• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משיכה מקרן השתלמות לצורך העברה לIB

• פותח הנושא פותח הנושא Johnson
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Johnson

משתמש רגיל
דירוג
97
מעוניין לפתוח חשבון בIB כאשר המטרה העיקרית היא כלי להמרת מטח לצורך העברה סדירה לחשבון בנק אמריקאי שלי בbofa.
לצורך כך חושב על העברת כספים מקרנות ההשתלמות.בשתיהן יחד יש כ500K. הרעיון הוא להעביר כ400K ₪ לIB כך שאהיה פטור מדמי ניהול ויחד עם זאת למזער פגיעה בקרנות ולשמור על דמי הניהול.

קרן השתלמות א: IRA במעמד עצמאי. מנוהלת בגלובלנט עם דמי ניהול של 0.22%. מורכבת למעשה משתי קרנות; כ300K בקרן אחת וכ1000₪ בשניה, שתיהן נזילות.

קרן השתלמות ב: IRA במעמד שכיר. גם היא בגלובלנט דמי ניהול 0.22%. נזילה עם כ200K

אשמח לשמוע אם התוכנית אפשרית ואם כן מה אני אמור לעשות, למה כדאי לשים לב ומה אני עלול לפספס.

תודה מראש!

הרעיון הוא להעביר כ400K ₪ לIB כך שאהיה פטור מדמי
אין דמי ניהול ב IB.
אשמח לשמוע אם התוכנית אפשרית ואם כן מה אני אמור לעשות, למה כדאי לשים לב ומה אני עלול לפספס.
היא אפשרית כנראה, אבל לא הבנתי מה המטרה.
אם אתה לא מאמין בקה"ש (ואני יכול להבין למה) אז תמשוך הכל. אם אתה כן מאמין בקה"ש אז למה למשוך בכלל?

אין דמי ניהול ב IB.
מתחת ל100אלף דולר משלמים סכום מסוים כל חודש לא? זה כבר לא ככה?

לא הבנתי מה המטרה
להחזיק תיק השקעות בהרכב דומה לזה שאני מחזיק כרגע בקרן השתלמות שיתן לי בנוסף אפשרות לבצע המרות מטח זולות ולהעביר כסף בחינם לחשבון שלי ב bofa פעם בחודש ב ACH.
כרגע אני משלם גם על המרת מטח וגם על wire.
אם אתה לא מאמין בקה"ש (ואני יכול להבין למה) אז תמשוך הכל. אם אתה כן מאמין בקה"ש אז למה למשוך בכלל?
שאלה טובה שאני צריך לחשוב עליה.
יש מצב שאפטר מקרן ההשתלמות במעמד עצמאי. אצטרך כנראה למשוך גם חלק מהקרהש במעמד שכיר כדי להגיע ל100 אלף דולר אלא אם כן אכן אין דמי ניהול בIB על החזקה של סכומים קטנים יותר.

מתחת ל100אלף דולר משלמים סכום מסוים כל חודש לא?
לא.
זה כבר לא ככה?
זה כבר כמה שנים לא ככה.
להחזיק תיק השקעות בהרכב דומה לזה שאני מחזיק כרגע בקרן השתלמות שיתן לי בנוסף אפשרות לבצע המרות מטח זולות ולהעביר כסף בחינם לחשבון שלי ב bofa פעם בחודש ב ACH.
כרגע אני משלם גם על המרת מטח וגם על wire.
אז תחזיק שם תיק השקעות.
למה לפדות את הקה"ש בשביל זה? (שוב, אלא אם כן אתה לא חושב שקה"ש זה מוצר משתלם. מה שאני יכול להבין).

זה כבר כמה שנים לא ככה.
מדהים, זה משנה לי לגמרי את המחשבה עכשיו, תודה לך.

אשמח אם תעזור לי לחשב מסלול מחדש.
המטרה: מינימום עמלות ותשלומים נלווים בהמרה משקל לדולר והעברה לחשבון שלי בbofa.
אמצעי שחשבתי עליו - פתיחת חשבון בIB שישמש למטרה כפולה תיק השקעות פלוס אמצעי להמרת מטח והעברה חינמית פעם בחודש לבופא.
אילו עוד אפשרויות זולות יש לי? אני מחזיק חשבון פאונדר בוואן זירו זה עוזר לי איכשהו?

