• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נרשמתי ללימודי תואר ראשון רב תחומי

• פותח הנושא פותח הנושא Tal M
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה מנסה להתמודד עם הסימפטום, לא עם הבעיה. אני מבין שזה קשה לך להביא את עצמך להתמודד עם דברים בחיים, ובגלל זה אתה מנסה למצוא את הפתרון הכי קל ומהיר שיסדר את הבעיה כך שתוכל להפסיק להתעסק בבעיה ולהמשיך לעשות מה שמעניין אותך.
לדעתי אתה פשוט דוחה את הבלתי נמנע, ותיאלץ להתמודד עם החיים במוקדם או במאוחר. וגם אם איכשהו כן יתמזל מזלך ותוכל לדחות בשנים רבות את ההתעסקות, אני מאמין שבאירוע כלשהו (אולי אפילו סתם יום הולדת 40) אתה תתעורר בבהלה ועצב לגבי המקום שאתה נמצא בו, בהרגשה שמשהו היה חסר כל החיים שלך, והוא עדיין יהיה חסר.
אני לא טוען שאני יודע מה זה המשהו הזה, או שבחירת התואר היא גרועה. אני טוען שאתה כרגע לא יודע מה זה המשהו הזה או מי אתה בדיוק, ולכן בחירת כל תואר עשויה להיות די גרועה. כדאי לדעתי שתכיר את עצמך ורצונותייך טיפה לפני שאתה מחליט על מסלולים ארוכי טווח...

נראה שמשהו בחיים שלך לא הולך כפי שאתה מתכנן
ואתה נאחז במשהו (תואר) כפתרון כדי להרגיש יותר טוב.

אני טוען שאתה כרגע לא יודע מה זה המשהו הזה או מי אתה בדיוק, ולכן בחירת כל תואר עשויה להיות די גרועה
למרות שמנסיוני בפורום לשפוט אדם שלם לפי החלק מהתמונה שהוא מציג כאן לוקה בחסר, אני דווקא חושבת שאם הוא לא יודע מה נכון, כל תואר או צעד כלשהו יעזור להבין את עצמך יותר.
הוא מתחבר למדעי הרוח, וגם אם כרגע זה תואר שבסופו אין הכנסה גבוהה, אולי אחרי שנה, סמסטר אחד, סוף התואר, יהיה לו בזכות זה כיוון חדש, או שזה אכן היה הכיוון הנכון עבורו.

בלי קשר לתואר, מסכים שכדאי (גם בלי קשר - תמיד כדאי) לדבר עם פסיכולוג. גם על התואר. גם על השאר.

כל מה שאני צריך זה לצוא עבודה בשכר ממוצע כדי לשלם הוצאות מחיה בסך 2000 ש''ח (בהגזמה) והשאר לחיסכון.
איך בדיוק אתה מתכנן לחיות מ2000 ש"ח בחודש? אצל ההורים?

לגבי זה:
אנשים שמכירים אותי מקרוב (ואין הרבה כאלה) מגדירים אותי כבטלן.
כן, החיים מאוד מפחידים אותי.
חפש בן משפחה מבוגר, רב, פסיכולוג, כל אדם שאתה סומך עליו ויכול לשפוך לפניו את הלב.
אני אסתכן ואומר, לפי מה שאתה כותב, שיש סיכוי שאתה בדיכאון. לא כל מי שבדיכאון שוכב במיטה כל היום, לפעמים זה מתבטא בחוסר יכולת להתמודד עם החיים, כמו שאתה מתאר. יש גם קשר חזק בין דיכאון וחרדה. אני לא אשת מקצוע, לא מתיימרת לאבחן, ויכול להיות שאני טועה לחלוטין. אבל אני כן מציעה לך לפנות לאיש מקצוע רלוונטי, שזה: פסיכיאטר. אני מכירה מישהו שכל החיים שלו, עד גיל כמעט 30, היה עצלן בטלן ודחיין ודי כשלון. עד שהתחיל לקחת ציפרלקס, ומאז הוא עובד בעבודה טובה ומצליח (וגם התחתן). זה לא תרופת קסם אבל יש אנשים שזה מה שהם צריכים.

בלי קשר לתואר, מסכים שכדאי (גם בלי קשר - תמיד כדאי) לדבר עם פסיכולוג. גם על התואר. גם על השאר.
גם עם רו"ח, גם עם עו"ד, גם עם סבתא וגם עם ישות שמיימית. השאלה היא מה המחיר.

גם עם רו"ח, גם עם עו"ד, גם עם סבתא וגם עם ישות שמיימית. השאלה היא מה המחיר.
כ-400 ש"ח לפגישה.
אני מקווה שאתה לא מדבר עם רו"ח ועו"ד על הפחד שלך מהחיים, הפסיביות, חוסר החיוניות וכד'.

כ-400 ש"ח לפגישה.
אני מקווה שאתה לא מדבר עם רו"ח ועו"ד על הפחד שלך מהחיים, הפסיביות, חוסר החיוניות וכד'.
עם ישות שמימית כן. לא שזה הרבה יותר זול.

כ-400 ש"ח לפגישה.
דומה.

כפי שעם פסיכולוג לא תדבר על תרגילי מס.
דבר איתם בתחום שלהם.

התגובה שלי היא להמלצה הכוללת ("תמיד כדאי"). לטענתי, גם אם ניתן להרוויח מפגישה שבועית עם פסיכולוג ב₪2,000 לחודש, ניתן להרוויח יותר מהתייעצות עם גורמים מקצועיים אחרים, באותו התקציב.

עם ישות שמימית כן.
גם עם סבתא (מאונס).

גם לי נשמע כאילו הבעיה היא יותר פסיכולוגית מאשר צורך בתואר כזה או אחר. כדאי מאוד לנסות לפתור דברים ברמה הרגשית.

בכל מקרה, לשאלתך המקורית: בדקת תואר בהנדסת תעשיה וניהול או מערכות מידע? אלה תארים הרבה יותר קלים מהנדסות "קשות", אבל יש להם די הרבה ביקוש בשוק. יש בפקולטות האלה הרבה אנשים שלא ידעו מה הם רוצים לעשות עם עצמם.

הי חברים, תפסיקו בבקשה להיות פסיכולוגים בגרוש ואל תוציאו לפותח השרשור את הרוח מהמפרשים.
הוא צעיר ועדיין מחפש את עצמו ואין בכך שום פסול.
לפעמים לוקח זמן למצוא את האסימון.
אני לא סיימתי בגרות ועשיתי השלמות לאחר השחרור מצה"ל.
הקשיים שלי היו במתמטיקה ופיזיקה ולכן חשבתי שאני אמור ללמוד משהו רוחני.
הלכתי מיוזמתי ליעוץ והכוונה. הכוונה מקצועית בהחלט יכולה לעזור, בפירוש לא פסיכולוג!
היועצת אמרה לי ולהפתעתי שאני מוכשר ללימודים טכניים/ראליים.
ארזתי את הפקלעות, נסעתי לארה"ב, רחוק מכול השפעה של משפחה וחברים. נרשמתי לאוניברסיטה ואחרי 5 שנים [שנה אחת לימודים לסטודנטים זרים והשלמות לסטנדד האמריקאי, היו גם הפסקות בדרך בגלל אילוצים] יצאתי מהנדס. איך התפרנסתי שם? הלוואות סטודנטים ועבודות לילה בתחנות דלק.

גם עם סבתא (מאונס).
:)
התגובה שלי היא להמלצה הכוללת ("תמיד כדאי"). לטענתי, גם אם ניתן להרוויח מפגישה שבועית עם פסיכולוג ב₪2,000 לחודש, ניתן להרוויח יותר מהתייעצות עם גורמים מקצועיים אחרים, באותו התקציב.
אפשר להתייעץ גם החשמלאי, יותר בזול. לא רואה את החפיפה בין ייעוץ של רו"ח לטיפול פסיכולוגי.
הלכתי מיוזמתי ליעוץ והכוונה. הכוונה מקצועית בהחלט יכולה לעזור, בפירוש לא פסיכולוג!
כל אחד והצרכים שלו ומה שעוזר לו. אין סיבה לפסול בעל מקצוע כי לך עזר יותר בעל מקצוע אחר. אני מסכים שלא צריך להיות פסיכולוגים בגרוש, אז בשיא הזהירות - נראה לי שהבעיה כאן אינה "אני חדור מוטיבציה ללמוד ולהצליח ורק צריך הכוונה מה הכי מתאים לי ללמוד".

הי חברים, תפסיקו בבקשה להיות פסיכולוגים בגרוש ואל תוציאו לפותח השרשור את הרוח מהמפרשים.
הוא צעיר ועדיין מחפש את עצמו ואין בכך שום פסול.
לפעמים לוקח זמן למצוא את האסימון.
אני לא סיימתי בגרות ועשיתי השלמות לאחר השחרור מצה"ל.
הקשיים שלי היו במתמטיקה ופיזיקה ולכן חשבתי שאני אמור ללמוד משהו רוחני.
היועצת אמרה לי ולהפתעתי שאני מוכשר ללימודים טכניים/ראליים.
ארזתי את הפקלעות, נסעתי לארה"ב, רחוק מכול השפעה של משפחה וחברים. נרשמתי לאוניברסיטה ואחרי 5 שנים [שנה אחת לימודים לסטודנטים זרים והשלמות לסטנדד האמריקאי, היו גם הפסקות בדרך בגלל אילוצים] יצאתי מהנדס. איך התפרנסתי שם? הלוואות סטודנטים ועבודות לילה בתחנות דלק.

וואו, כל הכבוד לך.
אתה עוסק בזה גם היום?

וואו, כל הכבוד לך.
אתה עוסק בזה גם היום?
לא, אני כבר פרשתי לפני מספר שנים.
יש כמובן דרך ביניים שלא תיגזול ממך 4 שנות לימוד למשל קורסים שונים של חצי שנה עם תעודת הסמכה ואחר כך תחליט מה טוב עבורך.

לא, אני כבר פרשתי לפני מספר שנים.
יש כמובן דרך ביניים שלא תיגזול ממך 4 שנות לימוד למשל קורסים שונים של חצי שנה עם תעודת הסמכה ואחר כך תחליט מה טוב עבורך.

כן, חשבתי על האפרות ללמוד קורסים בתכנות, אבל אחרי שניסיתי ללמוד תכנות לבד באופן עצמאי, הבנתי שזה ממש משעמם.

כן, חשבתי על האפרות ללמוד קורסים בתכנות, אבל אחרי שניסיתי ללמוד תכנות לבד באופן עצמאי, הבנתי שזה ממש משעמם.
OK, אם אין רקע מינימלי "מה זה תכנות" זה אכן יכול להיות משעמם כי אין קצה חוט ולא יודעים היכן מתחילים. יש כל כך הרבה שפות תכנות ולדעתי, לפחות לסיפתח רצוי לקחת קורס מבוא לתכנות. מה בקשר לקורס ממוסד, לא אינטרנטי לעיצוב אתרי אינטרנט?
ישיבה בכיתה והגדרת משימות תחייב אותך לעשות שעורי בית ולקבל פידבק אמיתי מבן אנוש. זה זול יותר מ 4 שנות לימוד אקדמיות.
יש לך תעודת בגרות?

OK, אם אין רקע מינימלי "מה זה תכנות" זה אכן יכול להיות משעמם כי אין קצה חוט ולא יודעים היכן מתחילים. יש כל כך הרבה שפות תכנות ולדעתי, לפחות לסיפתח רצוי לקחת קורס מבוא לתכנות. מה בקשר לקורס ממוסד, לא אינטרנטי לעיצוב אתרי אינטרנט?
ישיבה בכיתה והגדרת משימות תחייב אותך לעשות שעורי בית ולקבל פידבק אמיתי מבן אנוש. זה זול יותר מ 4 שנות לימוד אקדמיות.
יש לך תעודת בגרות?
כן, יש לי בגרות מלאה בממוצע טוב, רק ציון נמוך במתמטיקה.
אני חושב שאני בנוי ללימודי תואר ראשון במדעי הרוח והחברה,אבל לא כל כך מתאים ללימודי הנדסה/מדעים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בבדיקה שעשיתי באתר של לשכת תעסוקה נראה שלמשרות רבות צריך תואר ראשון, לא חשוב במה, העיקר שיהיה תואר כתנאי סף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Yuvalbuz3 הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב התפתחות אישית 156
S מלגת לימודים ללימודי תעודה באוניברסיטה הפתוחה צרכנות פיננסית 3
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 0
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S אופטימיזציית קריירה: תואר וניסיון בדרך לייעוץ אסטרטגי התפתחות אישית 12
א האם אוכל למצוא עבודה עם תואר במדעי הסביבה? התפתחות אישית 25
P עשיתי תואר לשווא? מה המפלט האחרון? התפתחות אישית 19
A תואר שני במדמ"ח, מתלבט האם ללמוד פיזיקה אוף טופיק 10
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 7
B מחפש הכוונה / עצה - בוגר תואר אוף טופיק 1
D תואר ברוקחות התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
ע מתלבטת לגבי תואר בהנדסת חומרים וכימיה בתל אביב אוף טופיק 17
ס נקודת זיכוי מס סיום תואר מיסים 3
A שאלות לגבי תואר בכלכלה התפתחות אישית 5
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
I ייעוץ תואר בחשבונאות התפתחות אישית 1
Y תואר שני באירופה התפתחות אישית 3
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 7
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
D תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 11
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9

נושאים דומים

Back
למעלה