• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי

• פותח הנושא פותח הנושא Fsociety
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Fsociety

משתמש רשום
דירוג
1
פתחתי חשבון מסחר עצמאי ואני מתלבט אם להעביר לשם את הכסף מקופות הגמל להשקעה מה שיגרום תשלום מס לא קטן (לפחות מבחינת אחוזים).
יש לי 3 קופות גמל להשקעה:
1. 38k מתוכם כ8k רווח
2. 33k מתוכם כ12k רווח
3. 9.5k מתוכם כ2.5k רווח.

מתלבט מה יהיה יותר טוב לטווח הארוך, התכנון הוא לא לגעת בכסף לפחות ב10 שנים הקרובות.
כרגע אני משלם דמי ניהול גבוהים מאוד של כ0.8 בממוצע, במידה ואחליט לא למשוך את הכסף אז אנסה להמתקח/להעביר למקום אחר, אבל בהתחשב בסכומים הלא גבוהים לא בטוח עד כמה אוכל להוריד את זה.

אני הייתי מושך ומשקיע לבד (בהנחה ואתה יודע מה אתה עושה).

היי.
שאלו את השאלה הזו כבר לפחות 1,00 פעמים בפורום...
אתה משתמש חדש לגמרי עם 2 הודעות (ברוך הבא :)) וברור שלא טרחת לעשות חיפוש ולכן גם לא יענו לך.
חיפוש פשוט על "קופת גמל להשקעה" בכפתור הזכוכית מגדלת, דפדוף קליל מאוד בתוצאות החיפוש, השקעת 5 דקות מזמנך (אולי 10 דקות בלחץ) - דף שני של תוצאות והיית מגיע לתשובה.
תקרא.
בהצלחה.
אגב, מוזמן לשאול שם את השאלה שלך, ולהמשיך בשרשור ההוא את גוף הידע והתשובות, במקום לפתוח נושא חדש.

היי.
שאלו את השאלה הזו כבר לפחות 1,00 פעמים בפורום...
אתה משתמש חדש לגמרי עם 2 הודעות (ברוך הבא :)) וברור שלא טרחת לעשות חיפוש ולכן גם לא יענו לך.
חיפוש פשוט על "קופת גמל להשקעה" בכפתור הזכוכית מגדלת, דפדוף קליל מאוד בתוצאות החיפוש, השקעת 5 דקות מזמנך (אולי 10 דקות בלחץ) - דף שני של תוצאות והיית מגיע לתשובה.
תקרא.
בהצלחה.
אגב, מוזמן לשאול שם את השאלה שלך, ולהמשיך בשרשור ההוא את גוף הידע והתשובות, במקום לפתוח נושא חדש.
תודה על התשובה,
האמת שעשיתי חיפוש וראיתי את הפוסט הנ"ל, פשוט שם תשלום המס הנדרש היה דיי זניח ובמקרה שלי זה השיקול המרכזי.

האמת שעשיתי חיפוש וראיתי את הפוסט הנ"ל, פשוט שם תשלום המס הנדרש היה דיי זניח ובמקרה שלי זה השיקול המרכזי.
מבין לגמרי... וכן, אתה צודק.
אבל (אם מותר לי להשחיל פה אבל) - תכנוני מס זה פחות הקטע שלי כי אני מנסה לפשט דברים לגבי החיים שלי (גם החיים "כמשקיע"), ואני פחות בעניין של מיקרו-אופטימיזציות או בעניין של לפספס כמה אלפי שקלים.
פה אני שונה מאחרים בפורום בצורה די ניכרת, כי אני מוכן להתגלח על הכסף שלי תוך כדי עשיית טעויות במודע (!), וגם לפספס קצת פה ושם.
אני לא מוכן לשגות בסדרי גודל שלמים, זה גדול עליי, אבל אני כן מוכן לשגות בהתאם לאופי ולמנטליות שלי כמשקיע כפי שאני מבין אותה.
זה נובע מהמוח שלי שאומר לי Eyes on the ball ופחות Eyes on the כידרורים.

