• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה

• פותח הנושא פותח הנושא עמרי9
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עמרי9

משתמש סולידי
דירוג
17
שלום לכולם,

אנחנו מתלבטים אם לקנות בית, ותוהים איך למדל את ההשפעה של זה על אחוז המשיכה הבטוח.
האם כדאי לכלול את ערך הבית (נטו ממשכנתא) בסך ההון שעליו מפעילים את אחוז המשיכה הבטוח?

מצד אחד, זה חלק מההון שלנו. מצד שני, מאחר וקשה לי לראות אותנו חוזרים לשכירות אח"כ, או מצמצמים לבית קטן יותר, אנחנו לא באמת יכולים להשתמש באחוזים מהערך שלו (נניח 3%) כל שנה כדי לממן את החיים. בטח לא בשנים הראשונות בהן אחוז משיכה בטוח הוא הכי קריטי.

כן מן הסתם נכליל את החסכון בשכירות.

מה דעתכם?

תודה!

שלום לכולם,

אנחנו מתלבטים אם לקנות בית, ותוהים איך למדל את ההשפעה של זה על אחוז המשיכה הבטוח.
האם כדאי לכלול את ערך הבית (נטו ממשכנתא) בסך ההון שעליו מפעילים את אחוז המשיכה הבטוח?

מצד אחד, זה חלק מההון שלנו. מצד שני, מאחר וקשה לי לראות אותנו חוזרים לשכירות אח"כ, או מצמצמים לבית קטן יותר, אנחנו לא באמת יכולים להשתמש באחוזים מהערך שלו (נניח 3%) כל שנה כדי לממן את החיים. בטח לא בשנים הראשונות בהן אחוז משיכה בטוח הוא הכי קריטי.

כן מן הסתם נכליל את החסכון בשכירות.

מה דעתכם?

תודה!
אתה גר בבית ולא מתכוון למכור אותו, אז לכלול אותו בהון שלך ולחשב שכירות תיאורטית שאתה משלם לעצמך זה מגוחך ושגוי כלכלית.
כל זמן שזה המצב, אל תכלול את שווי הבית בהון ואל תקח בחשבון הוצאות דיור.
במקרה הסביר, החישוב הזה נכון לגמרי.
במקרה הקיצוני שהשמים יפלו והחסכונות לא יספיקו, יש לך שכבת בטחון מסויימת של הבית בבעלות שאתה יכול למכור במידת הצורך.

אל תכלול את ערך הבית שאתה גר בו כחלק מהנכסים שלך, כי כאמור אתה לא יכול למכור חלקים קטנים ממנו כדי לממן מחיה.
מה שכן - המגורים בבית משלך, במקום בשכירות, מקטנינים את ההוצאות החודשיות שלך ולכן אתה צריך למשוך פחות מהתיק השקעות שלך למחיה.
זה בתיאוריה, ברמה המעשית - קח בחשבון שלגור בבית משלך יוצר לך הוצאות חדשות שלא היו קיימות קודם - שיפוצים בבית קטנים (צבע, טיח, אריחים) וגדולים (תשתיות חשמל, מים, נזילות), ביטוח לבית, ריהוט ועיצוב הבית, שדרוגים לבית וכד׳. אל תניח שהעלות ארוכת הטווח בבית משלך היא כמו שהיא בשכירות עם ההפרש של שכירות שאתה ״חוסך״, זה לא.

הגיוני מאוד, תודה רבה.
ה בתיאוריה, ברמה המעשית - קח בחשבון שלגור בבית משלך יוצר לך הוצאות חדשות שלא היו קיימות קודם - שיפוצים בבית קטנים (צבע, טיח, אריחים) וגדולים (תשתיות חשמל, מים, נזילות), ביטוח לבית, ריהוט ועיצוב הבית, שדרוגים לבית וכד׳. אל תניח שהעלות ארוכת הטווח בבית משלך היא כמו שהיא בשכירות עם ההפרש של שכירות שאתה ״חוסך״, זה לא.
יש במקרה כלל אצבע לכמה להניח בעלויות שוטפות לבית שלך?

מסכים עם מה שכתוב למעלה בהתחשב בכך שאינני מכיר בישראל גוף שנותן HELOC (Home Equity Line of Credit) - ככל שיהיה אחד כזה בעתיד אז יש מלומדים כמו Wade Pfau שיגידו ש-HELOC יכול לתפקד כמקור למשיכות כאשר השוק ירד והאג"ח בתיק נמוך / לא קיים ואז, כל עוד מטרת החישוב היא לבדוק איך לא מאפסים את הנכסים לפני המוות אולי יש מקום להכניס את השווי.
מה שכן, אני חושב שלעשות את החישוב במקרים רבים יחשוף שצמצום הבית יכול להוביל ל-FIRE לעיתים שנים לפני שניתן כל עוד חיים בבית הנוכחי ושווה לעשות את החשבון כדי להבין את העלות האלטרנטיבית, אבל בפועל כנראה שכדאי להתעלם משווי ההון בנכס הנדל"ן בו גרים לצורך החישוב של SWR

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
לארוצה הכללת פנסיה, ביטוח מנהלים ודירה(+משכנתה) בתיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M איך למצוא ניירות ערך שמתאימים לי? (השלמה ל s&p500) שוק ההון 4
Royi הגדרת ערך נקוב לקרן נאמנות שוק ההון 9
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 1
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
E יום ערך של קרן כספית מט"חית שוק ההון 0
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
K העברת ניירות ערך מבנק הפועלים ל ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
D החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן שוק ההון 14
R האם אפשרי להעביר ניירות ערך ישראלים לאינטראקטיב? שוק ההון 7
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
Bear השקעה בניירות ערך ישראליים בברוקר זר שוק ההון 5
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
ה ביטוח מבנה - ערך כינון נדל"ן 9
ט רכישת מספר ניירות ערך למזעור מס במכירה שוק ההון 4
נ כמה מחיר השכירות משפיע על ערך דירה למכירה? נדל"ן 20
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
T אחריות קיזוז אינפלציה במכירת נייר ערך מיסים 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
N איך אפשר להשוות על גרף שני ניירות ערך שוק ההון 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי? נדל"ן 15
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
א קניתי דירה והרווחתי עליית ערך מטורפת תוך מספר שנים ,האמנם ? נדל"ן 90
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5
P יבוא דאטה על ניירות ערך ישראלים שוק ההון 0
Y רישום ניירות ערך על שמי באינטראקטיב DRS שוק ההון 0
D רשימת ניירות ערך - אקסל שוק ההון 1
A משיכת קופת גמל ותיקה אל מול מכירת ניירות ערך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T אפשרי להעביר ניירות ערך מאדם לאדם? שוק ההון 4
I מסחר באינטראקטיב העולמית בניירות ערך ישראליות מיסים 14
ס איך אני קונה ניירות ערך/etf בבורסה של לונדון ואמסטרדם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
L מאקרו ששואב תשואות בתדירות יומית, מאתר הבורסה לניירות ערך? יש למישהו? פוסטים מאיכות נמוכה 1
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
U מיסוי ניירות ערך פעם בחודש מיסים 1
S חקירה שעורכת רשות ניירות ערך כנגד עובד שאיננו נושא משרה בחברת קסם שוק ההון 4
I מיסוי בהעברת ניירות ערך בין חשבונות מיסים 19
Z דוח מס שנתי 1301 - שדה לרווח ממכירת ניירות ערך מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה