• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תואר ויחידה טכנולוגית

• פותח הנושא פותח הנושא growth
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

growth

משתמש רשום
דירוג
0
היי
אני נמצא כרגע בצומת דרכים בנוגע לכל עניין התואר, יש לי ניסיון מיחידה טכנולוגית בתחום הדבאופס.
זה תחום שאני רואה את עצמי עובד בו אחר כך במשך הקריירה שלי בהייטק ומשם ממשיך לצמוח בתפקידי ניהול, המטרה היא לכוון כמה שיותר גבוה בניהול אבל רק לאחר שאני עובד מספיק בדבאופס.

אני נמצא לפני התלבטות האם להתחיל תואר במדעי המחשב במסגרת מסלול מיוחד במכללה של לימודי ערב ליחידות טכנולוגיות.

ההתלבטות נובעת בעיקר מ״האם יש לי צורך בתואר?״, ״האם אני מסוגל להתמודד עם כמות המתמטיקה שיש בתואר בזמן שאני במשרה מלאה?״ ולבטים נוספים הקשורים בכך?

הייתי שמח לשמוע מניסיונכם, האם לדעתכם כדאי להתחיל את התואר או להתקדם ולצמוח אך רק בעזרת הניסיון הטכנולוגי שלי?

תודה רבה.

שירתתי ביחידה טכנולוגית. עשיתי תוך כדי תואר במדמ"ח באוניברסיטה הפתוחה.

"האם יש לי צורך בתואר?"
בעולם הייטק של ישראל - לדעתי לא.
יש אצלי בחברה אנשים שעשו בדיוק את המסלול שלי, מינוס התואר. אותו תפקיד, אותו שכר. גם במשרות בכירות אצלנו לא לכולם יש תואר.
כך אני מכיר גם מחברים במקומות אחרים בתעשייה.

הסתייגות:
אם אתה באמת רוצה לכוון "כמה שיותר גבוה" בחברות גדולות, אז אולי כן כדאי שיהיה לך תואר בנקודה מסויימת (אבל זה יכול להיות כל תואר +/- MBA).
אם אתה איכשהו תרצה להמשיך במקום ממשלתי/תעשיה בטחונית וכו', לתואר יש עדיפות.
בנושאים יותר אקדמיים, כמו AI, הרבה חברות מחפשות אנשים עם תארים מתקדמים.

"האם אני מסוגל להתמודד עם כמות המתמטיקה שיש בתואר בזמן שאני במשרה מלאה?"
זה רק אתה יכול לדעת.
אני הסתדרתי עם המתמטיקה בפתוחה לא רע.
ברוב הסמסטרים לקחתי שני קורסים (כולל סמסטרי קיץ). איזנתי את זה כך שיש קורס אחד קשה ואחד קל.
בפתוחה אפשר לבחור קבוצות הנחיה, אז הייתי נכנס בסמסטר X לקבוצת הוואטסאפ של סמסטר X-1 ומבקש המלצות לקבוצות עם מנחים שלא מחפשים אותך בדקויות. זה מאוד עזר. (המבחנים בסוף אותו דבר לכל הקבוצות).

בפרקטיקה - תיקח בהתחלה קורס אחד במתמטיקה, ותראה איך זה מרגיש לך.
נ.ב. אם אתה חושב על מכללה, כנראה שהמתמטיקה שם תהיה יותר קלה בהשוואה לאוניברסיטה.

יש לי היכרות עם המסלול הזה.
בגדול המסגרת הצבאית היא אחת הנוחות ביותר לשלב בה עבודה ולימודים, יש התחשבות בתקופת המבחנים וכו׳ לא בטוח על תקופת המלחמה עכשיו.

מסגרת הלימודים מתאימה עצמה לאופי של הסטודנטים האלה. נותנים פטורים על סמך מה שלמדת בצבא בהכשרה וקורסים במהלך התפקיד, כשצועקים עליהם שקשה מדי מורידים את העומס וכו. הם מתחשבים בקשיים של אנשי הצבא כי הם אנשים איכותיים ורוצים לציין שאנשי צבא סטארטאפיסטים עשו אצלם את התואר. תראה למשל את spot שנמכרה ל NetApp והתחיל בתור פרוייקט בזמן הלימודים במכללה למנהל.

הרמה המתמטית אכן לא שווה לזו של בוגרי אוניברסיטאות. יש פערים ברמות הידע, בתכנים, בדגשים, בקפדנות הלמידה ״לרעת״ תלמידי המכללה. אך עדיין לא תגלה קשיים משמעותיים אם תרצה להמשיך לימודים אחרי. תגלה שאמנם בוגרי האוניברסיטה למדו יותר אבל גם להם יהיו חורים בעלילה.

התואר עוזר בעבודה אחרי גם אם לא הכרחי. הוא עוזר להיחשף לתחומים רבים של תוכנה - תקשורת, אלגוריתמיקה, מערכות הפעלה, מסדי נתונים, סייבר וכו׳. אולי תפקידים רציניים וקידומים תלויים בכך, אישית לא שמעתי על מקרה כזה. אבל דעתי היא שאם אתה בונה על קריירה של עשרות שנים בתחום התוכנה, כדאי שיהיה תואר בשביל מיצוי היכולות.

שירתתי ביחידה טכנולוגית. עשיתי תוך כדי תואר במדמ"ח באוניברסיטה הפתוחה.

"האם יש לי צורך בתואר?"
בעולם הייטק של ישראל - לדעתי לא.
יש אצלי בחברה אנשים שעשו בדיוק את המסלול שלי, מינוס התואר. אותו תפקיד, אותו שכר. גם במשרות בכירות אצלנו לא לכולם יש תואר.
כך אני מכיר גם מחברים במקומות אחרים בתעשייה.

הסתייגות:
אם אתה באמת רוצה לכוון "כמה שיותר גבוה" בחברות גדולות, אז אולי כן כדאי שיהיה לך תואר בנקודה מסויימת (אבל זה יכול להיות כל תואר +/- MBA).
אם אתה איכשהו תרצה להמשיך במקום ממשלתי/תעשיה בטחונית וכו', לתואר יש עדיפות.
בנושאים יותר אקדמיים, כמו AI, הרבה חברות מחפשות אנשים עם תארים מתקדמים.

"האם אני מסוגל להתמודד עם כמות המתמטיקה שיש בתואר בזמן שאני במשרה מלאה?"
זה רק אתה יכול לדעת.
אני הסתדרתי עם המתמטיקה בפתוחה לא רע.
ברוב הסמסטרים לקחתי שני קורסים (כולל סמסטרי קיץ). איזנתי את זה כך שיש קורס אחד קשה ואחד קל.
בפתוחה אפשר לבחור קבוצות הנחיה, אז הייתי נכנס בסמסטר X לקבוצת הוואטסאפ של סמסטר X-1 ומבקש המלצות לקבוצות עם מנחים שלא מחפשים אותך בדקויות. זה מאוד עזר. (המבחנים בסוף אותו דבר לכל הקבוצות).

בפרקטיקה - תיקח בהתחלה קורס אחד במתמטיקה, ותראה איך זה מרגיש לך.
נ.ב. אם אתה חושב על מכללה, כנראה שהמתמטיקה שם תהיה יותר קלה בהשוואה לאוניברסיטה.
תודה על התשובה המפורטת, בעיקרון אני זכאי ל30 +/- נקז במכללה. החשש נובע בעיקר בגלל שבתיכון סיימתי 5 יחל בקושי, בציון נמוך.

וההתלבטות גם נובעת מפאת הסיבה שאני ארצה להתקדם לתפקידי ניהול בעתיד (אולי חברה שאפתח/סטארטאפ שאצטרך אליו יחסית בתחילת דרכו או אפילו התקדמות בתוך גאמפא).

