סרגיי הלוי
משתמש סולידי
- דירוג
- 10
אני מנסה להבין מה זה גורר בחובו.
לפי אתר כל זכות, אלו הם התנאים:
אני לא לגמרי מצליח להבין מה הכוונה ב-
כולל האם מדובר על מיסוי שממסה את כל הקופה (הפקדות + רווחים) או מיסוי רק על הרווחים?
אני שואל כי קיבלתי מידע אחר מהנציגה של MORE, שם הפקדתי את הקרן השתלמות, ולא ברור לי מדוע יש פער.
* לפי הנציגה של MORE, מדובר על מיסוי של 47% על כל הקופה אם מושכים לפני הזמן. היא גם אמרה שלאחר 3 שנים ניתן למשוך עד שליש מגובה הצבירה בקרן לצורך יציאה להשתלמות.
לפי אתר כל זכות, אלו הם התנאים:
- לאחר 3 שנות ותק בקרן ניתן להשתמש בכסף שנצבר בה (כולל הרווחים), למימון השתלמויות או לימודים ללא תשלום מס על הרווחים שנצברו בו.
- ניתן למשוך את הכסף לכל מטרה וללא תשלום מס על רווחים, אם מושכים אותו לאחר 6 שנים לפחות (3 שנים במקרה של מי שהגיע לגיל פרישה מעבודה).
- הרווחים שצברו הסכומים שהופקדו לקרן ההשתלמות יהיו פטורים ממס רווחי הון אם יתקיימו שני התנאים הבאים:
- הסכום שהופקד מדי שנה לא עלה על התקרה המקסימלית באותה שנה (20,520 ₪ בשנת 2024). סכומים שהופקדו מעבר לתקרה זו יחויבו במס רווחי הון בשיעור 25%.
- הכספים נמשכו לאחר 6 שנים לפחות מהמועד שבו החלו ההפקדות לקרן ההשתלמות, או לאחר 3 שנים לגבי כספים המשמשים להשתלמות או לימודים.
- במשיכת הכספים לפני המועדים הללו יחויבו הרווחים במס הכנסה לפי מדרגת המס שחלה על העובד במועד המשיכה
אני לא לגמרי מצליח להבין מה הכוונה ב-
- במשיכת הכספים לפני המועדים הללו יחויבו הרווחים במס הכנסה לפי מדרגת המס שחלה על העובד במועד המשיכה
כולל האם מדובר על מיסוי שממסה את כל הקופה (הפקדות + רווחים) או מיסוי רק על הרווחים?
אני שואל כי קיבלתי מידע אחר מהנציגה של MORE, שם הפקדתי את הקרן השתלמות, ולא ברור לי מדוע יש פער.
* לפי הנציגה של MORE, מדובר על מיסוי של 47% על כל הקופה אם מושכים לפני הזמן. היא גם אמרה שלאחר 3 שנים ניתן למשוך עד שליש מגובה הצבירה בקרן לצורך יציאה להשתלמות.