בסופו של דבר תחשוב על זה ככה...
הטעות הראשונה הייתה לפתוח קופת גמל להשקעה כי היא מוצר השקעה גרוע (ביחס לתיק השקעות עצמאי שהוא האופטימאלי?).
הטעות הזו כבר נעשתה.
הייתי צעיר בשנות ה- 30 לחיי (היום אני בן 24 וחודשיים), לא ידעתי להשקיע, לא מיהרתי להשקיע, ורציתי לראות איך זה מרגיש מה שכולם פה מדברים עליו.
הטעות הזו של להשקיע בקופת גמל להשקעה הייתה נוחה לי מאוד והיא הייתה מכוונת כי רציתי להכיר וללמוד ולהרגיש על בשרי את שוק ההון בצורה הכי נוחה ווונילית שאפשר.
קופת גמל להשקעה אפשרה לי את הפלטפורמה הזו של איך זה מרגיש שאני מכניס כסף אמיתי לתיק השקעות אמיתי עם רווחים אמיתיים והפסדים אמיתיים.
קופת גמל להשקעה אפשרה לי להיפטר מהכסף שהיה לי בעו"ש ולשים אותו בתיבה שחורה שנוסעת בכביש המהיר כשאני אפילו לא הנהג (רק חושב שאני הנהג!), אלא רק צופה מהצד.
קופת גמל להשקעה אפשרה לי את המסע המטלטל הזה של לראות כמה מאות אלפי שקלים (!) מתנדפים לי במגפת ה- COVID-19, ואז לראות את הכול עולה שוב בחזרה.
קופת גמל להשקעה אפשרה לי את היכולת להעריך את סיבולת הסיכון והפחד שלי בתוך קופסה נוחה מאוד עם דו"חות רבעוניים והחלטות פשוטות מאוד שעליי לעשות - להתעקש ולהתמקח על דמי ניהול ולבחור מסלול (עוקב מדד S&P500).
וזהו. שם היא סיימה את תפקידה אחרי שנתיים-שלושה.
אחרי שלמדתי את עצמי, למדתי על עצמי, ולימדתי את עצמי, לא היה לי ספק שקופת גמל להשקעה היא מוצר השקעה גרוע בשבילי כשהייתי מוכן לעבור לשלב הבא - תיק השקעות עצמאי, רכישה עצמאית ואמיתית של ניירות ערך לבדי, לקבל החלטות השקעה בזמן אמת ולעשות את מה שאני מתכנן לעשות בעצמי.

אז על מה כל העניין עומד ובשביל מה הפסקה הזו שרשמתי בכלל למעלה?
מס תשלם.
באבו אבוהה תשלם.
בקופת הגמל להשקעה יש כרגע X כסף צבור, שעשה Y תשואה (כלומר סה"כ X+Y), פחות Z מס רווחי הון של 25% שתשלם בוודאות (רק על אותה תשואה Y).
מה שאני הפקדתי לקופת הגמל להשקעה הוא X הכסף הצבור פחות Z מס רווחי ההון.
כל התשואה Y כולה היא בונוס מטורף וחלומות באספמיה... מספרים דיגיטליים על המסך.
נכון לכיום מס רווחי ההון Z (שאותו אני לא משלם כל עוד אני לא מושך את הכסף), גם הוא עושה לי תשואה כי הוא נמצא בקופת הגמל להשקעה מושקע על אותו מדד S&P500 (ריבית דריבית).
עובדתית, גם בדמי ניהול של 0.35% שאני משלם מכל הצבירה לשנה בקופת הגמל להשקעה שלי, ושמוסיף עליהם את הוצאות ניהול ההשקעות של סביבות 0.05-0.1%, ואני נשאר עם דמי ניהול שהם סביבות 0.45%~ לשנה מכל הצבירה בקופת הגמל להשקעה לכל החיים.
בערך פי 1.5-2~ ממה שאני יכול לשלם בתיק השקעות עצמאי פאסיבי מחקה מדדים.
בערך...
ככל שאני ממשיך להשקיע ונשאר בקופת הגמל להשקעה אני ממשיך "לדפוק" את עצמי של היום בגלל מי שהייתי העצמי של פעם, ומשיך לשלם פי 1.5-2~ דמי ניהול לשנה מהצבירה על כסף שאני מתכנן להשקיע ולהשאיר שם במשך ה- 20-30-40 שנים הקרובות.
זה אומר שאני במודע הולך להמשיך ולדפוק את עצמי למשך ה- 20-30-40 שנים הקרובות.
ככל שאמשיך להיות מושקע בקופת גמל להשקעה למשך ה- 20-30-40 שנים הקרובות, מס רווחי ההון על התשואה ימשיך לגדול ולגדול (בהנחה שהתשואה גדלה כמובן), ימשיך לעבוד למעני, ימשיך לעשות לי בעצמו עוד כסף ועוד תשואה, אבל הוא ימשיך לדפוק אותי כי יכלתי לעבור למוצר לא מנוהל שהוא זול יותר.
אבל את המס הזה הרי אשלם גם בתיק השקעות עצמאי...
אז כל השאלה שלך וכל החפירה שלי היא על גובה המס שאשלם, מתי ואיפה :-)

כל העניין פה הוא על ההפרש שבין מי שאני פעם לבין מי שאני כיום.
בחרתי בעתיד שלי, להמשיך עם מי שאני כיום ולא להישאר ולהתלבט לגבי מי שהייתי פעם.
לקחת את ההבנה הזו לגבי העתיד שלי ולמנף את זה הלאה, לחבק את ה"טעויות" של מי שהייתי פעם, שהיו נכונות מאוד לזמנן, ושאפשרו לי להפוך למי שאני היום.

כל החפירה הזו למעלה היא פסיכולוגית בעיקרה...
אין שום בעיה לקחת אקסל, לעשות חישובים על גבי חישובים והתחשבנויות, למדל את ההפרשים במיסוי של 20-30-40 השנים הבאות (משיכה של הכספים מקופת הגמל להשקעה ותשלום מס רווחי ההון הרלוונטי לאותה נקודת זמן, לעומת השארת הכספים בקופת הגמל להשקעה), להציב מספרים ולנסות להבין איפה ומה והאם ולמה וכמה אתה מפסיד על אותו מס שתשלם במידה ותמשוך את הכסף מקופת הגמל להשקעה, תשלם את מלוא מס רווחי ההון שאתה אמור לשלם, תיקח את הכסף ותשקיע את כולו מחדש בתיק השקעות עצמאי.
וככה תהיה קרח מהרעיון שאותו כסף ששילמת למדינה יכול היה להיות "קבור" בקופת הגמל להשקעה ממשיך לצבור לך תשואה על אותו מס שלא שילמת למדינה...
זה אנשים אחרים עושים פה בקלות ובשקדנות יתרה.
אני לא כזה כי אני יודע שמעבר לכסף, הפסיכולוגיה של עצמי חשובה לי יותר.
אני יודע על עצמי, שמעבר לכסף ולעשרות אלפי השקלים ששילמתי מס רווחי הון, מה שבאמת יכול להפיל אותי בהשקעות זה הפסיכולוגיה המורכבת של המשקיע שאני ומי שאני כמשקיע.
הטעויות הגדולות באמת מחכות לי בהמשך חיי כמשקיע, ועדיף שכבר היום אנסה לתקל אותן במיטב הכלים הפסיכולוגיים שעומדים לרשותי כיום, בהינתן שאני תמיד מנסה לברר ולחפש את הכשלים הלוגיים שלי כמשקיע לעתיד לבוא.
כסף בא וכסף הולך.
שילמתי עשרות אלפי שקלים מס רווחי הון למדינה כשמשכתי את רוב הכסף מקופת הגמל להשקעה (לא את כולו, השארתי חלק להעביר לקצבה בגיל 60).
המשכתי הלאה בחיים ואת הכסף שקיבלתי לחשבון העו"ש הפקדתי בתיק השקעות עצמאי ואני ממוקד בו כיום.
אני ממוקד בלבחור את המדדים הנכונים לי, את קרנות הסל הנכונות לי, את דמי הניהול שנכונים לי, ואת המשך סגנון החיים שלי כמשקיע - סגנון חיים פשוט, מינימליסטי, רגוע, שמעדיף פשטות על פני מורכבות, ואוטומציה של ילד בכיתה ב' על פני חישובי מס של בוגר עוניברסיטה שיודע להציב מספרים באקסל.
חכם מצידי?
לא.
אני כנראה שהפסדתי כסף (לא כנראה - הפסדתי כסף, אבל רק כי היה מתאים לי להפסיד כסף).
זה מעניין אותי?
מאוד לא.
Eyes on the ball.

ועכשיו, לאחר מאמר של 578 מילים (לא ספרתי):
1. 38k מתוכם כ8k רווח
2. 33k מתוכם כ12k רווח
סה"כ 22,500 ש"ח רווחים "כלואים" בקופת הגמל להשקעה, שעליהם תשלם 25% מס רווחי הון, שזה יוצא 5,625 ש"ח.
עשיתי את החישוב במחשבון של שעון היד Casio שהזמנתי מה- Only Fans של ג'ון פורבס נאש.
זה כסף קטן.
כשתהיה עשיר כקורח באמת כמוני (בעצם - מיליונר), אתה תבין שלא הכסף הקטן הזה שימנע ממך להפוך את עצמך בכלים וביכולות שלך, לפרפר של מי שאתה באמת בעתיד לבוא...
אתה עוד בשלב הגולם.
קשה לך מאוד לשחרר את המוכר ולהפוך לפרפר שאתה יכול להיות :-)
בשביל להיות עשיר באמת, כמוני כאמור, כדאי לך לשחרר את התפל ולשעוט לעבר היעד עם מוטיבציה של אדי הול בעיניים כשהוא היה הראשון בהיסטוריההמתועדת שהרים חצי טון מהאדמה.

קופת גמל להשקעה אפשרה לי את המסע המטלטל הזה של לראות כמה מאות אלפי שקלים (!) מתנדפים לי במגפת ה- COVID-19, ואז לראות את הכול עולה שוב בחזרה.
רק זה שווה הרבה מאוד. נראה שהאתה של ההווה צריך לומר תודה לאתה של העבר שהשקיע דרך קופת גמל להשקעה.
זה מזכיר שיר יפה של עוזי חיטמן "אבל אני תמיד נשאר אני". האני של ההווה שלך הוא האני של העבר שלך עם יותר ניסיון חיים.

סה"כ 22,500 ש"ח רווחים "כלואים" בקופת הגמל להשקעה, שעליהם תשלם 25% מס רווחי הון, שזה יוצא 5,625 ש"ח.
כנראה שגם זה לא בגלל המדד.
פתחתי חשבון מסחר עצמאי ואני מתלבט אם להעביר לשם את הכסף מקופות הגמל להשקעה מה שיגרום תשלום מס לא קטן (לפחות מבחינת אחוזים).
יש לי 3 קופות גמל להשקעה:
1. 38k מתוכם כ8k רווח
2. 33k מתוכם כ12k רווח
מתי היה הפקדות וכמה לחודש?

נקודה אחת, יש יתרון גדול לקופת גמל להשקעה והיא יכולת מינוף הכסף.
מה שלא קיים (למיטב ידיעתי) במסחר עצמאי.

הייתי פודה את כולן ומשקיע בעצמי. במידה והן במילא במסלולים של קרנות מחקות וזה הכיוון.
הרווחים שלך (עדיין) לא כאלו גדולים. מה גם שיש הגבלה על ההפקדה השנתית בקופות האלו. יתכן ותרצה בעתיד להגדיל את התיק.

בסכומים גדולים אפשר הכל, תאמין לי, מנסיון.
מה הכוונה סכום גדול?
בכל מקרה עד אז, צריך לזכור שזה חיסרון שקיים בחשבון מסחר, לעומת קופת גמל להשקעה וחברותיה, שניתן למנף את הכסף.

מה הכוונה סכום גדול?
נניח מיליון ומעלה וגם אם לא יש אחרים.
בכל מקרה עד אז, צריך לזכור שזה חיסרון שקיים בחשבון מסחר, לעומת קופת גמל להשקעה וחברותיה, שניתן למנף את הכסף.
מינוף זה לא מטרה, זה כלי, רוב מי שאני מכיר שמשתמש בכלי הזה מפסיד מזה כסף או שבטח שלא מרוויח מספיק ביחס לסיכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
T משיכה מקופת גמל ותיקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ח משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה - מס שוק ההון 2
מ משיכה חלקית מקופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
1337justme פטור\החזר מס על משיכה לא כדין מקופת גמל לתגמולים שוק ההון 5
א משיכה מקופת גמל והקה"ש להשקעה עצמאית שוק ההון 6
C גמל להשקעה - משיכה בגיל 60 כקיצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
ס משיכה מקרן השתלמות לעצמאים לפני שעברו 6 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד משיכה בטוחה התחשבות בשינוי המיסוי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
D משיכה מאינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 33
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
עידו ג אישור משיכה בפטור ממס מיסים 0
A משיכה חד פעמית של כספי קופת גמל לקצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B משיכה לפני/אחרי פנסיה או קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
yanosh34 סדר משיכה מקרן השתלמות עם הפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ראובן7 ביטוח מנהלים-משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכה מחשבון מט"ח צרכנות פיננסית 1
R משיכה מקרן מהשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I משיכה מקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ משיכה של פוליסה עם סכום קטן - מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J משיכה מקרן השתלמות לצורך העברה לIB פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ משיכה מ-IB לבנק הבינלאומי - ש״ח או מטח? צרכנות פיננסית 5
L קרן השתלמות - משיכה רק של הכסף שהופקד מעל התקרה הפטורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
M קרן גמל להשקעה משיכה כקצבה בגיל 60 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I משיכה מקרן הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ העברה מקרן פנסיה לקופת גמל לצורך משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ב אסטרטגיית משיכה בפרישה: פנסיה, RSU, השתלמות, תיק ממוסה… פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ר קרן השתלמות- החלת ותק ללא משיכה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
CoinCollector משיכה של קרן השתלמות נזילה VS המתנה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N המלצה לאסטרטגיית משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
mk1 תקינות משיכה מגמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M משיכה מחשבון משותף אצל ברוקר זר מיסים 3
M מיסוי של הסכום מעל תקרת ההפקדה הפטורה לאחר משיכה מקה"ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
H קופת גמל - משיכה הונית חד פעמית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
Wonko משיכה חודשית של כספים ממוסים מהפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
V משיכה שקלית מIB - בעזרת WISE או ישירות דרך IB? שוק ההון 17
ע הכללת ערך בית בחישוב אחוז משיכה נדל"ן 5
stamEhad משיכה (WITHDRAWAL) של דולרים בשיטת ACH דרך IB ל TransferWise ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
צ דיווח על משיכה מ-IRA בארה"ב מיסים 2
A קופת גמל להשקעה - שאלות של טרום משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N משיכה חלקית מקופ"ג להשקעה מיסים 12
גרהם משיכה שלא כדין מקרן פנסיה ללא קנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 211
M אסטרטגיית משיכה לאחר פרישה שוק ההון 1
הרץ במבוך משיכה מחשבון השקעות מול הלוואה מקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
1337justme משיכה מהתיק בפרישה, פעם בשנה או פעם בחודש? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Fitch חישוב סכום משיכה פטור מקופ"ג אחרי "קיבוע זכויות" פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M שאלה לגבי אחוז משיכה קבוע בתיק ממונף פי 2 שעוקב מצויין שוק ההון 25

נושאים דומים

Back
למעלה