בנוסף, אני מתלבט אולי בכלל ללכת על מסלול של כלכלה/מנהל עסקים.

יש לי היכרות עם המסלול הזה.
בגדול המסגרת הצבאית היא אחת הנוחות ביותר לשלב בה עבודה ולימודים, יש התחשבות בתקופת המבחנים וכו׳ לא בטוח על תקופת המלחמה עכשיו.

מסגרת הלימודים מתאימה עצמה לאופי של הסטודנטים האלה. נותנים פטורים על סמך מה שלמדת בצבא בהכשרה וקורסים במהלך התפקיד, כשצועקים עליהם שקשה מדי מורידים את העומס וכו. הם מתחשבים בקשיים של אנשי הצבא כי הם אנשים איכותיים ורוצים לציין שאנשי צבא סטארטאפיסטים עשו אצלם את התואר. תראה למשל את spot שנמכרה ל NetApp והתחיל בתור פרוייקט בזמן הלימודים במכללה למנהל.

הרמה המתמטית אכן לא שווה לזו של בוגרי אוניברסיטאות. יש פערים ברמות הידע, בתכנים, בדגשים, בקפדנות הלמידה ״לרעת״ תלמידי המכללה. אך עדיין לא תגלה קשיים משמעותיים אם תרצה להמשיך לימודים אחרי. תגלה שאמנם בוגרי האוניברסיטה למדו יותר אבל גם להם יהיו חורים בעלילה.

התואר עוזר בעבודה אחרי גם אם לא הכרחי. הוא עוזר להיחשף לתחומים רבים של תוכנה - תקשורת, אלגוריתמיקה, מערכות הפעלה, מסדי נתונים, סייבר וכו׳. אולי תפקידים רציניים וקידומים תלויים בכך, אישית לא שמעתי על מקרה כזה. אבל דעתי היא שאם אתה בונה על קריירה של עשרות שנים בתחום התוכנה, כדאי שיהיה תואר בשביל מיצוי היכולות.
תודה על תשובתך.
אני מאוד מתלבט על התואר הזה כי אמנם אני זכאי להרבה נקז מקורסים טכנולוגיים שעשיתי בצבא, אבל מצד שני אני כן חושש מהמתמטיקה בתואר והעומס לשלב את זה עם משרה מלאה, מה גם שאני מרגיש שהתואר מאוד מיושן ולא מתקשר לתחום בו אני מתכנן לעבוד (דבאופס), מצד שני אני כן מבין שלומדים בתואר דברים שפותחים את החשיבה ומאפשרים חשיבה מרחבית במטרה להגיע לפתרונות מורכבים.

לכן ההתלבטות היא: האם לעשות תואר ובמידה וכן, האם לעשות אותו בכלכלה/מנהל עסקים (עכב הרצון שלי להתקדם לתפקידי מפתח בניהול) או לבחור במדעי המחשב.

תודה על תשובתך.
אני מאוד מתלבט על התואר הזה כי אמנם אני זכאי להרבה נקז מקורסים טכנולוגיים שעשיתי בצבא, אבל מצד שני אני כן חושש מהמתמטיקה בתואר והעומס לשלב את זה עם משרה מלאה, מה גם שאני מרגיש שהתואר מאוד מיושן ולא מתקשר לתחום בו אני מתכנן לעבוד (דבאופס), מצד שני אני כן מבין שלומדים בתואר דברים שפותחים את החשיבה ומאפשרים חשיבה מרחבית במטרה להגיע לפתרונות מורכבים.

לכן ההתלבטות היא: האם לעשות תואר ובמידה וכן, האם לעשות אותו בכלכלה/מנהל עסקים (עכב הרצון שלי להתקדם לתפקידי מפתח בניהול) או לבחור במדעי המחשב.
אני מניח שאתה לא היחיד ביחידה שלך שעושה תואר. תתייעץ עם אנשים סביבך איך הם הסתדרו עם זה.
מניסיון שלי - אחוזי הנשירה מהתואר די נמוכים, והם קורים במהלך הסמסטר הראשון.

