• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע.

• פותח הנושא פותח הנושא ETF Shark
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ETF Shark

משתמש סולידי
דירוג
7
שלום לכולם !

אני מתלבט לגבי החלטה כלכלית משמעותית שיכולה להשפיע על עתידי, ואשמח לשמוע את דעתכם.

מאז ומתמיד, החלום שלי היה לעבוד בהייטק.
עשיתי בחירות שמכוונות אותי לשם - מגמת מחשבים בתיכון, תפקיד טכנולוגי בצבא, ואפילו התחלתי לעבוד כמנתח מערכות SAP.
למרות זאת, אני לא בטוח שזה באמת הייעוד שלי.
תכנות אף פעם לא משך אותי, ויש בי התנגדות מסויימת לרעיון של לשבת מול מסך כל היום.

עכשיו אני עומד בפני החלטה:
להמשיך עם התוכנית המקורית ולעבור לבאר שבע ללימודי מדעי המחשב,
או לוותר על המקדמה ששילמתי ולחפש כיוון אחר?

מצד אחד, תואר במדעי המחשב מאוניברסיטה מוכרת יכול לפתוח דלתות לתחום מתגמל ועם ביקוש גבוה.
מצד שני, אני חושש מהעלויות הגבוהות של המעבר והלימודים, מהבדידות והניתוק מהמשפחה ומהחברים, מהקושי של הלימודים
ובעיקר מהאפשרות שאגלה שאני לא באמת מתאים לתחום.

הקול הפנימי שלי אומר לי לחפש כיוון אחר, אבל אני לא בטוח אם זה פחד או אינטואיציה.
אני מפחד שאם אלך עם המעבר ואתחרט, זה יהיה בזבוז גדול של כסף וזמן.

אני מרגיש תקוע.
אני רוצה לבחור בדרך שתאפשר לי לממש את הפוטנציאל שלי וליצור משהו משמעותי, אבל אני לא בטוח מה הדרך הזאת.

אשמח לשמוע את דעתכם.

האם כדאי לי ללכת עם החלום שלי, גם אם הוא מעורפל, או לחתוך הפסדים ולחפש כיוון אחר?

תודה מראש על כל עצה ותובנה !

אם קיבלו אותך למדעי המחשב בבאר שבע סימן שאתה בעל יכולת וכישורי למידה טובים מאוד. לכן שווה לך לממש את הפוטנציאל שלך וללכת ללמוד שם. זה באמת עולה כסף ולוקח זמן אבל זו חוויה נהדרת לחיות בקמפוס האוניברסיטה, להכיר חברים חדשים, ומעל הכל זה תואר אקדמי שיפתח לך דלתות בהמון כיוונים אפשריים שהיום אתה אפילו לא יודע שהם קיימים

נשמע לי שהבנת בדיוק למה המסלול עבורך עובר דרך האוניברסיטה. אתה מרגיש עכשיו רגליים קרות כי זה מעבר גדול. חברים יהיו לך חדשים בבאר שבע או שתיפגש עם חבריך בסופ״ש.
במקרה הכי גרוע, תוך שנה גילית שלא מתאים לך לימודים ותמצא למסלול אחר.

נגיד ופרשת עכשיו, מה אתה עושה במקום? איך אתה יודע שזה טוב יותר?

נשמע לי שהבנת בדיוק למה המסלול עבורך עובר דרך האוניברסיטה. אתה מרגיש עכשיו רגליים קרות כי זה מעבר גדול. חברים יהיו לך חדשים בבאר שבע או שתיפגש עם חבריך בסופ״ש.
במקרה הכי גרוע, תוך שנה גילית שלא מתאים לך לימודים ותמצא למסלול אחר.

נגיד ופרשת עכשיו, מה אתה עושה במקום? איך אתה יודע שזה טוב יותר?
החשש העיקרי הוא חוסר התאמה לתחום התכנות, מה שעלול להוביל לבזבוז משאבים כספיים וזמן יקר (שנה שלמה). שאר הקשיים שהוזכרו אינם מהותיים.

במקרה של פרישה, השלב הראשון הוא זיהוי מטרות קריירה וחיפוש עבודה בתחום הרצוי, בין אם מדובר במשרת DA זוטר או חזרה לתחום ניתוח המערכות. לאחר מכן, ניתן לשקול אפשרויות לימוד גמישות יותר, כמו לימודים באוניברסיטה הפתוחה או במוסד קרוב למקום המגורים (כמו בר אילן).

ההחלטה האם נתיב זה עדיף על פני המשך הלימודים תתברר רק בדיעבד. השאלה היא איזה מחיר יהיה קשה יותר לשאת - לימודים של שנה שיתבררו כטעות, או בחירה בנתיב הקריירה החלופי וגילוי שתואר מאוניברסיטת בן גוריון הוא בכל זאת דרישה הכרחית ?

החשש העיקרי הוא חוסר התאמה לתחום התכנות, מה שעלול להוביל לבזבוז משאבים כספיים וזמן יקר (שנה שלמה). שאר הקשיים שהוזכרו אינם מהותיים.

במקרה של פרישה, השלב הראשון הוא זיהוי מטרות קריירה וחיפוש עבודה בתחום הרצוי, בין אם מדובר במשרת DA זוטר או חזרה לתחום ניתוח המערכות. לאחר מכן, ניתן לשקול אפשרויות לימוד גמישות יותר, כמו לימודים באוניברסיטה הפתוחה או במוסד קרוב למקום המגורים (כמו בר אילן).

ההחלטה האם נתיב זה עדיף על פני המשך הלימודים תתברר רק בדיעבד. השאלה היא איזה מחיר יהיה קשה יותר לשאת - לימודים של שנה שיתבררו כטעות, או בחירה בנתיב הקריירה החלופי וגילוי שתואר מאוניברסיטת בן גוריון הוא בכל זאת דרישה הכרחית.

היתרון של תואר על פני קורס או למידה עצמאית הוא החשיפה לתחומים רבים בתוך מדעי המחשב. יהיה לך התנסויות באלגוריתמים, מתמטיקה, תקשורת, מערכות הפעלה, דאטאבייס, צד לקוח, צד שרת, אפיונים וכו.
אני מאמין שבתוך שלל ההתנסויות שהתואר מציע אתה תמצא את הנישה שלך. מדעי המחשב זה לא רק קוד.
אני בטוח שאתה תהיה מסוגל לאחד מהם אם התקבלת.

בעניין של לוותר את התואר.
נניח ויתרת.
אתה מתקבל עכשיו למשרה שאתה רוצה? אתה עומד בזה?

היתרון של תואר על פני קורס או למידה עצמאית הוא החשיפה לתחומים רבים בתוך מדעי המחשב. יהיה לך התנסויות באלגוריתמים, מתמטיקה, תקשורת, מערכות הפעלה, דאטאבייס, צד לקוח, צד שרת, אפיונים וכו.
אני מאמין שבתוך שלל ההתנסויות שהתואר מציע אתה תמצא את הנישה שלך. מדעי המחשב זה לא רק קוד.
אני בטוח שאתה תהיה מסוגל לאחד מהם אם התקבלת.

בעניין של לוותר את התואר.
נניח ויתרת.
אתה מתקבל עכשיו למשרה שאתה רוצה? אתה עומד בזה?
מסכים. התואר יחשוף אותי לתחומים מגוונים ויתן לי בסיס תיאורטי רחב.
עם זאת אני לא יכול להתעלם מהחסרונות: ההשקעה הכספית, הזמן הרב, והתחושה של "טעימה" מכל דבר מבלי להתעמק באמת.

ראיתי בוגרים טריים, אפילו ממוסדות נחשבים, שעדיין היו צריכים להשלים המון פערים בכוחות עצמם.
וזה גורם לי לתהות, במיוחד לאור העובדה שתכנות זה לא בדיוק הכיוון שלי בהייטק, האם המעבר זה באמת הצעד הכי טוב עבורי כעת לפיתוח הקריירה ?

