופה הזו,זה שמאוד קשה לי שאין לי מסגרת יום יומית ושאני רק לומד בבית דרך המחשב כל הזמן (וללמוד בספרייה/קמפוס של הפתוחה זה לא משהו שהיה עוזר לזה).
לכן אם אחליט שאני רוצה לנסות להתקבל לאוניברסיטה אחרת,אז אוותר על האפיק מעבר (ממילא עשיתי רק 2 קורסים בינתיים) ואעשה את זה דרך מכינה.
כך לפחות יהיה לי מסגרת.וגם אם אני לא ממש ארגיש נוח במסגרת הזאת,אז לפחות זו תהייה תקופה קצרה יותר מאשר אפיק מעבר.

הבעיה היחידה שגם התקופה הקצרה הזאת,יכולה לקחת משהו כמו שנה,ואני יכול לצאת ממנה בסוף בלי כלום.
לעומת אפיק מעבר בפתוחה שבמקרה שלא הצלחתי אז אני פשוט ממשיך בפתוחה ולא עשיתי שום קורס לשווא.
בכל מקרה,למרות היתרון הזה של אפיק מעבר,אני מעדיף את האופציה של המכינה בגלל הסיבות שפירטתי למעלה.

וכל זה בהנחה שבאמת אחליט שמשתלם לנסות להתקבל לאוניברסיטה גדולה.מכיוון שעדיין לא החלטתי
מכינה לוקחת שנה ואתה תוכל להתחיל רק בספטמבר 2025 (במקרה הטוב), מה שאומר שתתחיל את התואר בספטמבר 2026. אפיק מעבר זה סהכ 7 קורסים, מה שאומר שאתה יכול לסיים את כולם בסביבות ינואר 2026, ולעבור לאוניברסיטה אחרת בסמסטר שאחרי. מה שאומר שאתה חוסך סמסטר על ידי אפיק מעבר.

אבל! זה לא קריטי... אני מבין שאתה מנסה לעשות פה אופטימיזציות שנראות לך הרות גורל. חודש פה, שנה שם. יש כל כך הרבה משתנים, וכל כך הרבה אי וודאות שהאופטימציות האלו לא רלוונטית להתייחסות.

אני מציע לך לעצור שניה, ולקחת כמה צעדים אחורה ולחשוב על מה השאלה שאתה מנסה לענות עליה. מההודעות שלך נשמע שאתה מנסה לענות על כמה דברים ביחד:
1. האם סיכויי קבלה לעבודה של אוניברסיטה טובים מהפתוחה
2. האם ללמוד בפתוחה או באוניברסיטה
3. האם לעבוד תוך כדי לימודים
4. האם לעשות אפיק מעבר או מכינה

מעבר לכך, בחיים יש המון אי וודאות לגבי העתיד ועדיין אתה צריך לדעת לקבל החלטות. מההודעות שלך זה נשמע שאתה מחפש מישהו או משהו שיגידו לך בוודאות על כל מיני שאלות לגבי העתיד. זה בלתי אפשרי, לדוגמא אין אפשרות לדעת בוודאות שאוניברסיטה זה טוב יותר מהפתוחה, אבל זה נשמע שבכל מקרה אתה מעדיף אוניברסיטה, אז לך לאוניברסיטה. הנה ענית על שאלה אחת

ההבדל באוניברסיטאות הוא רק בקבלה למשרה הראשונה, אני מניח שיהיה פשוט יותר להתקבל עם תואר מהטכניון/תא מאשר מהפתוחה.
בנוסף, אם תרצה להמשיך לתואר שני ודוקטורט עדיף שזה לא יהיה מהפתוחה.

צד אחד-אני חד משמעית לומד בצורה יותר טובה בסגנון של הפתוחה-כלומר לבד מול הרצאות\ספרים

אני כבר כמה חודשים עובד על האפיק מעבר,ומה שהבנתי בתקופה הזו,זה שמאוד קשה לי שאין לי מסגרת יום יומית ושאני רק לומד בבית דרך המחשב כל הזמן
מה? אתה לא קונסיסטנטי.
אם קשה לך, כמו להרבה אנשים, ללמוד בסגנון של הפתוחה - אל תלמד בפתוחה.