מקובל לעשות מנהל עסקים כתואר שני בקרב יוצאי היחידות הטכנולוגיות לתפקידי ניהול.

אני מניח שאתה לא היחיד ביחידה שלך שעושה תואר. תתייעץ עם אנשים סביבך איך הם הסתדרו עם זה.
מניסיון שלי - אחוזי הנשירה מהתואר די נמוכים, והם קורים במהלך הסמסטר הראשון.

מקובל לעשות מנהל עסקים כתואר שני בקרב יוצאי היחידות הטכנולוגיות לתפקידי ניהול.
יצא לי להתייעץ עם אנשים מהיחידה הטכנולוגית, השוני הוא בעיקר בזה שהם היו תלמידים מצטיינים במתמטיקה בתיכון, ככה שזה לא בדיוק משקף את המצב שלי (אמנם סיימתי 5 יחל אבל גבולי יחסית).

יצא לי להתייעץ עם אנשים מהיחידה הטכנולוגית, השוני הוא בעיקר בזה שהם היו תלמידים מצטיינים במתמטיקה בתיכון, ככה שזה לא בדיוק משקף את המצב שלי (אמנם סיימתי 5 יחל אבל גבולי יחסית).
רמה מתמטית גבוהה יותר בהחלט תוכל לעזור בתואר במיוחד בקורסים המתמטיים. אם זה החשש הייתי נמנע מהאוניברסיטה הפתוחה ומתמקד במכללות שם הרמה נמוכה יותר (בהכללה). הרושם שלי ששם מנסים באמת לעזור לסטודנטים להישאר ולא לנפות אותם כמו אוניברסיטה.

מבנה הלימודים גם קצת שונה מאשר התיכון. ברוב הקורסים יש שיעור ויש תרגול. בתרגול עושים עוד פעם את אותם התרגילים ומוודאים שאתה ברמה. אפשר להעלות שאלות שם. סך הכל אם תעשה שיעורי בית בזמן ותתעקש על החלקים הלא מובנים, אין סיבה שלא תצליח.
אם תתארגן על קבוצת למידה לקראת המבחנים תוכל ללמוד ביחד את הנקודות הקשות.

שנה שנייה ושלישית הם פחות מתמטיקה נטו ויותר קורסים מדעי המחשב ״קלאסיים״, אבל לפעמים קשים לא פחות כמו מבני נתונים, אלגוריתמים 1/2.

רמה מתמטית גבוהה יותר בהחלט תוכל לעזור בתואר במיוחד בקורסים המתמטיים. אם זה החשש הייתי נמנע מהאוניברסיטה הפתוחה ומתמקד במכללות שם הרמה נמוכה יותר (בהכללה). הרושם שלי ששם מנסים באמת לעזור לסטודנטים להישאר ולא לנפות אותם כמו אוניברסיטה.

מבנה הלימודים גם קצת שונה מאשר התיכון. ברוב הקורסים יש שיעור ויש תרגול. בתרגול עושים עוד פעם את אותם התרגילים ומוודאים שאתה ברמה. אפשר להעלות שאלות שם. סך הכל אם תעשה שיעורי בית בזמן ותתעקש על החלקים הלא מובנים, אין סיבה שלא תצליח.
אם תתארגן על קבוצת למידה לקראת המבחנים תוכל ללמוד ביחד את הנקודות הקשות.

שנה שנייה ושלישית הם פחות מתמטיקה נטו ויותר קורסים מדעי המחשב ״קלאסיים״, אבל לפעמים קשים לא פחות כמו מבני נתונים, אלגוריתמים 1/2.
אני מאוד מעריך את העזרה.
האם לדעתך אוכל להמשיך להיות עם זמן פנוי לתחביבים ולהשקעה בתפקיד הנוכחי שלי?
הבנתי שהמתמטיקה בתואר מאוד שונה מהתיכון ושיש אנשים שמצליחים את המתמטיקה בתואר טוב יותר משהצליחו בתיכון, זה משהו שאתה מסכים איתו? בסופו של דבר זאת עדיין אותה צורת חשיבה.

