אומרים לך תעשה קורס תכנות חצי שנה+- ותתחיל להרוויח 15.
זה קורה, זה לא פיקציה.
ניסיון זה מה שחשוב.
תחשוב על החסרונות במהלך שלך:
- דחיית כניסה לשוק העבודה ב4 שנים
- דחיית הכנסה של 4 שנים
- - הפסד רווח של 7k ל4 שנים זה משהו שיקח לך 5+ שנים להשלים עם משכורת של 15k (מיסים ועניינים).
בתואר הזה לא לומדים את העבודה תאכלס. לומדים לפתח חשיבה. אני רוצה לחשוב שכבר עשית את התהליך הזה בתואר הראשון שלך.
לגבי הקורס - ביררתי עם מנהל בחברת הייטק גדולה (איזור הצפון). הוא צחק ואמר לי שזה ביזבוז זמן, אם אין תואר אז אין בכלל על מה לדבר. זה גרם לי לפסול את קורסי ההסבה..
לגבי מערכות מידע - פחות חשוב לי ה4-5 שנים הקרובות מבחינת הכנסה. כן אני מוציא כסף על התואר, אבל ניתן ואפילו רצוי לעבוד במשרת סטודנט, מבחינה כלכלית יעזור מאוד. בנוסף, התואר יכול לפתוח לי מלא דלתות סגורות, במיוחד שמדובר בתואר טכניון והוא המועדף פה באיזור הצפון.
אגב - למרות הכל כנראה שאני לא אתקבל. אני צריך לעבור מבחן סיווג במטמטיקה כי אין לי 5 יח"ל , המועד האחרון שתקף לסמסטר א' היה בחודש שעבר. אז.. כנראה פספסתי.
לא מבין את הריצה אחוזת האמוק להכנס לתואר של 4 שנים מצידך, בייחוד אחרי שסיימת תואר ראשון רק הרגע. בכלל בדקת את האופציה לעשות השלמה ולהתחיל תואר שני? בדקת את המחקרים שעושים בתחום? אולי שם תוכל להרוויח כלים מספקים לתפקידים שאתה מחפש. אפילו לא ניסית להתקבל לחברות במצב הנוכחי שלך(שאולי עם קצת למידה עצמית היו מקבלים אותך גם כך) וכמו שאמרו מעלי קורס הסבה הוא לא מילה גסה. אתה החלטת על הנדסת מערכות מידע, אם התחום הזה מעניין אותך - אז זו החלטה מעולה בשביל להרחיב את הידע האישי שלך. אם זה בשביל עבודה, האם זה באמת שווה את זה? 4 שנים של למידה אינטנסיבית, בשביל להכנס לתפקיד שיש סיכוי שאתה יכול להכנס אליו כבר עכשיו. לאן אתה מכוון? להיות אנליסט? מנהל מוצר? מתכנת?
אתה צריך להיות בטוח בשאלות הללו לפני החלטות כאלה.
אגב,
אני סתם בן אדם אקראי מהאינטרנט אז קח את מה שגם אני כותב בעירבון מוגבל!
אני לא יודע מאיזה תחום אתה מגיע, כנראה שלא ביולוגיה. אני אסביר את עצמי מקווה שיש לך כוח לקרוא.
1 - אני נחשפתי ופגשתי מלא אנשים מתחום הביולוגיה וכולם עם תואר שני+ , כולם בני 30+, והם עדיין באותה סיטואציה כמוני כי אין עבודה מתגמלת מספיק ביחס להשקעה שעושים. תכלס מי שרוצה להתעסק עם זה חייב לאהוב את התחום מכל הלב, כי אין פה כסף ואין פה התקדמות ממשית, התקרה ממש נמוכה. תחום התואר שהתקבלתי אליו בטכניון הוא שונה אבל עדיין נמצא במסגרת הביולוגיה, אני לא יודע איך אני איישם את הכלים ואת השיטות האלה בביולוגיה אם אני לא מתכנת ? דאטא סיינטסט ? כי תכלס עד כו- רוב החברות/המעסיקים מבקשים תארים כאלה או לפחות אנשים עם ניסיון של שנים בתחום.
אני לא מצליח לאחוז במשהו שיגרום לי להרגיש בביטחון תעסוקתי לעתיד, פשוט אין את זה גם אחרי התואר השני שהזכרתי!
2 - כן חיפשתי עבודה בתואר הנוכחי שלי. היגשתי למלא משרות, חזרו אלי רק 2 חברות, אחת מהן היתה משרה זמנית ובסוף זה גם לא הלך.
ההצעות של החברות האלה זה 10-8 ברוטו במקרה הטוב. סבבה, בתור התחלה זה בסדר. אבל לא עולים הרבה על המספרים האלה גם אחרי ניסיון של שנים רבות.. וזה לא אני הסקתי בעצמי, אלה מאנשים שעברו בדיוק את החוויה הזו ולא מצאו את עצמם בגלל השכר שפשוט לא עולה. העבודה (לא משנה באיזה תחום החברה/המעבדה) דורשת הרבה ריכוז והרבה השקעה ולטווח הארוך זה לא משתלם בעליל.
3 - הנדסת מערכות מידע הוא הרבה דברים, כן רווחי ומבוקש אך הכי חשוב בעיניי שהוא מעניין. לדעתי הוא עדיף על מדמח למרות שמדמח מבוקש יותר בגלל שהוא לא נטו מתמטיקה, יש פה כלכלה, פסיכולוגיה, יותר סטטיסטיקה, והדלתות שיפתחו לי אחרי תואר כזה הן רבות, הרבה יותר מתואר בביולוגיה (ראשון או שני, אפילו שלישי). עכשיו אין לי הרבה תפקידים שאני יכול לבחור מהם, התואר שלי זה נטו מעבדות (במקרה הטוב חברת תרופות- גם נסיתי ולא התקבלתי).
4- אתה צודק, המטרה שלי עכשיו זה להיות בטוח 100% מה אני רוצה לעשות. בזמן האחרון אני חושב הרבה על תיכנות, למדתי קצת מטלאב ושפת R לבד, אני חושב שיש לי את היכולת לעסוק וחושב שזה יתאים לי.
מסכים, זה אמנם אנקדוטלי, אבל אני לא מכיר בנאדם אחד שלא מצא עבודה אחרי הסבה, אמנם לא כולם הרוויחו 15 ישר, אבל באקלים הביקושים הנוכחי, זה נשמע סביר ביותר, ובכל מקרה אחרי שנתיים השכר מתחיל לזנק לרוב.
כפי שאמרתי למעלה. מנהל בכיר בתחום אמר לי שאין אפילו על מה לדבר, הוא חושב שזה קורס חארטא.
בנוסף, אני לא סומך על קיצורי דרך.. לך תדע איזה מעמד יש לבוגרי הקורסים האלה בחברות שלהם ואיך יהיה המעמד שלהם עוד 10 שנים ? אנשים כאלה הם חסרי ידע מטמאטי/תאורטי שיעזור להם לשרוד בתעשייה כפי שיש לבוגרי תארים רלוונטים.. למרות שניסיון לרוב חשוב יותר אבל עדיין.
מלא אנשים ממליצים אך גם מלא אנשים לא מאמינים בזה, ולא סתם אנשים, אנשים בכירים בתעשייה.