נערך לאחרונה ב:
מה? אתה לא קונסיסטנטי.
אם קשה לך, כמו להרבה אנשים, ללמוד בסגנון של הפתוחה - אל תלמד בפתוחה.

במילים אחרות:
הציונים שאקבל אם אלמד לבד מול המחשב (כלומר בפתוחה) ולא בהרצאות פרונטליות,יהיו גבוהים יותר,אבל המצב הנפשי שלי בגלל הבדידות (כי בסופו של דבר זה אתה מול המחשב במשך הרבה שעות ביום,ללא אינטרקציות אנושיות) יהיה נמוך יותר (וזה בהנחה שלא יהיה לי מסגרת יום-יומית אחרת חוץ מהפתוחה)

לא מאמין שאגיע למצבים נפשיים קשיים חס וחלילה,אבל פשוט יהיה לי "פחות כיף" ביום יום.השאלה היא גם אם שווה לנשוך שפתיים ולהמשיך ככה

אני פשוט מכיר את זה עוד מהתיכון,שהיה קורונה ולמדנו עצמאית מהבית,אז הממוצע שלי עלה,ואהבתי יותר ללמוד ככה.לכן גם עלה לי הרעיון של ללמוד בפתוחה בהתחלה.

נערך לאחרונה ב:
בודאות לא זהה.
התחלתי בפתוחה, ראיתי הרצאות מוקלטות בטכניון ודי מהר הגיעו לחומר שבכלל לא היה בספרים של הפתוחה.
עזבתי את הפתוחה ולא הצטערתי לרגע. גם מבחינת רמת לימודים וגם חברתית.
באיזה קורס?

תמיד יש הבדלים קטנים בין הקורסים בין המוסדות השונים.

בפתוחה, למשל, לימדו בלינארית 2, חומר שירד לפני שנים בשאר האוניברסיטאות.
אני יודע, כי היה לי ממש קשה למצוא את החומר הזה ממוסדות אחרים.

תמיד יש הבדלים קטנים או אופי לימוד שונה.

אני מודה, אני לא ברמה של בוגר אוניברסיטה, הבגרות שלי בינונית, המתמטיקה גרועה, אין הרחבות, לא עשיתי פסיכומטרי, אבל אני טוב בתכנות. סיימתי לימודים בהצטיינות ואני כבר שנים מפתח סניור מוערך.
מהיכרות אישית, חומר הלימוד בפתוחה בסדרי גודל נמוך יותר מאשר באוניברסיטה, המעסיקים (אצלנו לפחות) לא מעוניינים להתאמץ ולחפש את הטובים והמוכשרים שסיימו את הפתוחה כשבוגרי אוניברסיטה כבר עברו את הסינון המתאים. מקבלים עשרות פניות לכל משרה פתוחה, עושים סינון ראשוני ומראיינים רק בוגרי אוניברסיטה. יש לנו גם בוגרי מכללות וגם בוגרי או"פ מצויינים, אבל הם התקבלו במסלול "חבר מביא חבר".

זה קצת מצחיק שאתה לוקח בוגרי אוניברסיטאות או בכלל מוסדות אקדמיים ומסתכל להם על הבגרות..

התואר מסנן הרבה יותר משמעותי.

אבל המצב הנפשי שלי בגלל הבדידות (כי בסופו של דבר זה אתה מול המחשב במשך הרבה שעות ביום,ללא אינטרקציות אנושיות) יהיה נמוך יותר (וזה בהנחה שלא יהיה לי מסגרת יום-יומית אחרת חוץ מהפתוחה)
אם אין מסגרת חברתית אחרת מאמין שעדיפה אוניברסיטה רגילה. המצב הנפשי הוא לא משהו לזלזל בו.
מצד שני יש גם מפגש שבועי בהרבה קורסים בפתוחה שלדעתי שווה לך ללכת עליהם, אפילו רק בשביל האינטרקציה האנושית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 10
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20
C תואר במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים התפתחות אישית 3
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
ה תואר במדעי המחשב למתכנת עם נסיון התפתחות אישית 6
ס תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 10
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 14
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 15
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 21
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4

נושאים דומים

Back
למעלה