• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום?

• פותח הנושא פותח הנושא OompaLoompa
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OompaLoompa

משתמש רשום
דירוג
1
היי, קנינו דירה על הנייר בסכום של בערך 3 מליון שקלים, ואנו מתכננים לקחת משכנתא על כחצי מהסכום בערך (1.6M).
המסירה אמורה להתקיים בעוד כבערך 3 שנים.

נכון לכרגע משק הבית שלנו מכניס הכנסה פנויה שאמורה בקלות לעבור את דרישות ההכנסה הפנויה למשכנתא של 1.6M, כאשר רוב ההכנסה היא שלי.
בעוד כ3 שנים הייתי רוצה לפתוח בדרך עצמאית ולהקים חברת סטארטאפ, מה שאומר שההכנסות שלי כנראה יהיו 0 שקל לחודש למשך שנה נגיד (תוכנן חיסכון ייעודי לשנה הזאתי)
ואני חושש שפתאום עיכובים במסירה (נגיד 4 שנים במקום 3 שנים מהיום) יובילו לכך שבפועל אני לא יכול לעזוב את עבודתי עד שלא לקחנו את המשכנתא.

השאלה שלי - האם ישנה אפשרות לקחת משכנתא עוד 3 שנים בהינתן ההכנסות שלי כשכיר, למשוך מהמשכנתא רק סכום קטן, ובכך להבטיח את זה שקיבלתי משכנתא,
להתפטר, להיות עם 0 הכנסות, ושנה לאחר מכן למשוך את יתרת סכום המשכנתא על מנת לשלם על הדירה?
האם יכולים לסרב לי למשוך את יתרת הסכום מכיוון שירדו ההכנסות שלי?

המון תודה.

תכנון מראש מעולה, יש בנקים בהם זה בסדר ויש בנקים צריך למשוך חלק מהמשכנתא כל תקופה (בערך שנה) כדי שהתיק ישאר פתוח ממה שאני מכיר.

@אייל ריטברג בטח ידע לענות

מה הקבלן אומר מתי יהא היתר ויתחיל הבניה בפועל?
כי בבניה מקבלן בין כה וכה הבנק משחרר הכסף בפעימות { ע"פ רוב}
והאישור בפעם אחת
אז תברר את הלוח זמנים יותר טוב
ובכל אופן גם אם אמרו לך שעוד חצי שנה אתה חותם משכנתא ואז אתה משוחרר אל תעזוב עבודה בפועל לפני שאתה אחרי לגמרי= תכנונים משתנים ויש דברים לא צפויים

המון תודה על התגובות.

היתר בנייה כבר יש, תחילת עבודות אמורה להיות בחודשים הקרובים.
מדובר בעסקת 20-80, כך שנוהל התשלומים ידוע מראש ולפחות מבחינתי אינו תלוי בקצב שחרור הכסף לקבלן.

העניין של ״אל תעזוב עבודה בפועל לפני שאתה אחרי לגמרי״, הוא בדיוק השאלה שלי.
בהנחה שיש לנו מספיק כריות ביטחון כלכליות שיחזיקו אותנו בלי משכורת למשך שנה, לא הייתי רוצה לדחות הקמת חברה בשנה אם פתאום תאריך המסירה מתעכב בשנה שלמה.

אז לב השאלה שלי הוא: במידה ואני לוקח משכנתא על 1.6 מליון שקל 3 שנים מהיום, ומושך רק 100K, (לא אכפת לי גם אחרי חצי שנה למשוך עוד 100-200K מהמשכנתא אם צריך), האם זה מבטיח את זה שאוכל למשוך את ה1.3-1.5M הנותרים בסמוך למסירת הדירה (נניח 4 שנים מהיום) גם אם אני לא עובד באותה נקודת זמן, משמע ההכנסות הפנויות שלי נמוכות ממה שצריך עבור 1.3-1.5M?

הבנק משחרר לפי % התקדמות פרוייקט.
לפחות כשבניתי בית פרטי, הייתי צריך לקחת מכל החלקים סכום כלשהו כדי "לנעול עוגנים".

ומושך רק 100K, (לא אכפת לי גם אחרי חצי שנה למשוך עוד 100-200K מהמשכנתא אם צריך)
כל עוד אתה מבצע משיכות בדמוי שוברים לחשבון בנק המלווה של הקבלן אתה יכול להחליט לבד מתי אתה עושה זאת והשכר שלך לא יבדק שנית לאחר שאושרה לך המשכנתא, אצלי למשל התשלומים הם חצי שנתיים וכל העוגנים ננעלו מאישור תיק המשכנתא, גם כאלה שלא ביצעתי מהם משיכה לפני שנה. תסגור עם היזם שאתה תשלם לו בפעימות כדי לחסוך הצמדה למדד התשומות, הוא לא יתנגד

היי אומפה לומפה.
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.
אתה יכול לקחת משכנתא כעת, על סכום קטן מאוד ולמשוך את היתרה כעת.

