• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סגנון ההשקעה של הסולידית

כתבת דמות אבהית,
כי מנדובסקי הוא גבר...

יש משהו בדור הזה של בני ה-30 עד 40 (הצעירים עדיין צעירים מדי) שמרוב מידע זמין וסותר באינטרנט איבדו את דרכם.
וזה רע לאבד את הדרך? צריך מידי פעם שזה יקרה, לא?

דווקא הדור שמעליהם, ילדי שנות ה-50 וה-60, אני מסכים איתך שהדרך שלהם היתה ברורה להם כשמש והם לא פיקפקו בה מעולם - ואני לא מקנא בהם בכלל. אפילו קצת מרחם עליהם שהם לא זכו לחוות איך זה לאבד את הדרך.

תתבגרו כבר
רק בגלל שבגרתי קצת...
למדתי לקרוא ולקחת כיוון ובסוף ללכת לאיש מקצוע אמיתי ומומלץ = ולבסוף תמיד היו הערות והפתעות לטובה שהצדיקו כל שקל!!!!!!!!!
לא מבין מה הבעיה..

רק בגלל שבגרתי קצת...
למדתי לקרוא ולקחת כיוון ובסוף ללכת לאיש מקצוע אמיתי ומומלץ = ולבסוף תמיד היו הערות והפתעות לטובה שהצדיקו כל שקל!!!!!!!!!
לא מבין מה הבעיה..
בסדר, חמוד. אני מאשר לך ללכת לאנשי מקצוע מומלצים ולשלם להם מדמי הכיס שלך.
מבסוט?

שלוש מלחמות, מגיפה וקריסת הדמוקרטיה...

היפר אינפלציה קטן עלינו. ;)
בתור אחד שעוד קצת זוכר את מלחמת ששת הימים, כל מה שעברנו פה בשנים האחרונות לא מתקרב ואפילו לא מדגדג את מלחמת יום הכיפורים והאינפלציה של שנות השמונים.

ומה שהדור שלי עבר לא מתקרב ואפילו לא מדגדג את מה שהדור של ההורים שלי עבר בשואה ובמלחמת העצמאות.

יש לי השערה שאנשים מהסוג הראשון הם סוד ההצלחה של תמיר מנדובסקי. כשם שאנשים מהסוג הזה הם גם סוד ההצלחה של כל פסיכולוג, דיאטנית, מאמנת כושר, יועץ קריירה, מטפלת זוגית ומדריך מיינדפולנס
אתה מערבב 10 תחומים ביחד.
אולי אני מסכים איתך על הכל חוץ מפסיכולוגיה.

קטונתי להגיד למי היה יותר קשה.
לדעתי אלה בלי האינטרנט.
שלא לדבר על אלה בלי הטלפון, ירחם השם ;)
ואני לא מתכון לטלפון ניד; הכונה לניח עם חוגה שהגיע אלי הביתה רק כשהייתי בן 10.

ראשות תודה על המאמר והכתיבה המיוחדת אין לה אח ורע!!!
2 שאלות על מאמר הביקורתי המדהים
1]הרבה מהביקורת זה שאין התייחסות לניהול במצבי משבר ומשיכה כשצריך ותכנוני התיק לצרכים שונים כפי שהבנתי..ברור שבסוף זה אחריות של כל בן אדם על העתיד שלו אני באופן אישי מסתכל על הספר בתור מבוא ומכאן ואילך אני בונה תיק ומתייעץ הלאה וממש טוב שיש על זה ביקורת
דווקא בגלל הפשטות של הספר גורם להרבה אנשים שלא היו עושים כלום בתחום להיכנס לשם {דוגמת הציבור החרדי שבקושי מכיר את שוק ההון {אין שם חינוך פיננסי כלל רק יודעים שנדלן זה הכי וחייבים שכל ילד יקנה דירה}ותמיר הביא אליו ממש ברכה!!!
חושב אולי שצריך מהדורת מבוא כדוגמת הספר הקיים ועוד ספר ברמה גבוהה למתקדמים{אבל מי אני בכלל?!}
2]לא קלטתי טוב את הרעיון מה החיסרון אם רובם יעברו להשקעה פאסיבית?{אולי שיכנס כסף ללא הבנה כלל מה שיגרום לבועה?!}
אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי

]הרבה מהביקורת זה שאין התייחסות לניהול במצבי משבר ומשיכה כשצריך ותכנוני התיק לצרכים שונים כפי שהבנתי..ברור שבסוף זה אחריות של כל בן אדם על העתיד שלו אני באופן אישי מסתכל על הספר בתור מבוא ומכאן ואילך אני בונה תיק ומתייעץ הלאה וממש טוב שיש על זה ביקורת
דווקא בגלל הפשטות של הספר גורם להרבה אנשים שלא היו עושים כלום בתחום להיכנס לשם {דוגמת הציבור החרדי שבקושי מכיר את שוק ההון {אין שם חינוך פיננסי כלל רק יודעים שנדלן זה הכי וחייבים שכל ילד יקנה דירה}ותמיר הביא אליו ממש ברכה!!!
חושב אולי שצריך מהדורת מבוא כדוגמת הספר הקיים ועוד ספר ברמה גבוהה למתקדמים{אבל מי אני בכלל?!}
2]לא קלטתי טוב את הרעיון מה החיסרון אם רובם יעברו להשקעה פאסיבית?{אולי שיכנס כסף ללא הבנה כלל מה שיגרום לבועה?!}
אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיניי
הבעיה היא שכשניגשים למדדים רק כ"מתכון קליל" בלי להבין את התשתית הפילוסופית, התוצאה עלולה להיות מפח נפש אדיר. לקנות מדד זה קל. לוחצים על כפתור. אבל לנהל משק בית שמותאם להשקעה כזו זה קשה. זה דורש תהליכי רוחב: בניית כרית ביטחון, הבנה עמוקה של ניהול סיכונים משפחתי, ויכולת עמידה בלחצים חברתיים (כמו שציינת לגבי הלחץ לקנות דירה לכל ילד). בלי השינוי המחשבתי המקביל, המשקיע ימצא את עצמו "נשבר" ברגע שהמציאות תסטה מהגרף היפה שבספר.

הברכה שתמיר הביא היא עצומה בעצם פתיחת הדלת, במיוחד למגזרים שהיו רחוקים משם. הביקורת, כפי שאני מפרש אותה, היא שהדלת היא רק ההתחלה. מי שנצמד רק לאסטרטגיה הטכנית (המדדים) בלי לעשות את העבודה הפנימית של הבנת הסיכונים ותכנון צרכי החיים, עלול לגלות שה"קיצור דרך" הזה הוביל אותו למקום שהוא לא מוכן אליו רגשית או כלכלית.

לאסטרטגיה הטכנית (המדדים)
האסטרטגיה הטכנית כוללת בתוכה בצורה מובנית צורך לבחור אלוקצייה מתאימה בין מדד מניות למדד אגח, אז מראש זה מנהל את הסיכון.
מי שחושב שהשקעה במדדים זה סנופי 100% אז זה מקור הבעיה.

האסטרטגיה הטכנית כוללת בתוכה בצורה מובנית צורך לבחור אלוקצייה מתאימה בין מדד מניות למדד אגח, אז מראש זה מנהל את הסיכון.
הרבה הרבה בעיות. ההערה במקום אבל עצם העובדה שאי אפשר לרשום פסקה תמציתית על היבט קטן של הנושא, מבלי לסייג או לפתוח שרשור נוסף על אלוקציות או סימולציות, היא גם בעיה גדולה...

הבעיה היא שכשניגשים למדדים רק כ"מתכון קליל" בלי להבין את התשתית הפילוסופית, התוצאה עלולה להיות מפח נפש אדיר. לקנות מדד זה קל. לוחצים על כפתור. אבל לנהל משק בית שמותאם להשקעה כזו זה קשה. זה דורש תהליכי רוחב: בניית כרית ביטחון, הבנה עמוקה של ניהול סיכונים משפחתי, ויכולת עמידה בלחצים חברתיים (כמו שציינת לגבי הלחץ לקנות דירה לכל ילד). בלי השינוי המחשבתי המקביל, המשקיע ימצא את עצמו "נשבר" ברגע שהמציאות תסטה מהגרף היפה שבספר.

הברכה שתמיר הביא היא עצומה בעצם פתיחת הדלת, במיוחד למגזרים שהיו רחוקים משם. הביקורת, כפי שאני מפרש אותה, היא שהדלת היא רק ההתחלה. מי שנצמד רק לאסטרטגיה הטכנית (המדדים) בלי לעשות את העבודה הפנימית של הבנת הסיכונים ותכנון צרכי החיים, עלול לגלות שה"קיצור דרך" הזה הוביל אותו למקום שהוא לא מוכן אליו רגשית או כלכלית.
לזה יש לך תשובה?