אצלי היה חצי יום בשבוע ע"ח הצבא ללימודים. נשאר זמן לתחביבים והשקעה בתפקיד, אמנם קצת לחוץ לפעמים.
המתמטיקה אכן שונה, צורת החשיבה לאו דווקא אותו דבר. לי באוניברסיטה דווקא היה יותר טוב ביחס לתיכון. במכללה אמור להיות יותר קל, אז בכלל.

אבל תראה, אף אחד לא יכול להגיד (בטח שלא בפורום אנונימי) אם ספציפית לך יישאר זמן לתחביבים... זה מאוד אינדיבידואלי.

אני מאוד מעריך את העזרה.
האם לדעתך אוכל להמשיך להיות עם זמן פנוי לתחביבים ולהשקעה בתפקיד הנוכחי שלי?
הבנתי שהמתמטיקה בתואר מאוד שונה מהתיכון ושיש אנשים שמצליחים את המתמטיקה בתואר טוב יותר משהצליחו בתיכון, זה משהו שאתה מסכים איתו? בסופו של דבר זאת עדיין אותה צורת חשיבה.
בנוגע לתחביבים -

יכול להגיד שתקופות המבחנים היו אתגר. זה פשוט היה חודש - חודשיים כל סמסטר שלא נגמרו. אם חשבתי שיום עבודה זה מעייף, יום עבודה שאחריו צריך ללמוד למבחן היה פשוט סיוט. ויום שלא למדת בו למבחן לווה בתחושת אשמה כזו, שאתה לא עושה מספיק.
חברים עתודאים סיכמו לי את זה בצורה הכי מדויקת - תואר זה שש תקופות מבחנים.

בתקופות בתוך הסמסטר כן היה עמוס אבל לא באותו מידה. כל עוד דואגים לא לצבור חובות, עומסים, שיעורים לרגע האחרון עומדים בזה ואפשר לשלב עם דברים אחרים. מצאתי את עצמי פותר אינטגרלים ברכבת או באוטובוס בשביל לחסוך את הזמן בבית לבטלה כזו או אחרת. מבחינתי הזמן הפנוי בחמישי או שישי בערב היו טיים אאוט. וגם הקפדתי על שגרת אימונים של פעמיים שלוש בשבוע.

המכללה עוזרת הרבה ביצירת שגרת לימודים. במרבית הקורסים אין חובת נוכחות, מרכזים את הלימודים ליום אחד אחר הצהריים ושישי בוקר, מקליטים שיעורים. זו התחשבות לא מובנת מאליה, במיוחד בהשוואה לאוניברסיטאות.

הצבא מתחשב מעבר לזמן בשבוע ללימודים גם בתקופת המבחנים. יש כל מיני הטבות של ימי חופש לטובת מבחן, התחשבות פרטנית מהמפקדים וכו.
אני לא מצליח לחשוב על עוד מסגרת או מקום עבודה שיאפשר שילוב של לימודים ועבודה עבור תואר ראשון כמו צהל - ימי חופש על המערכת, נקזים בעבור הקורסים של ההכשרות, מענק בשכר לאקדמאים. חבל לא לנצל את זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
S תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
T התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 9
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13
ל תואר דו חוגי בכלכלה ומדעי המחשב התפתחות אישית 3
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
U תואר במדמח באוניברסיטה נחשבת או בוטקאמפ? התפתחות אישית 61
S תואר שני במדעי המחשב - האם כדאי? התפתחות אישית 5
ז תואר שני התפתחות אישית 14
הפרופסור תעודות מקצועיות אונליין בשילוב עם תואר שני התפתחות אישית 24
א תואר במדעי המחשב בגיל 40? התפתחות אישית 20