סותר מובהק את זה:
ומסתדר עם:
ואם אפשר...
אז למה המלצת על זה מלכתחילה?
לגבי הסתירה, מצטער אבל אתה טועה.
אני חושב ש
@הסולידית יכולה להעיד שאני צודק.
זה שאין לי דירה בבעלותי לא אומר שאני לא עוקב אחרי מחירי הנדל"ן ושאין לי מושג על מה אני מדבר.
קודם כל לא המלצתי, אלא שיתפתי במה שאני הייתי עושה אם הייתי צריך לתכנן את הפרישה שלי.
כפי שכתבתי, לי באופן אישי לא תהיה בעיה להתעסק בנושא הזה כשאצא לפנסיה. אבל מי שלא רוצה להתעסק בזה וגם לא רוצה לשלם לחברה שתנהל לו את הנכס, אז שלא ירכוש דירה להשקעה. אבל האם זה אומר שכולם לא רוצים להתעסק עם זה/לשלם לחברת ניהול?
האלטרנטיבה המקובלת במניות היא לא טסלה אלא מדד. נניח סנופי. אם הוא יחתך ב 50 אחוז ויישהה שם לאורך שנים, זה אומר שכל הכלכלה העולמית במיתון. ניתן להניח שבמצב כזה לאנשים לא יהיה כסף לקנות דירות במחירים של היום, ואז גם מחיר של דירה במרכז הארץ יחתך.
מסכים, אבל הוא דיבר על מניה אז התייחסתי למניה ולא למדד.
ואם שכונה טובה תהפוך לפחות טובה בעוד עשור?
ואם תגלה איזו בעיה תשתיתית במבנה? כבר קרו מקרים וזה בעייה של חוזר פיזור
בגלל זה חשוב לעשות שיעורי בית ולא לקנות חתול בשק.
תשואה משכירות של נדלן באופן כללי בארץ (מההיכרות שלי לפחות)
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אם רוצים נכס יחסית בטוח וקל לניהול, אז זה יבוא על חשבון התשואה.
אבל אני לא חושב שתשואה של 3% היא רעה, במיוחד כשלא לוקחים בחשבון את עליית הערך של הנכס(אני ממשיך להתעקש שלאורך זמן המחירים ימשיכו לעלות).
לא רלוונטי.
אין בעייה להחזיק מניה שנסחרת בדולר למכור אותה ולהמיר לשקלים
מה?
תקנו אותי אם אני טועה, אבל לפי מה שאני מבין, אם כל הכסף שלך מושקע בסנופי והדולר נחלש לעומת השקל ב20%, אז יש לך 20% פחות שקלים מאשר מה שהיה לך אתמול. וזאת בעיה רצינית שצריך לקחת אותה בחשבון.
קשה קצת לטפל בהכל בשלט רחוק אבל שוב זה יכול להיות גם יומיים בשנה שזה יחסית לא רע בכלל במניות אין את זה
מזכיר שאנחנו מדברים על דירה במרכז, בהנחה שרובנו גרים במרכז אז עניין המרחק פחות אמור להפריע.
אבל ברור שיותר קל למכור ולקנות מניות, אתה לא צריך לשכנע את המשוכנע
נכון להיום אני לא בפרישה וככל הנראה כן
מסוכן מדי למי שמתכנן לחיות ברמת חיים מסוימת ולא רוצה לחזור מפרישה אחרי כמה שנים.