במתווה הזה, אתה מושך סכום קטן, למשל 100 אש"ח, ואת היתרה תמשוך בעוד מספר שנים.
החסרונות: תשלום של כ500 ש"ח ומעלה/לחודש. אתה מקבע כעת את התנאים (המרווח הבנקאי) - זה חיסרון אם אתה חושב שרמות הרווחיות של הבנקים ירדו בעתיד.
היתרונות: הגנה מפני שינויי תעסוקה כפי שאתה חושש. אם אתה חושב שרמות הרווחיות של הבנקים יעלו בעתיד - אתה נועל את התנאים כרגע (המרווח הבנקאי)

הבנקר מבצע לך בדיקת הכנסות פעם אחת ויחידה, במועד קבלת המשכנתא. לאחר קבלתה הוא לא יכול להתנות דבר.
חשוב להדגיש, אם אתה מבצע הליך קבלת משכנתא כעת, חותם על החוזה אבל לא מושך ממנה - אז הבנק יכול לבטל את ההסכם.

תוספת חשובה שלא קשורה לשאלה שלך: אני ממליץ לך לשקוללקחת משכנתא מקסימלית, אפילו אם לא תכננת לעשות זאת. כך, אם אתה תצטרך כסף בעתיד - תוכל להשתמש במשכנתא (כל עוד שילמת כמובן הון עצמי מינימלי) ב"בלון חמצן" לתקופת הסטארטפ (למקרה למשל שהתקופה ללא הכנסה תתארך מעבר לשנה אחת)

בהצלחה,
אייל ריטברג מפינוויז.

היי, קנינו דירה על הנייר בסכום של בערך 3 מליון שקלים, ואנו מתכננים לקחת משכנתא על כחצי מהסכום בערך (1.6M).
המסירה אמורה להתקיים בעוד כבערך 3 שנים.

נכון לכרגע משק הבית שלנו מכניס הכנסה פנויה שאמורה בקלות לעבור את דרישות ההכנסה הפנויה למשכנתא של 1.6M, כאשר רוב ההכנסה היא שלי.
בעוד כ3 שנים הייתי רוצה לפתוח בדרך עצמאית ולהקים חברת סטארטאפ, מה שאומר שההכנסות שלי כנראה יהיו 0 שקל לחודש למשך שנה נגיד (תוכנן חיסכון ייעודי לשנה הזאתי)
ואני חושש שפתאום עיכובים במסירה (נגיד 4 שנים במקום 3 שנים מהיום) יובילו לכך שבפועל אני לא יכול לעזוב את עבודתי עד שלא לקחנו את המשכנתא.

השאלה שלי - האם ישנה אפשרות לקחת משכנתא עוד 3 שנים בהינתן ההכנסות שלי כשכיר, למשוך מהמשכנתא רק סכום קטן, ובכך להבטיח את זה שקיבלתי משכנתא,
להתפטר, להיות עם 0 הכנסות, ושנה לאחר מכן למשוך את יתרת סכום המשכנתא על מנת לשלם על הדירה?
האם יכולים לסרב לי למשוך את יתרת הסכום מכיוון שירדו ההכנסות שלי?

המון תודה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תוספת חשובה שלא קשורה לשאלה שלך: אני ממליץ לך לשקוללקחת משכנתא מקסימלית, אפילו אם לא תכננת לעשות זאת. כך, אם אתה תצטרך כסף בעתיד - תוכל להשתמש במשכנתא (כל עוד שילמת כמובן הון עצמי מינימלי) ב"בלון חמצן" לתקופת הסטארטפ (למקרה למשל שהתקופה ללא הכנסה תתארך מעבר לשנה אחת)
מסכים ומדייק למקרה שזה לא ברור מספיק, *לקבל אישור על משכנתא מקסימלית, ובבוא העת להחליט אם למשוך את כולה או רק חלק ממנה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י מיסוי של משיכה חלקית מקרן השתלמות מיסים 3
J משיכה חלקית מקרה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
י משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ח משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה - מס שוק ההון 2
מ משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N משיכה חלקית מקופ"ג להשקעה מיסים 12
SolidAce שאלות תם - משיכה מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M גמל להשקעה - משיכה כקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח משיכה קבועה מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R משיכה מקרן השתלמות של הסכום שמעבר לתקרת המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א דיווח בטופס 1301 על רווחים חייבים במס מקרן השתלמות + מיסוי משיכה מקופת גמל לפי תיקון 190 פיצויים מיסים 0
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M משיכה מוקדמת מקרן פנסיה של מעסיק נוכחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B פיצויים שהופקדו בנפרד מתגמולים - מה קורה בעת משיכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 36
C גמל להשקעה - משיכה בגיל 60 כקיצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
D משיכה מאינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 36
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
עידו ג אישור משיכה בפטור ממס מיסים 0
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
T משיכה מקופת גמל ותיקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
yanosh34 סדר משיכה מקרן השתלמות עם הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ראובן7 ביטוח מנהלים-משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכה מחשבון מט"ח צרכנות פיננסית 1
R משיכה מקרן מהשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I משיכה מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכה מקרן השתלמות לצורך העברה לIB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ משיכה מ-IB לבנק הבינלאומי - ש״ח או מטח? צרכנות פיננסית 5
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
M קרן גמל להשקעה משיכה כקצבה בגיל 60 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I משיכה מקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ העברה מקרן פנסיה לקופת גמל לצורך משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ר קרן השתלמות- החלת ותק ללא משיכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N המלצה לאסטרטגיית משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
mk1 תקינות משיכה מגמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר מיסים 3
M מיסוי של הסכום מעל תקרת ההפקדה הפטורה לאחר משיכה מקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
H קופת גמל - משיכה הונית חד פעמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
Wonko משיכה חודשית של כספים ממוסים מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
V משיכה שקלית מIB - בעזרת WISE או ישירות דרך IB? שוק ההון 17
ע הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה