• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות

• פותח הנושא פותח הנושא ETF Shark
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ETF Shark

משתמש רשום
דירוג
4
היי חברים,
אני כרגע בתהליך של שקילת האפשרויות לתואר ראשון, ואני מתלבט בין מדעי המחשב למתמטיקה/סטטיסטיקה. חשוב לי שהלימודים יהיו באוניברסיטה ולא במכללה.

אני עובד כ-SAP System Analyst כבר שנה (לא כולל הניסיון בצבא), והמטרה שלי היא להתקדם לתחום ה-Data Science.

אני מרגיש כאילו כבר מיציתי את תחום מערכות המידע ואת העבודה ב-SAP, ואני מחפש דרך להתקדם מקצועית.
אני קצת אובד-עצות ומתלבט בנוגע לדרך הנכונה לעשות זאת, במיוחד לאור העובדה שאין לי תואר אקדמי כרגע.

אני תוהה מה הן האפשרויות העומדות בפניי ומה כדאי לי לבחור?
האם הניסיון שלי בניתוח מערכות יכול להיות יתרון או פתח לתחום ה-Data Science?

אשמח לשמוע עצות, ובמיוחד ממי שעבר דרך דומה וכבר נמצא עמוק בתחום.
תודה רבה לכולם!

הייתי עושה תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה ומנסה להגיע לממוצע גבוה.
לדעתי מדמח עדיף מאשר סטטיסטיקה, כי זה נותן בסיס חזק של תכנות, שבהרבה חברות הוא חשוב מאוד לעבודה, ויש בו היצע גדול של קורסים בתחומים כמו vision/nlp שיכולים לעניין אותך.
לקחת בחשבון שבהרבה מקומות דורשים תואר שני עם תזה, אבל יתכן שתהיה אפשרות להשתלב תחום הדאטה אחרי תואר ראשון, תלוי במצב השוק וכו

מספר חברים שלמדו מתמטיקה התאכזבו והתחרטו (אולי לא בפני אחרים) על הבחירה. הסיבה היא שיש מעט מאוד עבודה, במיוחד בארץ, עם לימודי מתמטיקה "טהורים", ואז צריך או להישאר באקדמיה (קשה מאוד), או לעבור מקצוע בשוק ואז מגיעים מעמדת נחיתות.
לגבי סטטיסטיקה - נכון ש data science דורש סטטיסטיקה, אבל בתחושה שלי (ג.נ. אני מתכנת) את החלק של הסטטיסטיקה אפשר להשלים יחסית מהר למי שלמד מדעי המחשב, אבל הפוך זה יותר קשה, וגם יותר חסר.
מצד שני, אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד...

עוד לא התחלת תואר ראשון .
האם אתה מודע לכלים והרקע המתמטי(וכמובן העניין בו ) שנדרשים מדאטה סיינטיסט ?
בשלב שלך קשה לי להאמין שחוץ מטייטל, שכר , ותיאור התפקיד בנפנופי ידיים, יש לך מושג מה התפקיד דורש , או לפחות מה מעסיקים דורשים .
תתחיל תואר במדעי המחשב , תעבור את הקורסים המתמטיים הכבדים (ותקווה שתאהב את זה ), תשמור על ממוצע 85+ , ורק אז תדע באמת אם התפקיד מתאים לך, ואם אתה מתאים לתפקיד .
אה וגם אז , כנראה תצטרך תואר שני עם תזה ..
בקיצור הדרך היא ארוכה ,במקומך לא הייתי נועל את עצמי בראש על התפקיד עד לפחות חצי מהתואר הראשון .

אופציה נוספת היא תואר ראשון בדאטא סיינס (יש בטכניון)

נקודה שהייתי מעלה בדעתי בנוגע לבחירת תואר היא אפשרויות תעסוקה אחרי.
אתה החלטי שזה התחום שמעניין אותך? התנסית?
Data Science זה מקצוע מעולה, אבל מה אם אתה מגלה שזה לא התחום שלך? מה שעושים שם זה לוקחים את התואר במדעי המחשב, משאירים את החלקים המתמטיים ומוצאים את החלקים של ״מדעי המחשב״, או לפחות את חלקם.
ואז היתרון של תואר יפחת.
תואר ראשון מדעי המחשב קלאסי מיועד להרבה מקצועות.
סטטיסטיקה עלול להוות אותה הבעיה אם תמצא שהמקצוע הספציפי שלך פחות מעניין אותך.

ממליץ לשקול ללכת בדרך המלך, של תואר ראשון מדעי המחשב. תיחשף להרבה תחומים ורק אז תבחר מה באמת מתאים לך.