דווקא לפי המאמר של הסולידית נראה שיש התייחסות ״טכנית״ לחלוקה הזו (סומכת על המאמר, לא קראתי את הספר):

״מנדובסקי ממליץ על שני ניירות ערך ספציפיים, האחד VOO (קרן עוקבת S&P 500 של ואנגרד) והשני BND (קרן עוקבת מדד אג”ח אמריקאי כללי, אף היא של ואנגרד) ומציע תמהילים שונים של תיקי השקעות מנייתיים-אג”חיים שמורכבים משני ניירות הערך הללו מתוך הנחה שהקורלציה בין שני הנכסים הפוכה מה שמסייע למתן תנודתיות לאורך זמן.״

״גם חצי הפרק שמוקדש לאגרות חוב מציג את הקורלציה ההפוכה בין מניות לאג”ח כסוג של חוק טבע, ומבליע את העובדה שבעולם הפיננסי קורלציות משתנות לאורך זמן. המחבר לא מסביר מושגים בסיסיים כמו משך חיים ממוצע, סיכון אשראי וסיכון ריבית. הקורא התמים לומד לצפות שההשקעה שלו באג”ח תהיה שקולה “לנסיעה ברכבת ישראל – תשואה סולידית ויציבה בגובה 1% עד 3%“. זה כמובן לא נכון, כפי שחוו משקיעים ב-2022.״

הבעיה היא כאשר זה מוצג בפשטנות מוגזמת זה יכול להפוך למסוכן יותר מלמועיל.

זה מעלה שאלה מעניינת…
האם באמת זה ברכה לאותם אנשים?
בהנחה שחלק משמעותי מהמשקיעים לא יפעלו כמוך (ולא ימשיכו לקרוא וללמוד) אלא ״ייכנסו לשם״ בלי הרבה הבנה, ואז בסיכוי גבוה יצאו בחרדה בזמן הכי לא נכון, ועל הדרך יפסידו (כנראה) הרבה מאוד כסף… האם לא היה עדיף עבורם פשוט ״לקנות דירה״ לכל ילד… כפי שעד עכשיו עשו?

״מנדובסקי ממליץ על שני ניירות ערך ספציפיים, האחד VOO (קרן עוקבת S&P 500 של ואנגרד) והשני BND (קרן עוקבת מדד אג”ח אמריקאי כללי, אף היא של ואנגרד) ומציע תמהילים שונים של תיקי השקעות מנייתיים-אג”חיים שמורכבים משני ניירות הערך הללו מתוך הנחה שהקורלציה בין שני הנכסים הפוכה מה שמסייע למתן תנודתיות לאורך זמן.״
הוא חייב לערוך ולהוציא הבהרה לפסקה הזו. שמדובר רק לאמריקאים (וגם אז לא בטוח ש-BND אם מדובר באמריקאי תושב ישראל).
אבל העיקרון עצמו מועבר שם בפסקה.

זו אחת החסרונות של פשטנות. אבל יש לה גם יתרון עצום - הנעה לפעולה.
כמה אנשים אנחנו חווינו שהתבחבשו פה בפורום חודשים רבים ואולי גם אף פעם לא פתחו את החשבון המיוחל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
דווקא לפי המאמר של הסולידית נראה שיש התייחסות ״טכנית״ לחלוקה הזו (סומכת על המאמר, לא קראתי את הספר):

״גם חצי הפרק שמוקדש לאגרות חוב מציג את הקורלציה ההפוכה בין מניות לאג”ח כסוג של חוק טבע, ומבליע את העובדה שבעולם הפיננסי קורלציות משתנות לאורך זמן. המחבר לא מסביר מושגים בסיסיים כמו משך חיים ממוצע, סיכון אשראי וסיכון ריבית. הקורא התמים לומד לצפות שההשקעה שלו באג”ח תהיה שקולה “לנסיעה ברכבת ישראל – תשואה סולידית ויציבה בגובה 1% עד 3%“. זה כמובן לא נכון, כפי שחוו משקיעים ב-2022.״

