• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

סיימתי עבודה. מה קורה עכשיו עם קרן הפנסיה ודמי הניהול?

• פותח הנושא פותח הנושא שלי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שלי

משתמש רגיל
דירוג
719
בשעה טובה ומוצלחת עזבתי את העבודה.
התכנית היא לנוח כמה חודשים, לקחת דמי אבטלה, ולהתנסות בתחומים חדשים.

אשמח לעזרה בכמה נושאים ממומחי הפורום כמו @נדב
  1. אני בקרן פנסיה ברירת מחדל של מיטב דש עם דמי ניהול מובטחים לעשר שנים. האם דמי הניהול נשארים נמוכים גם ללא הפקדות חדשות? במידה ולא, מה נכון לעשות כדי לצמצם את דמי הניהול. אפשר לנייד?
  2. ארצה להפקיד עצמאית לקרן פנסיה. כמה יש להפקיד כדי לא לפגוע בביטוחים שלי? אם אני מפקידה עצמאית אוכל לקבל את דמי הניהול הנמוכים הנכחיים?
  3. על ההפקדות העצמאיות האלו כבר שילמתי מיסים. האם ימסו אותי עליהם שוב בפרישה? אם לא, איך צובעים אותם כדי להמנע ממיסוי נוסף?
4 בקרן ההשתלמות שלי יופסקו ההפקדות.
האם הם יעלו את דמי הניהול המוסכמים?
האם ניתן לנייד קרן השתלמות ללא הפקדות חדשות?

5. אצטרך לשלם ביטוח לאומי עבור החודשים שלא אעבוד בהם.
בימים הקרובים אעדכן אותם שאני לא עובדת ואגיש בקשה לדמי אבטלה (מהדמי אבטלה אני חושבת שיורד ביטוח לאומי). האם כדאי לפנות אליהם לגבי שאר החודשים או לחכות שישלחו לי דרישה לתשלום?

תודה רבה

המעסיק נתן לך מכתב פיטורין?
אם אני לא טועה רק ככה אפשר לקבל דמי אבטלה.

בשעה טובה :)
ארצה להפקיד עצמאית לקרן פנסיה. כמה יש להפקיד כדי לא לפגוע בביטוחים שלי? אם אני מפקידה עצמאית אוכל לקבל את דמי הניהול הנמוכים הנכחיים?
כדי לא לפגוע בביטוחים מספיק הסדר ריסק. העלות היא אישית ונגזרת מהחיסכון שלך, אז כדי לקבל הערכה צריך לפנות לגוף המנהל או להסתכל על עלות הביטוחים שנגבית ממך בשוטף. הסדר ריסק בד"כ תופס ל-5 חודשים, אבל בתקופת הקורונה הוא יכול להימשך 12 חודשים, והוא מבוצע אוטומטית (ראי כאן באתר "כל זכות"). אם לא רוצים שהתשלום יירד מהצבירה, מומלץ לפנות לחברה לערוך הסדר ריסק עם תשלום ממקור חיצוני - פתרון עדיף מבחינת זה שלא נוגעים בסכומים שצבורים בקרן הפנסיה על הטבות המס שלהם.
כמובן שניתן להפקיד עצמאית לחיסכון וכך גם להגדיל אותו ולא רק לשמר ביטוחים. סביר שהפקדה עצמאית משמרת תנאים כמו הפקדה חיצונית, אבל צריך לבדוק בתקנון קרן הפנסיה.

4 בקרן ההשתלמות שלי יופסקו ההפקדות.
תלוי בגוף המנהל והמדיניות שלו. עקרונית הם יכולים לעשות זאת.
האם ניתן לנייד קרן השתלמות ללא הפקדות חדשות?
כן.
5. אצטרך לשלם ביטוח לאומי עבור החודשים שלא אעבוד בהם.
בימים הקרובים אעדכן אותם שאני לא עובדת ואגיש בקשה לדמי אבטלה (מהדמי אבטלה אני חושבת שיורד ביטוח לאומי). האם כדאי לפנות אליהם לגבי שאר החודשים או לחכות שישלחו לי דרישה לתשלום?
תמיד אפשר לחכות - אבל את מסתכנת בכך שעד שיפנו אלייך יכול להיות שתצברי גם ריבית פיגורים.

שעה טובה ומוצלחת עזבתי את העבודה.
התכנית היא לנוח כמה חודשים, לקחת דמי אבטלה, ולהתנסות בתחומים חדשים.
בשעה טובה! תהני מזה :)

אם לא פוטרת אז את צריכה להרשם בלשכת התעסוקה (כמה שיותר מהר) ורק 90 יום אחר כך תוכלי להתחיל לקבל אבטלה.
(כמובן שעד אז את צריכה לדאוג לשלם בעצמך ביטוח לאומי)

אם אני לא טועה רק ככה אפשר לקבל דמי אבטלה מיד.
ראה את התוספת. אפשר בכל מקרה פשוט צריך לחכות 90 יום.