שוב תודה

אמצעי שחשבתי עליו - פתיחת חשבון בIB שישמש למטרה כפולה תיק השקעות פלוס אמצעי להמרת מטח והעברה חינמית פעם בחודש לבופא.
נשמע אחלה פתרון.
מה הבעיה איתו?

נשמע אחלה פתרון.
מה הבעיה איתו?
הדבר היחיד שמפריע לי - הצורך למלא דוח שנתי למס הכנסה. אם יש פתרון אחר שלא מצריך את זה מניח שאעדיף אותו.

ולגבי זה באמת שאלה - במידה ואני מעביר לIB סכום יחסית נמוך 10K שח וקונה איתו VT ולא מוכר במהלך שנת המס האם צריך להגיש דוח? בעצם יש רק דיבידנדים שהנייר משלם.
ממה שקראתי פה בעבר זה לא חד משמעי שצריך דוח שנתי במצב כזה.

הדבר היחיד שמפריע לי - הצורך למלא דוח שנתי למס הכנסה. אם יש פתרון אחר שלא מצריך את זה מניח שאעדיף אותו.
מזה שיש לך חשבון בבופא שאתה משתמש בו באופן שותף הנחתי שאתה בכל מקרה מגיש דוחות מס שנתיים.
בכל מקרה, עצם החשבון בIB לא גורר חובת הגשת דו"ח, הכל שאלה של מה אתה מחזיק שם. בגדול אתה צריך להגיש דו"ח רק אם יש ארוע מס, שזה אומר מכירה של נייר ערך, קבלת ריבית וכו' (ויש שיגידו גם קבלת דיבידנד).
אם אתה מחזיק נייר אירי צובר אז עד שלא תמכור אותו אין באמת ארוע מס (כל עוד תחזיק פחות מ10K במזומן בIB ולא תקבל ריבית על המזומן).
במידה ואני מעביר לIB סכום יחסית נמוך 10K שח וקונה איתו VT ולא מוכר במהלך שנת המס האם צריך להגיש דוח? בעצם יש רק דיבידנדים שהנייר משלם.
תלוי את מי שואלים ומתי.
יש מספר דיונים על זה בפורום. חלק מהאנשים קיבלו תשובה רשמית ממס הכנסה שבמקרה כזה לא צריך להגיש דו"ח וחלק מהאנשים קיבלו תשובה הפוכה.
ממה שקראתי פה בעבר זה לא חד משמעי שצריך דוח שנתי במצב כזה.
נכון.
אבל זה כן חד משמעי במקרה שאתה מחזיק נייר שלא מחלק דיבידנד.

מזה שיש לך חשבון בבופא שאתה משתמש בו באופן שותף הנחתי שאתה בכל מקרה מגיש דוחות מס שנתיים
החשבון הוא חדש אז אני באמת לא יודע אבל למה בעצם שאגיש דוחות רק מעצם החזקת חשבון? פתחתי אותו לשם בניית קרדיט סקור בעיקר בשביל הוצאת כרטיס אשראי אמריקאי.
אבל זה כן חד משמעי במקרה שאתה מחזיק נייר שלא מחלק דיבידנד
זו השורה התחתונה שזכורה לי מהדיונים האלה.
אני מכוון לרילוקיישן בעתיד הקרוב לארהב, ממה שקראתי לא כדאי לי להחזיק ניירות ערך כאלה משיקולי מס אז זה קצת מסבך את העניינים.

למה בעצם שאגיש דוחות רק מעצם החזקת חשבון?
אין סיבה להגיש דוח רק מעצם החזקת חשבון. משום מה הנחתי שיש לך חשבון בגלל הכנסות בארה"ב (נדל"ן וכאלה).
פתחתי אותו לשם בניית קרדיט סקור בעיקר בשביל הוצאת כרטיס אשראי אמריקאי.
כרטיסי אשראי אמריקאים זה אחלה דבר :-)
רק קח בחשבון שעצם החזקת חשבון בנק לא עוזר לקרדיט סקור (כי זה לא מוצר אשראי).
אני מכוון לרילוקיישן בעתיד הקרוב לארהב, ממה שקראתי לא כדאי לי להחזיק ניירות ערך כאלה משיקולי מס אז זה קצת מסבך את העניינים.
כן, זה אכן מסבך קצת את העיניינים.
איך שאני רואה את זה יש לך כמה אפשרויות:
1. להחזיק נייר אמריקאי ולקוות לטוב. בסוף אתה הרי משלם את כל המס שאתה צריך, אז אין פה בעיה של העלמת מס אלא לכל היותר חוסר הגשת דוח וגם זה לא בטוח אם צריך או לא.
2. להחזיק נייר אמריקאי ולהגיש דוחות מס. בתאכלס זה לא באמת כזה מסובך, במיוחד אם כל מה שיש לך זה דיבינדים והכנסה ממשכורת.
3. להחזיק נייר אירי ולמכור אותו אם וכאשר תעשה רילוקיישן. כנראה שתשלם על זה מס, מצד שני גם ככה יכול להיות שתשלם מס במעבר.
ואולי יש עוד כמה אופציות שלא חשבתי עליהם.

היי אז עכשיו כשיש לי כרטיס אשראי אמריקאי רגיל של אמקס הגיע הזמן לפתוח חשבון ב IB שמטרתו כפולה עבורי - תיק השקעות ואמצעי להמרת מטח והעברה לחשבון הבנק שלי בבופא לצורך תשלום חשבון האשראי.

יש לי שאלה טכנית - החשבון שלי בבופא הוא על שמי בלבד. האם ישנה דרישה שחשבון הIB יהיה גם על שמי? אם הוא חשבון משותף שלי ושל אשתי למשל זה תקין לצורכי העברות סדירות?
@roneng

יש לי שאלה טכנית - החשבון שלי בבופא הוא על שמי בלבד. האם ישנה דרישה שחשבון הIB יהיה גם על שמי? אם הוא חשבון משותף שלי ושל אשתי למשל זה תקין לצורכי העברות סדירות?
אפשר משותף רק צריך שאתה תהיה המחזיק הראשי.

חלק מני"ע שאני מחזיק בקרן השתלמות IRA שלי הם דולריים. אם אני מוכר אותם ומנזיל את הקרן יהיו לי USD בעו"ש של הקרן. האם אצטרך להמיר אותם לש"ח כאשר אני פודה את הקרן? הייתי כמובן מעדיף שלא כדי לא להפסיד על ההמרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yanosh34 סדר משיכה מקרן השתלמות עם הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
הרץ במבוך משיכה מחשבון השקעות מול הלוואה מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל החופשי משיכה מקרן השתלמות לעצמאים שוק ההון 0
י מיסוי של משיכה חלקית מקרן השתלמות מיסים 3
ש משיכה מקרן השתלמות שוק ההון 9
ש בדיקה לגבי משיכה שוטפת מקרן השתלמות שוק ההון 31
R משיכה מקרן מהשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I משיכה מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I משיכה מקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ העברה מקרן פנסיה לקופת גמל לצורך משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
גרהם משיכה שלא כדין מקרן פנסיה ללא קנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 211
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 18
C גמל להשקעה - משיכה בגיל 60 כקיצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
D משיכה מאינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 33
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
עידו ג אישור משיכה בפטור ממס מיסים 0
י משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
T משיכה מקופת גמל ותיקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ראובן7 ביטוח מנהלים-משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכה מחשבון מט"ח צרכנות פיננסית 1
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ משיכה מ-IB לבנק הבינלאומי - ש״ח או מטח? צרכנות פיננסית 5
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
M קרן גמל להשקעה משיכה כקצבה בגיל 60 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ר קרן השתלמות- החלת ותק ללא משיכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N המלצה לאסטרטגיית משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
mk1 תקינות משיכה מגמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ח משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה - מס שוק ההון 2
מ משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר מיסים 3
M מיסוי של הסכום מעל תקרת ההפקדה הפטורה לאחר משיכה מקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
H קופת גמל - משיכה הונית חד פעמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
Wonko משיכה חודשית של כספים ממוסים מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
V משיכה שקלית מIB - בעזרת WISE או ישירות דרך IB? שוק ההון 17
ע הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה נדל"ן 5
stamEhad משיכה (WITHDRAWAL) של דולרים בשיטת ACH דרך IB ל TransferWise ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
צ דיווח על משיכה מ-IRA בארה"ב מיסים 2
A קופת גמל להשקעה - שאלות של טרום משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N משיכה חלקית מקופ"ג להשקעה מיסים 12
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
1337justme משיכה מהתיק בפרישה, פעם בשנה או פעם בחודש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33

נושאים דומים

Back
למעלה