ההתלבטות שלי אפילו גדולה יותר כי אני לא בטוח מה המטרה האמיתית של התואר עבורי.
האם זה כלי להשיג עבודה ספציפית, או שזה יותר מסע של גילוי עצמי ? ובאיזה מחיר ?
האם יש דרכים אחרות, אולי יותר ממוקדות ויעילות, להגיע לאותן מטרות ?

אני לא פוסל את האקדמיה על הסף, אבל אני כן שואל את עצמי בכנות - האם זה שווה לי באופן אישי ?
במיוחד לאור העובדה שאני צריך לעבור לנגב, עם כל הקשיים הנלווים לכך, שתכנות זה לא הקטע שלי, ושאני לא בטוח מה אני רוצה לעשות בהייטק.

בנוסף, אני חושב שצריכה להיות זיקה מסוימת לתכנות בכדי באמת להצליח בזה.
כי השוק תחרותי וכל התחזיות מראות שהוא הולך להיות אף יותר כזה. בעיקר בארץ.
בוגר בן גוריון בן 26 לא מתחרה מול בוגרי המכללות בני גילו, אלא מול בוגרים צעירים יותר
או בעלי רקע/זיקה חזקה לתכנות.

ולשאלתך, אם אוותר - מה הלאה ?

** לא אומר שזה פשוט אבל זה כן מציאותי **

** ראשית, אשקול חזרה לשוק התעסוקה. משרה חלקית של מנתח מערכות יכולה לעזור בזמן התהליך המורכב כאמור להלן **

1) לחקור כיוון ונישות מקצועיות: אבצע מחקר ואתמקד בתחום טכנולוגי שמתאים לתחומי העניין והחוזקות שלכם.

** שלב ביניים: אוכל להתייעץ עם מנטור או אפילו קואצ'ר מקצועי בתחום **

** יכול להיות שבאותה נק' אגלה שאין מנוס. ותואר אכן הכרחי למציאת עבודה **

2) למידה עצמית: אתחיל עם כישורי יסוד (תכנות או עקרונות עיצוב). אצטרך להקים מערכת יעילה ופרודקטיבית שתקדם אותי למטרה.

3) אבנה תיק עבודות. הבנתי שזה חשוב היום אפילו לבוגרי תואר שרוצים להתבלט בשוק תחרותי.

4) אתחזק רשת קשרים עם מכרים סטודנטים או בוגרים שכבר השתלבו בתעשייה, ואולי גם אתחזק פרופיל לינקדין ואשתתף במיטאפים.

5) אחפש התמחות או משרה התחלתית כדי לצבור נסיון בעולם האמיתי ולבנות קשרים בתעשייה.

נערך לאחרונה ב:
ויש בי התנגדות מסויימת לרעיון של לשבת מול מסך כל היום.
אין לך כל כך אלטרנטיבות בשוק של ימינו.
אתה מצליח לחשוב על עבודה שהיא לא מול מחשב שתהיה מסוגל להתמיד בה לאורך זמן?
מצד שני, אני חושש מהעלויות הגבוהות של המעבר והלימודים, מהבדידות והניתוק מהמשפחה ומהחברים, מהקושי של הלימודים
כל הסטודנטים בבן גוריון עושים את זה. זה נורמלי ומקובל בכל העולם לצאת מהבית של ההורים בשביל ללמוד רחוק מהבית. ובעיני גם חלק חשוב מתהליך ההתבגרות.

כשתגלה את זה אז תעבור לתחום אחר. מותר לעשות הסבת מקצוע באמצע החיים. לא מצופה ממך בגיל צעיר לדעת במה תרצה לעבוד על חייך.

תנסה דברים, תעשה טעויות, תחשב מסלול מחדש, ובעיקר תשתדל להנות מהדרך.

הקול הפנימי שלי אומר לי לחפש כיוון אחר, אבל אני לא בטוח אם זה פחד או אינטואיציה.
Why not both?
מצידי תעשה דו חוגי מדעי המחשב ולימודי מזרח אסיה. וגם תלך לחוג ריקודי סלסה אחרי הלימודים.
אתה בשלב בחיים שבו אתה צריך ללמוד לרוחב, להיחשף לכמה שיותר תחומים שונים.
לא צריך לבחור, תירה לכל הכיוונים.