נערך לאחרונה ב:
לא. התפטרתי

אם לא פוטרת אז את צריכה להרשם בלשכת התעסוקה (כמה שיותר מהר) ורק 90 יום אחר כך תוכלי להתחיל לקבל אבטלה.
(כמובן שעד אז את צריכה לדאוג לשלם בעצמך ביטוח לאומי
אפשר גם לנסות להשיג מכתב פיטורין.
אם המעסיק אדם הגון הוא יוכל להסכים לתת לך, למרות שהתפטרת.

כדי לא לפגוע בביטוחים מספיק הסדר ריסק. העלות היא אישית ונגזרת מהחיסכון שלך, אז כדי לקבל הערכה צריך לפנות לגוף המנהל או להסתכל על עלות הביטוחים שנגבית ממך בשוטף. הסדר ריסק בד"כ תופס ל-5 חודשים, אבל בתקופת הקורונה הוא יכול להימשך 12 חודשים, והוא מבוצע אוטומטית (ראי כאן באתר "כל זכות"). אם לא רוצים שהתשלום יירד מהצבירה, מומלץ לפנות לחברה לערוך הסדר ריסק עם תשלום ממקור חיצוני - פתרון עדיף מבחינת זה שלא נוגעים בסכומים שצבורים בקרן הפנסיה על הטבות המס שלהם.
כמובן שניתן להפקיד עצמאית לחיסכון וכך גם להגדיל אותו ולא רק לשמר ביטוחים. סביר שהפקדה עצמאית משמרת תנאים כמו הפקדה חיצונית, אבל צריך לבדוק בתקנון קרן הפנסיה.

כן.

תמיד אפשר לחכות - אבל את מסתכנת בכך שעד שיפנו אלייך יכול להיות שתצברי גם ריבית פיגורים.
מעולה!
תודה רבה
יפה שההסדר ריסק תופס ל12 חודש, וזה גם אוטומטי.
מעניין אם התנאים (דמי ניהול )נשמרים גם בתקופה הזו.

אפשר גם לנסות להשיג מכתב פיטורין.
אם המעסיק אדם הגון הוא יוכל להסכים לתת לך, למרות שהתפטרת.
החלטתי לא לבקש.
אני יכולה לחכות 90 יום :-)
אפנה לביטוח הלאומי

כן.

לפנות לקרן ההשתלמות מראש לגבי דמי ניהול??
או לחכות ולראות מה קורה

לפנות לקרן ההשתלמות מראש לגבי דמי ניהול??
או לחכות ולראות מה קורה
אני חושב שזה לא מאוד משנה. בסופו של דבר תצטרכי לדבר איתם ולאיים שאם דמי הניהול יעלו, הקרן תנוייד לחברה אחרת. את יכולה לעשות את זה מראש ואת יכולה לחכות למכתב שבו הם מודיעים על שינוי דמי הניהול.

האם דמי הניהול נשארים נמוכים גם ללא הפקדות חדשות? במידה ולא, מה נכון לעשות כדי לצמצם את דמי הניהול. אפשר לנייד?
הם רשאים להעלות דמי נהול. אפשר לנייד.
חמישה חודשים ראשונים ללא הפקדה אין פגיעה בזכויות. אחרי כן מאבדים ותק וביטוחים.
הסדר ריסק מקבע את הזכויות זמנית. ניתן לעשות עד שנתיים הסדר בלבד.

ארצה להפקיד עצמאית לקרן פנסיה. כמה יש להפקיד כדי לא לפגוע בביטוחים שלי? אם אני מפקידה עצמאית אוכל לקבל את דמי הניהול הנמוכים הנכחיים?
הביטוחים נגזרים מהצבירה (שארים) ומההפקדות (אכע). החישוב הבסיסי הוא הפקדה עצמאית לפי 16% מההכנסה וכך יגזר הביטוח אכע. אם תפקידי לפני שיעברו חמישה חודשים סביר שישארו דמי הניהול.

על ההפקדות העצמאיות האלו כבר שילמתי מיסים. האם ימסו אותי עליהם שוב בפרישה? אם לא, איך צובעים אותם כדי להמנע ממיסוי נוסף?
כן, ימוסו שוב. אם תגלי איך להכריח אותם לצבוע כראוי ספרי לי.
הדרך היחידה שאני מכיר היא להגיש דוח שנתי למס הכנסה ואכשהו דרכו להראות שלא קיבלת שום זיכוי על הסכום המופקד.

אני בקרן פנסיה ברירת מחדל של מיטב דש עם דמי ניהול מובטחים לעשר שנים. האם דמי הניהול נשארים נמוכים גם ללא הפקדות חדשות?
די בטוח שבפנסיה ברירת מחדל התנאים לא תלויים בכך שהפנסיה תיהיה פעילה. כלומר אני די בטוח שדמי הניהול לא ישתנו.

אם כל המטרה זה לשמר את הביטוחים אז לא צריך להפקיד ומספיק לשלם על ריסק זמני (אאל"ט לתקופה של עד שנה או שנתיים).

בקרן ההשתלמות שלי יופסקו ההפקדות.
תיאורטית הם אולי יכול, בפועל זה מאוד מאוד לא סביר.
גם ככה לרוב לא גובים דמי ניהול מהפקדה בקה"ש ככה שלא באמת משנה לחברה אם יש הפקדות או לא (אם כבר להיפך - זה רק חוסך להם עבודה אם אין הפקדות).

הם רשאים להעלות דמי נהול. אפשר לנייד.
חמישה חודשים ראשונים ללא הפקדה אין פגיעה בזכויות. אחרי כן מאבדים ותק וביטוחים.
הסדר ריסק מקבע את הזכויות זמנית. ניתן לעשות עד שנתיים הסדר בלבד.

הביטוחים נגזרים מהצבירה (שארים) ומההפקדות (אכע). החישוב הבסיסי הוא הפקדה עצמאית לפי 16% מההכנסה וכך יגזר הביטוח אכע. אם תפקידי לפני שיעברו חמישה חודשים סביר שישארו דמי הניהול.

כן, ימוסו שוב. אם תגלי איך להכריח אותם לצבוע כראוי ספרי לי.
הדרך היחידה שאני מכיר היא להגיש דוח שנתי למס הכנסה ואכשהו דרכו להראות שלא קיבלת שום זיכוי על הסכום המופקד.
תודה רבה!
אם לא ניתן לצבוע את הכספים ואשלם עליהם מס בפרישה, אני חושבת שעדיף לשלם את המינימום לצורך שמירת הביטוחים, ולהכניס את הכספים האלו לתיק הממוסה הרגיל.
ההגיון שלי תופס?
אז הבעיה היחידה היא שהביטוחים יהיו על משכורת נמוכה? אני צודקת ?
וכמובן פחות צבירה בפרישה.

ה16 אחוז הם מהמשכורת הקודמת ברוטו?

די בטוח שבפנסיה ברירת מחדל התנאים לא תלויים בכך שהפנסיה תיהיה פעילה. כלומר אני די בטוח שדמי הניהול לא ישתנו.

אם כל המטרה זה לשמר את הביטוחים אז לא צריך להפקיד ומספיק לשלם על ריסק זמני (אאל"ט לתקופה של עד שנה או שנתיים).

תיאורטית הם אולי יכול, בפועל זה מאוד מאוד לא סביר.
גם ככה לרוב לא גובים דמי ניהול מהפקדה בקה"ש ככה שלא באמת משנה לחברה אם יש הפקדות או לא (אם כבר להיפך - זה רק חוסך להם עבודה אם אין הפקדות).
הבנתי. מעולה, תודה.

יש לך נסיון או איזה סימוכין לגבי זה שדמי הניהול בפנסית ברירת מחדל לא יעלו בלי הפקדות ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
הפרופסור סיימתי תואר ראשון ואין לי מושג מה הלאה התפתחות אישית 107
ח החזר מענק עבודה מיסים 0
A עבודה זמנית כלשהי תוך כדי התכוננות לראיונות עבודה בהייטק אוף טופיק 1
C בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 22
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
W עבודה בנגריה התפתחות אישית 1
M עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE יזמות והגדלת הכנסות 5
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ל עבודה פוסטים מאיכות נמוכה 1
JBUZZ החלפת עבודה ראשית - איך לסמן בטופס 101? מיסים 2
י לא מוצא עבודה כבר שנה וחודשיים התפתחות אישית 16
ס עבודה עם לפטופ בסביבה קצת אחרת אוף טופיק 2
S סעיף מוזר בחוזה עבודה אוף טופיק 7
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
R שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
S תביעת אובדן כושר עבודה מהפנסיה אוף טופיק 5
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
M פנסיה- תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
E פנסיה או רק פוליסת אובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
עידו ג עבודה/למידה מרחוק התפתחות אישית 17
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
edangz החזר מס עבודה באילת מיסים 0

נושאים דומים

Back
למעלה