זה מעלה שאלה מעניינת…
האם באמת זה ברכה לאותם אנשים?
בהנחה שחלק משמעותי מהמשקיעים לא יפעלו כמוך (ולא ימשיכו לקרוא וללמוד) אלא ״ייכנסו לשם״ בלי הרבה הבנה, ואז בסיכוי גבוה יצאו בחרדה בזמן הכי לא נכון, ועל הדרך יפסידו (כנראה) הרבה מאוד כסף… האם לא היה עדיף עבורם פשוט ״לקנות דירה״ לכל ילד… כפי שעד עכשיו עשו?
זה דווקא אני חושב שזה בעיקר ברכה
כמעט כולם יודעים לצטט את באפט שלא מוכרים בירידות. וזה קורה אחת לכמה שנים. ואפקט הריבית וכ"ו
כך שיש היום מודעות חזקה בנושא וההנגשה הפשוטה לטעמי נכונה עבורם
אבל סתם הערה האם לא עדיף עבורם לקנות דירה לכל ילד כפי שכתבת?
אני חושב שלא כי זה שהם קונים כולם זה מעלה להם ולכולם המחיר של הדירות ללא פרופורציה מה שמאוד מקשה במדינה שלנו..{אני רק מקווה שהשרשור לא יזלוג לנושא של שוק ההון או נדלן}

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
אורי התאמת מכשיר ההשקעה לפלטפורמה העדיפה שוק ההון 13
algo.il ניתן לכמת מספרית את חופש ההשקעה בIRA לעומת פקטורים אחרים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T "בגיל צעיר,ההשקעה הכי טובה היא בעצמך" התפתחות אישית 1
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
K מדד עולמי - זאת באמת ההשקעה האולטימטיבית? שוק ההון 2
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
ש ההשקעה הראשונה שלי וקשה לקפוץ למים שוק ההון 4
Y אופן ההשקעה באג״ח ממשלתי בינוני/ארוך שוק ההון 2
S מספר שאלות להשוואה בין אפיקי ההשקעה הפופולריים שוק ההון 3
G קרנות ההשקעה של האפוטרופוס הכללי שוק ההון 1
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
G מחפש את האפיק ההשקעה השני שלי לאחר הACWI של BlackRock שוק ההון 13
נ מיטב דש משנה את מדיניות ההשקעה של מסלול מניות פאסיבי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
E בהנחה לאינפלציה והעלאת ריבית מה אפיקי ההשקעה במט"ח לשמירת ערך הקנייה שוק ההון 15
D ההשקעה ״האלטרנטיבית״ הטובה ביותר שעשיתם התפתחות אישית 43
פ קרן השתלמות מקסום תשואות ע"י פיזור הכסף בין מסלולי ההשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
O מה אינפלציה תעשה לכדאיות ההשקעה בנדל״ן? ואיך מתגוננים? נדל"ן 29
T התלבטות השקעה בין דירת קבלן לדירת יד 2 (סכום ההשקעה שונה) נדל"ן 3
A תשואה משכר דירה או פוטנציאל עליית הערך - כיצד אתם מתעדפים את ההשקעה שלכם? נדל"ן 15
ש מהם אפיקי ההשקעה/חיסכון הקיימים בשוק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M חלוקת ההשקעה בניירות ערך לפי מיסוי? מיסים 1
G ייעוץ לגבי גרייס ומיחזור משכנתא למטרות הגדלת הון ההשקעה נדל"ן 3
A 2/3 פריים, האם זה הופך את ההשקעה לנדלן עם 8% תשואה עדיפה על שוק ההון? נדל"ן 34
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
דור דורים תזמון/איזון מבוסס שיעור ריבית – ההשקעה של יוסי שוק ההון 0
M בחירת סוג ההשקעה בפלח הסולידי, אשמח לעזרה שוק ההון 4
I יתרונות ההשקעה ב IB שוק ההון 6
A מה אפיק ההשקעה הכי מומלץ לסכום של כ 30,000 ₪ ? שוק ההון 4
I כיצד ניתן להשקיע בשוק ההון ולהצמיד את תשואת ההשקעה למחירי הדירות? נדל"ן 2
M פער קיצוני בין רשימות הנכסים למדיניות ההשקעה שוק ההון 3
N אסטרטגיה לאחר עליה למכור את ההשקעה במניה שוק ההון 18
ר באלו מוצרים פיננסים אפשר להגיע לחוב שעולה על ההשקעה? שוק ההון 15
A שינוי תמהיל בשנים שלקראת הגעה ליעד ההשקעה שוק ההון 28
C תכנית ההשקעה שלי שוק ההון 22
ע שתפו את אסטרטגיית ההשקעה באג"ח שלכם :) שוק ההון 25