אני לא פוסל את האקדמיה על הסף, אבל אני כן שואל את עצמי בכנות - האם זה שווה לי באופן אישי ?
במיוחד לאור העובדה שאני צריך לעבור לנגב, עם כל הקשיים הנלווים לכך, שתכנות זה לא הקטע שלי, ושאני לא בטוח מה אני רוצה לעשות בהייטק.
ברור שזה שווה .
א.כלכלית זה התחום הכי טוב היום ובפער.
ב.בכל מקצוע כמעט אתה תשב כל היום מול מחשב.
ג.אתה רק תהנה מהמעבר הזה ומהזמן שם , באר שבע היא עיר סטודנטים -אין מקום יותר כיף בישראל לגיל שלך.
ד.אף אחד בגילך לא יודע מה הוא רוצה לעשות שיגדל ,ואלה שיודעים בדרך כלל רק חושבים שהם יודעים.לך לפחות יש קצת רקע .תמיד אפשר להחליף אחרי שנה למסלול טכנולוגי אחר או לעבור לדו חוגי.
ה.מבחינה כלכלית יהיה בסדר ,יש מלגות ויש פרח ויש לך בטח מענק . אפשר להתכלב שם בכיף.

תואר בבאר שבע בכל מקרה שווה לעשות ,גם אם לא תמשיך במקצוע . אתה פוגש אנשים טובים וברמה גבוהה ,אתה תהנה שם ממש ,תפתח לעצמך המון דלתות בעתיד.

אם תואר במדעי המחשב לא כי אין זיקה לתכנות, למה כן יש גישה וזיקה?
בקטע החברתי ועלותי ארגיע אותך.פיק ברגיים שכל אחד עובר. ישנם מוסדות לימוד לא מתוקצבים שהלימודים בהן עולה פי כמה וכמה.

בתור מתלבט סדרתי גם כן, העצות שאני יכול לתת לך הן כדלקמן:

1. אם אתה ממש מתלבט- כנראה שכל האופציות בסדר. אז כבר אתה יכול להירגע.
2. לעולם לא תגיע להחלטה שתהיה שלם איתה ב-100%, הרבה מזה זה עניין של אופי, וזה בסדר. לדעתי - אם ההחלטה של באר שבע נראית לך "טובה דיה" או "סבירה" - אתה יכול להיות רגוע.
3. כל בחירה היא ויתור על משהו אחר, אתה חייב להכיר בזה. לאן שלא תפנה, יש סיכון לחרטה. וכמה שתתלבט יותר -החרטה תגדל.
4. יש הרצאה ב-TED של מומחה קבלת החלטות בשם Barry Schwartz- ממליץ לך לראות.

תכנות אף פעם לא משך אותי,
אז מה כן היה החלום?
מצד שני, אני חושש מ -
אני מרגיש תקוע.
אני רוצה לבחור בדרך שתאפשר לי לממש את הפוטנציאל שלי וליצור משהו משמעותי, אבל אני לא בטוח מה הדרך הזאת.
לממש את הפוטנציאל שלך בתחום ההייטק אבל לא מול מחשב כל היום?
או שיש בך תכונות שאתה רוצה להוציא לפועל בתחומים אחרים לגמרי?

אשמח לשמוע את דעתכם.

האם כדאי לי ללכת עם החלום שלי,
בודאי
גם אם הוא מעורפל,
אולי קודם תברר עם עצמך (או עם מאמן אישי) מה הדברים שמניעים אותך לפעולה, מה הייעוד שלך, מה הדברים שחשובים לך בחיים, ואז תוכל ללכת עם החלום שלך, והוא יהיה פחות מעורפל.
תודה מראש על כל עצה ותובנה !
אין בעד מה.

זאת אמירה מוזרה.
זה כמו להגיד "מאז ומתמיד החלום שלי היה לעבוד בבית חולים". בבית חולים יש רופאים, אחיות, מנקים ועוד הרבה מקצועות שונים ומגוונים.