עוד לא התחלת תואר ראשון .
האם אתה מודע לכלים והרקע המתמטי(וכמובן העניין בו ) שנדרשים מדאטה סיינטיסט ?
בשלב שלך קשה לי להאמין שחוץ מטייטל, שכר , ותיאור התפקיד בנפנופי ידיים, יש לך מושג מה התפקיד דורש , או לפחות מה מעסיקים דורשים .
תתחיל תואר במדעי המחשב , תעבור את הקורסים המתמטיים הכבדים (ותקווה שתאהב את זה ), תשמור על ממוצע 85+ , ורק אז תדע באמת אם התפקיד מתאים לך, ואם אתה מתאים לתפקיד .
אה וגם אז , כנראה תצטרך תואר שני עם תזה ..
בקיצור הדרך היא ארוכה ,במקומך לא הייתי נועל את עצמי בראש על התפקיד עד לפחות חצי מהתואר הראשון .
תודה יובל. ללא ספק נתת לי חומר למחשבה.
אפשר לשאול במה אתה עוסק?

נקודה שהייתי מעלה בדעתי בנוגע לבחירת תואר היא אפשרויות תעסוקה אחרי.
אתה החלטי שזה התחום שמעניין אותך? התנסית?
Data Science זה מקצוע מעולה, אבל מה אם אתה מגלה שזה לא התחום שלך? מה שעושים שם זה לוקחים את התואר במדעי המחשב, משאירים את החלקים המתמטיים ומוצאים את החלקים של ״מדעי המחשב״, או לפחות את חלקם.
ואז היתרון של תואר יפחת.
תואר ראשון מדעי המחשב קלאסי מיועד להרבה מקצועות.
סטטיסטיקה עלול להוות אותה הבעיה אם תמצא שהמקצוע הספציפי שלך פחות מעניין אותך.

ממליץ לשקול ללכת בדרך המלך, של תואר ראשון מדעי המחשב. תיחשף להרבה תחומים ורק אז תבחר מה באמת מתאים לך.
אפשרויות תעסוקה זה אלמנט מרכזי בבחירת התואר. בנוסף, התניסיתי בניתוח נתונים פשוט, ולא מעבר.
לפי מה שאתה אומר - תואר במדעי-המחשב "מכסה" לי יותר תחומים שאוכל להשתלב בהם מאשר מתמטיקה/סטטיסטיקה - נשמע מאוד הגיוני.
תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
littleSeal צעדים ראשונים בקניית ניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 1
R נדלן בחול - צעדים ראשונים נדל"ן 10
M צעדים ראשונים בעולם הנדלן- איפה ומה לקרוא נדל"ן 2
כ צעדים ראשונים במינוף נדל"ן 14
Ron.B צעדים ראשונים בעולם הנדלן- מאפייני נכס רצוי נדל"ן 23
T צעדים ראשונים בבחירת דירת להשקעה נדל"ן 18
R צעדים ראשונים בתיק שוק ההון 24
ח צעדים ראשונים שוק ההון 10
H צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 8
אוריאל א צעדים ראשונים בשיפור הרווחים מהחסכונות שלי שוק ההון 13
L צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 29
גיא88 צעדים ראשונים בעולם ההשקעות שוק ההון 12
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
מ תיק ראשון - צעדים אחרונים שוק ההון 5
Odysseus צעדים כאינדיבידואל בצל השגת AGI על ידי האנושות אוף טופיק 10
D 2 צעדים מהיעד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
NightStyle צעדים לחסימה(פרסומות), אבטחה, פרטיות(מעקב),מהירות הגלישה ברשת. שתפו! אוף טופיק 34
א תיכנון צעדים פיננסים שוק ההון 19
Myrath צעדים ראשוניים בסיסיים בשוק ההון שוק ההון 85
T הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
ס קורסים ראשונים במדעי המחשב התפתחות אישית 30
G ימים ראשונים בעבודה חדשה אוף טופיק 15
adamshalev לשכת תעסוקה ודמי אבטלה - 90 יום ראשונים צרכנות פיננסית 54
R שלבים ראשונים בפתיחת קרן השתלמות IRA שוק ההון 0
Captain Sparo קניית אופניים ראשונים אוף טופיק 13
O פתיחת תיק וצעדים ראשונים שוק ההון 9
yossik אחרונים בדירוג - ראשונים בפרסום שוק ההון 5
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
אוליביה פילפלאז' איך לשבור תקרת זכוכית בתחום הנדל"ן? התפתחות אישית 20
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
הפרופסור משרה ראשונה בתחום לא כזה מעניין ובתנאים לא מצויינים התפתחות אישית 10
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ט מיזם בתחום החסכונות/השקעות אוף טופיק 14
ג מקצוע בתחום הטיפול(פיזי) אוף טופיק 2
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו השקעות אלטרנטיביות 56
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
M עסק בתחום פינוי המתכות אוף טופיק 9
C פתיחת חסכון עם 0 ידע/זמן בתחום. שוק ההון 5
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 25
ב שאלה למבינים בתחום - חובות עו"ד כלפי מוכר הדירה נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה