• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב?

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סטאר

משתמש סולידי
דירוג
6
אני מנסה לעשות אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לאחת מהאוניברסיטאות שמאפשרות זאת לתואר במדעי המחשב.
את הקורסים לאפיק אני לומד בקצב של סטונדט שפורס את התואר ל-4 שנים.(120 נקודות חלקי 4 שנים, יוצא 30 נקודות בשנה.מה שיוצא 12 נקודות ב-2 סמסטרים רגילים ו-6 נקודת בסמסטר קיץ שהוא קצר יותר מהסמטרים הרגילים).
בכל מקרה אני מגביל את עצמי ל-2 מבחנים בכל קורס באפיק-מועד א,ומועד ב (אם אצטרך).כלומר אם אני לא אקבל ציון מספק בקורס מסויים בשני המועדים שאני זכאי אליהם,אני פשוט אמשיך הלאה ולא ארשם לקורס מחדש.ואם כשאסיים את כל הקורסים,הממוצע שלי יהיה נמוך מהממוצע הדרוש לאפיק.פשוט אמשיך בתואר באוניברסיטה הפתוחה בקצב של סטונדט שפורס את התואר ל-4 שנים (כמו שתיארתי קודם).

יש לי 2 שאלות:

1.אני חושב שהקצב שתיארתי בשביל הקורסים של האפיק הוא טוב כי הוא לא קצת מדי זמן כך שאין לי סיכוי להתקבל (אני לא מהגאונים אבל גם לא מהטיפשים,מה שכן ישלי יכולות התמדה גבוהות),ולא הרבה מדי כך שאני כבר ממש יהיה מיואש מזה שאני לא מצליח להתקבל.האם אני צודק?

2.לאחר קורסי האפיק (בין אם אני אתקבל או שאמשיך בפתוחה),האם הקצב הנכון בשבילי להמשך התואר,הוא קצב של סטונדט שפורס את התואר ל-4 שנים?המחשבה שלי היא שכן,בגלל שחשוב לי מאוד ממוצע גבוה בתואר בשביל לא לסגור לי אופציות לתואר שני ולעבודה במקומות מסוימים (כרגע אני חיובי לגבי אותם אופציות).מאותה סיבה אני חושב גם לא לעבוד בזמן התואר.(נסיון אפשר להשלים,ממוצע תואר יש לך רק הזדמנות אחת).
מצד שני אם אמשיך בפתוחה,זה יהיה קשה מאוד ללמוד ככה לאורך זמן.יש לי נסיון בפתוחה וזה ממש לא מהנה שאתה מעביר את כל היום שלך רק בלמידה.כי בשונה מסטונדטים באוניברסטאות אחרות,פה אתה לומד לבד בחדר כל הזמן-זה די מדכא ומוריד מוטיבציה.(זו גם הסיבה העיקרית לכך שאני רוצה להצליח את האפיק מעבר ולעבור לאוניברסיטה אחרת.ולא בגלל הרמה השונה)
וגם אם אצליח להתקבל לאוניברסיטה אחרת,אני תוהה אם שווה ללמוד 4 שנים במקום 3,וגם לא לעבוד בזמן התואר,בשביל להשיג ממוצע גבוה יותר.או שאני סתם אמרח לעצמי את הזמן ויימאס לי מהלמידה,וכך גם אני אפסיד נסיון.

נערך לאחרונה ב:
- אם אתה לא עובד תוך כדי אתה יכול לסיים ב3 שנים (אולי עוד סמסטר). תעשה קורס 1 או 2 בקיץ גם.
- תראה כמה יוצא לך בממוצע אחרי הקורסים הראשונים ואז תחליט אם תוכל איכשהו לשפר איזה קורס אם זה יכול להיות ריאלי, או אם אתה רוצה להמשיך הפתוחה.

- אין סיבה לתכנן כל כך הרבה זמן מראש בדיוק כמה שנים תלמד... תעשה את המקסימום, תבין תוך כדי מה אפשרי לך, תוך כדי תנועה תראה איך זה מסתדר.

- כנס לאחת האוניברסיטאות הגדולות (זאת שקרובה אלייך) ותכנס לספרייה. אין בעיה להיכנס בדרך כלל.
- אתה יכול ללכת לספריה באחד הסניפים הגדולים של האוניברסיטה הפתוחה, לשבת ליד אנשים שגם לומדים כבר נותן יותר מוטיבציה.
תוכל גם להכיר אנשים בראש דומה לאט לאט אולי.

וגם אם אצליח להתקבל לאוניברסיטה אחרת,אני תוהה אם שווה ללמוד 4 שנים במקום 3,וגם לא לעבוד בזמן התואר,בשביל להשיג ממוצע גבוה יותר.או שאני סתם אמרח לעצמי את הזמן ויימאס לי מהלמידה,וכך גם אני אפסיד נסיון.
יש דיעות שונות... תלוי לאן תצליח להתגלגל בעתיד.
כלכלית לפעמים זה עדיף לעבוד תוך כדי ולסיים את התואר מוקדם...
פרקטית, הרבה יותר קל להתקבל למשרה התחלתית טובה כשאתה מצטיין עם ממוצע 97. יותר קל לקבל ראיון בגוגל וכו', יותר קל לקבל ראיונות עבודה, וכו' וכו'.

מצד שני, יש אנשים עם ממוצע 80 שעבדו 3 שנים במקום אחר ואז כן הצליחו להתקבל לגוגל. יש הכל מהכל.

שוב, העצה שלי היא לתת את המקסימום שלך ולהבין כמה קורסים אתה יכול לקחת ועדיין לקבל ציונים טובים.
אם אתה יכול לעבוד תוך כדי המשרת פיתוח, זה יכול להיות אופציה לא רעה. בכל תחום אחר כמעט עדיף שלא. אם את יכול כלכלית לא לעבוד, תתרכז בלימודים.

- אם אתה לא עובד תוך כדי אתה יכול לסיים ב3 שנים (אולי עוד סמסטר). תעשה קורס 1 או 2 בקיץ גם.
- תראה כמה יוצא לך בממוצע אחרי הקורסים הראשונים ואז תחליט אם תוכל איכשהו לשפר איזה קורס אם זה יכול להיות ריאלי, או אם אתה רוצה להמשיך הפתוחה.

- אין סיבה לתכנן כל כך הרבה זמן מראש בדיוק כמה שנים תלמד... תעשה את המקסימום, תבין תוך כדי מה אפשרי לך, תוך כדי תנועה תראה איך זה מסתדר.

- כנס לאחת האוניברסיטאות הגדולות (זאת שקרובה אלייך) ותכנס לספרייה. אין בעיה להיכנס בדרך כלל.
- אתה יכול ללכת לספריה באחד הסניפים הגדולים של האוניברסיטה הפתוחה, לשבת ליד אנשים שגם לומדים כבר נותן יותר מוטיבציה.
תוכל גם להכיר אנשים בראש דומה לאט לאט אולי.

יש דיעות שונות... תלוי לאן תצליח להתגלגל בעתיד.
כלכלית לפעמים זה עדיף לעבוד תוך כדי ולסיים את התואר מוקדם...
פרקטית, הרבה יותר קל להתקבל למשרה התחלתית טובה כשאתה מצטיין עם ממוצע 97. יותר קל לקבל ראיון בגוגל וכו', יותר קל לקבל ראיונות עבודה, וכו' וכו'.

מצד שני, יש אנשים עם ממוצע 80 שעבדו 3 שנים במקום אחר ואז כן הצליחו להתקבל לגוגל. יש הכל מהכל.

שוב, העצה שלי היא לתת את המקסימום שלך ולהבין כמה קורסים אתה יכול לקחת ועדיין לקבל ציונים טובים.
אם אתה יכול לעבוד תוך כדי המשרת פיתוח, זה יכול להיות אופציה לא רעה. בכל תחום אחר כמעט עדיף שלא. אם את יכול כלכלית לא לעבוד, תתרכז בלימודים.
תודה רבה על המענה.2 שאלות נוספות:

איך לדעתך התעשייה ומעסיקים מתייחסים אל מישהו עם תואר מהפתוחה?(איך מתייחסים בכללי וגם איך מתייחסים לעומת מקומות יותר נחשבים כמו הטכניון או העברית)

ומבחינת האופציות לתואר שני אחרי תואר ראשון בפתוחה,האם האופציות הן אותם אופציות כמו אחרי תואר ראשון באוניברסיטה אחרת?

נערך לאחרונה ב:
איך לדעתך התעשייה ומעסיקים מתייחסים אל מישהו עם תואר מהפתוחה?(איך מתייחסים בכללי וגם איך מתייחסים לעומת מקומות יותר נחשבים כמו הטכניון או העברית)
אנשים מבינים שזה תואר איכותי. זה בפער יותר טוב מכל מכללה אחרת (כולל בינתחומי).
ההשוואה לעומת עברית וטכניון היא יותר קשה, אני חושב שתהיה העדפה קלה למקומות הסטנדרטים.
לדעתי, אם יש לך אופציה לאפיק מעבר, לך על זה. אם אין לך אופציה, אז אין התלבטות פשוט תמשיך בפתוחה.

לדעתי, אם יש לך אופציה לאפיק מעבר, לך על זה. אם אין לך אופציה, אז אין התלבטות פשוט תמשיך בפתוחה.
יש לי אופציה.אבל זה אומר שאני אתעקב קצת בקצת שאני לוקח את הקורסים בשביל שבאמת אצליח לקבל את הממוצע הדרוש (87+).

לכן בקורסים של האפיק,במקום להיות בקצב של 3 שנים לתואר אהייה בקצב של 4 שנים לתואר.

לדעתך העיקוב הזה שווה את המעבר?

יש לי אופציה.אבל זה אומר שאני אתעקב קצת בקצת שאני לוקח את הקורסים בשביל שבאמת אצליח לקבל את הממוצע הדרוש (87+).

לכן בקורסים של האפיק,במקום להיות בקצב של 3 שנים לתואר אהייה בקצב של 4 שנים לתואר.

לדעתך העיקוב הזה שווה את המעבר?
מה זה אומר בתכלס? עד כמה שאני זוכר האפיק מעבר הוא סה״כ 6 קורסים. אם אתה עושה את זה פול טיים אפשר לסיים בסמסטר או שניים, אם אתה עובד תוך כדי אז תוך שנה כולל סמסטר קיץ.
נראה לי ההסתכלות של מספר שנים סה״כ לכל התואר לא רלוונטית, כי גם ככה כשתעבור אוניברסיטה אז כל הקלפים יטרפו מחדש.

מה זה אומר בתכלס?
קצב של 4 שנים לתואר:
120 נקודות לתואר חלקי 4 שנים=30 נקודות לשנה.
30 נקודות לשנה חלקי 3 סמסטרים (2 רגילים ואחד קצר)=12 נקודות לסמסטר רגיל.6 נקודת לסמסטר קצר).
זה אומר שבסמסטר רגיל אקח 12 נק"ז ובקצר 6.

קצב של 3 שנים לתואר אומר פשוט לחלק 120 ל-3 במקום 4 ומשם להמשיך באותו חישוב.
עד כמה שאני זוכר האפיק מעבר הוא סה״כ 6 קורסים. אם אתה עושה את זה פול טיים אפשר לסיים בסמסטר או שניים, אם אתה עובד תוך כדי אז תוך שנה כולל סמסטר קיץ.
עושה את זה פול טיים אבל בכל זאת:
סמסטר אחד אומר 36 נקודת בסמסטר-לא אפשרי.
2 סמסטרים זה 18 נקודות לסמסטר-זה כבר קצב רגיל של סטונדט שרק לומד.אבל הקורסים הם אינפי 1/2,לינארית 1/2 ועוד.... אז צריך להיות גאון בשביל ממוצע 87+

אני חושב שקצב שקצב שבאמת יתן לי צאנס להצליח את האפיק הוא קצב של 12 נקז בסמסטר.
השאלה שלי היא האם הקצב הזה זה מריחה מיותרת של הזמן שלי (יקח לי שנה וחצי מהיום לסיים את האפיק),או שזה שווה את זה כי זה יתן לי הזדמנות ללמוד בטכניון או בעברית (אם באמת אצליח).

יש סיכון שלא חשבת עליו, אם תקבל ציון נמוך באחד הקורסים ותרצה לחזור עליו, אז האפיק ייקח לך שנתיים ולא שנה וחצי.
לכן יכול להיות שעדיף לתכנן לקחת את הקורסים של האפיק לאורך שנה אחת (15+15+6) ואז תראה מה הממוצע ותחזור על קורס או שניים אם תצטרך כדי לשפר. זה שתשקיע הרבה זמן בקורס לא בהכרח משפר את הסיכויים שלך לציון גבוה כי צריך שהחומר גם ישקע.

אבל הכל תלוי ביכולות האישיות שלך, אז קצת קשה לייעץ בלי להכיר. אם אתה חושב שהקצב הנכון עבורך הוא 12+12+6 אז זה מה שתעשה.

חשבת על האפשרות לשפר את הציונים שלך בפסיכומטרי או בבגרות במקום להתחיל תואר בפתוחה? לא קל יותר?

שאלה נוספת - למה אתה מתכנן לעשות אפיק מעבר? חשבתי שכבר התחלת ואתה באמצע או משהו.

בדרך כלל מי שעושה את זה, עושה תוך כדי משהו אחר (צבא). ולא יכול להתחייב לפול טיים לימודים. למה לא המסלול הרגיל של פסיכומטרי? או מכינה? אם גם ככה המטרה היא להגיע לאחת האוניברסיטאות.

יש סיכון שלא חשבת עליו, אם תקבל ציון נמוך באחד הקורסים ותרצה לחזור עליו, אז האפיק ייקח לך שנתיים ולא שנה וחצי.
לכן יכול להיות שעדיף לתכנן לקחת את הקורסים של האפיק לאורך שנה אחת (15+15+6) ואז תראה מה הממוצע ותחזור על קורס או שניים אם תצטרך כדי לשפר.
גם זה מחושב.
בסמסטר האחרון מבין השנה וחצי,נשאר לי רק קורס אחד לאפיק שהוא יחסית קטן וקל מהאחרים, מה שמשאיר לי זמן להשלמות אם אצטרך.
אבל הכל תלוי ביכולות האישיות שלך, אז קצת קשה לייעץ בלי להכיר. אם אתה חושב שהקצב הנכון עבורך הוא 12+12+6 אז זה מה שתעשה.
נכון.לפי זה עשיתי את החישוב.הבנתי מאנשים מאוניברסיטת אחרות שעשו את הקורסים,שגם אם אתה סטודנט שרק לומד,האפשרות שלך להצליח לקבל ממוצע 87+,אם אתה בקצב רגיל (3 שנים) היא רק אם אתה גאון.
לא הייתי אומר שאני גאון לכן בשביל שיהיה לי באמת סיכוי אני מוריד את הקצב (4 שנים).

חשבת על האפשרות לשפר את הציונים שלך בפסיכומטרי או בבגרות במקום להתחיל תואר בפתוחה? לא קל יותר?
למה לא המסלול הרגיל של פסיכומטרי? או מכינה? אם גם ככה המטרה היא להגיע לאחת האוניברסיטאות.

לא רוצה להגיע למצב שאני מבזבז שנה מהחיים שלי על פסיכומטרי/בגרויות ובסוף לא מצליח להתקבל.
אם לא אצליח את לקבל את הממוצע הדרוש באפיק,לפחות אוכל להמשיך בפתוחה כאשר הקורסים של האפיק נתנו לי 36 נקז.ככה שלא בזבזתי שום זמן ומאמצים.

ברור שהייתי מעדיף טכניון/עברית על גבי הפתוחה אבל אם גם תואר בפתוחה זה מבחינתי בסדר.

לא רוצה להגיע למצב שאני מבזבז שנה מהחיים שלי על פסיכומטרי/בגרויות ובסוף לא מצליח להתקבל.
אם לא אצליח את לקבל את הממוצע הדרוש באפיק,לפחות אוכל להמשיך בפתוחה כאשר הקורסים של האפיק נתנו לי 36 נקז.ככה שלא בזבזתי שום זמן ומאמצים.
לא יודע בן כמה אתה אבל זו חשיבה מאוד פרגמטית. ולחשוב שיש אנשים שעושים מכינה בטכניון(שנה וחצי) ואז פסיכומטרי רק בשביל הסיכוי להתחיל עם אפס נקודות בטכניון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מגן מס לכמה זמן התוקף שלו? מיסים 28
the_newbie אחת לכמה זמן אתם רוכשים ני"ע זרים? שוק ההון 10
Sagi313 האם אני יכול להפסיק לעבוד לכמה חודשים? מיסים 10
ח חריגה בחשבון לכמה שעות, יש השלכות? צרכנות פיננסית 2
ה גמל להשקעה לכמה דברים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ר איך להבין לכמה כסף אני זקוקה בחודש? שוק ההון 19
נ מק"מ - לקנות כל פעם לכמה חודשים? שוק ההון 5
L גרמניה לכמה חודשים, איך מסתדרים עם כסף וחסכון בעמלות? צרכנות פיננסית 2
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
P פירוק שרשורים מתמשכים ארוכים לכמה נפרדים? אוף טופיק 14
aminadav מאיזה סכום השקעה הייתם מחלקים את הרכישה לכמה חלקים כדי לא להשפיע על המחיר? שוק ההון 30
A השקעה לכמה שנים שוק ההון 19
R התלבטות לגבי השקעת סכום כסף לכמה שנים (רילוקיישן) שוק ההון 4
T פתיחת חשבון השקעות חדש - אשמח לכמה הבהרות שוק ההון 0
Oyi פתרונות אחסון לתכולת דירה לכמה חודשים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
C לכמה תשלומים אתם מחלקים מוצרי צריכה? צרכנות פיננסית 27
ז חדש והססן בקשר לכמה נושאים/: שוק ההון 2
S הגדרת זמן מסך ונעילה מרחוק של iphone אוף טופיק 1
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
R תוך כמה זמן לפני סיום השכירות נהוג להראות את הדירה? נדל"ן 11
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
עלילה מסלול זמן ממוצע ללקיחת משכנתא נדל"ן 8
D מניות ערך קטנות בישראל זה סיוט - זמן לעבור לאינטרקטיב? שוק ההון 1
M השקעה בקרן מחקה מדד בטווח זמן בינוני שוק ההון 11
י מכרזי ר"מי, איך זה עובד?, והאם זה זמן טוב נדל"ן 8
C משועמם בעבודה עם המון זמן פנוי התפתחות אישית 44
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
איש ירח עץ הכסף. זמן לקטוף את הפירות? יומני מסע אישיים 14
F כמה זמן לוקח להפקדה מהמשכורת להיכנס לקה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
H כמה זמן עבר מהגשת דו"ח שנתי לקבלת שומה? מיסים 16
Z מה זמן המותר להגשת תיקון דו״ח שנתי? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y תוך כמה זמן הכסף מופקד בתוך חשבון IB? שוק ההון 3
K איך אני חוסך סכום X בY זמן? התפתחות אישית 2
O כל כמה זמן מומלץ לשנות את הקצאת הנכסים בתיק השקעות ( לא לעשות איזון) בהתאם לשינוי פרופיל הסיכון? שוק ההון 1
ה כמה זמן לוקח לבנות בניין נדל"ן 3
P מועד ההכנסה בצ'ק - זמן הקבלה או הפרעון? (עוסק) מיסים 0
הסוליd הפרשי זמן בין etfים שונים שוק ההון 9
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
stamEhad מחיר למשתכן - תוך כמה זמן אני צריך לארגן את הכסף? נדל"ן 4
ז ניצול זמן בנסיעות התפתחות אישית 19
Y האם יש אתר שאפשר לראות בו נתוני זמן אמת של קרנות בלונדון בחינם? שוק ההון 6
O עבודה עבור מעסיק מחו''ל למשך זמן קצר מיסים 6
H תוך כמה זמן בעל דירה אמור לתקן מזגן? אוף טופיק 20
ל זמן פוסטים מאיכות נמוכה 22
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
ב זמן טוב למשוך כספי פיצויים ? פוסטים מאיכות נמוכה 7
D קרן ישראלית עוקבת סנופי - הפרשי זמן שוק ההון 23
א האם זה זמן טוב להתחיל ליצור שכבות מלאכותיות, ואם כן אז איך לעשות את זה? שוק ההון 19

נושאים דומים

Back
למעלה