מאז ומתמיד, החלום שלי היה להיות מהנדס תוכנה. עסקתי בזה שנים רבות, בפרט גם עשיתי את התואר המדובר באוניברסיטה המדוברת.
ואז הגעתי להייטק - כי שם רוב מהנדסי תכנה עובדים.

מסכים. התואר יחשוף אותי לתחומים מגוונים ויתן לי בסיס תיאורטי רחב.
עם זאת אני לא יכול להתעלם מהחסרונות: ההשקעה הכספית, הזמן הרב, והתחושה של "טעימה" מכל דבר מבלי להתעמק באמת.

ראיתי בוגרים טריים, אפילו ממוסדות נחשבים, שעדיין היו צריכים להשלים המון פערים בכוחות עצמם.
וזה גורם לי לתהות, במיוחד לאור העובדה שתכנות זה לא בדיוק הכיוון שלי בהייטק, האם המעבר זה באמת הצעד הכי טוב עבורי כעת לפיתוח הקריירה ?

ההתלבטות שלי אפילו גדולה יותר כי אני לא בטוח מה המטרה האמיתית של התואר עבורי.
האם זה כלי להשיג עבודה ספציפית, או שזה יותר מסע של גילוי עצמי ? ובאיזה מחיר ?
האם יש דרכים אחרות, אולי יותר ממוקדות ויעילות, להגיע לאותן מטרות ?

בנוסף, אני חושב שצריכה להיות זיקה מסוימת לתכנות בכדי באמת להצליח בזה.
כי השוק תחרותי וכל התחזיות מראות שהוא הולך להיות אף יותר כזה. בעיקר בארץ.
בוגר בן גוריון בן 26 לא מתחרה מול בוגרי המכללות בני גילו, אלא מול בוגרים צעירים יותר
או בעלי רקע/זיקה חזקה לתכנות.

ולשאלתך, אם אוותר - מה הלאה ?

** לא אומר שזה פשוט אבל זה כן מציאותי **

** ראשית, אשקול חזרה לשוק התעסוקה. משרה חלקית של מנתח מערכות יכולה לעזור בזמן התהליך המורכב כאמור להלן **

1) לחקור כיוון ונישות מקצועיות: אבצע מחקר ואתמקד בתחום טכנולוגי שמתאים לתחומי העניין והחוזקות שלכם.

** שלב ביניים: אוכל להתייעץ עם מנטור או אפילו קואצ'ר מקצועי בתחום **

** יכול להיות שבאותה נק' אגלה שאין מנוס. ותואר אכן הכרחי למציאת עבודה **

2) למידה עצמית: אתחיל עם כישורי יסוד (תכנות או עקרונות עיצוב). אצטרך להקים מערכת יעילה ופרודקטיבית שתקדם אותי למטרה.

3) אבנה תיק עבודות. הבנתי שזה חשוב היום אפילו לבוגרי תואר שרוצים להתבלט בשוק תחרותי.

4) אתחזק רשת קשרים עם מכרים סטודנטים או בוגרים שכבר השתלבו בתעשייה, ואולי גם אתחזק פרופיל לינקדין ואשתתף במיטאפים.

5) אחפש התמחות או משרה התחלתית כדי לצבור נסיון בעולם האמיתי ולבנות קשרים בתעשייה.

אני אתן לך נקודת מבט אחרת.
אם תסתכל שלוש שנים מעכשיו, באמת יראה שהתחלת עבודה בתחום תביא אותך שיש יותר בעו״ש או בתיק ההשקעות.
אבל אבקש ממך לחשוב ארבעים שנים קדימה כי אתה צעיר עכשיו ויש עוד הרבה שנות עבודה. או אפילו חמש עשרה שנים קדימה.
באיזה מהשיטות אתה ממצה את הפוטנציאל שלך יותר? משיג יותר קשרים? משתלב טוב יותר בתחום? מתפרנס טוב יותר? בתור בוגר בן גוריון או עבודה מכאן לשם?
האם שיקול של שכר לימודים ודירה משתווה לפוטנציאל הכנסה גבוה יותר?

אישית הייתי באותו צומת ואני בחרתי עוד לימודים. מה שתבחר - מאחל הצלחה מרובה.

עכשיו אני עומד בפני החלטה:
להמשיך עם התוכנית המקורית ולעבור לבאר שבע ללימודי מדעי המחשב,
או לוותר על המקדמה ששילמתי ולחפש כיוון אחר?
המקדמה ששילמת היא כמובן עלות שקועה, וגם די נמוכה, אז היא לא צריכה להשפיע על ההחלטה.

כדי לקבל החלטה אני ממליץ לחשוב על האלטרנטיבה, מה תעשה ב3 שנים הקרובות במידה ולא תתחיל את התואר?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
מ דילמה- מדמ"ח משרה ראשונה התפתחות אישית 3
ראש עיריית דמשק דילמה בהעברה מתיק מנוהל (הרבה מניות) לתיק בניהול שלי עם מעט תעודות סל שוק ההון 15
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y דילמה על דירה למגורים ל-2-4 חדרים נדל"ן 7
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 21
mk1 דילמה בנוגע למחזור משכנתא או המשך השקעה שוק ההון 10
גימפל דילמה בנוגע לקרן מחקה לא מנוטרלת מט"ח שוק ההון 47
R דילמה בנוגע להלוואה כנגד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
R השקעה בפיפלביז - דילמה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M דילמה - למכור או להשאיר דירה עם אישורים להרחבה נדל"ן 8
unrealx דילמה בנושא זוגיות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 59
R דילמה לימודית ותעסוקתית. התפתחות אישית 7
ה זמן או כסף - דילמה על לקיחת עבודה נוספת יומני מסע אישיים 5
N דילמה- תשלום וועד בית לפי שטח הדירה או באופן שיוויוני ושמירה על שלום בית בבניין נדל"ן 25
ר למכור או להשכיר -דילמה אשמח לדעתכם.. נדל"ן 28
P דילמה נקודתית על רקע הירידות צרכנות פיננסית 19
C שוב דילמה לגבי תואר וכו' התפתחות אישית 9
Buffett דילמה תעסוקתית התפתחות אישית 49
G דילמה בנוגע לכביסה. אוף טופיק 23
F דילמה לשינוי קונספט בביטוחים פנסיוניים צרכנות פיננסית 47
1337justme עמלות גבוהות בקנית קרנות זרות - דילמה שוק ההון 5
N דילמה בעניין קרן השתלמות שכיר צרכנות פיננסית 5
M דילמה חדשה. שוק ההון 67
E דילמה לגבי כסף זמין שוק ההון 15
A ברית מילה - דילמה לגבי המתנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
P דילמה טפשית בגלל מדד שלילי צרכנות פיננסית 8
amidar דילמה פסיכולוגית עקב הפרשי שערי מטבע. שוק ההון 61
ש דילמה לגבי ביטוח מנהלים או פנסיה שוק ההון 14
ס דילמה אישית בנושא צדקה אוף טופיק 51
עומר דילמה פנסיונית צרכנות פיננסית 16
י בדרך לעצמאות כלכלית עוצרים בווגאס יומני מסע אישיים 17
Kipodi הכירות בני 30-45 שנמצאים בעצמאות כלכלית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
D טיולים בחו'ל התנהלות כלכלית נכונה. צרכנות פיננסית 8
מ הערכת גובה מס רווחי הון במשיכה שנתית לאחר עצמאות כלכלית מיסים 10
V פרשת דרכים כלכלית בעקבות זוגיות והקמת משפחה (אשמח להתייחסויות) יומני מסע אישיים 41
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
ח החלטת בית הדין בהאג והתארגנות כלכלית לקראתה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
Y איך להגיע לעצמאות כלכלית? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
N קנית דירה ראשונה למגורים - התאבדות כלכלית או החלטה חכמה? נדל"ן 8
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
whybe יעוץ השקעות בראי עצמאות כלכלית פוסטים מאיכות נמוכה 5
P מדד איכות חיים 2020 (למ"ס) - שביעות רצון כלכלית אוף טופיק 0

נושאים דומים

Back
למעלה